Divergent: voor als je The Hunger Games mist

Wat ik van The Hunger Games vind, heb ik al eens uitgebreid beschreven Price for cialis at walmart . Ik heb de boeken meerdere keren gelezen en was (oké, ben!) in de ban van de films. Ik kan echt niet wachten tot de volgende in de bios draait, maar helaas moet dat toch echt en wel tot 19 november… Voor mensen die diezelfde pijn als ik ervaren en naarstig op zoek zijn naar iets wat dat Hunger Games-gat een beetje kan opvullen, heb ik een tip: de Divergent-trilogie! Deze boeken zijn zo cool, dat ze een heel eigen blogpost verdienen en niet zomaar mogen opgaan in één van de Letterhongers.

Divergent van schrijfster Veronica Rothé(origineel in het Engels, ik lees in het Nederlands) is net als The Hunger Games een young adult-boekentrilogie over een jong meisje dat in een fictieve samenleving opgroeit. De maatschappij is ingedeeld in vijf facties (groepen) met elk één kernwaarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Elk jaar moeten de 16-jarigen kiezen bij welke factie ze voor de rest van hun leven willen horen. Blijf je dan in de factie waar je geboren bent of stap je over, waardoor je je familie nooit meer ziet?

We volgen het leven van Beatrice (nickname Tris), die op het punt staat haar keuze te maken. Normaal gesproken komt er uit de persoonlijkheidstest die aan dat moment vooraf gaat één duidelijke factie naar voren, maar bij Tris is dit niet het geval. Ze zou bij meerdere facties passen, wat haar Afwijkend (Divergent) maakt. Wat erg ingewikkeld is, want bij welke sluit je je dan aan? Bovendien zijn er mensen die menen dat Afwijkenden een gevaar vormen en moeten worden uitgeroeid, dus moet ze uit alle macht haar ware aard zien te verbergen.

Ik ben nu bezig in deel 2 Opstand Wechat spy, Mobile tracking. en AHMEGAD (sorry Des, maar I love dit woord) wat is het tofff! Ik had nog geen tien bladzijden gelezen in boek 1 Inwijding of ik had 2 en 3 (Samensmelting) ook al besteld, zodat ik in ieder geval direct door zou kunnen. Ik lees elk vrij moment: in de tram, in de trein, thuis op de bank, in bed, op momenten dat ik eigenlijk moet bloggen… Ik wil zo graag verder, maar tegelijkertijd ben ik ook zo bang dat het verhaal klaar is en ik nA?g een zwart gat heb om in te duikelen.

Wat wel goed nieuws is: ook deze serie wordt verfilmd! Vanaf volgende week donderdag 3 april draait Divergent in de Nederlandse bioscopen en natA?A?rlijk ga ik ‘m zien. Misschien wel meerdere keren, Cost of seroquel 100mg who knows. Ik zeg: dikke vette aanrader!!!

Follow on Bloglovin

10 Comments

 1. Sanne 27 maart 2014 at 09:43

  Klinkt leuk! Mijn stiefkind (blijft wennen dat woord :’) lol) had het al over de film inderdaad en de trailer zag er tof uit.
  En aangezien ik ook in een zwart gat zit nu ik de Hunger Games boeken al zo’n tien keer gelezen heb (een elfde keer lezen gaat misschien wat ver), is dit wel een erg goede vervanging. Thanks voor de tip!

 2. Petra 27 maart 2014 at 10:13

  Ik heb ze helaas allemaal al weer uit. Maar wat een goede boeken zijn dat zeg!

 3. Indira 27 maart 2014 at 10:33

  Bedankt voor de tip! Ik ga ze op mijn e-reader zetten!

 4. Anouk 27 maart 2014 at 10:39

  Ik heb de serie net voor mijn verjaardag gekregen. Nu nog tijd vinden om te lezen, want ik lees ook boeken in opdrachten van Scholieren.com :)

 5. Jenny 27 maart 2014 at 10:51

  Je hebt me erg benieuwd gemaakt!! Ik vond the huingergames ook geweldig om te lezen, dus dit lijkt mij ook wel wat. Ik kende het nog niet.

 6. Ines 27 maart 2014 at 19:17

  Leuk! Ik wil de boeken graag eens lezen, heb er al veel van gehoord!

 7. Jorien 28 maart 2014 at 10:34

  Klink goed! Had er nog niet van gehoord, maar als het op de Hunger Games lijkt kan het al niet meer mis gaan denk ik ;) Wil wel eerst het boek lezen voordat ik de film ga zien!

  1. Marieke 28 maart 2014 at 10:47

   Ja, dat wil ik ook altijd. :) Gelijk kopen zou ik zeggen, want volgende week is het al zover!

 8. Marcella 28 maart 2014 at 22:21

  Ik heb Hungergames nooit gelezen, maar ik werd compleet geraakt door de films. Ik denk dat ik deze boeken dus maar moet gaan lezen, want het verhaal klinkt goed én spannend!

 9. Elsbeth 31 maart 2014 at 10:53

  Ik twijfelde over deze serie of de ‘Shatter me’ serie. Ben daar nu aan begonnen en nog niet superenthousiast…. deze ga ik ook zeker lezen. Ik viel ook in een Hunger Games-gat!