Tag: Work That Es

Crew buddy Esmée heeft een leuke Fit & Health Tag bedachtéen natuurlijk vul ik die dan graag even in.éLees mee!

Aan welke sporten doe je?
Hardlopen, uiteraard. Ik probeer drie keer in de week te gaan, waarvan één langere run van minstens 10 km. Dit moet ik in de aanloop naar de halve marathon steeds verder uit zien te bouwen. Verder wil ik nog steeds regelmatig naar de sportschool gaan voor krachttraining, maar met het mooie weer ga ik liever naar buiten. Ook zwemmen doe ik af en toe, heerlijk om met m!n verstand op nul baantjes te trekken.

Favoriete oefening?
Een soort squat tegen de muur. Ik moet mijn bovenbenen trainen en die oefening is een heel goede daarvoor. Na mijn run ga ik voor de deur van mijn huis in een ‘zittende! positie met mijn rug tegen de muur aan staan (alsof je op een stoel gaat zitten) en probeer ik dat zo lang mogelijk vol te houden. Dat doet op een gegeven moment pijnnn, haha!

Ontbijt? Fosamax price in egypt
Heel standaard: magere yoghurt met (diepvries)fruit en muesli van Zonnatura. Soms, als de yoghurt of muesli op is, eet ik crackers met smeerkaas of Nutella.

Welk work-out nummer staat nu bij je op repeat?
Verschillende! Ik heb een hardlooplijst gemaakt in Spotify waaraan ik zo nu en dan nieuwe nummers toevoeg en liedjes die ik zat ben, verwijder ik. Nummers die er vanaf het begin in staan en ook niet zullen verdwijnen zijn onder meer Time Is Running Out van Muse, Purchase lady era pills Run the World (Girls) van Beyoncé en alle up-tempo singles van Rihanna.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Ik heb fases waarin deze twee dingen allebei wel of niet makkelijk gaan. Op het moment dat ik lekker sport, gaat gezond eten ook makkelijker, omdat ik het anders zonde van al mijn moeite vind, haha. Een soort vicieuze cirkel. Ik ben echter wel echt heel erg gek op heel veel slecht eten, dus als ik moet kiezen, gaat sporten me makkelijker af.

Gebruik je voedingssupplementen?
Nee.

Beste fitspiration?
Johan, die echtégoed kan lopen en mij regelmatig van de bank trekt (als ik eigenlijk geen zin heb) om een rondje te gaan rennen. En mijn buddies van de GirlsLove2Run Crew natuurlijk! Verder volg ik ook een aantal healthy bloggers en Instagrammers, maar daar wil ik mezelf niet te veel mee meten. Echt, ze zien er fantastisch fit uit, veel respect, maar wat ze ervoor moeten doen en laten qua eten en sporten, gaat mij niet lukken. En dat hoeft ook niet. Ik pik mee wat voor mij nog leuk en haalbaar is, de rest laat ik lekker gaan.

Cheatmeal?
Heb je even? Ik hou gewoon van eten! Chocolade, koek, chips, friet, pizza, pannenkoeken! Maar ook wijntjes, mmmm! Ik zie het niet echt als cheaten: als ik dat soort cravings compenseer met genoeg dagen waarop ik normaal eet en lekker sport, kan ik prima met mezelf leven.

Fijnste sportoutfit?
Een tight tot net over m!n knie, een loszittend dry-fit shirtje en schoenen van Nike (LunarGlides zijn m!n favoriet). En natuurlijk een sportbeha; ondanks dat ik een kleine voorgevel heb, is die wel echt onmisbaar!

Gebruik je sport- en/of health-apps?
Eigenlijk alleen de Nike Running-app om mijn vorderingen bij te houden. Ik heb ooit de NTC-app van Nike gedownload voor thuisworkouts, maar na twee keer hield ik dat wel voor gezien… Oeps.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Fietsers die weigeren opzij te gaan als ik op het fietspad loop en er alle ruimte is (zie deze treffende blog van Johan hierover). Onverwachte wind en regen kan ik ook slecht handelen. En het bizarre feit dat je soms opeens een off-day kunt hebben, terwijl het een paar dagen eerder nog geweldig ging.

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Zes paar, die ik lang niet allemaal gebruik. De meeste heb ik gekregen en het is nu eenmaal zo dat niet elke schoen bij je (voet) past. Waar de één marathons loopt op een bepaald model, kan die schoen voor deéander totaal ongeschikt zijn.

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Sportgerelateerd? 1) Muziek! Ik loop echt niet graag zonder, dan hoor ik mezelf ademhalen en dan word ik sneller moe. En daar heb ik natuurlijk 2) mijn iPhone voor nodig, ook om mijn km!s te meten. 3) Mijn blog: het vastleggen van mijn Road to 21K werkt enorm stimulerend!

Follow on Bloglovin How much is zyban in canada

6 Comments

 1. Marleen 03 mei 2014 at 21:06

  Leuke tag !

 2. Anne Solveig 03 mei 2014 at 22:17

  Super leuke tag! Ik heb ‘m ook op de planning staan!

 3. Marcella 03 mei 2014 at 23:51

  Toffe tag, zag hem al vaker voorbij komen, ik ga ‘m ook invullen! Ik hou ook erggg van pannenkoeken, pizza en pasta. Maar ach, als je vaak sport en gezond eet, kan het wel een keertje (of twee). Heerlijk hé, veel buiten sporten en genieten van het mooie weer. Ik ben alweer een tijdje niet in het zwembad geweest, racefietsen wil ik! Oh, en die app heb ik volgens mij gedownload na een enthousiaste blog van jou, maar heb er ook amper iets mee gedaan ;-)

 4. annouska 04 mei 2014 at 10:58

  Oeh een leuke tag met handige informatie voor het lopen er in. En verder gewoon leuke feitjes over jou, leuk om te lezen!

 5. Linda | VoorJouGespot.nl 04 mei 2014 at 11:24

  Leuke tag! En knap hoor, dat je zo ff 12km rent :-) Ik ben een echte mooi-weer-loper en net weer begonnen :)

 6. Annemieke 05 mei 2014 at 10:06

  “En het bizarre feit dat je soms opeens een off-day kunt hebben, terwijl het een paar dagen eerder nog geweldig ging.” Zo mee eens. Denk je lekker te gaan hardlopen, kom je alsnog geïrriteerd terug. ;-)