Letterhonger (14)

Daar ben ik weer met een nieuwe Letterhonger-blog! De vakantie komt eraan, dus je kunt vast wel wat nieuw leesvoer gebruiken voor in je koffer. Ik heb vier boeken uit en vertel je graag wat ik ervan vond. Laat me vooral weten welke je interessant lijken en welke tips je nog voor mij hebt! Dan lees ik weer lekker verder. :)

Mascha – Happy life
Omdat ik Mascha van Beautygloss.nl al heel lang online volg en het bijzonder knap vind hoe succesvol zij is, was ik erg benieuwd naar het boek dat deze beautyblogger onlangs uitbracht. Al voor het in de winkels lag, was het door alle pre-orders al direct een bestseller. Vooral jonge meiden zijn dol op Mascha en alles wat zij zegt gaat erin als zoete koek.

Zelf bleek ik toch een tikkeltje te oud voor Happy life. Aan de hand van haar eigen leven en ervaringen geeft Mascha tips voor een gelukkiger leven. Vriendschap, opleiding, carrière, de liefde, jezelf; alles komt aan bod. De toon is jong en echt goed geschreven vind ik het niet, maar ik kan me voorstellen dat dit voor haar fans een must-have is en dat zij er echt iets aan kunnen hebben.

Inge Ipenburg – Het gerecht
Toen ik las dat actrice Inge Ipenburg (remember Martine Hafkamp uit GTST?) een boek heeft geschreven, was ik direct nieuwsgierig. Zou ze een beetje kunnen schrijven? Ik kreeg een recensie-exemplaar thuisgestuurd en dook er gelijk in.

Het gerecht bleek verrassend boeiend. De thriller gaat over voormalig actrice Sandra die nu een eigen cateringbedrijf heeft. Op een avond is ze er getuige van dat een jong meisje wordt verkracht door een bekende strafadvocaat die regelmatig op tv te zien is in een entertainmentprogramma. En hij herkent haar… Sandra wil alles op alles zetten om hem te laten boeten, maar door zijn grote invloed zorgt hij ervoor dat juist Sandra’s leven op z!n kop komt te staan.

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en vond het spannend (stiekem zag ik allemaal ‘echte’ mensen voor me in de karakters die Inge beschrijft), maar het einde was helaas een tikkeltje teleurstellend. Opeens was het zover en was het verhaal klaar, heel abrupt voor mijn gevoel. Het enige minpuntje, want verder heb ik ervan genoten.

Michel van Egmond – Kieft
Ik ben een voetbalfan en vind het leuk om er af en toe een voetbalboek bij te pakken. Zoals de biografie van Andy van der Meyde of laatst nog O, Louis. Deze keer was het die over voetballer Wim Kieft, die twintig jaar lang heeft weten te verbergen dat hij verslaafd is aan cocaïne en alcohol. In Kieft vertelt hij over zijn verleden. Hoe het begon, de leugens, de bizarre (gevaarlijke) dingen die hij meemaakte en de ‘grote teringzooi’ waar ie nu in is beland: de schuldsanering. Inmiddels is Kieft clean, maar hij vecht nog dagelijks tegen een terugval.

Het is een heftig verhaal en verbazingwekkend hoe hij dat alles zo lang geheim wist te houden. Bizar hoe hij vroeger nergens van kon genieten, onzeker was (nog steeds is) en zich veel niet kan herinneren. Wel heeft hij een boel zelfspot, waardoor het boek niet te zwaar wordt en lekker wegleest. Ik kijk in ieder geval met heel andere ogen naar de Kieft op tv…

Michael Pilarczyk – Dansen in de hemel
Mishka is een dj van wereldklasse. Hij reist de hele wereld over om plaatjes te draaien en verdient bakken met geld. Van de buitenkant lijkt het of hij een droomleven vol glamour leidt, maar de werkelijkheid is anders: zijn vrouw Lisa is ongeneeslijk ziek. Om de werkelijkheid te ontvluchten, drinkt hij veel te veel en stort hij zich in een affaire. En dan komt zijn jeugdliefde ook nog eens met een verbijsterende mededeling…

Dansen in de hemel is een beetje Kluun-achtig, maar dan veel minder grof en irritant. En dat is prettig! Hoofdpersoon Mishka is een interessant karakter, met wie je vanaf het begin meeleeft. Welke foute keuzes hij ook maakt, je snapt steeds waarom ie het doet en vergeeft hem (bijna) alles. Ik vind het een sterk debuut van Michael Pilarczyk, die je vast nog kent als vj van TMF. Heel verrassend!

16 Comments

 1. Shirley 08 juli 2014 at 14:19

  O, het Gerecht gaat op mijn lijstje! Dat boek van Mascha heb ik ook maar inderdaad; ik bleek ook niet echt de doelgroep. Wel erg knap wat ze bereikt heeft! Heb je Kraamhulp en Toen ik je zag al gelezen? Beiden ook echt aanraders!

  1. Marieke 08 juli 2014 at 14:46

   Yep, die heb ik allebei al gelezen. Zeker aanraders!

 2. Manon 08 juli 2014 at 15:32

  Ik heb Happy Life, vind hem erg leuk om te lezen

 3. Joyce 08 juli 2014 at 16:18

  Leuk weer een aantal boeken die ik kan toevoegen op mijn lijstje! Ik ben heel erg benieuwd naar het boek van Kieft! Denk dat ik die straks ga bestellen als cadeau voor manlief (kuch mezelf! haha)

 4. Annemieke 08 juli 2014 at 16:48

  Ik hoopte al op een Letterhonger net voor mijn vakantie, om het besluit iets makkelijker te maken welke boeken ik mee wil op vakantie. ;-) Kieft is ingepakt. Ik twijfel nog over Het gerecht.

 5. Marije 08 juli 2014 at 18:13

  Heb je De Test, de Studie en Het Examen al gelezen? Eerste 50 blz zijn net de hongerspelen maar ik moet zeggen dat ik deze trilogie bijna spannender vind dat de Hongerspelen.
  Ik weet dat je zowel de Hongerspelen als de Divergent serie hebt verslonden : Dus LEES dit! Echt, aanrader!

  1. Marieke 08 juli 2014 at 20:46

   Ohh dit ken ik niet! Klinkt geweldig, gaat op m’n lijst. Thanx

 6. Anne 08 juli 2014 at 18:23

  Ik ben ook toe aan boeken voor de vakantie, dankjewel!

 7. marieke 08 juli 2014 at 19:12

  Hoi marieke.

  Bedankt heb net een nieuw boek nodig, ik ga voor het gerecht. En dansen in de hemel.

 8. Patricia 09 juli 2014 at 10:13

  Ik heb sinds vorige week een ereader, dus deze gaan gelijk op mijn to-read lijst! Dankjewel!

  Ben nu bezig in The Fault in Our Stars … Heftig! Heb jij die al gelezen?

 9. Nikki C&IJ 09 juli 2014 at 19:03

  Zojuist ‘Dansen in de hemel’ aangeschaft voor de vakantie. :)
  Ben nu ook benieuwd naar ‘Het gerecht’.

 10. Marcella 10 juli 2014 at 11:56

  Je maakt me nieuwsgierig naar het boek van Inge, ondanks het abrupte einde. Ik wil hem toch lezen ;-) En ik wil het boek van Rens Kroes graag lezen, hoor ik veel goeds over!!

 11. LNNK 10 juli 2014 at 12:23

  Dansen in de hemel lijkt me mooi. Ik noteer hem!

 12. Paul 13 juli 2014 at 12:32

  Ik had een interview met Michael Pilarczyk gehoord en het leek me al een interessant boek. Toch maar even een e-boek van bestellen dan.

 13. Lindsay | lindsayvallen.nl 14 juli 2014 at 08:53

  Hoewel ik het erg knap vind wat Mascha heeft bereikt, vond ik de eerste pagina’s al zo tenenkrommend slecht geschreven, dat ik na het doorbladeren in de winkel het boek toch weer heb terug gelegd. Nu ben ik ook geen taalwonder, maar ik zou verwachten dat zo’n boek toch minimaal geredigeerd wordt door 1 à 2 eindredacteuren.

  De overige tips neem ik mee, behalve het sportgerelateerde boek. Ik als n00b herken de naam Wim Kieft niet eens (oeps…). Louis en Andy dan weer wel, maar dat komt meer door hun optredens in de media ;-)

  En ik benijd nog steeds je reistijd op een gekke manier ;-) Heerlijk om zoveel boeken te kunnen lezen!

 14. Yvon 19 juli 2014 at 05:13

  Kieft lijkt me wel wat, daar ga ik naar uit kijken.

  En het boek van Mascha… Dat zou ik ook enkel lezen omdat ik haar online graag volg, maar na alle slechte verhalen houd ik het denk ik toch maar bij haar blogs en vlogs.