Mijn eerste echte eigen editorial

Als ik een tijdschrift opensla, is de editorial (column aan het begin) altijd het eerste wat ik lees. Ik vind het superleuk om dit openingswoordje van de (adjunct-)hoofdredacteur te lezen. Het is vaak een persoonlijk stukje, met een pittige mening of grappige anekdote. Erg vermakelijk.

Bij Veronica Magazine, waar ik werk, worden de editorials ook meestal geschreven door de hoofdredacteur of adjunct. Zo nu en dan staat er echter een redacteur op die plek, als hij of zij iets leuks heeft meegemaakt op werkgebied. Een bijzondere ontmoeting met een wereldster of een gaaf kijkje op de set van een nieuwe Hollywood-film bijvoorbeeld. Ik vind het een coole manier om de gezichten achter je blad te laten zien.

Het leuke is: deze week was het aan mij de eer! Ik mocht een column schrijven over onze website voor abonnees, genaamd De Lekkerste8, waar ik fulltime aan werk. Ik vond het best spannend; is mijn stukje wel net zo leuk om te lezen als al die editorials die ik zelf altijd verslind? Je staat daar toch maar mooi prominent mét foto, in een blad met 600.000 abonnees en nog een boel losse kopers. Aiks!

Gisteren kwam ie op de redactie binnen en ik kon alleen maar trots zijn. Ik heb nul printervaring, heb altijd alleen maar voor online gewerkt. Mijn schrijfsels worden nooit gedrukt (op een verhaal in VIVA na, een tijd geleden), het is voor mij nog bijzonder om in een magazine te staan. Gewoon gaaf! Hoewel ik echt een internetmeisje ben, snap ik de charme van print heel goed. Het is te gek om iets wat je geschreven hebt mooi opgemaakt vast te kunnen houden en aan anderen te laten zien.

Maar, natuurlijk is er ook een digitale versie van! Haha… Speciaal voor mijn lieve lezers heb ik de pdf even geüpload. Klik HIER als je ‘m wilt lezen! Maar beter nog: gris Veronica Magazine deze week even mee tijdens het boodschappen doen! ;)

LEES OOK:

32 reacties

 1. Leuk! (zo jammer dat je de lekkerste8 niet kunt bekijken zonder abonnee te zijn, nu kan ik je werk niet volgen)

 2. Wat super! Een eer, en mijns inziens een terechte eer. Je mag trots zijn op jezelf wat je allemaal al hebt bereikt.

 3. Wat leuk zeg! Op print is het idd toch weer een stuk anders, kan je niet even met een knop deleten oid! ;)

 4. Hoe tof is dat! Ik ken dat gevoel nu ik schrijf voor het magazine van mijn studievereniging, het moment dat je jouw stukje en jouw ideeën op papier gedrukt ziet, heeft bijna iets magisch. Leuke editorial is het geworden!

 5. Aaah leuke editorial!! Lijkt me inderdaad een tof gevoel als je jezelf daadwerkelijk in het magazine ziet staan!

 6. Gefeliciteerd! Mooie pagina om in te lijsten ;) Bij ons op de redactie word ik altijd heen en weer geslingerd tussen web en print. Ik check graag bezoekersaantallen van het web en het geeft een kick als je ziet dat een stuk vaak gelezen wordt, maar toch gaat er uiteindelijk niets boven je artikel in geprinte vorm voor je neus te hebben liggen :)

 7. Hij lag vandaag in de bus. Even kijken. …. Ja leuk. Ik heb alleen nog nooit iets gewonnen bij de lekkerste8. Wordt wel ‘ns tijd hoor. ;-)

 8. Oh, lees net in de gids dat er deze week kaartjes voor Anne te winnen zijn. Dat zou wat zijn voor kleine zus.

 9. Wauw, zeker iets om trots op te zijn.
  Ik heb zojuist het stuk gelezen en geinig! Heel geinig. Grappig. Humor. Je schrijfstijl bevalt me en zal daarom wat vaker langskomen.

  Ik wilde me meteen registreren, maar dit kan helaas alleen als abonnee, jammer.

  1. Dank Remy, voor je leuke reactie! De Lekkerste8 is helaas alleen voor abonnees van Veronica Magazine inderdaad.

 10. Wat tof en wat leuk geschreven, maar je schrijfstijl is sowieso leuk! Ik volg je niet voor niets al zo lang. Ik hoop dat er nog veel van dit soort stukjes mogen volgen!