Magisch Disneyland Parijs

Toen bleek dat het Nederlands elftal op 5 maart een oefenwedstrijd zou spelen in Parijs en Johan daarheen moest voor zijn werk, besloten we al snel dat het leuk zou zijn als ik 6 maart de Thalys zou pakken richting de Franse hoofdstad en we een tweedaags bezoekje aan Disneyland zouden brengen. Ik was immers 7 maart jarig en waar kun je dat nu beter vieren dan daar? Ik werd dan wel 31 jaar, in Disneyland mag iedereen weer even kind zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. Donderdagochtend stapte ik in Rotterdam op de trein naar Parijs. In 2 uur en 37 minuten stond ik op station Gare du Nord, waar ik via een metro en een andere trein uiteindelijk bij het pretpark aankwam.

Johan stond me daar op te wachten, waarna we naar ons hotel reden om onze spullen te droppen. We hadden er eentje vlakbij het park geboekt via trivago.nl, een website die verschillende hotelboekingssites met elkaar vergelijkt en je dus altijd de beste deals voorschotelt.

De zoekopdracht ‘Disneyland Parijs’ leverde ons hotel Hipark Serris op. Een goede keuze, zo bleek: moderne nette kamers, een gratis pendelbus naar het park die er nog geen tien minuten over doet en mega shopping mall Val d’Europe op loopafstand.

Disneyland Parijs bestaat uit twee parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park (waar het voornamelijk om film, animatie en televisie draait). Wij hadden twee dagen de tijd, dus konden ze mooi allebei meepikken. Dag 1 besteedden we volledig aan het eerste park, dag 2 hebben we ze gecombineerd.

En wat was het heerlijk! We waren de draaideurtjes nog niet door of een enorm gevoel van blijheid overviel me al. De sfeer is gewoon zo magisch, bizar wat dat met een (volwassen!) mens doet.

Op ons gemakje hebben we de parken verkend. Geen wolkje aan de lucht, de zon op onze bol én gretig gebruik makend van onze VIP Fastpasses. Met deze pas hoef je niet in de normale rij te staan, maar kun je op elk gewenst moment de fastpass-lane in schieten. En dat scheelt héél veel tijd!

Zo was de wachtrij bij onze lievelings Big Thunder Mountain op een gegeven moment 90 (!) minuten, maar zaten wij binnen 10 minuten in het karretje. In Disney World Orlando in Florida had ik deze achtbaan ook al eens geprobeerd, maar ik (= schijtluis) durfde opeens niet meer. Johan ging dus even eerst (lang leve die fastpass), zodat ie me kon vertellen dat ie heus niet zo eng is. Het werd een succesnummer: in totaal ben ik er vijf keer in geweest, wat een briljante attractie is dat!

Overigens kreeg de laatste rit nog een avontuurlijk staartje! Ons treintje kwam, in het donker op een steile helling omhoog, vast te zitten. Technisch probleempje. Je snapt dat ik (de schijtluis) dat alles behalve grappig vond. Na een minuut of tien gingen de lampen aan en kwamen er twee medewerkers naar boven om ons te redden. Geëvacueerd worden uit een achtbaan: niet echt iets wat op mijn bucket list stond, maar goed. Leuk verhaal voor op verjaardagen. ;)

Verder kan ik er nog heel lang of kort over kletsen schrijven, maar ik laat het lekker aan de foto’s over die volgens mij voor zich spreken. Feit is dat we twee fantastische dagen hebben gehad en ik absoluut weer eens terugga. Een laatste tip: blijf vooral tot sluitingstijd in Disneyland Park, want de geweldige licht- en vuurwerkshow Disney Dreams wil je ab-so-luut niet missen!

Deze autootjes lijken zo grappig, maar het besturen ervan is zo makkelijk nog niet!

Buzz Lightyear Laser Blast is echt hilarisch: wie scoort de meeste punten met de lasergun? Lekker schieten!

Pirates of the Caribbean: prachtig gemaakt! Alleen hebben we Jack Sparrow niet kunnen spotten…

Space Mountain: waar ik dus never nooit in durf. De looping vind ik nog niet eens zo eng, maar dat omhoog takelen en vervolgens naar beneden storten… Brrr!

Disney-blijheid in It’s a small world en met Ben & Jerry’s!

Op naar park 2!

Wall-E… Is dat niet een van de meest schattige animatiefilms ooit?!

Een kijkje achter de schermen met de Studio Tram Tour.

Een stuntshow! Enge dingen met motors en auto’s.

Nog meer blijheid! Tussen de benen van Buzz Lightyear en popcorn eten tijdens de stuntshow.

De Stars & Cars-parade in Walt Disney Studios.

Zin in een vrije val? Ga je gang, wij sloegen de Hollywood Tower even over…

Time flies! Wat een geweldige dagen. :)

22 Comments

 1. Nuria 12 maart 2014 at 08:00

  Aaaaahh, zo leuk! Als ik al deze foto’s zie dan wil ik ook!!!

 2. Bibian 12 maart 2014 at 08:15

  Ahhhh zoooo leuk. I love disney. Ik kan niet wachten tot River groot genoeg is en we lekker naar Disneyland gaan.

 3. Lianne 12 maart 2014 at 08:41

  Als ik dit zie wil ik echt METEEN naar Disney land. Ik kan daar ook echt onwijs van genieten, die sfeer daar. Leuk dat jullie het zo leuk hebben gehad!

 4. Inge 12 maart 2014 at 09:19

  Wij waren er een week eerder en voor mij was het vanaf de opening (ik was er ook direct in 92 (als ze je met havo 4 schoolreisje naar Parijs waar jee heen wilt en disney is net geopend.. ) de 6e keer maar die autootjes in het gewone Disney park zijn wij dus nog nooit in geweest. Niet gezien of elke keer over geslagen denk ik. En Tower of Terror vond zelfs onze net 4- jarige super cool. Ik ben niet zo van de achtbanen vooral niet omdat je dan zo heen en weer wordt geschud. Maar Tower of Terror vind ik geweldig. En de Disney cars parade ziet er ook leuk uit! Die hebben we ook gemist. Maar idd de blijheid die je overvalt als je het park binnen gaat. En dan zijn wij als gezin helemaal niet zo van het “gemaakte vermaak”. Eerder van natuur en sociale events (ook niet echte museumbezoekers nl) maar dit vinden we allemaal leuk. En we hoeven niet ieder jaar, maar elke 3 jaar zo’n beetje vinden we tot nu toe leuk. Dus mocht je ooit kinderen krijgen, zeker meenemen. En onze ervaring is dat zelfs een 1- jarige er van kan genieten (de lichtjes, de muziek) en als je ze dan als ze 4 zijn weer meeneemt, is alles weer nieuw en weer leuk :-)

 5. Dianne Overbeeke 12 maart 2014 at 09:57

  Disneyland is zooooo leuk! Het is 10 jaar geleden dat ik er ben geweest, maar alles is zo herkenbaar!! Ik heb meteen zin om te gaan samen met mijn vriend;) binnenkort even plannen denk haha!

 6. Veronica 12 maart 2014 at 10:06

  aaah ik wil ook naar Disneyland! Toen ik zag dat je ging stelde ik het ook voor bij Johan, maar ja… We gaan ook nog naar Amerika he :)

  Ik voel me in de efteling altijd alweer helemaal kind, volgens mij heb je dat in Disneyland nog erger! Leuke foto’s heb je weer!

 7. annouska 12 maart 2014 at 11:08

  Oh heerlijk om weer eventjes helemaal kind te kunnen zijn en gewoon 2 dagen volop genieten van alles wat disney te bieden heeft. :D

 8. Geertje 12 maart 2014 at 11:35

  Wat je zegt: je wordt weer helemaal kind in Disneyland. Bij ons staat het op de planning om met de twee meiden te gaan volgend jaar. Heb er nu al zin in.

 9. Betty 12 maart 2014 at 11:52

  Oohhhh Disneyland!!! Ik ben inderdaad echt zo’n kleuter die daar het liefst ieder jaar heen wil. Nee ik lieg om een beetje stoer te doen, want het liefst wil ik er gewoon wonen.

  Ik vind alles fantastisch! De sfeer, de attracties, de muziek, de … nou ja alles! Mijn favoriete attracties zijn juist de attracties die ik stiekem een beetje eng vind, zoals die Tower of Terror. Ge-wel-dig!

  Helaas konden we afgelopen december niet gaan (combineer Disneyland met kerstsfeer en je wilt helemaal nooit meer weg), en mag ik voorlopig niet in attracties. Als het me lukt om mijn babeh in december een paar daagjes uit logeren te sturen, wil ik dan zeker echt wel weer gaan!

  1. Marieke 12 maart 2014 at 12:00

   Jaaa, ik ben ook een keer vlak voor kerst geweest. Zo geweldig! Haha, en daar wonen… misschien mag je een kamer huren bij Doornroosje in haar roze kasteel? ;)

 10. Marcella 12 maart 2014 at 12:54

  Wat superfijn om daar je verjaardag te vieren, super joh!! Ik ben nooit in Disney geweest, maar je foto’s zijn prachtig!

 11. Roelie 12 maart 2014 at 13:21

  Super leuk om te lezen!!!!
  En blijven hangen OMG!!!! Ik heb dat ooit gehad in Walibi!

 12. Irina 12 maart 2014 at 14:49

  Aan Space Mountain heb je niets gemist hoor! Heb zelden in een achtbaan gezeten die voor zoveel hoofdpijn zorgde. Je wordt echt gemilk-shaked. Qua engheidslevel valt ie trouwens best mee. Oogt vooral vervaarlijk maar is ie nauwelijks.

 13. Kims leeshoekje 12 maart 2014 at 15:39

  Super toffe foto’s en een leuk verslag! Je krijgt zowaar zelf zin om richting Parijs te trekken. ;-)

 14. Mrs. T. 12 maart 2014 at 15:51

  Wow en die blauwe luchten!

  Toch een bijzondere ervaring die evacuatie.

 15. Sheelagh 12 maart 2014 at 19:33

  Wow, heerlijke foto’s! Ik wil meteen weer gaan nu ik dit lees :) En nog een spannend avontuur beleeft ook! Zat van de week nog foto’s te kijken van mijn bezoekje aan Disneyland in California 13 jaar geleden. Wist je dat de Pirates of de Caribbean films gebaseerd zijn op de attractie? Vandaar dus dat Jack Sparrow er zelf niet tussen staat.

 16. Riz 12 maart 2014 at 20:26

  Oei.. ik ben er nog nooit geweest. Maar ik ga al los in het Sprookjesbos bij de Efteling.. Ik denk dat ik bij Disney echt helemaal gek ga doen.
  Volgend jaar maar eens 2 dagen inplannen …. Dit jaar NY en een zonvakantie.

 17. Mieke 12 maart 2014 at 21:02

  Zo leuk, Disney! Ik ben er volgens mij vijftien jaar geleden geweest, dus als de meisjes wat groter zijn gaan we er snel naartoe!
  En heerlijke foto’s allemaal ook. :)

 18. Corine 12 maart 2014 at 21:06

  Als ik dit allemaal lees en zie wil ik ook weer! Mijn laatste en enige keer was 20 jaar geleden ongeveer. Wordt weer tijd! Maar ik wacht toch maar even tot mijn meiden iets ouder zijn. ;-)

 19. Ines 12 maart 2014 at 22:06

  Ziet er echt geweldig leuk uit!

 20. Lindsay | lindsayvallen.nl 13 maart 2014 at 20:56

  Oeh, I love Disney! Geweldig om dit zo “mee” te beleven! Ik ben echt gek op Disneyland, als het morgen kon zou ik zo gaan! :-) Wel echt tof om je verjaardag hier te vieren zeg! Enne, Tower of Terror is juist gaaf! Kan mij niet eng genoeg allemaal! :-D

 21. inge 16 maart 2014 at 19:49

  ziet er geweldig uit ook! mijn ervaring met dit park (jaaaaaaaren geleden) was wat minder, maar mss moet ik er met het kind toch eens heen, denk ik nu..