Naar Toscane met JUST AWAY & koken met een local

Een klein vreugdedansje deed ik, toen ik de bevestiging van de mediareis naar Toscane in mijn mailbox kreeg. Ik zei het al vaker en doe dat nu nog een keer: ik hou echt van Italié. Toen ik hoorde dat ik zomaar vier dagen naar dit prachtige land mocht afreizen voor mijn blog, kneep ik wel even mijn handjes dicht.

Inspiratie
En dus vloog ik afgelopen donderdag op uitnodiging van online reisaanbieder JUST AWAY naar Pisa. The new kid in town op het gebied van reizen met als motto travel by inspiration. Het idee is dat je op de mooie, responsive website vol vrolijke illustraties geen reis zoekt, maar er eentje vindt die helemaal bij jou en je wensen past. Inspiratie is Purchase sarafem for pms the key, niet per sé de bestemming.

Wie vaak en kort op vakantie wil, is bij JUST AWAY op de juiste plek. Er worden wereldwijde reizenéaangeboden die ingedeeld zijn in acht categorieén, waaronder Stedenreizigers, Zwemliefhebbers, Levensgenieters en Actievelingen, en tweewekelijks wisselende reisthema’s. Via de Inspirator-functie kies jeédegene die op jou van toepassing zijn en voilé, je wordt op je wenken bediend met aantrekkelijke en betaalbare tripjes. Dat is lastig kiezen!

Het leuke van JUST AWAY is dat elke reis iets extra!s heeft, wat je vakantie helemaal compleet maakt. Elke categorie heeft zijn eigen bijzondere bijpassendeéactiviteiten, waarbij je kunt denken aan workshops, rondleidingen, wellness! Wij mochten er een aantal uitproberen, lucky us Buy cannabidiol cost .

Groen, groener, groenst
Na aankomst in Pisa werden we door Stan van JUST AWAY verwelkomd en stond er een bus klaar om ons naar de accommodatie te brengen. We verbleven drie nachten in het geweldige Castello di Ristonchi, dat heel afgelegen ligt (vlakbij het dorpje Bagno a Ripoli) in het prachtige groene Toscaanse landschap. Vanuit mijn slaapkamerraam had ik uitzicht op de heuvels en kwam ik, ver weg van het drukke stadsleven, direct tot rust. Dit beloofde veel goeds!

Cheap dehumidifier cannabis

Koken met een local
Nadat we onze koffers hadden gedropt en ons snel even hadden opgefrist, was het tijd voor de eerste activiteit. En wat voor eentje: in the middle of nowhere lag het sfeervolle, grote huis van de Italiaanse Sandra, die ons die middag een heuse kookworkshop zou geven. Zoals ze het zelf vertelde: ‘Ik ben geen professional, maar laat jullie graag zien hoe ik elke dag kook.’ Italiaans eten bereiden met een local, gewoon bij haar huis in haar keukentje; beter kan het niet.

Vol goede moed gingen we aan de slag. De handen werden uit de mouwen gestoken, want er moesten maar liefst vier gangen gemaakt worden. Die Italianen weten wel wat goed eten is! We begonnen met panzanella, een broodsalade. Daarna pasta met courgettebloemen en verse ricotta. Vervolgens kalfsvleesrolletjes gevuld met prosciutto, pecorino en salie. Natuurlijk was er ook een toetje: chocolade/mascarpone-mousse. Oh. Em. Gee.

Ultieme work-out
Ik was verantwoordelijk voor (een deel van) de pasta. Zelf tagliatelle maken bleek helemaal zo ingewikkeld niet: neem per persoon 100 gram bloem, 1 ei en een snuf zout en kneed dit tot een stevig deeg. Lastig is wel dat je dit moet zien uit te rollen tot een superrr dunne plak. ‘Zo dun genoeg Sandra?’ vroegen wij een paar keer hoopvol. ‘Dat kan nog veel dunner!’ riep ze dan. Wil je sterke armen? Pastadeeg uitrollen is de ultieme work-out.

Toen alles klaar was, namen we plaats in de zon aan een grote tafel in haar enorme tuin, onder de cipresbomen met héél in de verte de stad Florence. We proostten met koele witte wijn op deze nu al geweldige trip, terwijl Sandra honderduit vertelde over Toscane, haar familie en de kookworkshops die ze geeft. En ons eten? Dat smaakte natA?A?rlijk verrukkelijk!

Follow on Bloglovin

17 Comments

 1. Brenda 17 juni 2014 at 08:15

  Wat een heerlijk reisje Marieke! I loove italy! Vorig jaar zijn we ook in Toscane geweest. Lijkt me super om eens te koken met en bij een echte Italiaanse. Ik ben benieuwd wat jullie de andere dagen gedaan hebben, maar dat zullen we hier vast snel lezen :)

 2. Ilse 17 juni 2014 at 08:16

  Zalig, zo’n vakantie in Toscane!
  Wat een prachtige natuur en zo’n mooi uitzicht! Daar wil ik ook wel eens heen.

 3. Irene 17 juni 2014 at 08:36

  Who de kookworkshop ziet er echt leuk uit. Ziet er nu al uit als een heel fijn reisje, ik ben benieuwd naar de rest van de dagen.

 4. Rosanne 17 juni 2014 at 08:43

  Ziet er heerlijk uit! Zowel het eten als de verdere foto’s ;-)

 5. Michelle 17 juni 2014 at 09:22

  Mooie foto’s! En heerlijk om weer wat plaatjes van Toscane terug te zien, wat blijft het toch een prachtig gebied :)

 6. Bente 17 juni 2014 at 09:23

  Wat een heerlijk verslag!
  Ik vertrek donderdag naar Italië dus heerlijk om dit te zien, krijg ik er nog meer zin in!

 7. Veronica 17 juni 2014 at 10:11

  Het ziet er heerlijk en fantastisch uit! En wat fijn dat je deze reis mocht maken voor je blog!! Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen.

 8. Annemieke 17 juni 2014 at 11:22

  Ik ga in herhaling vallen, maar man wat zien jullie foto’s en verhalen er goed uit. Kijk uit naar de andere blogposts!

 9. Anne 17 juni 2014 at 11:23

  Wat klinkt dat heerlijk zeg! En het ziet er daar prachtig uit, ik krijg gelijk zin in vakantie!

 10. Dickij vroege 17 juni 2014 at 12:01

  Lieve marieke wat ist toch heerlijk om te lezen wat een fijn leven dat jij hebt. En het leuke is dat jij ons laat meegenieten via je blog. Kan bijna niet wachten op je volgende blog xxx

 11. Indira 17 juni 2014 at 14:42

  Dat ziet er lekker en gezellig uit!

 12. Lonneke 17 juni 2014 at 15:46

  Leuk! Ik herken je liefde voor Italie, blijft m’n favoriete vakantieland!

 13. Suuz 17 juni 2014 at 17:18

  Wauw prachtige foto’s! wat een gave ervaring zeg!

 14. Mieke 17 juni 2014 at 21:32

  Echt super mooie foto’s! Ik kijk nu al uit naar je volgende posts over dit tripje. :)

 15. Ruurdje 17 juni 2014 at 22:17

  Oooh, ziet er tof uit! Ik ben benieuwd naar meer verhalen!

 16. Marcella 19 juni 2014 at 20:27

  Onwijs leuk, koken met een local. Ik heb tijdens een trip nog nooit locale gerechten gekookt. Staat nog wel op m’n wishlist!

 17. LNNK 20 juni 2014 at 13:24

  Wat leuk zo’n trip. Italië is natuurlijk altijd super!!