Logeren bij Ibis & shoppen bij Primark

Of ik soms zin had om een nachtje te komen logeren in het nieuwe ibis budget hotel in Zaandam? Nou, daar zeg ik geen nee tegen! Ik ben dol op nachtjes weg, ook in eigen land. Van slapen in een hotelbed krijg ik toch altijd een vakantiegevoel.

En dus toog ik afgelopen vrijdagavond met nog twaalf blogdames naar Zaandam voor de Ibis Budget Fun Experience. De hotelketen wil met dit concept laten zien dat een weekendje weg niet duur hoeft te zijn. Het ibis budget hotel in Zaandam is sinds oktober geopend en loopt als een trein.

Wat er budget aan is? Je boekt een kamer vanaf 39 euro per nacht. Ze zijn niet heel groot, maar wel efficiënt ingericht; je vindt er niet meer dan strikt noodzakelijk. Het hotel heeft geen bar of restaurant, maar wel onbeperkt koffie en thee. Bovendien kun je je zelf meegebrachte maaltijd opwarmen en zijn er automaten met snacks. In principe is er WiFi in het hele hotel, maar op de een of andere manier werkte dat op mijn iPhone niet. Beetje jammer.

Op m’n kamer lag een welkomskadootje met chocolade én een shoptegoed voor Primark. Die zit namelijk ook in Zaandam en zouden we de volgende dag gaan bezoeken, wat perfect paste bij het budget-thema natuurlijk. Niet verkeerd! In de lobby dronken we gezellig een drankje en maakte ik kennis met mijn collega-bloggers. Naast Jolien, mijn vriendinnetje uit Rotterdam, waren Lindsay, Serena, Tara & Larissa, Fleur, Angela, Marloes, Tineke, Laura, Lisanne en Chloé van de partij.

Ik ging niet te laat slapen, want ik had er al een lange en drukke werkdag opzitten. Na een prima nacht in het lekkere bed smaakte het ontbijt me de volgende ochtend goed. Het buffet bestond uit diverse soorten brood en beleg, croissantjes, yoghurt met cruesli, crackers, smeersels en fruit. Zeker voor een budgethotel zeer oké.

En toen: op naar Primark! Met een elektrische taxi waren we er zo. En wat krijg je als je daar dertien vrouwen los laat? Juist, een enorme buit! Ik was pas één keer eerder bij Primark geweest en van de kleding die ik toen kocht, is nu helaas weinig meer over. Daarom koos ik nu naast twee blousjes en een zomerjurk voornamelijk praktische dingetjes: sokken, hemdjes, een pyjamabroek, geurkaarsen en zelfs een koffertje! Superhandig ding voor als ik maar één of twee nachtjes wegga.

Shoppen maakt hongerig, dus stond er bij terugkomst in het hotel een overheerlijke high tea voor ons klaar. Met sandwiches, wraprolletjes en vooral heul veul zoetigheden, het ene nog lekkerder dan het andere. Mennn, wat was het moeilijk om het enigszins beschaafd te houden, ik wilde eigenlijk alles proeven, maar het lukte me om alleen mijn échte favo!s te pakken.

Daarna was er nog een fotoshoot georganiseerd met onze vers geshopte items, maar helaas heb ik die pica’s nog niet binnen. Marloes van Budgetproof.nl was wel zo lief om even een actiefoto van mij te maken, haha. Net echt!

Met Lindsay

Het was een leuke ervaring en ik heb het onwijs gezellig gehad met de meiden. Zo tof om weer nieuwe bloggers te hebben ontmoet! Het ibis budget-concept is mij ook erg goed bevallen. Waarom zou je veel geld betalen als het ook op deze manier kan?

Bedankt ibis en blogdames, ongetwijfeld tot heel snel!

22 Comments

 1. Bibian 12 februari 2014 at 08:30

  Ziet er heel leuk uit. Ik houd van budget hotels! Ziet er goed en verzorgd uit. Liefs

 2. Lindsay 12 februari 2014 at 08:57

  Leuk om ieders verslag zo te lezen, steeds weer iets nieuws! :-) Was super gezellig vond ik, ik ben nooit zo van de events maar dit was echt heel leuk :-) Ben ook ZO benieuwd naar de foto’s, toch altijd spannend :-) xxx

 3. Lisanne 12 februari 2014 at 09:39

  Leuk verslagje, het was echt gezellig. Leuk je ontmoet te hebben!

 4. Veronica 12 februari 2014 at 10:05

  Wat leuk dat je daarvoor uitgenodigd werd! Daar zou ik ook wel heel blij van worden. Als wij een weekendje weg gaan kijken we eigenlijk altijd naar budget, vaak kiezen we daarom voor een B&B die zijn vaak ontzettend gezellig en knus ingericht en het ontbijt is vaak geweldig! Dit ontbijtje ziet er dan ook erg lekker uit!

 5. Rowan | R E D R E I D I N G H O O D 12 februari 2014 at 10:09

  Wat superleuk zeg, daar zou ik ook geen ‘nee’ tegen zeggen! En het hotel ziet er ook goed uit, zeker voor een budget hotel. Ik ben met school afgelopen jaar naar een Stay Okay hotel geweest en dat was een regelrechte ramp. Stay Not Okay was een betere benaming geweest. Dit ziet er ook al veeeeeel beter uit!

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

 6. Budgetproof.nl 12 februari 2014 at 10:32

  Wat een heerlijk verslag weer. Ik geniet echt van alle verslagen die overal verschijnen :D. Die laatste foto is zo mooi <3. Cuties!

 7. Rosalie 12 februari 2014 at 10:54

  Wat een leuk weekendje!

 8. Danielle 12 februari 2014 at 12:59

  Heel leuk, die foto’s van de shoot ga je nog wel met ons delen toch?

  1. Marieke 12 februari 2014 at 14:13

   Ehh, dat ligt eraan hoe ze zijn geworden. ;)

 9. Nanda 12 februari 2014 at 14:24

  Dat ziet er gezellig uit! En voor een budget hotel heel mooi. Primark shoppen is altijd goed. :)

 10. Willemijn 12 februari 2014 at 15:20

  Hopelijk zijn er meerdere budget hotels in verschillende steden zou een hoop schelen qua geld

 11. Sylvia 12 februari 2014 at 18:30

  Haha, al die Primark tassen, prachtig ;)

 12. Simone 12 februari 2014 at 19:38

  Leuk zeg, het ontbijt ziet er inderdaad goed uit voor een budget hotel! Ben zo gek op hotel ontbijtjes. Ga meteen even op internet kijken :)

 13. Rachel Kromdijk 12 februari 2014 at 19:38

  leuke foto’s wat een tassen wauw! liefs x

 14. Paul 12 februari 2014 at 22:06

  De Ibis Budgethotels zijn inderdaad aanraders. In Berlijn zit er ook een fijne.

 15. annouska 12 februari 2014 at 23:56

  Wat een leuke ervaring om mee te maken. Ik ken de Ibis budgethotels helemaal niet, meteen even wat zoek werk doen.

 16. gerda van erp 13 februari 2014 at 02:20

  Onze Zaandam. Daar ga ik ook altijd naar de primarkt. Heerlijk winkelen. en
  wat een gezelligheid zo met z`n allen. Leuk om te zien . groetjes Gerda

 17. Nina 13 februari 2014 at 15:52

  Wat super leuk dit uitje!

 18. LNNK 13 februari 2014 at 19:16

  Klinkt leuk en gezellig :)

 19. Marcella 08 maart 2014 at 08:09

  Wat een heerlijk uitje, klinkt heel fijn! Van die hapjes zou ik ook niet af kunnen blijven hoor, yum!! Wij zaten in Auckland op de luchthaven in een Ibis budget en dat zag er ongeveer hetzelfde uit als jouw foto’s. Inderdaad heel prima voor een scherpe prijs. Perfect!’