Toscane: Het grote Vespa-avontuur

Ik had nog nooit op een scooter gereden. Toen ik 16 jaar was, lagen mijn (financiéle) prioriteiten elders en mijn ouders vonden het ook niet nodig mij er eentje te geven. Ik woonde op loopafstand van school en ik zou mijn rijbewijs al van ze krijgen.

‘Hoe moeilijk kan het zijn?! dacht ik toen we op dag 2 van de JUST AWAY-reis een Vespa-tour zouden maken door het Toscaanse landschap. Beetje gaségeven en remmen toch, meer niet? Helaas had ik het mis en kwam ik daar op een erg pijnlijke manier achter.

Tricky testrondje
Bij het verhuurbedrijf moesten we allemaal een testrondje rijden, om te kunnen beoordelen of we wel vaardig genoeg waren om de grote weg op te gaan. Ik was de enige met echt nA?l scooterervaring en ging als laatst achter de begeleider aan. Helaas moesten we, om op de asfaltweg te komen, eerst een grindheuveltje op en daarna ook weer zo’n heuveltje af. Je voelt ‘m vast aankomen: dat ging bij mij mis.

Deéafdalingéwas nogal steil en ik had mijn scooter nog niet onder controle. Ik wilde voorzichtig remmen, maar omdat ik nog niet gewend was aan welke handeling waarvoor dient, gaf ik per ongeluk gas. Oeps! Daardoor raakte ik in paniek en kneep ik de remmen veel te hard in. Met als gevolg dat mijn achterwiel over het grind slipte en ik met scooter en al onderuit ging. Been open, broek kapot, pijnlijke handen en polsen! AUW!

De berm in
Ik wilde me echter niet laten kennen en reed alsnog het proefrondje over het asfalt. Dat ging al beter! Ik besloot toch de weg op te gaan in plaats van veilig in de tuk tuk te gaan zitten die achter ons aanreed. Ik had me erg verheugd op de Vespa-tour, dus nu wilde ik het zelf ervaren ook! (Stiekem vond ik, de angsthaas, dat best stoer van mezelf.)

Where to buy ponstel

En zo reden we in een lange sliert door de heuvels van Toscane. Ja, ik vond het eng, zeker toen het drukker werd op de weg en de auto!s keihard voorbij zoefden. Het tempo lag iets hoger dan voor mij comfortabel was en ik ging bijna weer op mijn plaat, toen ik schrok van een tegenligger en mijn scooter per ongeluk de berm in stuurde. Gelukkig vond ik net op tijd mijn evenwicht weer terug.

Vrijheid blijheid
Maar ik kon er ook van genieten! Het landschap is daar zo ontzettend mooi, echt groener dan groen vol (olijf)bomen en wijngaarden. Daar reed ik dan toch maar mooi! Het was warm, maar het windje aangenaam en het gaf een groot gevoel van vrijheid om daar in the middle of nowhere rond te crossen.

We maakten een aantal stops, onder meer bij het prachtige landgoed Castello Vicchiomaggio. ‘Ik wil hier trouwen!’ riep ik direct. Mochten we ooit de Staatsloterij winnen, laat ik al mijn vrienden en familie daarheen komen voor een goed feest van een paar dagen. Adembenemend echt!

Order misoprostol cytotec online

Verder brachten we een bezoekje aan een wijngaard, waar we een rondleiding kregen door de kelders en uitleg over hoe de wijn gemaakt wordt. Natuurlijk mochten we ook proeven! Helaas hou ik niet van rode wijn, maar mijn mede-reizigers vonden ‘m uitstekend smaken. Ik deed me vooral tegoed aan het brood en de crackertjes die erbij geserveerd werden. ;)

Levlen order Tuk tuk
Uiteindelijk heb ik de Vespa-tour niet helemaal afgemaakt; mijn handen waren nog pijnlijk van de val en dat werd door mijn gespannen geknijp in de remmen alleen maar erger. Ik zat niet relaxt op de scooter en was daar op een gegeven moment een beetje klaar mee. Geen probleem gelukkig, ik mocht het laatste stuk alsnog in de tuk tuk mee! Daardoor kon ik ook wat mooie foto!s maken onderweg.

Trots
Mijn been is inmiddels weer bijgetrokken, er zitten wat korstjes op en ik heb twee grote blauwe plekken. Maar ik heb het wél gewoon gedaan, dus een beetje trots ben ik wel. En ach, dit soort dingen is altijd mooi blogmateriaal! :)

Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Ilse 18 juni 2014 at 07:47

  Super! Ook al heb je je dan zo bezeerd. :-)
  Het is daar gewoon zo mooi!

 2. gerda van erp 18 juni 2014 at 08:27

  Wat een ervaring weer , en wat is het daar mooi. Nou, je hebt je Vespa tijd ruimschoots ingehaald en dat op een veel mooiere plek dan Nederland. prachtig om te zien en leuk om te lezen. groetjes Gerda

 3. Annemieke 18 juni 2014 at 08:45

  Haha, ik kan het me goed voorstellen. De eerste keer dat ik op een scooter reed was in Thailand. Samen met een vriendin huurde ik een scooter (met z’n tweeën op een scooter) en ik vond het wel prima dat zij reed, want ik vond het dood eng. Tot ik het op een gegeven moment zelf probeerde en het best goed ging. Toen wilde ik niet meer wisselen. ;-)

 4. Mieke 18 juni 2014 at 08:46

  Auch, die val klinkt super pijnlijk. Stoer dat je daarna toch nog verder bent gegaan.
  En gave foto’s weer!

 5. Bianca 18 juni 2014 at 08:50

  Wat een foto’s! Zo mooi!
  Ik vind het ook stoer dat je gereden op de scoottie hoor!

 6. Suzanne 18 juni 2014 at 08:57

  Haha, zeker mooi blogmateriaal! En prachtige foto’s!

 7. Brenda 18 juni 2014 at 09:23

  Wat stoer dat je na die val toch nog verder durfde. Ik kan me voorstellen dat ik dan niet meer zou durven nl ;)
  De plaatjes zijn heerlijk! Het zwembad lijkt veel op het zwembad van ons hotel in Toscane vorig jaar… na jouw foto’s weet ik het zeker: ik wil terug!

 8. Bente 18 juni 2014 at 09:37

  Wat stom dat je een schuiver hebt gemaakt! Maar heel goed dat je toch hebt doorgezet, meteen aanpakken die angsten :)
  Wauw, de foto’s zien er inderdaad echt prachtig uit!

 9. Veronica 18 juni 2014 at 10:15

  Ik ben ook ontzettend trots op je dat je gewoon weer op de scooter bent gestapt! Het is niet makkelijk om na een val gewoon je angst opzij te schuiven en het toch maar weer te doen.

  En wat een prachtige omgeving zeg! Ik ben ooit 1x in Toscane geweest en ik wil er zoooo graag weer naartoe. Misschien dat we dat volgend jaar als vakantiebestemming moeten kiezen.

 10. josie 18 juni 2014 at 11:37

  Wow, het ziet er echt zo mooi uit als dat ik dacht. Super gaaf om daar scooter te rijden!

 11. Dianne Overbeeke 18 juni 2014 at 11:54

  Wat een leuke tocht zeg!! Heel leuk om dat op een scooter te doen!

 12. Nanda 18 juni 2014 at 12:23

  Tof zeg, zo’n vespa tour! :) Lekker een beetje crossen door dat mooie landschap.

 13. Sheelagh 18 juni 2014 at 13:42

  Au! Wel tof, Toscane! Ik vertrek overmorgen die kant op, kan niet wachten!

 14. Patricia 18 juni 2014 at 14:19

  Wat goed van je dat je door bent gegaan nadat je gevallen bent, lijkt me echt een mooie rit inderdaad! Topper!

  Ik moest gelijk denken aan een soorgelijk verhaal: op onze examenreis in Chersonissos (toen nog place to be) gingen we met z’n allen op de jetski. Ging eigenlijk supergoed.. tot het einde. Vriendin voor mij kwam nogal hard de baai in varen (?) en de begeleider op de kant zei dus ‘slow down, slown down”. Maar wat doet ze? In plaats van remmen, geeft ze dus ook vol gas! Zo met die jetski het kiezelstrand op! Wooow, wat waren wij geschrokken. Gelukkig was de jetski niet beschadigd (en zijzelf ook niet) .. maar wat een stunt was dat zeg. We hebben het er nog vaak over ;)

 15. Marcella 19 juni 2014 at 20:31

  Heftige val! Zeker stoer dat je toch hebt doorgezet, knap. Ik zou het net zo eng vinden als jij hoor, ben ook geen held met de scooter. Mooie foto’s van jou, werkelijk prachtige omgeving ook. Genieten!

 16. LNNK 20 juni 2014 at 13:05

  Klinkt allemaal wel tof (op het vallen na). Ik heb ook nooit scooter gereden dus ik kan me voorstellen dat het eng is inderdaad.