Dit was mijn week 33

Jaaa, het was weer zo’n fijn weekje! Ik heb superrr lekker gegeten, waaronder twee keer sushi (yep, ik zorg goed voor mezelf). Ik heb leuke, lieve mensen gezien, vette series gekeken, hardgelopen en fijn gewerkt. Precies zoals het hoort. Met veel energie ga ik deze nieuwe week weer in. Let’s go!

Deze week stond Arie Boomsma op de cover van Veronica Magazine met in het blad een uitgebreid interview plus fotoshoot. Hoewel ik normaal gesproken niet heel veel met Arie heb, vond ik deze foto’s toch bijzonder goed gelukt. Well done, collega en tevens fotograaf Wessel!

Ik passeerde de magische grens van 1000 volgers op Bloglovin. Dankjewel, jullie zijn de beste, liefste, leukste en trouwste lezers die een blogger zich maar kan wensen!

Dinsdag was het tijd voor sushi bij Sushi Qube (mijn lievelings)! En wel met Jantien, met wie ik lang gevolleybald heb bij Taurus in Houten. Er was een boel catching up te doen.

Woensdag werd het eindelijk definitief: wij gaan in december voor vier weken naar Australié! Kan. Niet. Wachten.

Johan en ik begonnen aan een nieuwe serie. Ik heb een ellenlange to watch Sale fosamax -list en na wat wikken en wegen kozen we voor The Following Phone keylogger, Whatsapp spy. . En jémig, wat was aflevering 1 al spannend! Niet normaal! Het bleek dus een goede keuze, haha. Dikke vette aanrader dit.

Ik wilde eigenlijk verder kijken, maar moest ook nog een rondje hardlopen. Ik hield het bij een heerlijke 5 km, lekker kort en zonder druk, zodat ik snel weer thuis was voor meer van The Following. Een mooie beloning na een sportieve prestatie. Uiteindelijk hebben we deze week heel seizoen 1 er doorheen gejaagd en zijn we zelfs al begonnen aan seizoen 2.

Donderdagavond ging ik met vriendin Naomi eten bij Loos in Rotterdam. Daar hebéik ooit een bloggersdiner gehad en dat was toen superlekker. Reden genoeg om weer eens terug te gaan! Als voorgerecht koos ik hun signature dish: de salade met verse tonijn en wasabimayonaise. Overheerlijk.

Lincocin online calculator

Als hoofdgerecht namenéwe allebei de ossenhaas. Ik heb serieus zelden zulk mals vlees op. Mmmmm!

Vrijdag was ik weer vrij, whoei! Dat vier om vijf dagen werken bevalt me echt uitstekend. Johan en ik deden de hele dag lui: uitslapen, The Following kijken en ’s avonds sushi bestellen bij Sumo. Het water loopt je toch in de mond van dit plaatje?!

Na het etenémoest hij echter wel aan het werk, naar Feyenoord – SC Heerenveen. Ik ging een rondje hardlopen en ging stuk op 10 km.

Doordat de 15 km van vorige week ook al zo slecht ging, belandde ik even in een dipje. Ik schreef een blog waarin ik ongegeneerd om peptalks vroeg en werd overladen met lieve berichten. Echt, dat deed me zo goed.

Daarna keek ik eindelijk de Disney-film Frozen. Die wilde ik al heel lang zien, maar op de één of andere manier had ik ‘m in de bios gemist. Nu is ie beschikbaar op Netflix, dus maakte ik gebruik van mijn avondje alleen thuis. Wat een lieve, leuke film is dit. Geweldig. Ik weet zeker dat ik ‘m ooit nog eens ga kijken.

Zaterdag sliepen we weer lekker uit, rommelden we wat aan in huis en keek Johan Engels voetbal op tv. Ik werkte aan mijn Sevilla-blog.

Er kwamen twee Australié-reisgidsen binnen die we besteld hadden. De voorpret is er al volop en wordt elke dag groter. Mennn, wat heb ik zin in onze droomreis!

Zaterdag besloten we spontaan uiteten te gaan (ja, alweer…) en belandden we bij Apartt. Vanaf hun terras (het was zowaar droog) heb je mooi uitzicht op de Oude Haven.

Ik vind hun Taste on a Stone-concept erg leuk en lekker, Johan had dat nog nooit gedaan. Dat moest dus even uitgeprobeerd worden!

Daarna gingen we richting Witte de Withstraat, waar we bij wijnbar Het Eigendom een plekje vonden. Wat een prachtige zaak is dat, heel stijlvol. We kozen een GrA?ner Veltliner uit, die erg smakelijk was. Ik heb zelf helemaal geen verstand van wijn, ik weet alleen of ik ‘m lekker vind of niet. ;)

Vriendin Paulien en haar vriend Eelco schoven later ook aan, met wie we na de eerste nog twee flesjes bestelden. Goed gezelschap en dito witte wijn: mijn avondéwas perfect.

Veel wijn maakt hongerig, dus aten we ’s avonds laat (zeg maar gewoon ’s nachts) heel slecht een broodje kipshoarma bij de bekendste shoarmatent van Rotterdam: Jaffa.

Enigszins brakkig ging ik zondagochtend op pad naar Den Haag, want ik was door GirlsLove2Travel uitgenodigd voor hun eerste bloggersevent. Samen met ruim 20 andere blogdames maakten we een WijnSpijs Wandeling, waarbij we diverse restaurants aandeden en overal een klein gerechtje kregen met bijpassende wijn. Ik ging dus gewoon vrolijk verder. ;)

Een selectie uit al het lekkers dat we voorgeschoteld kregen. Deze culinaire wandelingen worden in verschillende steden door het hele land georganiseerd, echt een aanrader! Superleuk om op die manier diverse restaurants te ontdekken.

Als kadootje kregen we nog een goedgevulde goodie bag mee. Bedankt Vi, Manon & Fiek!

Ik ontwikkel momenteel een serieuze Calippo-verslaving. Het maakt me niet uit welke smaak, ik vind ze allemaal lekker. De voorraad in de vriezer wordt steeds aangevuld, maar het is bijna niet bij te houden. ;)

Follow on Bloglovin

24 Comments

 1. Esther 18 augustus 2014 at 07:37

  Wat een heerlijke week heb je achter de rug! Leuk om straks jullie reis door Australie te kunnen volgen. Ben helemaal niet jaloers ;-)

 2. Iris 18 augustus 2014 at 08:11

  Ohio sushi qube!! Daar ben ik de vorige keer geweest omdat ik er op je blog over had gelezen. Moet snel weer gaan! Het klinkt als een fijne week :)

 3. Jouce 18 augustus 2014 at 08:24

  Dat klinkt als een leuke week. En gaaf, Australië! Dat zou mijn droomreis ook zijn, veel plezier met de voorpret!

 4. Stacey 18 augustus 2014 at 09:21

  Wat een heerlijk eten zie ik toch altijd voorbij komen op je blog! Ik word er op de maandag ochtend altijd al heel hongerig van!

 5. Marieke 18 augustus 2014 at 09:22

  Klinkt erg goed :) Wat leuk zeg, zo’n tour langs restaurants!

 6. Shirley 18 augustus 2014 at 09:53

  Ziet er weer uit als een heerlijke week. Ik kan nu al niet wachten op je blogs na je vakantie naar Australië, haha.

 7. Manon 18 augustus 2014 at 10:32

  Gezellig dat je er was gisteren! x

 8. Bente 18 augustus 2014 at 11:09

  Dat is behoorlijk veel en lekker eten! Yummm!

 9. annouska 18 augustus 2014 at 11:12

  Ah wat ga jij toch vaak uit eten: Heerlijk. Ik hoop dat ook weer te kunnen doen als ik afgestudeerd ben komend jaar. Want ik heb door jou zoveel lekkere tentjes op mijn lijstje staan ;)

 10. Wanda 18 augustus 2014 at 11:54

  Goh, dan was mijn week een stuk saaier… leuk om te zien weer! En die Calippo-ijsjes doen me aan vroeger denken, wist niet eens dat ze er nog steeds waren! Leuk dat jullie naar Australië gaan! Veel plezier met de voorpret!

 11. Annemieke 18 augustus 2014 at 12:01

  Okee, ik heb nu heel veel zin in sushi. En wijn. Ondanks het middaguur. Heerlijke week, Marieke!

 12. Jenny 18 augustus 2014 at 12:16

  Geweldig Australië!

 13. Patricia 18 augustus 2014 at 12:44

  Oh, heerlijk weekje weer! Vol met eten en gezelligheid.. zo hoort het :)

 14. Amy 18 augustus 2014 at 14:18

  Wat een leuke foto’s! Heerlijk eten bij de oude haven, gezellig :)

 15. Mrs. T. 18 augustus 2014 at 14:26

  Wat een boel leuke dingen toch weer!

 16. Manon 18 augustus 2014 at 14:56

  Leuke foto’s en wauw Australië lijkt me prachtig!

 17. Cindy 18 augustus 2014 at 14:59

  Wat een fijne week zeg, heerlijk eten ook!

 18. Lisa 18 augustus 2014 at 15:50

  Ziet er allemaal maar weer goed uit! En wat een gaaf uitzicht heb je vanaf Apartt, ik wil daar ook eens heen! :)

 19. Suuz 18 augustus 2014 at 20:35

  Wat een heerlijk weekje!!! en geweldige foodfoto’s ik krijg TREK! yumm!

 20. Maaike 18 augustus 2014 at 20:35

  tjemig… hoe blijf jij zo dun dan…. =D
  krijg alleen maar trek van je foto’s….

  1. Marieke 18 augustus 2014 at 22:18

   Haha, ik ben niet dun hoor! Ben juist ook altijd aan het worstelen met gezond eten, sporten en slécht eten. ;)

 21. Dollie Brouwer 19 augustus 2014 at 07:49

  Kom een keer uiteten in Culemborg, lekker aardappels, bloemkool en een bal gehakt!!!!! Ook lekker toch???? mama

 22. Marcella 20 augustus 2014 at 22:00

  Ik krijg altijd honger van jouw foto’s, je eet zo heerlijk! Ik bedenk me dan altijd dat ik vaker uit eten moet ;-) Gefeliciteerd met je 1.000 volgers, Well done! En zooooo tof, Australië! Op zulke regenachtige dagen heb je er vast nog onwijs veel meer zin in!

 23. Paul 22 augustus 2014 at 14:36

  Wow. 1000 bloglovin’ followers. Dat is echt heel veel. Ik ben al blij met het overschrijden van de twintig followers ;-).