Road to 21K: De GroepsWhatsApp

‘Lekker bezig!!, ‘Mooi tempo!!, ‘Held!! en ‘Dat gaat goehoed!! Zomaar wat kreten die dagelijks de revue passeren in de ‘hardloop-stimuleer-app!. Oftewel: de GroepsWhatsApp van mijn sporty schoonfamilie.

Hardlopen is best eenzaam. Vaak is het lekker om even helemaal alleen een rondje te gaan rennen, je hoofd leeg te maken na een lange werkdag of juist nieuwe ideeén te bedenken tijdens het rennen. Maar soms mis ik toch dat teamgevoel dat ik bij volleybal altijd had. Samen voor een doel strijden. Elkaar oppeppen als het eigenlijk niet meer gaat. Grenzen verleggen, omdat je niet voor een ander wil onderdoen.

Zeker opémijn weg naar de halve marathon van Amsterdam kan ik soms best wat support gebruiken. Iemand die me van de bank trekt als ik eigenlijk echt geen zin heb, iemand die me aanmoedigt en trots op me is als ik een prestatie heb geleverd, groot of klein.

Daar heb ik natuurlijk Johan voor, die in zijn eigen weg naar 42K maar al te goed begrijpt wat ik aan het doen ben. Maar sinds een tijdje is er dus, lang leve de techniek, onze GroepsWhatsApp.

Een aantal hardlopers in de schoonfamilie heeftéde krachten gebundeld. Schoonzusje Roelie traint voor de Dam tot Damloop die ze samen met mij gaat doen (en ik hoop stiekem dat ze die halve marathon een maand later ook aandurft), zwager Stijn loopt regelmatig én steeds verder, zwager Raymond heeft het plezier in het lopen weer teruggevonden na langdurig kwakkelen met blessures en schoonzusje Marieke gaat weer rustig aan beginnen. Tel daar Johan en mij bij op en je hebt een fanatiek clubje bij elkaar.

Elke keer als we hebben gelopen, delen we onze ervaringen in de GroepsWhatsApp. Steeds als ik een run beéindig, kan ik niet wachten om een screenshotje van mijn Nike-app de groep in te gooien. Mijn zelfvertrouwen groeit en groeit als mijn familie me complimenteert met mijn inspanningen.

Maar het helpt ook als ik zelf even de motivatie niet kan vinden om te gaan hardlopen of knallen in de sportschool. Als de één na de ander zijn run deelt in de groep, gaat het toch knagen. ‘Dan kan ik niet achterblijven!, zeg ik dan tegen mezelf. Niet zelden hijs ik me dan toch nog in mijn sportkleding, om na afloop te lezen: ‘Goed dat je toch bent gegaan!!

Heb je even een hardloop- of sportdipje? Zoek gelijkgestemden op! Echt, samen trainen maakt sporten leuker. Al is het maar op afstand.

Buy flomax online uk Beeld: Flickr/Sam Azgor Buy diabecon side Cheap dehumidifier cannabis

Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Linda 28 mei 2014 at 10:53

  Ik ben na een tijd gaan lopen in een loopgroep, dit werkt zeer motiverend en iedereen is super aardig en als je het even niet ziet zitten dan vragen ze gelijk of het gaat en dergelijke!

 2. Giuseppe 28 mei 2014 at 10:56

  Ik vind de Nike app zeer leuk maar niemand zit er op..tenminste hier in Belgie en tussen mijn FB vrienden. Of ken ik niet genoeg hardlopers :-)

  1. Marieke 28 mei 2014 at 11:00

   Je hoeft niet per se een Nike-app te hebben natuurlijk. :) Je kunt ook andere apps gebruiken om je prestaties te delen of gewoon vertellen dat je hebt gesport. Dat hoeft ook niet per se hardlopen te zijn. Gaat om het groepsgevoel dat zo stimulerend werkt!

 3. Bente 28 mei 2014 at 11:11

  Bij zo’n dipje hoef ik enkel mijn bloglovin account te open: met al die sportieve bloggers kan ik inderdaad ook nooit achter blijven!

 4. Roelie 28 mei 2014 at 11:14

  Vet leuk!

 5. Joëlle 28 mei 2014 at 11:27

  Dat heb ik met de Just Keep Running-meiden! En sinds mijn vriend nu ook eens een 10K-wedstrijd heeft gelopen kan ik ook tegen hem de hele tijd over hardlopen kletsen zonder dat ‘ie verveeld afhaakt, haha.

 6. Veronica 28 mei 2014 at 12:26

  Wat fijn dat jullie elkaar zo kunnen aanmoedigen! Helaas heb ik niemand in mijn directe omgeving die hardloopt dus ik zal het toch echt alleen moeten doen!

 7. Mylène 28 mei 2014 at 13:04

  Ik heb dat nu ook wel nodig. Vooral nu het heel vaak slecht gaat (niet altijd hoor), kan ik zo’n oppepper wel gebruiken. Nu is er niemand die zegt dat het de volgende keer wel goed zal gaan. En daardoor komt die volgende keer soms ook niet. Goed idee, zo’n groep.

 8. Marlissa 28 mei 2014 at 17:08

  Zo’n sportief Groeps What’s App gesprek hoor ik niet vaak, wel heel leuk en volgens mij is dat een hele goede stimulans.

 9. Mieke 28 mei 2014 at 18:54

  Wat leuk zeg, kan me heel goed voorstellen dat je elkaar zo motiveert.

 10. Annemieke 29 mei 2014 at 09:06

  Herkenbaar! Ik doe met vriendinnen mee aan de Ladiesrun. Voor vele hun eerste 10km wedstrijd, dus dat betekende trainen. Regelmatig hielden we elkaar op de hoogte, wat de ander vervolgens ook weer motiveerde om (weer) te gaan trainen. Erg leuk!

 11. Chezzelia 30 mei 2014 at 01:46

  Samen met de meiden van Just Keep Running hebben we een groepswhatsapp en dat werkt zoooo motiverend! Als de ene is gegaan, dan kan je eigenlijk bijna niet gaan! Is zeker aan te raden!

 12. inge 30 mei 2014 at 14:38

  tpf dat dat je zo helpt ^^ persoonlijk word ik helemaal gek van groepswhatsappjes of eh, whatsappgroepjes. je telefoon blijft maar gaan!

 13. LNNK 01 juni 2014 at 12:20

  Ja volgens mij werkt dat inderdaad perfect. Fijn die groepen op Whatsapp, waar ze al niet goed voor zijn.

 14. Erwin 01 juni 2014 at 22:09

  Als je motivatie nodig hebt, roep je maar hoor! *thumbsup*

 15. Marcella 03 juni 2014 at 09:20

  Dat klinkt ideaal, wat fijn! Ik mis sowieso racefietsers om elkaar te stimuleren, er wordt nou eenmaal veel meer hardgelopen (door bloggers en vrienden). Wel heb ik een vriendin die graag fietst met wie ik mijn sportiviteit deel. En ik probeer haar steeds een stapje voor te blijven qua kilometers ;-) Verder vind ik Runkeeper fijn, ik wil steeds wat sneller fietsen of wat meer kilometers maken dan de maand ervoor ;-) Erover bloggen stimuleert ook trouwens. Ik krijg er veel reacties op, fijn!