Mijn eerste keer: de gezichtsbehandeling

Wat doe je als je voor je blog een beautybehandeling naar keuze mag uitproberen? Nou, dan kies je iets wat je nog nooit eerder gedaan hebt, omdat je niet wist of dat het geld waard zou zijn. Tenminste, dat leek mij wel zo leuk. En dus ging ik niet voor de massage bij QoQo, waar ik een tijdje geleden zo van genoot, maar boekte ik een behandeling voor mijn gezicht bij Beauty- & Massagesalon Minie in Rotterdam. En dat was een bijzondere ervaring!

Treatwell
Ik kreeg de aanbieding van Treatwell.nl, een handige boekingsite voor health, beauty en hair. Vliegtickets, restaurants en hotels reserveer je tegenwoordig allemaal online, maar voor dit segment was er nog geen verzamelsite. Nu dus wel! Op Treatwell.nl vind je een heleboel salons voor dit soort behandelingen door het hele land. Overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Twijfels
Maar goed, mijn ervaring. Op de website zag salon Minie, gespecialiseerd in massages, gezichtsbehandelingen, ontharen, manicure en pedicure, er professioneel uit. In het echt viel dat helaas een tikkeltje tegen. Het was zo klein, vol en niet súper schoon… Ik twijfelde zelfs even: wil ik dit wel? Het Chinese personeel was echter vriendelijk en heette me van harte welkom. Een beetje vertwijfeld stapte ik dus maar naar binnen.

Ik hoefde voor mijn gezichtsbehandeling niet open en bloot in de zaak plaats te nemen, maar werd meegenomen naar een héél klein kamertje. Ik moest zonder shirt op een behandeltafel gaan liggen, waar er netjes een handdoek over me heen werd gelegd. Ik had geen idee wat me precies te wachten stond en het meisje dat mij onder handen zou nemen kon dat ook niet uitleggen, want ze sprak heel slecht Nederlands. Een groot minpunt, vind ik.


Wenkbrauwen & smeerseltjes
De hele behandeling zou 1,5 uur duren, inclusief wenkbrauwen epileren en een hoofd-, nek- en schoudermassage. Qua wenkbrauwen ben ik nogal panisch; ik ben tevreden met wat ik heb en doe daar zelf nooit iets aan, dus hoeft een ander (die ik nog niet ken) dat wat mij betreft ook niet te doen. Ze zijn zo’n belangrijk onderdeel van je gezicht; ik ben altijd bang dat het wordt verpest. Ik wist het meisje gelukkig op tijd duidelijk te maken dat ze mijn wenkbrauwen dus mocht overslaan.

Ik weet niet precies wat ze allemaal heeft gedaan, maar na een grondige schoonmaakbeurt werd het ene na het andere smeerseltje op mijn gezicht aangebracht. En dat was echt heerlijk, want ze masseerde me ondertussen uitgebreid. Ook werd er een apparaat op mijn gezicht gericht waar een soort verkoelende nevel uitkwam. Toen ze ook nog een vloeibaar roze spulletje aanbracht dat uithardde tot een gel-achtig masker en ik twee grote wattenschijven op mijn ogen kreeg, bedacht ik me dat dat het perfecte moment was voor de ultieme selfie. Helaas zat mijn telefoon in mijn tas, dus daar moeten jullie je zelf maar even een voorstelling van maken. ;)

Ook de hoofdmassage was fijn! Mennn, wie dat ooit uitgevonden heeft?! Dat vind ik bij de kapper ook altijd zo lekker. Verder masseerde ze nog mijn armen en handen erbij, wat ook zeer geslaagd was. Het jammere is dan wel weer dat er in totaal wel tien keer een collega binnen is gekomen met wie mijn behandelmeisje dan uitgebreid overlegde (of gewoon kletste – ik heb geen idee, want het was allemaal in het Chinees). Dat deed weinig goeds voor mijn rust, erg relaxt lig je er dan niet bij. Vrij irritant.

Conclusie
Mja, als ik eerlijk ben, zou ik niet zo snel nog een behandeling boeken bij Beauty- en Massagesalon Minie. Ze maakten netjes de 1,5 uur vol en het was op zich goed, maar ik voelde me er simpelweg niet helemaal op mijn gemak. Van een beautysalon hoop en verwacht ik dat het strak, schoon, geordend en professioneel is en dat gevoel had ik bij deze niet. Zonde!

Zo’n gezichtsbehandeling was dan weer wel voor herhaling vatbaar, dus misschien moet ik me gewoon even iets meer verdiepen in de wereld van beautysalons. Experts vragen welke goed staan aangeschreven bijvoorbeeld. Iemand?

Foto 2 & 3, die in mijn ogen dus wel héél gunstig zijn genomen, komen van de website af.

12 Comments

 1. Lauriëtte 06 augustus 2014 at 08:15

  Begrijp dat je het liefst een strak, schoon en geordende beautysalon binnenstapt! Mag ik vragen waarom je dan voor deze salon hebt gekozen? Toen ik via Treatwell een gezichtbehandeling had geboekt kwam ik echt in een prachtige salon terecht! (Uitgekozen adhv foto’s!)

  1. Marieke 06 augustus 2014 at 08:29

   Ik heb me er blijkbaar niet goed in verdiept. Ik zocht een gezichtsbehandeling niet te ver van mijn huis en op de foto’s (zie twee ervan in deze blog) zag het er prima uit. En dat ze alleen maar Chinees praten en steeds kwamen storen, kon ik natuurlijk niet weten. Bij welke ben jij geweest? Misschien kan ik die de volgende keer proberen!

 2. Linda 06 augustus 2014 at 08:46

  Ik snap dat je je niet op je gemakt voelde. Ik ga al maanden naar een salon in Houten en die is gewoon fijn het personeel is prettig. Maar als ik een keer wat anders wil kan ik wel op treatwell kijken

 3. Jorien 06 augustus 2014 at 09:27

  Jammer dat het beeld wat ze op de website schetsen niet overeenkomt met hoe het er in het echt uitziet. Kan me voorstellen dat het Chinese gepraat en het feit dat er steeds iemand binnen kwam wandelen erg irritant is! Treatwell kende ik nog niet, boek ook niet heel vaak een gezichtsbehandeling, maar af en toe mag je jezelf een keer verwennen, toch? :)

 4. Joëlle 06 augustus 2014 at 09:55

  Jammer van de wat mindere ervaring! De overbuurvrouw van mijn ouders is schoonheidsspecialiste en ik ga wel eens naar haar toe voor een gezichtsbehandeling: heerlijk. Als tiener was het soms nog wel eens wat pijnlijk (acnébehandelingen, hielp super) maar nu is het alleen maar relaxen. Vooral met schoudermassage erbij, mm…

 5. Annemieke 06 augustus 2014 at 10:23

  Ai, jammer. Ik ga niet vaak naar de schoonheidsspecialiste, maar ben er wel eens geweest en dan is het idd fijn als ze alle aandacht voor jou hebben ipv hun collega’s. Zeker als je daar half naked, in alle rust, wegdromend en genietend van je behandeling ligt, en je dan wordt gestoord door (niet-nederlands sprekende) collega’s. Nee, niet fijn. Ik zou verder zoeken naar een goede, want af en toe een behandeling is zo lekker relaxt.

 6. annouska 06 augustus 2014 at 10:54

  Jammer van de mindere ervaring, terwijl een gezichtsbehandeling juist zo fijn kan zijn. Een vriend in van mij is vorige keer via treatwell naar ‘Zenn in the city’ gegaan in Rotterdam. Ze had er allemaal lovende woorden voor, dus misschien moet je die eens bekijken. :D

  1. Marieke 06 augustus 2014 at 11:31

   Goeie tip, thanx!

 7. Daphne 06 augustus 2014 at 11:33

  Ik snap wel dat je je niet helemaal op je gemak voelde. Ik heb één vast adres waar ik altijd heen ga, omdat ik ook een beetje bang ben voor zoiets.

 8. Bente 06 augustus 2014 at 11:37

  Ik heb een tijdje terug een gezichtsbehandeling bij de Soap Treatment Store gedaan, heel professioneel en schoon (en Nederlands sprekend), heel fijn! Heeft meerdere locaties maar volgens mij niet in Rotterdam..

 9. josie 06 augustus 2014 at 21:42

  Ik ben bij Minie geweest voor een pedicure. Ik had ook een beetje een vreemde ervaring, die vrouw praatte Chinees tegen me, de massagestoel stond iets te heftig aan en daarbij kietelde m’n voeten enorm. Ik werd er bijna melig van haha. Maar ik ga de volgende keer wel ergens anders hoewel ik wel tevreden was over mijn met OPI gelakte nagels.