Stedentrip Sunny Sevilla #1

Nu augustus het behoorlijk laat afweten qua zomerweer, denk ik steeds vaker met weemoed terug aan het reisje naar Sevilla dat ik eind juni met Paulien maakte. Ik was er nog niet aan toegekomen de vele foto!s uit te zoeken, maar met de regen en harde wind buiten ben ik er dit weekend eens goed voor gaan zitten.

Via Skyscanner.nl hadden we gunstige vluchten geboekt, waardoor we vier volle dagen de tijd zouden hebben in deze Spaanse stad waar we al zo veel goede verhalen over hadden gehoord. Na een kort nachtje in hotel ibis Amsterdam Airport gingen we om 6.45 uur de lucht in. Ons hotel lag net over de grote rivier die door Sevilla loopt, vanaf het vliegveld ging er een bus die op loopafstand van het hotel stopte.

We logeerden drie nachten in Hotel Ribera de Triana, in de wijk Triana die enorm in opkomst is. Zelf gevonden via Booking.com, maar Annemerel had er ook al eens geslapen en zij raadde ‘m zeker aan. Het hotel was inderdaad meer dan prima met z!n vier sterren. Ruime kamers, een lekker bed en op loopstand van het centrum. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat we er verder nauwelijks zijn geweest; we hebben zelfs geen tijd gemaakt om even af te koelen in het zwembad op het dak. Best zonde, vind ik nu, maar we vermaakten ons gewoon te goed in de stad. :)

Op dag 1 hebben we vooral lekker door de straten geslenterd om Sevilla een beetje te leren kennen. Veel sfeer proeven en een indruk krijgen van hoe de stad in elkaar steekt. We hadden hele ladingen tips gekregen en op aanraden van mijn vriendinnetje van vroeger Saskia, die een tijdje in Sevilla heeft gewoond, ontbeten we lekker en zeer betaalbaar bij Café de Indias. Dat beviel zo goed, dat we dat eigenlijk maar gewoon iedereédag hebben gedaan. Deze keten heeft een aantalévestigingen, waarvan er eentje op onze route richting centrum lag. Handig!

Flomax retrograde ejaculation treatment

Purchase lady era

Kenmerk van Sevilla is de enorme gotische kathedraal (Catedral de Santa Maréa de la Sede). Het prachtige ding is (even opgezocht…) maar liefst 127 meter lang en 83 meter breed. Een flinke wandeling als je er omheen zou lopen. De grote klokkentoren, beter bekend als de Giralda, steekt hoog boven de stad uit. Je kunt het gebouw in, maar de rijen waren zo lang dat wij onze tijd liever anders besteedden.

Bijvoorbeeld dooréeen bezoek te brengen aan het Koninklijk Paleis van Sevilla (AlcA?zar Real de Sevilla). Dit is het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is en het is echt schitterend. Zo hoort een paleis eruit te zien! Neem hier echt even de tijd voor als je in Sevilla bent.

Het paleis heeft ver uitgestrekte paleistuinen waar je uren kunt rondslenteren en verdwalen. Er zijn allerlei stijlen gebruikt; ik ben geen kenner, maar het is leuk om te zien hoe elk stukje net weer anders is. Vijvers, fonteinen, trappetjes, bankjes en paadjes. Het was erg warm die dag, dus de schaduw van de veleésinaasappelbomen, cipressen, pijnbomen en palmen kwam goed van pas.

Natuurlijk aten we onze eerste Spaanse tapas; vooral de rauwe ham is niet te versmaden. Daar hebben we nog heel wat bordjes van besteld! Sevilla barst van de leuke (tapas)restaurantjes, je kunt het beste gewoon hier en daar een straatje induiken en je tafel vol laten zetten met allerlei lekkers. Tip: drink in plaats van sangria eens Tinto de Verano (wijn van de zomer). Dit drankje bestaat uit rode wijn met spa limoen en is echt ongelofelijk lekker!

Snel meer in deel 2!

Foto 8 & 19: Write my paper Paulien

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Bente 17 augustus 2014 at 10:00

  Ik ben zelf nog nooit in Sevilla geweest maar het ziet er prachtig uit! Ik ben nu al benieuwd naar deel 2 :)

 2. Nanda 17 augustus 2014 at 11:01

  Sevilla is zo mooi! Heb daar de lekkerste tapas ooit gegeten. Echt een fijne stad.

 3. Nuria 17 augustus 2014 at 11:48

  Heeeerlijk!

 4. Jenny 17 augustus 2014 at 12:13

  Wat een schitterende stad!

 5. Wanda 17 augustus 2014 at 13:02

  Mooi verslag en dito foto’s! Vrienden zijn er vorig jaar geweest en waren ook erg enthousiast over deze stad, misschien toch ook maar eens met eigen ogen gaan bekijken!

 6. Noelle 17 augustus 2014 at 15:13

  Prachtige plaatjes! Ik ben een beetje anti-Europa aangelegd, en als ik dit soort foto’s zie, vind ik dat alleen maar zonde – er is zoveel te zien op minder dan 3 uur vliegen :)

  1. Marieke 18 augustus 2014 at 15:56

   Zonde! Er is inderdaad zo veel moois te ontdekken. Ik hou van verre reizen, maar een korte citytrip in Europa vind ik ook echt geweldig.

 7. Amy 17 augustus 2014 at 15:31

  Wat een prachtige foto’s! Ben er zelf nog nooit geweest, maar het ziet er erg mooi uit.

 8. Iris 17 augustus 2014 at 16:02

  Wat hou ik toch van Sevilla <3 leuke blog!

 9. Mrs. T. 17 augustus 2014 at 19:42

  Ziet er prachtig uit allemaal.

 10. annouska 18 augustus 2014 at 11:46

  Prachtig om te zien. Sevilla staat nog op mijn lijstje om een bezoekje aan te brengen! :D

 11. Rianne 20 augustus 2014 at 12:00

  Mooie foto’s! Ik ga zelf ook nog naar Barcelona over 5 dagen (en ik krijg er meteen zin in als ik deze foto’s zie!), maar Sevilla lijkt me ook erg mooi!

 12. Marcella 20 augustus 2014 at 21:56

  Heerlijk om fijne foto’s te kijken als het alleen maar regent. Mede door jouw eerdere blogs wilde ik al naar Sevilla, maar nu duw je de stad nog hoger op m’n lijstje! Toffe spots, dat paleis lijkt me echt prachtig!