Issues van een fulltimer

Cheap dipyridamole moa

Ik werk fulltime. 40 uur per week zit ik op de redactie van Veronica Magazine in Amsterdam. Tel daar nog even drie uur reistijd per dag bij op en dan kom je wel op een dagelijkse 11 uur die ik van huis ben. Dat doe ik al vrij lang en ik ben het inmiddels wel gewend. Wat echter irritant blijft, is het feit dat je als fulltimer nooit tijd hebt om broodnodige praktische zaken te regelen.

Zo ligt mijn nieuwe paspoort al een week of drie klaar op het stadhuis van de gemeente Rotterdam. Die hebben van die onmogelijke openingstijden: alleen doordeweeks in de ochtenden en vooruit, ook heel even op vrijdagavond. Die bij mij dus regelmatig is volgepland…

De APK van mijn geliefde Micraatje was ook al zo lastig. Garages zijn geopend van 8.30-17.30 uur. Ook wel op zaterdag, maar ik kon mijn auto niet op één dag brengen én halen, er moest te veel aan gesleuteld worden. En dus moest ik de baas weer lief aankijken: een paar uurtjes later op het werk arriveren op donderdag, zodat mijn opgekalefaterde scheurmonster op zaterdag weer mee naar huis kon.

Hypotheekadviseurs, ook zoiets. Die mensen werken niet in de avonduren en het weekend. Ook huizen kun je zelden (onder toeziend oog van een makelaar) op die tijden bezoeken, dat moet onder werktijd. Medicijnen ophalen bij de apotheek, een tandartsafspraak, huisartsbezoekje… Het leven van een fulltimer gaat niet over rozen.

Ik heb het geluk dat mijn manager toestaat dat ik voor dit soort dingen soms iets later achter mijn bureau zit of wat eerder wegga. Het is zo zonde om hier vrije uren of zelfs dagen voor te moeten opnemen. Toch pleit ik voor meer avondinloopuren van dit soort instanties, zodat ik deze verplichtingen beter en makkelijker in mijn drukke schema kan inpassen. Pretty please?

Update: Vanmorgen zou ik eindelijk dat paspoort ophalen. Wat denk je? Stadswinkel dicht op Goede Vrijdag. AAAHHHH!!

Beeld: Flickr/edo-finelight Risperdal consta injection cost

Buy arimidex cheap Follow on Bloglovin

32 Comments

 1. Linda 18 april 2014 at 07:23

  Hetzelfde hier! Als je veertig uur werkt is het lastig dat soort dingen te doen

 2. Anne Solveig 18 april 2014 at 07:49

  Jeetje, alas je er zo over nadenkt is dat eigenlijk wel heel vervelend. ALLES, of ja, bijna alles is inderdaad binnen kantooruren!

 3. Suzanne 18 april 2014 at 07:58

  maar is het ook niet een optie dat werkgevers meer flexibiliteit geven? dus in de ochtend thuis kunnen blijven en in de avond doorwerken?

 4. Bente 18 april 2014 at 09:12

  Amen! Heel herkenbaar.

 5. Tessa 18 april 2014 at 09:26

  Eens, apotheken willen dat het je ook nog wel eens moeilijk maken. Zelf reis ik tussen Haarlem en Rotterdam en dit is heel herkenbaar! #hearhear

 6. Dennis 18 april 2014 at 09:47

  Ik ben ook groot voorstander van een soort van 24-uurs economie! Er zijn grote steden in de wereld, zoals Hong Kong en volgens mij ook New York waar dit heel normaal is.

 7. Cindy 18 april 2014 at 09:48

  Herkenbaar, alhoewel ik 1 dag in de week nog wel vrij ben, maar ik moet juist alles in die ene dag proppen en dat gaat niet altijd bij elke instantie. Maar volgens je CAO zou je toch vrij moeten krijgen voor bezoek aan ziekenhuis/tandarts/huisarts? Steeds meer huisartsen gaan overigens avondspreekuren draaien, buiten de huisartsenpost om.

 8. Veronica 18 april 2014 at 09:54

  Ik kan me daar ook echt aan ergeren. Ik heb uiteindelijk na mijn studie maar besloten om vier dagen te werken. Dan kan ik dat soort dingen en het complete huishouden tenminste op die dag doen. En dat bevalt me dan ook prima! :)

  1. Marieke 18 april 2014 at 09:59

   Ja, vier dagen werken is heerlijk… Maar helaas kan dat bij mijn baan niet en ik vind 20% ook wel een flinke hap uit mijn salaris. Kan ik nu nog even veel te goed gebruiken, haha!

 9. Leonie 18 april 2014 at 10:22

  Maar echt! Ik vind het zelfs irritant als de supermarkt in het weekend om 22.00uur sluit. Geef mij maar een 24 uurs economie.

 10. Sheelagh 18 april 2014 at 10:41

  Herkenbaar. Ik woon in Utrecht en werk in Zwolle dus maak vergelijkbaar lange dagen… ik werk tegenwoordig 4 om 5 en dat is wel fijn, heb ik net wat meer vrijheid om dit soort dingen te regelen èn af en toe een extra dagje om ‘bij te komen.’

 11. Robert 18 april 2014 at 10:42

  Het Nieuwe Werken ? Toch weleens van gehoord zeker ? Veronica doet daar nog niet aan ?

 12. Susanne 18 april 2014 at 10:57

  Heeeel herkenbaar! Ben blij te lezen dat ik niet de enige ben met 3 uur reistijd per dag :-). Mijn werkgever is wel flexibel met mijn werktijden, maar de uren dat ik er niet ben, moet ik toch echt wel op een ander moment inhalen..

 13. Suzanne 18 april 2014 at 11:15

  Ik snap precies wat je bedoelt! Daarom ben ik ook best blij dat mijn nieuwe baan ‘maar’ vier dagen aanbood. Nu heb ik altijd een dagje me-time! Al werk ik soms wel freelance die dag, maar toch zelf indelen!

  Kan je niet minder werken? Al is het om de week een dag vrij? Of thuis werken?

 14. Wanda 18 april 2014 at 11:17

  Tja, het is natuurlijk vervelend als je bepaalde zaken niet zo makkelijk kunt regelen in je eigen tijd maar aan de andere kant… kun je natuurlijk ook moeilijk verwachten dat anderen maar in de avonduren moeten gaan werken omdat je er overdag niet aan toe komt. Gezien de reacties ben ik duidelijk in de minderheid want er wordt volop gepleit voor een 24-uurs economie maar dat is bepaald niet mijn ding. Ik werkte tot voor kort 36 uur en vanaf april 32 uur, puur omdat ik meer tijd voor mezelf wil hebben, een bewuste keuze om daardoor evt. ook minder salaris te krijgen maar geloof me, de rust en tijd die je terugkrijgt, leveren je veel meer op!

 15. Sabine 18 april 2014 at 11:21

  Eens! En ga je eindelijk naar de apotheek moet je de volgende dag terugkomen, omdat ze niet zeker weten of ze het wel mee mogen geven.
  Tuurlijk, zeeën van tijd.

 16. Joyce 18 april 2014 at 12:04

  Ohhh echt hee! Damn, zo zonde om voor een dicht stadhuis te staan! Ik werk nu drie dagen in de week en binnenkort hoop ik wel fulltime, maar ik kan nu al niet bedenken hoe ik alles dan in dat weekendje moet gaan stoppen of idd andere praktische zaken moet gaan regelen. Dat wordt echt plannen voor mij :)

 17. annouska 18 april 2014 at 12:42

  Ik ben het er deels mee eens en deels niet. Ik vind niet dat er een 24 uurs economie hoeft te komen. Ik vind dat als jij fulltime werkt je baas de mogelijkheid moet geven om noodzakelijke dingen zoals tandarts en gemeentelijke zaken te regelen onder werktijd, zonder dat jij er verplicht vrije uren voor moet opnemen. Gelukkig heb jij zo een baas die daar in mee werkt.

 18. Lien 18 april 2014 at 13:19

  Ik werk sinds september en ben me nu meer dan ooit bewust van het chille leven je als student had. Alles moet veel meer gepland worden als je werkt (ik ben ook bijna 12 uur weg). En dan heb ik nog geen kinderen!

 19. Jorien 18 april 2014 at 13:53

  Helemaal mee eens! Zou het veel makkelijker maken als deze instanties wat langer open zijn. Gelukkig is mijn werkgever heel flexibel, dus als er iets per se geregeld moet worden, kan ik eerder beginnen of later eindigen (of de uren een andere dag inhalen). Zo kost het niet gelijk vrije dagen!

 20. Sylvia 18 april 2014 at 14:16

  Lijkt me erg lastig. Ik werk nu alles bij elkaar ook 40 uur – verdeeld over vier baantjes, waarvan een deel thuiswerk – en kan daardoor mijn tijden wat flexibeler indelen. Toch zit de agenda soms zo vol dat ik ook niet weet waar ik de tijd vandaan moet halen.

 21. Annemieke 18 april 2014 at 15:29

  Door mijn onregelmatige job heb ik daar (nog) geen last van, maar dat wordt wss wel m’n toekomst. Ik wil namelijk graag naar een (regelmatige) baan, waarbij ik niet meer (ook) in de weekenden en feestdagen moet werken. Want dat is de andere kant van het verhaal. Als iedereen vrij is, ben ik soms aan het werk. ;-)

 22. Mieke 18 april 2014 at 16:09

  Dat lijkt me ook echt super onhandig. Gelukkig mag je af en toe wat later beginnen of eerder weg. Maar het lijkt me erg irritant af en toe!

 23. Mrs. T. 18 april 2014 at 21:15

  En hoe zit het met thuiswerken bij jou? Ik kan thuis altijd op de systemen inloggen en dat is hartstikke gemakkelijk.

  Vindt trouwens ook echt dat niet alles maar meer, meer, meer open moet.

 24. LNNK 19 april 2014 at 13:50

  Heel heel herkenbaar. Nu heb ik nog het geluk dat fulltime in mijn sector 36 uur is waardoor ik altijd een middag vrij heb voor dit soort zaken. En ik werk dichtbij huis dat scheelt natuurlijk ook heel veel!!

 25. Ines 19 april 2014 at 15:39

  Zelf doe ik nu stage en dat is zelfs in mijn thuisstad en nog kom ik vaak uren te kort omdat ik eens iets moet halen in de winkel die sluit alvorens ik gedaan heb :(

 26. Yvon 19 april 2014 at 16:16

  Herkenbaar hoor!! Op papier werk ik ook 40 uur, gelukkig heb ik maar 1,5 uur reistijd op een dag.
  Hier is bijna alles op doordeweekse dagen tot een uur of 10 open, wat best fijn is. Het is hier ook elke avond koopavond :) Zaterdag & zondag is alles ook gewoon open. Heel fijn! Wat dat zijn de enige dagen waarop ik echt iets kan doen (doordeweeks volg ik ook nog les tot 9 uur).
  En op ’t werk zijn ze wel gemakkelijk en flexibel.

 27. inge 19 april 2014 at 21:58

  oh dat is flippen dan. stelletje ambtenaren ;-)

  ik keek net nog even op johan’s blog door je vorige post en wat een mooi blog heeft ‘ie geschreven over thijs. en wat een held, zeg. alle petjes af.

 28. Marcella 20 april 2014 at 09:30

  Ik ben op werkdagen ook 11 uur van huis. Ook ik heb reistijd, bij mij is het 2 uur. Een tandarts bezoekje combineren met een werkdag gaat ook voor geen meter. Maar ik ben wel vrij op vrijdag, dus dan doe ik vaak van dat soort regelzaken. En ik werk ook regelmatig een dag thuis. Vorige week kwam de CV controleur toen even langs. Prima gecombineerd!

 29. Petra 25 april 2014 at 21:25

  Het nieuwe werken is nog lang niet overal doorgedrongen inderdaad, maar gelukkig is je baas wel flexibel daarin. Maar het blijft een puntje inderdaad. Liep ik eerder ook tegenaan, toen ik nog fulltime voor een baas werkte.

 30. Andrea 06 mei 2014 at 18:27

  Zo herkenbaar en super irritant!!