Bestorm 28 trappen voor het goede doel!

Of ik het misschien leuk zou vinden om op 6 april samen met Monic Hendrickx een sportieve prestatie neer te zetten voor het goede doel? Dat was de vraag die vorige week in mijn mailbox verscheen. Direct was ik enthousiast, want ‘sporten’ en ‘goed doel’ is natuurlijk een erg mooie combinatie. Bovendien vind ik Monic (bekend van de geweldige serie Penoza en momenteel in de bios te zien in Kenau) echt een topwijf.

Toen ik verder las en zag wat de uitdaging inhoudt, begon ik echter sterk te twijfelen. Het is namelijk de bedoeling om de 28 verdiepingen van de Hoftoren in Den Haag op te rennen! Oftewel: bijna 500 treden… Oei.

Normaal gesproken hou ik wel van een uitdaging (zie mijn Costo de hyzaar Order tofranil for halve marathon-doel), maar trappen beklimmen is een ander verhaal. Mensen die mij al wat langer volgen, weten misschien dat ik niet bepaald sterke knieén heb en daardoor al een aantal keer een blessure heb opgelopen. Aangezien ik vastbesloten ben die 21 km in oktober goed te lopen, kan ik dat de komende maanden ab-so-luut niet gebruiken en durf ik de TowerRun van Plan Nederland niet aan.

Omdat ik het wel een gaaf evenement vind, besteed ik er toch even aandacht aan hier op mijn blog. Misschien dat zich onder mijn lezers wel stoere dames bevinden die voor dit goede doel in actie willen komen!

Plan Nederland TowerRun
Met iedere trede die je beklimt, bied jij meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden ook de kans een trede hogerop te komen. Want met deze unieke trappenloop haal jij geld op voor projecten van Plan Nederland. Alle TowerRunners laten zich voor deze intensieve klim sponsoren door vrienden, familie en bekenden en halen minimaal ! 75 aan sponsorgeld op.

Voor meer informatie over en om je in te schrijven voor de TowerRun, neem je een kijkje op de Colchicine toxicity treatment website van Plan Nederland. En ik? Ik draag mijn steentje bij met een donatie aan Monic!

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Wendy 15 maart 2014 at 09:02

  Ik kreeg de uitnodiging ook op de CPC … zelfde gedachten als jij: no way. Volgens mij ren ik mijn knieen en enkels dan compleet de puin in. Jammer, want het is wel een tof event natuurlijk.

 2. Susanne 15 maart 2014 at 09:31

  Ik vind het echt een goed initiatief! Alleen zie ik mezelf ook geen 500 treden rennen. Maar aan de andere kant, het is wel een uitdaging en wel voor een super goed doel! Ik denk er nog even over na :-). Mag je ze ook lopend doen trouwens?

  1. Marieke 15 maart 2014 at 11:00

   Denk dat het ook lopend mag hoor! Gewoon op je eigen tempo. :)

 3. Ines 15 maart 2014 at 09:42

  Leuk initiatief! Zie ik mijzelf wel niet doen :(

 4. Betty 15 maart 2014 at 10:47

  Leuk evenement! Maar ik snap inderdaad heel goed dat je niet mee doet. Een blessure is wel het laatste wat je nu kunt gebruiken!

 5. Naomi 15 maart 2014 at 10:53

  Tip om je zwakke knieën te versterken: doe lunges! Met gewichtjes in je handen of een halter in je nek diepe kniebuigingen maken. Je kunt bijvoorbeeld ook uitstappen op een step. Heeft mij enorm geholpen bij mijn knieblessure. En bijkomstig voordeel: je verbrandt er vet mee

 6. Mireille 15 maart 2014 at 11:26

  Groot gelijk Mariek! Wijze beslissing, soms moet je je grenzen kennen… Bovendien is jouw 1/2 marathon uitdaging al stoer genoeg!!!

 7. Wieneke 15 maart 2014 at 22:28

  Ik heb iets te fanatiek meegedaan aan een squatchallenge, mijn knietjes vonden dan schijnbaar ook niet zo tof. Klinkt wel leuk, zo voor het goede doel!

 8. Marcella 17 maart 2014 at 07:20

  Prachtige actie! Maar groot gelijk dat jij niet mee doet. Je moet niet in de problemen komen. Ik hou het eerst bij traplopen op m’n werk, 8 verdiepingen ;-)

 9. Frerieke 17 maart 2014 at 13:40

  Wat leuk dat je er toch een bericht aan besteedt!

  Aan alle dames die hier twijfelen: kom mee doen! doe hem lopend (doe ik ook), het is voor een mooi doel.

  en Marieke succes met de 1/2 marathon!

 10. Nadine 17 maart 2014 at 15:00

  Ik doe hem ook mee! Ben al aan het oefenen op de 508 trappen van Snowworld Landgraaf (Zuid-Limburg), zodat ik de uitdaging aankan.

  Mooi om te zien dat je ondanks dat je niet kunt deelnemen wel even aandacht besteed aan de TowerRun. Hopelijk geven zich nog vele dames op!

  Mocht je me willen helpen (dat zou heel fijn zijn) met inzamelen, dan is hieronder de link naar mijn pifworld pagina, waar mensen kunnen doneren vanaf €5, zodat ik zoveel mogelijk kan ophalen en mee kan rennen voor dit goede doel!
  https://www.pifworld.com/en/people/NadineKrux/14246

  Succes 21 oktober!

  1. Marieke 17 maart 2014 at 15:08

   Super Nadine! Heel veel succes!

 11. Laura 17 maart 2014 at 21:45

  Jeetje, wat een mooi concept. Ook ik had hier graag aan mee gedaan, als ik niet al eerder last had gehad van een blessure aan de knie. Know the feeling.. Ik hoop dat er wederom een hoop meiden de uitdaging aangaan, want gaaf is het zeker!

 12. wendy 04 april 2014 at 12:33

  had ook Plan Nederland TowerRun gelezen en was ook zeker enthousiast, maar das echt heel zwaar. zelf doe ik al jaren de trap nemen bij mijn werk , 3 etage omhoog en kom nog steeds na 12,5 jaar daar te werken hijgend boven (al ik doe aan hardlopen)