Hotspot 010: Cocktails bij Admiraliteit

Toen ik twee jaar geleden in Rotterdam kwam wonen, had ik niet gedacht dat deze stad zó veel leuke plekjes herbergt. Je moet even weten waar je moet zijn, maar dan heb je ook wat: de heerlijkste restaurants, gezelligste café’s en de hipste cocktailbars.

In die laatste categorie is sinds kort een nieuwe hotspot geopend: Admiraliteit Bar & Kitchen. Eigenlijk bestond het al sinds 1854 als bruine kroeg, maar het is helemaal omgetoverd en nu het best te omschrijven als stijlvol New York meets Rotterdam. En laten dat nu net twee van mijn favoriete steden zijn! Vorige week werd ik samen met nog wat bloggers, onder wie Jolien, uitgenodigd om cocktails en bijbehorende hapjes te komen proeven. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen!

Al bij binnenkomst was ik onder de indruk. Door het hoge plafond vol prachtige details, gave designlampen, de enorme voorraad flessen drank achter de bar en de sfeervolle inrichting wist ik gelijk dat het een topavond ging worden. De professionele cocktailshaker vertelde honderduit over de vele soorten gin en whisky, maar ook over zijn eigen carrière en de bijzondere cocktails op de kaart.

Zo wordt er elke avond standaard héél vaak de in Rotterdam immens populaire en vrij bekende Pornstar besteld, maar maakt hij ook drankjes met de veelzeggende naam Zombie (maximaal twintig per avond, niet meer!) en een aparte, superlekkere West Indian Tea Punch met lychee en wodka, die geserveerd wordt in een koperen keteltje en gedronken uit speciale theekopjes. Vergeet ook absoluut de Martini’s met een twist niet.

Wij mochten er een aantal proeven. De een was nog lekkerder dan de ander. Wees niet bang, we namen slechts slokjes en geen volle glazen! Anders waren we hoogstwaarschijnlijk tollend op onze benen naar huis gestrompeld. ;) Ik vond het ideaal: ik ben dol op cocktails, maar bestel er (vanwege de hoge prijs) eigenlijk vaak eentje waarvan ik zeker weet dat ik ‘m lekker vind. Ik ga altijd voor veilig! Nu kon ik dus mooi verschillende drankjes proeven en durf ik de volgende keer eens wat anders te nemen dan die eeuwige Cosmopolitan. (Blijft een klassieker, daar niet van.)

Op de kaart staat verder slechts één hoofdgerecht, de andere hapjes komen in kleine porties. Daar kun je er dus heel goed meerdere van bestellen en proeven. Ik vond ze allemaal even goddelijk: crunchy oesters, knapperige springrolls met eend, superrr verse tonijn (oké, toch een favo!) en minihamburgertjes met truffelmayo.

Heb je zin in een speciaal avondje uit met je liefste of een goede vriendin? Ga dan zeker eens bij Admiraliteit langs. Pssst: op maandag is het Martini Monday en zijn alle Martini’s slechts 5 euro!

Admiraliteit Bar & Kitchen
Admiraliteitsstraat 17b

3011 EJ Rotterdam
www.bar-admiraliteit.nl

Foto 2, 4 & 5: Jolien

9 Comments

 1. Lin 08 augustus 2014 at 09:35

  Hmm, nog geen 10.00 en al trek in een cocktail (en dat hamburgertje) wanneer gaan we?

  1. Marieke 08 augustus 2014 at 09:42

   Ik zeg: snel! Vieren we hier gewoon dat vaste contract van mij. :)

   1. Lin 08 augustus 2014 at 11:26

    Deal!

 2. Bente 08 augustus 2014 at 09:42

  Ziet er echt prachtig (en lekker) uit! Het is alleen niet echt op de route voor mij ;)

 3. Nuria 08 augustus 2014 at 09:55

  Wauw! Wat een hippe tent!! En die cocktails zien er goed uit zeg!

 4. Benthe 08 augustus 2014 at 10:09

  Jammer dat ik eigenlijk nooit in Rotterdam kom – dit ziet er heel goed uit!

 5. annouska 10 augustus 2014 at 15:55

  Oeh dit klinkt als het plekje waar ik binnenkort heen moet. :D

 6. Sheelagh 12 augustus 2014 at 09:25

  Looking goood! Rotterdam is zo’n leuke stad! Al vind ik Utrecht ook heerlijk, maar daar kunnen we wel een bar zoals deze gebruiken.