Brouwertje’s Kitchen: Sushi bowl

Ik zag ze op verschillende (food)blogs voorbij komen: sushi bowls. Voor mij als sushiliefhebber zag dat eruit als heaven in a bowl. Iets wat ik absoluut een keer moest proberen!

Dat deed ik afgelopen zaterdag. Ik bracht een heerlijke middag door met mijn BFF (een koffie in de zon en goddelijke massage) en ging erna vol goede moed met de sushi bowl aan de slag. Het kan op allerleiémanieren, met verschillende soorten rijst en ingrediénten die je zelf lekker vindt, dus ik heb maar gewoon een paarérecepten samengevoegd tot mijn favoriet.

Hierbij in ieder geval Brouwertje!s variant! Bijna net zo lekker als echte sushi, maar dan veel minder werk.

Sushi bowl
Cheap antivert meclizine (voor 1 persoon)

75 gram risottorijst Purchase lincocin aqua (het kan ook met sushirijst (duh!), witte rijst of pandanrijst, maar risottorijst is voor mij het makkelijkst, dat heb ik altijd wel in huis)
stuk zalmfilet (alternatief: krabsticks of tonijn – of laat de vis helemaal weg)
1 avocado
A? komkommer
2 norivellen
sesamzaadjes
sojasaus
Yofresh (of andere mayonaise)

Purchase panmycin by upjohn Zo maak je het
Kook de risottorijst zoals je dat met gewone rijst zou doen, gewoon in water dus. Als ie gaar is (even proeven), spoel je het af met koud water. Meng er een klein beetje Yofresh doorheen, zodat de rijst nog iets plakkeriger wordt.

Ontdoe de zalm van z!n vel en snij ‘m in kleine stukjes of reepjes. Snij ook de komkommer en avocado.

Meng de zalm, avocado en komkommer door de rijst. Scheur de nori in kleine stukjes en meng die er ook voorzichtig doorheen.

Strooi er wat sesamzaadjes overheen en breng ‘m tenslotte op smaak met de sojasaus. (Als je dat lekker vindt, kun je natuurlijk ook wasabi en/of gember toevoegen.)

Enjoy!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

20 reacties

 1. Dank je voor dit recept! Ga dit als sushifanaat ook maar eens proberen, het klinkt heel makkelijk en snel :-)

 2. Jij een liefhebber van sushi? Had ik gedacht.
  Bedankt voor het recept! Ziet er heerlijk uit!

 3. You just made my day!
  Hoezo heb ik dit nog nooit bedacht?! Ik hou sushi en van recepten niet onnodig moeilijk maken.
  En vanavond eet ik alleen en heb bijna alles al in huis, dus dit ga ik meteen proberen!

 4. Oeh na mijn gigantische fail om zelf sushi te maken klinkt dit als de ultieme vervanger. Morgen gelijk proberen :D

 5. Wat een goed idee… m’n dochter maakte altijd de sushi hier in huis maar dat hoeft dus niet meer… zij doet altijd een scheutje rijstazijn door de rijst… misschien ook nog een tipje… Ik ga dit zeker eens maken… lijkt me heerlijk…