Road to 21K: Peptalks please!

Even een korte, snelle update. Ik zet even alle schroom opzij en ga ongegeneerd om hulp vragen. Deze keer niet in de vorm van donaties (alhoewel die nog altijd Cannabis seeds uk seller erg welkom zijn), maar ik heb peptalks nodig!

Het gaat namelijk momenteel effe niet superrr lekker. Ik sloot juli zoals gezegd Buy cheap generic celebrex top af met een soepele 14 km, maar in augustus worstel ik nogal. Ik heb weliswaar al een keer de 15 km aangetikt, maar vraag niet hoe. En as we speak Write my essay zit ik uitzwetend op de bank na een zeer moeizame 10 km en vraag ik me af hoe ik er ooit een halve marathon uit moet persen. Ik weet uit ervaring dat lang niet elke run even lekker gaat, maar mennn… wanneer komt er weer een dag dat alles meezit?

Het probleem zit ‘m vooral in het feit dat ik te snel start. Op de één of andere manier krijg ik het niet voor elkaar om bij een duurloop verder dan 10 km vanaf het begin een tempo te vinden dat ik heel lang vol kan houden. Waar zit dat ‘m in? Ik zeg altijd dat de eindtijd me niet boeit, maar misschien is dat stiekem niet waar? Misschien is er toch een klein stemmetje in mijn hoofd dat perse onder de 6 min. per km wil lopen en ben ik daar te veel mee bezig onderweg. Zo’néapp om alles mee bij te houden is leuk, maar het kan ook tegen je werken.

Ik trek me ook nog te veel aan van anderen. Ik zit in een crew, een familie-app en heb een supersnel vriendje dat zA? makkelijk loopt. Ik ben, vergeleken met hen allemaal, de slechtste en de sloomste. Meestal vind ik dat niet erg, maar soms knaagt dat aan me en baal ik van mezelf. Zo zonde!

Maar goed, ik heb dus wat steun nodig, lieve lezers. Succesverhalen, digitale aanmoedigingen, anything will do… Op zoek naar mijn zelfvertrouwen!

Follow on Bloglovin

43 Comments

 1. Marloes | Budgetproof.nl 15 augustus 2014 at 20:38

  Hier komt een peptalk!

  Ik vind het superdupermega knap van je dat je zo ongelooflijk goed bezig bent! Ik moet na 100m al aan de beademing en jij rent ‘eventjes’ 15km. Die halve marathon komt echt wel goed. Misschien gaat het juist nu niet zo lekker omdat je te veel ‘moet’ van jezelf. Dan ga je er te veel op focussen en moet het echt uit je tenen komen.

  You can do it!

 2. Elise 15 augustus 2014 at 20:55

  Ik ben een hele grote lurker maar ik wil je nu als mede-hardloper toch even een hart onder de riem steken!

  Superrot dat het nu niet lekker gaat, maar je bent echt al hartstikke ver! En marathonlopers lopen ook geen 42 km tijdens hun training, dus je bent heus niet ‘pas’ op de helft. En zoals hierboven ook al werd gezegd, weet je hoeveel mensen nog geen kilometer ver komen zonder aan de beademing te moeten? Gaat helemaal goedkomen, gewoon volhouden!

  Is het misschien een idee om een keer zonder je telefoon/hardloophorloge op pad te gaan? Op afstandmeten.nl je rondje uitzetten zodat je globaal een idee hebt van de afstand, en dan gewoon lekker lopen zonder op de tijd te letten. Ik vind dat ook heel lastig hoor, want ik wil het ook allemaal graag registreren, maar misschien helpt het je de tijd los te laten. Het proberen waard!

 3. Annemerel 15 augustus 2014 at 21:00

  Kom op je kunt het echt! Als je nu al 15 kilometer loopt, loop je over tien weken echt wel een halve marathon, hoe rot het nu misschien ook gaat.

  Liep zelf vanmorgen de eerste 5K 15 seconde per kilometer langzamer dan normaal tijdens een lange duurloop en dat beviel heel erg goed. Ik hoefde niet tussendoor te stoppen en kon die 27,5 kilometer toch nog met een gemiddelde pace die lager is dan mijn gemiddelde afsluiten. Mijn laatste kilometer was mijn snelste kilometer. Heerlijk!

  Afgelopen weken was ik mijn duurloop veel te snel gestart (15 seconden per kilometer onder mijn gemiddelde) en het was vechten, de hele weg. Ik heb tijdens mijn 25 kilometer loop van vorige week welgeteld 8x gepauzeerd omdat ik niet meer verder kon.

  Dus zet je er overheen en loop gewoon de eerste kilometers wat langzamer, dat is echt geen schande. Kilometers maken en daarna komt die snelheid wel!

 4. Ladymonique 15 augustus 2014 at 21:06

  He meis, wij zijn niet snel maar komen erwel. Ja duh daar hebben we nu niks aan wr willen lopen en wel graag snel en vlotjes en gemakkelijk. Oja dat doen we ook alleen leggen we die lat steeds hoger en hoger, zou graag eens een rondje met je lopen denk dat wij aan elkaar gewaagd zijn. Komt best goed met jou, kan jou horloge een Max snelheid ingeven zodat je een piep krijg als je te hard ga?????

 5. Maaike 15 augustus 2014 at 21:19

  Ik ben ook altijd en overal de langzaamste… mijn eerste “grote run” in de 10mi, de Dam tot Dam, in september…. Ik heb al eens 14 km tijdens de almere city run… Ik heb nu een schema gemaakt bij Asics en ik heb ‘m gemaakt voor maar 2x per week lopen… wat ik aan mezelf merk is dat ik langzamer ga lopen als ik rustigere muziek op heb… of als ik mezelf hoor hijgen hahaha… ik moest eigenlijk vanavond lopen maar heb ‘m naar morgenochtend verplaatst… ik loop in de ochtend gewoon een stuk lekkerder…

  altijd als ik jou run verhalen lees ben ik een beetje jaloers… want jij loopt echt sneller dan ik doe… (ik loop rond de 7 minuten per km meestal nog iets langzamer =)) Dus hup… lekker rustig rondje doen de volgende keer…

 6. Erwin 15 augustus 2014 at 21:20

  Brouwerpower!

 7. Lindsay | lindsayvallen.nl 15 augustus 2014 at 21:21

  de M is van Marieke, maar ook van (halve) Marathon
  de A is van Actief, dat ben jij zonder twijfel
  de R is van Rennen, dankzij jou ben ik hieraan begonnen
  de I is van Interval, soms ga je iets sneller, soms iets minder snel
  de E is van Echt supergoed! Dat is wat jij bent :-)
  de K is van Knappe Kanjer en en Kilometervreter!
  de E is van Eerlijk, dat je dit durft te delen en vragen

  Samen vormen deze letters de naam van een topper, genaamd MARIEKE!

  En dat ben jij. Ik wil het voor Brouwertje ook wel doen, maar je snapt mijn punt ;-)

  Ik herken zoveel van wat je zegt (invloed van de app, jezelf down praten), maar mijn eerste kilometers zijn juist het TRAAGST! Ik ben echt een slome beginner: bang voor blessures, ik wil even lekker opwarmen, beetje wennen (iedere keer weer). Pas na een kilometer of 5 zit ik er goed in. En daarna heb ik dus de energie nog om te versnellen. Dus iedere keer als jij mijn tijden goed noemt: die zijn allemaal boven de >6 per KM gestart! True story! Dus ik zou zeggen: gewoon lekker je tijd nemen en dan komen die KM’s vanzelf wel. Ik heb de halve van AMS vorig jaar voor het eerst gelopen en believe me: die snelheid interesseerde me geen ruk tijdens het lopen. De loop zelf én het uitlopen: dat was dé overwinning.

  Ik weet dat jij het kan. Stiekem weet jij het zelf ook. Dus snoer dat stomme negatieve stemmetje de mond en geniet! Want lopen is genieten, niet om jezelf rot te voelen.

  Big hardloop hug! X

 8. yvette 15 augustus 2014 at 21:25

  Ik lig hier lui op de bank. Jaloers te zijn op jou. Jij rent! Ik niet… ik wil 5 km kunnen rennen zonder te moeten stoppen. Jij kan dat! Jij hebt wel de kracht om van die bank af te komen. Jij doet het gewoon. Misschien soms met wat zuchten en steunen, maar je doet het wel. En doe weg die telefoon, horloges, armbanden etc. Mensen zonder weegschaal zijn ook tevredener over hun lichaam! Het zegt zo weinig. Ga lekker rennen voor jezelf en maak plezier! En denk aan al die medailles die je al hebt opgegeten voor de selfie.. kom op Marieke… geloof in jezelf! Doen wij ook allemaal!

 9. stefanie 15 augustus 2014 at 21:27

  Hoi hoi!

  Ik ken het gevoel dat je constant van jezelf sneller moet rennen, vooral Door die app. Een aantal jaar geleden daar ook last van gehad. Ik moest elke run mezelf verbeteren en de fun was eigenlijk gewoon weg daardoor. Terwijl ik vind dat hardlopen ontspannend is. Dat was het toe totaal niet meer. Dus je moet die knop weer even omzetten, geloof mij jij bent niet de sloomste. De snelste zul je ook niet worden, dan was je wel een top atleet geweest. Zo heb ik mezelf weer het plezier van hardlopen terug gebracht.
  Iedereen heeft zijn eigen tempo het maar belangrijkste is dat je sport, dat je daar plezier in hebt en dat jij met een voldaan gevoel thuis komt.

  Te snel starten is iets wat je bij veel mensen tegen komt. Ook daarin ben jij niet de enige. Een mooie test voor jezelf tijdens het rennen is een tempo te pakken waarbij je nog kunt praten. Dit betekent dat jij je ademhaling onder controle hebt en dus een lang stuk door kunt lopen. Doe je dit niet, ben je buiten adem dan ren je te snel voor lange afstanden. Dus ga goed op je ademhaling Letten dan zul je merken dat het snel beter gaat.

  Die 21 km komt vanzelf. Je moet het zo zien ik train voor een hele marathon ook niet tot 42 km. Dan doe ik dat ook maar tot 32km. Jij kunt de 21km wel gaan trainen maar hoeft dus niet. Als jij de 17km loopt kun jij een halve marathon lopen. De laatste kilometers loop je op karakter en door de grote groep om je heen gaat dat vanzelf.

  conclusie schut alle onzekerheid van je af. Je doet het super goed. Alles gaat goed komen en ook jij gaat je doel halen. Dus niet twijfelen aan jezelf, maar gewoon weer genieten van je runs. Dan zul je zien dan komen de km vanzelf.

  Zet hem op!!!

 10. Sam 15 augustus 2014 at 21:29

  Peptalk van mij: het mooie aan hardlopen is juist dat het alleen maar om jezelf gaat, het maakt niks uit dan andere mensen sneller of verder of langer kunnen. Het gaat om jou, denk maar aan de keren dat je over de finish kwam en apetrots op jezelf was. Je kunt het sowieso, de kunst is om het zelf te geloven. Toen ik voor het eerst een halve marathon liep dacht ik na 18 km: hoe heb ik in godsnaam ooit kunnen denken dat ik dit kon. Toen ik het voor de tweede keer deed dacht ik: hoe bestaat het dat er mensen zijn die het dubbele van deze afstand lopen??? En inmiddels heb ik een marathon gelopen. Echt, het zit allemaal in je hoofd en in geloven dat je sterker bent dan je jezelf stiekem de helft van de tijd vertelt. Je kunt het. Motgenochtend geloof je het weer.

  En dan nog een praktische tip: misschien helpt het om een keer met een hartslagmeter te lopen? Ik heb hier nog een ongebruikte liggen, kan ‘m zo opsturen. Succes, niet opgeven!

 11. Erwin 15 augustus 2014 at 21:31

  Tuurlijk, een heel antwoord typen en alleen Brouwerpower komt door. *zucht*

  Anyway, tijd voor crewlove! Ik denk dat je wat meer regelmaat in je lopen kunt gebruiken. Elke week twee of drie keer lopen en dan zul je zien dat het gemakkelijker gaat gaan. Enneh, bij duurlopen kan je alleen te hard lopen. No such thing as te langzaam. :)

  Vandaag ging effe kut, dat heb je wel eens. Die 6 minuten is leuk, maar ook: lekker belangrijk. :) Jouw doel is nu uitlopen, niet lopen voor een tijd.

  Komt goed, echt! :)

 12. Laurun.nl 15 augustus 2014 at 21:31

  Ha Marieke,
  Hier komt wat #crewlove! Voel je niet rot, het is niet meer dan normaal dat het rennen met ups en downs gaat. Bijna iedereen heeft wel eens te maken met wat minder zin of wat minder snelheid. Voor mij helpt het enorm om af te wisselen in snelheid, afstand en omgeving. Dus niet steeds zo hard mogelijk en zo ver mogelijk, maar ook een keertje intervallen of een trail run doen. En tja, dat te hard van start gaan; I FEEL YOU… Dat heb ik ook altijd. Ik begin daarom nu altijd met 5-10 minuten heel rustig jog, dan moet ik mezelf echt dwingen om echt in de lichtste zone te lopen, dat houdt in dat je nog kunt zingen/dansen/grapjes maken etc. Pas daarna mag ik op een sneller tempo gaan lopen. Misschien helpt een hardloopmaatje ook voor jou? Doordat je dan kletst blijf je ook in een tempo lopen dat je lang kunt volhouden. Sowieso is het goed om af en toe (1 op de nog 4 weken) een stapje terug te doen in je trainingen; dus niet een week lang in totaal minder lopen en rustiger aan doen. Als je even geen motivatie hebt, is dit een goede week om een stapje terug te doen en even wat bij te tanken. Vaak kom je er nog sneller uit ook! Keep it up girl!!! #crewglowmagnl

 13. Silvia 15 augustus 2014 at 22:44

  Lady laat de tijd los! Ik doe mijn duurlopen in 6:33 de km en ga begin november met gemak de marathon lopen. Ik ben een diesel maar dat boeit mij niet. Ik loop het gewoom wel. Jij kunt dat ook dat weet ik 100% zeker. Ga anders een keertje lopen met iemand die langzamer is dan jou. Ik wil ook als je niemand anders kent dan merk je zeld dat het werkt als je leert om je snelheid los te laten. Heel veel succes. Gr Silvia

 14. Suzanne 15 augustus 2014 at 22:46

  Nou Marieke het komt echt wel goed! Volgens mij heb jij heel veel uithoudingsvermogen. Vergeet ook niet dat niet iedereen full time werkt, als je minder tijd in de week daaraan kwijt bent heb je ook meer tijd om te sporten. Een van de redenen dat ik je blog heel graag lees, is juist dat je zo’n ‘echt’ leven hebt, die halve marathon gaat daar vanzelf inpassen!

 15. Roelie 15 augustus 2014 at 22:48

  Je bent vet goed bezig! Eind tijd lekker boeiend! Weet je wat een prestatie het is als je die halve uitloopt! Ik denk dat we jankend over die finish kruipen;)
  You can do it cleansis. That’s for sure

 16. Paul 15 augustus 2014 at 22:52

  Ik vind 10k al een megaprestatie. Ik adviseer je om met anderen te gaan lopen die al meer ervaring hebben met langere afstanden en met het doseren van snelheid. Misschien dat dat wat helpt?

 17. Maurits 15 augustus 2014 at 22:53

  Je kan het!!!! Je bent nog steeds mijn hardloopvoorbeeld!

 18. Laura 15 augustus 2014 at 22:54

  Mijn tip: laat eens de audio van je app uit staan. Zodat je dus niet steeds je rondetijden hoort. Luister lekker naar je muziek, kijk om je heen en laat je benen gewoon op gevoel lopen. Zelf heb ik namelijk altijd dat ik steeds bezig blijf met rekenen als ik die tijden hoor en steeds die druk voel, van ‘oh ik moet nu zo snel blijven lopen’ of ‘ik moet nu echt versnellen’ of ‘ik loop echt te langzaam nu’.
  En wat ik ook altijd hoor is dat het juist de bedoeling is om tijdens je lange duurloop een halve tot een hele minuut langzamer te lopen dan tijdens je korte/snelle rondjes. Het voelt waarschijnlijk gek en tegennatuurlijk, maar zo went je lichaam op een goede manier aan de langere afstanden en je houdt het veel makkelijker vol. En negeer dan (ik weet dat het moeilijk is) die stemmen die zeggen dat je veel te langzaam gaat. Dat boeit echt niet. Die snelheid komt vanzelf naarmate je wekelijks met een beetje regelmaat een paar keer loopt.
  Heel veel succes en je het kan het echt, stay positive ;)

 19. Erlinde 15 augustus 2014 at 23:22

  Hier nog wat #crewlove;-). Wat een mooie en goede dingen zijn hierboven al gezegd! Hier nog wat motivatie (niet van mezelf maar van ‘unknown’, afkomstig van Pinterest.. Ook een hele goede motivatie-bron;-):

  “Your biggest challenge isn’t someone else. It’s the ache in your lungs and the burning in your legs. And the voice inside you that yells CAN’T. But don’t you listen. You just push harder. And then you hear the voice wisper CAN and you discover that the person you thought you were is no match for the one you REALLY are!”
  ..
  You GO girl !#chasesummer #crewglowmagnl

 20. t. 15 augustus 2014 at 23:23

  Is het geen idee om een tijdje zonder app/horloge te lopen? Als ik met horloge loop ben ik de hele weg gefixeerd op dat ding, word er echt gek van. Als ik zonder horloge loop, loop ik veel relaxter. Op gevoel, en geloof dat het alsnog heel constant is (tijdens een wedstrijd wordt 5 km en 10 km tijd gegeven en scheelde niet veel, en liep dus zonder horloge dat snelheid bij hield). Achteraf kun je dan altijd via afstandmeten.nl kijken hoever je precies hebt gerend en wat je gemiddelde snelheid was (gewoon kijken hoelang je van huis bent geweest). Van te voren een route uitstippelen wat ongeveer je doel is.
  Ik snap die focus op tijden niet zo, lopen zonder horloge is heel chill en geloof echt niet dat je dan opeens veel langzamer loopt oid.
  Succes!

 21. Rozemarijn 15 augustus 2014 at 23:42

  Ahh ik doe en voel precies hetzelfde zoals jij! Moet ook de halve marathon rennen in oktobet maar vorige week zaterdag moest ik 3x stoppen op de 5km pfff. Daarna wel 12km gerend die lekker ging maar menn.. Ik vraag het me ook af. Lekkere peptalk haha, maar denk dat je gewoon moet beginnen moet rennen en denken oke klaar met dat gedoe en het checken van tijden. Rustig beginnen. Het scheelt dat je met een wedstrijd toch meer adrenaline hebt en het langer volhoudt (hopen we iig!) succes!

 22. Elke 15 augustus 2014 at 23:45

  Mijn tip: werk met een schema (bijvoorbeeld http://my.asics.nl/)

  Dit zal je een houvast geven voor je training.
  Immers niet elke training moet op wedstrijdtempo worden gelopen. De trage duurlopen zijn een belangrijk onderdeel van elke training.

 23. Brenda 15 augustus 2014 at 23:51

  Wat heb je al veel oppeppende reacties gekregen zeg! Toch kon ik het niet laten ook een berichtje achter te laten.

  Ook ik ben (altijd!) de sloomste hardloper van iedereen die ik ken. Wat mij helpt is dat ik het op momenten dat het even niet zo lekker gaat niet voor de tijd ga. Ik ga voor uitlopen en lekker lopen. Een race is voor mij geslaagd als ik lekker heb gelopen, niet als ik sneller ben dan anderen.
  Natuurlijk wil ik mijn PR verbeteren (eentje die al veel te lang staat) maar ondertussen probeer ik me te focussen op lekker en ontspannen lopen, dan gaat de rest (soms) vanzelf.

  Succes, you can do it lady!

 24. Mylène 16 augustus 2014 at 00:03

  Misschien heb ik het ooit al eens in een comment gezegd, maar jij bent toch wel een beetje mijn hardloopvoorbeeld. Toen jij begon met lopen, was ik daar zelf totaal niet mee bezig. Maar jouw verhalen hebben me uiteindelijk overtuigd om ook te gaan lopen wat er uiteindelijk voor zorgde dat hardlopen met pieken en dalen mijn hobby is geworden. En volgens mij was jij in het begin ook een beetje onzeker over jouw lichaam en is dat o.a. dankzij het hardlopen veranderd. Dat bewonder ik alleen maar. Ik loop zelf nog altijd met die onzekerheid, dus wat dat betreft ben jij een voorbeeld voor mij. Jij gaf niet op. En dat moet je ook vooral nu niet doen. Niet alleen voor jezelf, maar ook omdat je andere mensen inspireert en motiveert. Stiekem heb ik dat nu namelijk ook wel weer nodig ;) Als jij weer met succesverhalen komt, krijg ik (en krijgen andere lopers) ook weer zin om te gaan. Zet hem op! Dat je het kan, weten we allemaal wel. Nu moet je dat zelf nog geloven, dan komt het vanzelf wel ;)

 25. Ellen 16 augustus 2014 at 07:43

  Ik ken het gevoel helaas.
  Probeer eens het ‘verplichte’ rondje of tijd uit je hoofd te halen.
  Ga eens een totaal ander rondje lopen, voor de afwisseling.
  En doe dit zonder op de tijd te letten, maar gewoon op gevoel te lopen.
  Daarnaast heeft iedereen van de dagen of periodes dat het hardlopen wat minder gaat, niemand kan altijd pieken ;)
  Succes!

 26. Marieke 16 augustus 2014 at 08:19

  Oooooh I hear you!
  Toen ik nog hardliep had ik geregelmatig hetzelfde gevoel. Ik liep drie keer per week en heb een paar keer nét een 5 km onder de 30 minuten gelopen en tróts dat ik was (ik heb astma en ben totaal niet sportief). Maar toen werd hardlopen in in blogland en liep de ene na de andere blogger ineens 5 km in 28 na 2 maanden trainen. Zucht.

  JE KAN HET, Mariek! Ik vind het zooooo knap wat je allemaal doet! Je gaat die marathon gewoon ROCKEN! Hoppa.

 27. Joëlle 16 augustus 2014 at 09:18

  Als je nu op 15K zit, ga je het echt makkelijk halen. Vergeet niet dat je eigenlijk maar door hoeft tot de 17, 18K. Gewoon deze week nog eens 15, dan 16, dan 17, dan 18 en dan minderen. Wat je ook kunt doen is voor je langste duurlopen de walk-run methode toepassen: na ieder kwartier wandel en stretch je een minuutje.

 28. jessica 16 augustus 2014 at 09:20

  Van voor jouw gevoel langzame runs wordt je ook sneller! Ik heb een schema van hardloopwijzer.nl waar zowel snelle, intervals als langzame runs in zitten. Sommige moet ik op 6.30/km lopen wat voor mij heel traag is. Maar het werpt wel zijn vruchten af want merk dat ik sneller word op de runs die ik wel snel mag lopen!!

  Je lichaam heeft ook tijd nodig om te herstellen. Misschien moet je jezelf niet zo pushen en het even een weekje laten voor wat het is. Je lichaam komt goed tot rust en je hebt daarna weer zin om te lopen. Ik heb dat deze week ook gedaan en vond het heerlijk. Even niet die verplichting en druk.

  En vergeet niet dat je er uberhaupt wel komt!! Je loopt al 15km en de halve marathon duurt nog 2 maanden. Ik liep de eerste keer maar tm 18km met een training en haalde het ook. De laatste km doe je op discipline. En je hebt dus nog 2 maanden om de km wat verder uit te bouwen. En wat iedereen zegt. Vergeet de eerste km en loop die op een ruatig tempo in. Daar heb je later nl echt profijt van.

  Nog 1 tip! Ga met de halve marathon achter een pacer lopen. Heb ik in mei ook gedaan en beviel erg goed. In het begin wil je sneller, maar aan het einde ben je blij dat je dat niet hebt gedaan. De pacer zorgt ervoor dat je steady loopt!! Heel fijn vond ik dat.

 29. Sabine 16 augustus 2014 at 09:46

  Jij hebt hetzelfde als ik, constant onder die zes minuten willen zitten, alleen 1 heel groot verschil: ik loop mijn puppyrondje van 6 km!
  Ik had veel moeite om van de 5 naar de 6 te gaan omdat ik steeds de beste tijd wilde, en ook nog even een extra km erbij wilde lopen. Dat gaat niet samen! Daarom het zo lang voor ik die 6 weer aantikte.
  Echt een stapje terug is denk ik het beste wat je kunt doen, want aan je doorzettingsvermogen ligt het zeker niet als je al op de 15 km zit. Denk vooral aan de km die al achter je liggen en niet de km die je “nog moet”.
  Kom op meid! Je kunt het echt wel, ik wacht op je blog waarin je trots beschrijft dat het is gelukt!

 30. Daphna 16 augustus 2014 at 10:01

  Marieke jij kan dit! Ik geloof in je. Punt :)

 31. Mieke 16 augustus 2014 at 10:20

  Wat is hardlopen wat dat betreft ook een lastige sport. Het kan je ook zo onzeker maken als het even niet lekker gaat. Ik zit ook al weken in een onwijze dip, zo irritant!
  Hopelijk lukt het snel om weer uit je dip te komen. En voor wat het waard is: ik vind dat je super goed bezig bent!

 32. Lin 16 augustus 2014 at 10:40

  Je kunt het geluid van je Nike app uitzetten he? Misschien helpt dat een beetje. En woensdag gaan wij samen gewoon een lekker rondje lopen!

 33. Lieke 16 augustus 2014 at 10:44

  First; YOU TOTALLY BEAT ALLLL OF THEM COUCHPOTATOES!
  Second; Het kan niet áltijd even goed gaan, en om kleine dingen te verbeteren moet je dat toch echt accepteren denk ik?
  En mijn tip; Running to Rock playlist op Spotify!

  Verder ben je sowieso al fucking awesome. Gewoon; omdat jij jij bent!!!

  xx
  Lieke // b0lletje

 34. Lauriëtte 16 augustus 2014 at 11:01

  Komt goed! Gewoon volhouden! Hoewel ik dan nog niet zo lang hardloop en ik voorlopig nog niet moet denken aan een halve marathon herken ik wel wat je zegt over de eindtijd! Het maakt mij ook niet zoveel uit, zeg ik, maar ik wil wel graag onder de 6 proberen te lopen en juist omdat ik daar onderweg dan zo mee bezig ben gaat het minder! Heb nu de audio feedback gewoon uitstaan en ik probeer nu gewoon lekker te hardlopen. Als ik dan weer thuis ben zie ik wel hoe het gegaan is. Er komt vast weer een dag dat het beter gaat! Zet m op!

 35. Noelle 16 augustus 2014 at 12:56

  Ik weet heel weinig van hardlopen, dus kan geen tips geven, maar ik denk dat dit soort dingen altijd wel met ups en downs gaan. Als het makkelijk was, zou iedereen het doen – je bent al beter bezig met beweging en vooruitgang dan 90% van de bevolking, that’s for sure. Het ligt em vooral in je doorzettingsvermogen en als ik lees dat je al tegen de 15km aanzit, denk ik dat je daarvan meer dan genoeg hebt, alleen af en toe weer even diep tasten voor je die gevonden hebt.

 36. Laura 16 augustus 2014 at 21:14

  Gekkie, je weet dat het in je zit en je weet ook maar al te goed dat deze momenten erbij horen! Het blijft toch een renner’s raadsel: de ene run voelt het alsof je vliegt en de volgende run lijkt wel je eerste run OOIT te zijn. Het is frustrerend, dat begrijp ik maar al te goed.. Maar bekijk het eens van de positieve kant: iedereen loopt op een gegeven moment tegen de runner’s dip aan. Jij heb nu een paar vervelende runs gehad, wat betekend dat je ook weer heel dichtbij een dikke runner’s high zit. Nog even volhouden en vooral doorgaan met wat je doet (want je gaat toch steeds maar weer erop uit, topper!) en dan zit jij voor je het weet aan de 21K. YOU GOT THIS!

 37. Babi 17 augustus 2014 at 02:52

  Wat bij mij helpt is om geen rondje te doen, maar gewoon een eind weg rennen (mijn lief is dan zo geweldig om me ergens 15 kilometer verderop op te halen). Op die manier heb ik niet die negatieve anticipatie dat ik nog een x aantal kilometer van huis ben, daardoor ga aftellen en ondertussen heel moe wordt – tussen de oren vooral. Een andere route doet me ook altijd goed.

  Maar verder: zeg, doe eens niet zo gek, jij gaat met gemak die 21K lopen!

 38. Anouk 17 augustus 2014 at 06:07

  Haha, wauw, alle comments, wat een positiviteit! Dat is nog eens peptalken! Vrouwen pouwer zal ik het noemen, JE KUNT HET! Het eerste deuntje dat in mijn hoofd zat was van de Hennie Huismanshow vroeger, geeeeeef nooit op ooooh geef nooit op;)!

 39. Iris 17 augustus 2014 at 16:07

  Je kunt het!!! Ik loop na een jaar nog geneens 5km en jij loopt er al 15. Vet knap! Die halve marathon komt echtwel goed!! HUG!

 40. Annemieke 18 augustus 2014 at 11:51

  Ik las vrijdag je blog, dacht hier moet ik op reageren want die dip is echt niet nodig, maar door drukte kwam het er tot op heden nog niet van. Hierbij mijn pep-talk (ondanks dat ik denk dat je hem niet meer nodig hebt als ik al de reactie van mijn voorgangers lees). Ik vraag me regelmatig af, hoe doet ze dat toch? ’s Ochtends vroeg in de trein naar A’dam, de hele dag werken om vervolgens meerdere keren per week de motivatie te vinden om ’s avonds ook nog een rondje te gaan hardlopen. Bij mij is motivatie om te gaan hardlopen op zich geen punt, maar na een dag werken vind ik het altijd een stuk lastiger om te gaan. Zeker voor de langere afstanden. Ik plan mijn trainingen zo in dat ik of voor het werk of op een dag vrij ga, maar jij knalt er “gewoon” even 15km uit als je er al een dag op hebt zitten. Over doorzettingsvermogen gesproken! Diepe buiging.

  Ik ben er echt van overtuigd dat je het kunt. Ik snap je snelheidsdilemma, want daar kamp ik ook soms mee, maar bedenk je dat je voor jezelf loopt. De prestatie op zich is al zo knap! You can do it. Punt. ;-)

 41. inge 20 augustus 2014 at 22:34

  you go girl!
  vergelijken met een ander moet je idd NIET doen. jij kunt weer heeeeeel veel andere dingen beter dan bv. johan (zeker weten ;-) en naja, kan hij toevallig iets beter lopen, big deal. jij doet ’t maar mooi ook even en als het voor jou zwaarder is, is je prestatie dus des te groter en ga je maar mooi trots op jezelf zijn, want terecht.
  oh ja. en NIET vergelijken dus.
  ook al deed ik dat soort van ook.
  eh..

  YOU GO GIRL!

 42. Becky 27 augustus 2014 at 11:09

  Lieve meid,
  Ik snap je frustratie, maar: The only bad workout is the one you didn’t do!
  Ik ben zelf herstellende van 4 operaties en een jaar geleden was ik zo enorm fit, dat ik met gemak 5km kon rennen. Nu is een blokje om me huis niet eens mogelijk. M’n man rent een halve marathon, gewoon in training..en m’n vroegere sportmaatjes zijn ook super goed bezig.. Frustratie alom dus..!
  Kijk naar jezelf, houd het bij jezelf en..: remember why you started!
  Kijk niet naar die km/u, maar zet een muziekje op, geniet ervan en heb vertrouwen! Je bent onwijs goed op weg en het gaat je zkr lukken!
  Liefs Becky