Letterhonger (12)

Onlangs heb ik onze uitpuilende boekenkast en stampvolle kelder uitgemest. Ik heb héél veel boeken verkocht op de plaatselijke rommelmarkt en weggeven voor het goede doel. Dat betekent dat ik veel ruimte heb gemaakt voor een nieuwe lading, haha… Ik heb weer vier boeken uitgelezen en vertel je graag wat ik ervan vond.

Blijf ook maar doorkomen met jullie tips, want die neem ik graag ter harte!

Esther Verhoef -éDe kraamhulp Where can i buy naprosyn
De grote posters op station Amsterdam, de lovende recensies op blogs en de onheilspellende cover maakten dat ik onwijs nieuwsgierig was naar De kraamhulp. Ik had nog niet eerder een thriller van Esther Verhoef gelezen, maar weet nu dat ik nog heel wat in te halen heb. Wat een geweldige boek was dit!

Het gaat over een jong stel dat net hun eerste kindje heeft gekregen. Mama Didiéheeft erg last van bekkeninstabiliteit, waardoor ze aan bed gekluisterd is en volledig afhankelijk is van haar kraamhulp Hennequin. Wiens motieven om dit gezin te ‘verzorgen! alles behalve zuiver zijn!

De kraamhulp is één van de beste thrillers die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Het is megaspannend en heeft veel vaart. Ik kon ‘m simpelweg niet wegleggen, omdat ik per se wilde weten hoe het zou aflopen. Het boek bezorgde me rillingen en dat is natuurlijk een heel goed teken. Lezen!

Cara order cytotec

Hugo Borst -éO, Louis
Ik vind Louis van Gaal een heel nare, maar tegelijk ook zeer fascinerende man. De interviews die hij na afloop van een wedstrijd van het Nederlands elftal geeft aan Hans Kraaij, zijn gewoon tenenkrommend. Ik vraag me zo vaak af wat er in zijn hoofd omgaat. Spoort hij niet helemaal? Is hij juist briljant? Of misschien allebei?

Sportjournalist Hugo Borst heeft al jaren een obsessie voor Van Gaal en worstelde met dezelfde vragen. Door het schrijven van dit boek ging hij op zoek naar het antwoord op de vragen: wie is Van Gaal nu echt en waarom gedraagt hij zich zo? Hij benaderde het vanuit diverse invalshoeken; Borst sprak vele kennissen, collega!s, professionals en tv-persoonlijkheden die maar al te graag hun mening wilden geven over onze spraakmakende bondscoach. Op zich vermakelijk om te lezen, maar ik sloeg het boek toch met een dubbel gevoel dicht. Hoe kun je zA? geobsedeerd zijn door één man?

Tania Bongers -éDe dag dat ik doodging
Laura schreef in één van haar blogs dat ze een roze boek aan het lezen was met de titel De dag dat ik doodging. Ik reageerde daarop met de opmerking dat die info me nieuwsgierig had gemaakt, waarop zij (werkende bij de betreffende uitgeverij) me heel lief een recensie-exemplaar opstuurde.

Het is een waargebeurd verhaal over een vrouw bij wie tijdens haar zwangerschap baarmoederhalskanker wordt geconstateerd. De doktoren willen aborteren en haar baarmoeder mét tumor verwijderen. Tania wil haar enige kans op een kind echter niet verspelen en vecht voor haar baby, waardoor ze één van de eerste vrouwen ter wereld wordt die chemotherapie krijgt terwijl ze zwanger is.

Het aangrijpende verhaal greep me regelmatig naar de strot. Tania wil koste wat het kost haar kindje redden, ze heeft er alles voor over. Ze stuit op veel onbegrip, maar zet door. Wat een ongelofelijke moed had deze vrouw en wat heeft ze het mooi opgeschreven.

Purchase lady era pills Graeme Simsion -éHet Rosie Project
Ik had er al een paar keer mee in mijn handen gestaan, maar toen een aantal lezers me ervan verzekerde dat het een mooi boek is, nam ik ‘m toch eens mee toen ik mijn tijd op het station doodde met ronddwalen in de AKO.

Het Rosie Project gaat over de autistische Don. Hij is op zoek naar een vrouw, maar heeft er door zijn sociale onhandigheid nog altijd geen gevonden. Hij is vastbesloten om daar verandering in te brengen door middel van een zestien pagina’s tellende vragenlijst. Dan komt Rosie op zijn pad. Ze voldoet totaal niet aan al zijnéeisen, maar ze hebben wel veel lol samen. Bovendien kan hij haar helpen haar echte vader te vinden.

Dit boek is zo lief! Zo mooi, zo schattig, zo grappig… Je gaat zo meevoelen met Don, die weet dat hij ‘anders! is, maar die zo zijn best doet. Je gunt hem de wereld, maar tegelijkertijd wil je hem zo graag door elkaar schudden en zeggen dat niemand perfect is. Hoe onmogelijk zijn eisen zijn. Of ie daar zelf ook achterkomt, mogen jullie zelf gaan lezen. ;)

Follow on Bloglovin

12 Comments

 1. Miranda 07 mei 2014 at 08:42

  Hier ook De Kraamhulp gelezen. Werk zelf als kraamverzorgende en dan kun je het niet maken om het boek niet te lezen.
  Vind het alleen wel jammer dat de kraamhulp hiermee in slecht licht gebracht wordt…
  Maar ook ik kon het boek moeilijk wegleggen en had ‘m dan ook binnen 2 dagen uit. De afloop was totaal anders dan ik had verwacht. Wel een aanrader, maar niet wanneer je bv zwanger bent en binnenkort een kraamhulp over de vloer hebt haha

 2. Wilma 07 mei 2014 at 10:21

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar “De kraamhulp” . Ik heb net ook een spannend boek uit “Last minute” van Linda van Rijn, ook zó spannend dat je boek nauwelijks weg kunt leggen omdat je wil weten hoe het afloopt.

 3. Pien 07 mei 2014 at 12:46

  Ik ga snel ‘de kraamhulp’ lezen! Heb nog twee andere Esther Verhoef boeken in m’n kast, je mag ze lenen!!

 4. Suzanne 07 mei 2014 at 14:07

  De Kraamhulp las ik in één ruk uit, een echte Esther Verhoef (mijn favoriete auteur), heerlijk! En the Rosie Project ben ik nog steeds in bezig, ik loop een beetje vast zo op de helft, vind het een beetje té, hoe hij wordt neergezet maar dat is smaak natuurlijk. Ik heb net Vreemden in de nacht van Judith Visser uit, aanrader, speelt zich op bestaande plekken in onder andere Rotterdam af, dat geeft echt iets extra’s aan een boek vind ik.

  1. Marieke 07 mei 2014 at 14:21

   Ah, tof! Aan Vreemden in de nacht ben ik net begonnen (zie mijn sidebar). Inderdaad cool dat het zich in Rotterdam afspeelt!

 5. Lianne 07 mei 2014 at 17:00

  Ah Marieke, ik zit nog steeds in een groot zwart gat na het uitlezen van de Divergent serie.

  Wil het liefste weer een nieuwe serie boeken, maar ga nu beginnen aan Het Rosie project.

  Thanks voor de tips!

 6. Mrs. T. 07 mei 2014 at 19:02

  Ik vond de Kraamhulp niet echt heel bijzonder. De dag dat ik doodging vond ik wat dat betreft beter.

 7. felice 07 mei 2014 at 19:18

  Dank voor deze recencies! Ik heb weer een aanvulling op mijn lijst om te gaan lezen! Goede tips zijn altijd bruikbaar, leuk.
  Momenteel ben ik De Wertheims aan het lezen. Een dik maar aangrijpend roman. Sinds een aantal bezoeken aan Berlijn in de afgelopen maanden (mijn jongste zusje woont er tijdelijk) ben ik mij aan het verdiepen in het Duitsland en de twee wereld oorlogen. Als beta-kind heb ik vroeger op de middelbare alleen het hoogst-nodige meegekregen van geschiedenis, dus veel informatie is nieuw voor mij. Of in ieder geval, wat alle ellende met de ‘ gewone’ mensen in Duitsland deed. Zeer aangrijpend. Dit boek sluit daar feiloos op aan; een Joods gezin, 3 generaties en 2 oorlogen. Echt een aanrader!

 8. Betty 07 mei 2014 at 19:32

  Ik heb ‘de Kraamhulp’ ook gelezen. Ik vond hem inderdaad super spannend! En, ondanks mijn zwangere buik, geen last hoor. Het is maar een verhaal, mensen! ;-)

 9. Mieke 07 mei 2014 at 19:50

  Vanmiddag ben ik begonnen in het rosie project. Ik heb er nog niet heel veel in gelezen, maar het lijkt me wel een goed boek.
  Ik ben ook heel benieuwd naar de kraamhulp.

 10. Marcella 08 mei 2014 at 22:27

  Ik heb veel boeken van Esther Verhoef gelezen, was een van m’n favorieten. De kraamhulp maakt me nieuwsgierig, die wil ik graag lezen. En de Rosie Project natuurlijk, zó benieuwd naar!

 11. Evelien 09 mei 2014 at 19:57

  Ik wil de kraamhulp gaan lezen. Lijkt me een goed boek! Eerst mijn andere boeken uitlezen