Road to 21K: We gaan lekkerrr

In de vorige update Cheap lady era 100mg Purchase dipyridamole online van mijn road to 21K Amantadine generic konden jullie allemaal lezen dat ik mij vol goede moed in had geschreven bij de sportschool. Jullie zijn vast benieuwd of ik die bezoekjes aan tha gym een beetje volhou! ;)

Nou, ik kan zeggen dat het eigenlijk hartstikke goed gaat! Ik vind het nog steeds heerlijk om de loopband op te stappen, een muziekje aan te zetten en met mijn verstand op nul kilometers te maken. Ik leg wel een handdoekje over de tellers, anders zie ik de seconden wegtikken en dat voelt dan zo slA?A?A?m… Beetje mensen kijken, sommigen herken ik inmiddels, en gaan met die banaan. Ik zit inmiddels weer op 8 km en dat was lang geleden. Natuurlijk ga ik binnenkort weer buiten rennen, maar als ik thuis kom van mijn werk, heb gegeten en m’n maaltje heb laten zakken, is het helaas nog steeds donker en dat vind ik niet prettig. Komt wel weer, voor nu is de loopband een goede oplossing voor mij.

Bovendien vind ik het zo handig dat ik na het rennen in dezelfde ruimte mijn been- en buikspieren kan trainen op de apparaten. Ik merk dat ik dat nodig heb om straks de langere duurlopen te kunnen volhouden. Ik voel me ijzersterk als ik daarmee bezig ben geweest, al stelt het allemaal nog niet heel veel voor hoor, haha. Ook kracht moet je natuurlijk rustig opbouwen.

Verder heb ik me voor een aantal runs ingeschreven, de zogeheten stokken achter de deur. Om af en toe even te ‘meten’ hoe ik ervoor sta. Ik wil een prettig, rustig tempo vinden waarop ik die halve marathon straks uit kan lopen zonder te hoeven wandelen. Op de loopband gaat dat goed, daar stel je gewoon zelf je snelheid in, maar buiten tijdens zo’n wedstrijd is dat andere koek. Adrenaline, medelopers en natuurlijk een tikkeltje eigenwijzigheid zorgen ervoor dat ik mijn race vaak niet goed opbouw en dat zou bij de halve marathon funest zijn.

Dus tijdens de 10 km van de marathon van Rotterdam op 13 april, de 5 km van de Marikenloop op 18 mei, de 10 km van de Ladiesrun Rotterdam op 1 juni, de 10 km van Nike’s We Own The Night op 7 juni en (hopelijk) de Dam tot Damloop van 16,1 km op 21 september ga ik niet voor records. Stabiel en lekker (uit)lopen is tijdens die runs het plan. Dat wordt mijn uitdaging!

Follow on Bloglovin

17 Comments

 1. Linda 14 maart 2014 at 08:27

  Wauw goed bezig! Ik heb ook We Own the Night staan (mijn eerste 10km wedstrijd), de loop door Houten en de Utregse meidenloop staan en inderdaad hopelijk de Dam tot Dam

 2. Veronica 14 maart 2014 at 09:02

  He wij gaan er twee andersom doen :) ik ga bij de Marikenloop voor de 10 km en bij de ladies run voor de 5km. Succes! Je bent goed bezig!!

 3. Bente 14 maart 2014 at 09:09

  Ik ga sinds kort ook weer naar de sportschool maar de loopband sla ik daar wel even over:P doe mij maar een rondje buiten lopen. Maar goed ben je bezig :)

 4. Anne 14 maart 2014 at 09:14

  Goed bezig! Ik wil de We Own The Night zo graag lopen, maar ik krijg niemand mee naar Amsterdam (vriendinnen vinden 10KM te veel)

 5. Manon 14 maart 2014 at 09:26

  Wauw, wat goed van je zeg! Ik vind de sportschool ergens ook wel heel fijn, alles bij elkaar en begeleiding erbij als je dat nodig hebt.

 6. annouska 14 maart 2014 at 09:41

  Goed bezig. Ik hoop dat je alle runnings uit kan lopen zonder problemen :D

 7. Joëlle 14 maart 2014 at 09:49

  Goed bezig Marieke! Ik heb veel te weinig krachttraining gedaan voor mijn halve, heel goed dat jij dat wel doet, je hebt het echt wel nodig! Sinds ik weer begonnen ben met één keer in de week body balance (een soort poweryoga) en af en toe wat oefeningen thuis heb ik spontaan geen last van mijn onderrug meer, ook niet na 21 kilometer.

 8. Dollie Brouwer 14 maart 2014 at 11:30

  Ben supertrots op je! xxx mama

 9. Rosalie 14 maart 2014 at 12:16

  Je ook mee met We Own The Night, leuk! Dan zie ik je daar.

 10. Betty 14 maart 2014 at 12:28

  Yay wat goed! Wat ontzettend knap ook dat je het zo lang volhoudt in de sportschool! Ik zou willen dat ik zo gemotiveerd was!

 11. Mieke 14 maart 2014 at 17:42

  Echt goed bezig! En fijn dat de loopband zo goed voelt, zo bouw je je conditie toch weer op!
  Ik zou zelf ook eens voor wat runs in moeten schrijven. Maar dan moet ik in m’n eentje naar (bijvoorbeeld) Rotterdam, vind ik dan ook weer zo ongezellig. Misschien toch maar eens kijken of ik nog ergens een startbewijs kan bemachtigen.

 12. Rianca 14 maart 2014 at 17:56

  Goed bezig! Die 21 kilometer komt er wel. :)

 13. Angela 14 maart 2014 at 20:21

  Goed bezig! Heel veel succes meid, ik doe met je mee (het zij met een ander doel: ik ga namelijk voor de 10k!)

 14. Laura 14 maart 2014 at 22:19

  Ah dat gaat goed! You go girl :) !

 15. Willemvk 16 maart 2014 at 09:41

  Wow, nu al weten dat je over x maand die en die loop gaat lopen. Ik bedacht mij vorige week zaterdag halverwege de middag dat ik later die middag wel een 10km loop kon doen.
  (Al moet ik wel zeggen dat ik al wel eentje in mei in mijn achterhoofd heb zitten)

 16. Annemieke 17 maart 2014 at 08:50

  Yes, you’re back on track! Wat goed dat je de 8km alweer aantikt. Nog even en dan kan je de loopband omruilen voor lange lichte (loop)avonden. Niets is fijner dan door het park rennen met een lentezonnetje dat nog even schijnt. Weg donkere avonden en kou, hallo zomer! :