Stedentrip Sunny Sevilla #2

Het op de eerste dag rondwandelen in sfeervol Sevilla had ervoor gezorgd dat we al best goed de weg wisten. (Oké, Paulien deed al het kaartleeswerk, ik heb toch iets minder richtingsgevoel dan zij…) Op dag 2 besloten we een fiets te huren, wat door de hele stad kan. Je betaalt een vast bedrag als borg en per half uur een paar euro. Je kunt de fiets bij elk ‘fietsstation! weer inleveren en er met hetzelfde kaartje de hele dag opnieuw ergens eentje pakken. Het duurde even voor we doorhadden hoe het precies werkt, maar goed, toen hadden we ook wat.

Cheap lady era reviews

Op ons gemakje fietsten we naar Plaza de Espaéa, dat echt adembenemend mooi bleek. Het is een enorm plein in de vorm van een halve cirkel, met prachtige gebouwen vol schitterende details en mozaA?eken, een watertje, een fontein, bruggetjes en bankjes. Het is echt heerlijk om daar even neer te strijken met een koud drankje (gekocht bij een kraampje) en mensen te kijken. Ik denk dat dit voor mij wel het hoogtepuntje was qua bezienswaardigheden.

Plaza de Espaéa ligt aan de rand van Parque de Maréa Luisa, waar we natuurlijk ook even doorheen fietsten en wandelden. Ik vind stadsparken altijd enorm fascinerend; zo gek om in de drukte van de stad ineens een stuk rustgevend groen te ontdekken. Aangezien het die dag wederom erg warm was, maakten we dankbaar gebruik van de heerlijke schaduw.

Het WK was tijdens ons verblijf in Sevilla in volle gang en Nederland moest ook spelen, tegen Chili. !s Avonds zochten we dus een plek om de wedstrijd op groot scherm te kunnen kijken. We kwamen uit bij de Ierse pub O!Neill’s, waar langzaam maar zeker steeds meer Nederlanders binnendruppelden. Uiteraard had ik mijn oranje shirt mee, whoehoeee! En we wonnen met 2-0!

Dat moest gevierd worden met goedéeten en drank! Op aanraden van vriendinnetje Saskia, die echt alles van Sevilla weet, liepen we naar tapasbar Leviesé- ver weg van de toeristische straten. Op het terras zaten eigenlijk alleen maar locals, dus dat is altijd een goed teken. De tapas waren inderdaad zeer smakelijkéen primaébetaalbaar.

Daarna zigzagden we door de buurt op zoek naar de verborgen flamengobar La Carboneria. Het is meer een oude, omgebouwde schuur die erg afgelegen ligt en verstopt zit achter grote deuren. Gevonden! Eenmaal binnen namen we plaats aan één van de grote lange tafels en wachtten we op de show die rond 22.30 uur begon. Op een klein podium zong een oudere man onder begeleiding van een gitarist de longen uit zijn lijf en ging een danseres helemaal los met haar heupen. Superleuk om mee te maken!

Dag 3 gebruikten we om lekker rond te wandelen, nog wat te shoppen en nog veel meer tapas te eten. Eigenlijk hopten we gewoon van terras naar terras en bestelden we overal wat lekkers, haha. Je bent in Spanje, dan moet dat gewoon!

Cheap lady era reviews

Ook bezochten we het moderne project Metropol Parasol Non prescription antivert , dat pas sinds 2011 open is voor publiek. Een verhoogd plein met een archeologisch museum, café!s, restaurants en een immense houten constructie als overdekking. Bovenop deze ‘parasols! kun je een rondje wandelen, wat echt een te gek uitzicht over de hele stad geeft. Het waaide er flink en het zou later ook even heel hard regenen, zie ook de dreigende wolken op de foto!s. ;)

Na ons avondmaal op een heel schattig pleintje met veel groen sloten we de dag af met cocktails op het dakterras van het superdeluxe hotel EME. Zeer prijzig, maar door het geweldige uitzicht zeker de moeite waard.

Sevilla bestaat uit diverse wijken die elk hun eigen charme hebben. Op onze laatste dag zijn we dan ook maar gewoon weer gaan zwervenéen zagen we wel waar we uitkwamen. Zo kom je vaak op de leukste plekken terecht! Mooieéoude kerkjes, paleizen, musea, kleine straatjes en gezellige café!tjes; Sevilla heeft het allemaal. Wij hebben er echt ultiem van genoten en ik zou iedereen ook oprecht aanraden erheen te gaan. Je komt opgeladen weer thuis!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

10 reacties

  1. Dat plein is werkelijk prachtig, wat een onwijs mooie details! Ik hou van fietsen door steden, zo fijn altijd! Ok, nu wil ik heel graag naar Sevilla! :-)