5 Aanraders op Netflix

Dat ik een serie-addict ben, weten jullie inmiddels wel. Ik schrijf er wekelijks over in mijn Dit was mijn week-blogs en ik licht er ook regelmatig eentje uit. Ook maakt ik eind vorig jaar de balans op en stelde ik een top 5 samen van beste series die ik in 2013 keek.

Netflix is dan ook één van mijn beste buddy!s. Sinds wij een abonnement hebben, kan ik niet meer zonder. Oké, de meeste titels zijn ietwat verouderd, maar er staat nog heul veul op dat ik nog niet heb gezien. Wij kunnen dus nog wel even vooruit!

Het leek me leuk om, in navolging van die top 5 (lees die voor meer inspiratie), een blog te maken met vijf aanraders op Netflix die ik dit jaar heb gezien. Het is pas augustus, dus ik vermoed dat er nog veel meer bijkomt, maar dit is alvast een tussenstand.

The Following Where to buy cytotec in oman
Steeds als ik iemand over een serie hoor praten die me tof lijkt, schrijf ik ‘m op. Zodoende heb ik een ellenlange to watch-list en is het altijd moeilijk kiezen als we toe zijn aan een nieuwe. Ik zag dat Buy lady era sildenafil The Following op Netflix staat en na het lezen van de beschrijving wilde ook Johan die wel zien.

Na aflevering 1 waren we al hooked. Jémig, wat is deze serie spannend! Het gaat over seriemoordenaar Joe Carroll die na negen jaar ontsnapt uit de gevangenis. FBI-agent Ryan Hardy (gespeeld door Kevin Bacon) moet hem zien te vinden én stoppen, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet. Carroll heeft namelijk, terwijl hij vastzat, een enorme fanbase opgebouwd die zijn moordmissie in zijn naam voortzet.

Ik was nooit zo!n fan van Kevin Bacon, maar in The Following is hij echt meesterlijk. We vlogen door seizoen 1 heen, maar helaas heeft Netflix seizoen 2 dan weer niet. Die moest ik dus op een andere manier zien te verkrijgen, want ik kon echt niet wachten.

The Vampire Diaries
Over The Vampire Diaries ben ik zA? lyrisch, dat ik daar al een aparte blog aan wijdde. In deze serie keren de vampierbroers Stefan en Damon terug naar Mystic Falls, waar ze nauw betrokken raken bij de mooie Elena en haar cute broertje Jeremy. De aanwezigheid van vampiers zorgt, op z’n zachtst gezegd, vooréflink wat reuringéin het stadje.

Toegegeven: je moet ervan houden. Niet iedereen trekt het fenomeen ‘vampiers’. Het feit dat ze constant dorst naar bloed en allerlei bovennatuurlijke krachten hebben, zal menig persoon niet aanspreken. Maar mij wel, ik hou ervan. De hoofdrolspelers zijn ook allemaal zo mooi, alles klopt aan hen. Vooral de ‘boze’ broer Damon (gespeeld door Ian Somerhalder) is echt HOT, oh my… Serieus, die mag mij wel in m’n nek bijten. ;)

Netflix heeft vier van de vijf seizoenen beschikbaar, dus ook hiervan moest ik op zoek naar seizoen 5, die ik inmiddels ook gezien heb. In oktober beginnen ze in Amerika met seizoen 6, ik kan niet wachten!

How I Met Your Mother
In How I Met Your Mother vertelt Ted aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Dat dat nogal een lang verhaal is, blijkt uit het feit dat deze serie maar liefst negen seizoenen telt. Ik kijk altijd één serie in mijn eentje, voor de momenten dat Johan er niet is, en over HIMYM had ik o.a. op Twitter veel goeds gelezen. Dat werd ‘m dus toen ik klaar was met The Vampire Diaries.

Ik ben nu halverwege seizoen 5 en vind het heerlijk. De afleveringen duren maar twintig minuten, dus ze zijn perfect voor even tussendoor of net voor je gaat slapen. Ted is een enorme goedzak, maar vooral het personage van zijn vriend Barney is geniaal. Een player eersteklas en super bijdehand, maar met een hart van goud. Ook Jason Segel (als Teds beste vriend) en Alyson Hannigan (dat meisje uit American Pie) zijn echt heel cool. Wel is het zo dat ik nu eindelijk weleens wil weten hoe Ted die moeder nou ontmoet, maar goed, dat duurt vast nog even. Waarschijnlijk tot de laatste aflevering?

Breaking Bad
Over Breaking Bad kunnen we lang of kort kletsen, feit is dat het gewoon niets minder dan briljant is. Ik heb zelden een serie gezien die zA? goed in elkaar steekt en zulke gave onverwachte wendingen heeft. Ik moest even 1-2 afleveringen inkomen, maar daarna waren Johan en ik echt megaverslaafd.

Je hebt er vast al van gehoord, maar nog even in het kort: Breaking Bad gaat over scheikundeleraar Walter White die op een dag te horen krijgt dat hij longkanker heeft en niet meer beter wordt. Om zijn vrouw, zoon en nog ongeboren baby goed achter te laten, start hij met een oud-leerling een crystal meth-business om snel veel geld te verdienen. Wat natuurlijk de nodige problemen oplevert, zowel zakelijk als privé.

Wat sterkéis aan deze serie, is dat het juist weer niet allemaal over the top mooi is. Walters vrouw Skyler is zelfs bij vlagen uitermate irritant. Ook de bijrollen zijn supergoed gecast, zoals Walters partner in crime Purchase lady era review Jesse (Aaron Paul), zijn zwager Hank en advocaat Saul Goodman. Netflix heeft alle vijf de seizoenen, dus je kunt je lol op!

Frozen
Oké, dit is natuurlijk geen serie, maar ik vond ‘m wel in het rijtje thuishoren. Want deze (vrij nieuwe) film is beschikbaar op Netflix én een enorme aanrader! Ik ben vroeger altijd een enorme Disney-fan geweest en heb een boel films op dvd, maar Frozen had ik op de één of andere manier gemist in de bioscoop. Ik had er alleen maar positieve verhalen over gehoord, dus ik was blij dat ik onlangs een avondje alleen thuis was en ongegeneerd deze animatiefilm kon kijken.

Frozen gaat over koningin Elsa en haar zusje Anna. Elsa heeft verborgen krachten die ze niet goedéonder controle kan houden: ze kan sneeuw en ijs creéren. Als Elsa vlucht en het hele koninkrijk met een dikke laag ijs en sneeuw bedekt, gaat Anna haar samen met de stoere bergbeklimmer Kristoff zoeken om ervoor te zorgen dat de eeuwigdurende winter wordt beéindigd.

Echt, Frozen is zo!n ongelofelijk lieve en leuke film! De muziek is echt Disney, de personages zijn geweldig (een sneeuwpop die benieuwd is naar de zomer, want dat lijkt ‘m zo heerlijk…) en de verhaallijn mierzoet. Zoals het hoort.

Zoals gezegd is mijn (serie)lijst nog lang, maar mede-Netflix-lovers: wat mag ik echt niet missen?

Follow on Bloglovin

27 Comments

 1. Ines 23 augustus 2014 at 08:06

  Hihi frozen maakt mij altijd blij :D

 2. Dagmar 23 augustus 2014 at 08:47

  Aah wat een fijne tips en Frozen is inderdaad zo fijn! Vooral om het in je eentje te kijken (of met vriendinnen) zodat je lekker mee kunt zingen met de muziek want de liedjes zijn aanstekelijk :D Ik word ook zo blij van deze film!

 3. tineke 23 augustus 2014 at 08:49

  Ik was helemaal verrast toen ik zag dat frozen nu al beschikbaar was! Inderdaad een aanrader! En How I met your mother is ook echt fantastisch!

 4. Benthe 23 augustus 2014 at 08:55

  Ik heb op dit moment al mijn series gewoon af. Bizar. Ik hoopte dat hier iets voor mij zou tussen staan, maar helaas! HIMYM is wel echt een van de leukste series ooit :)

  1. Marieke 23 augustus 2014 at 09:09

   Dan heb je vast nog een goeie tip voor mij!

 5. Tineke 23 augustus 2014 at 09:16

  Frozen moet ik nog steeds eens kijken, lijkt me echt een geweldige film!
  Liefs

 6. dcecile 23 augustus 2014 at 11:05

  HIMYM lijkt me erg leuk! The Following klinkt ook goed. Verder zijn Luther (Britse misdaadserie met Idris Elba) en Weeds (comedy/drama van de schrijfster van OITNB, over een moeder die wiet dealt) onwijze aanraders! Laatste heeft 8 seizoenen, dus je kunt je lol op :)

 7. Noelle 23 augustus 2014 at 11:06

  Ik hou ook van mijn Netflix abo! We hebben het pas een paar maanden maar elke avond staat het aan bij ons :) We kijken nu How I Met Your Mother, maar ik wil met zoveel series beginnen :P Frozen wil ik ook zien, weet niet of ik het leuk ga vinden maar als het aan mijn nichtjes ligt is het the best movie EVER :P

 8. Irma 23 augustus 2014 at 11:19

  Oeh, ik kan mijn lijst weer aanvullen! Wat je echt niet mag missen is White Collar, ben groot fan haha (vooral fan van de uberknappe hoofdrolspeler in pak enzo haha!). Zeker een aanrader!

 9. Amy 23 augustus 2014 at 12:24

  Ahhh ik zit nu op de helft van seizoen 5 met Vampire Diaries. Ik vind de serie zo leuk! PLL is trouwens ook leuk als je dat nog niet gekeken hebt (:

 10. Rory 23 augustus 2014 at 12:26

  Ik heb blijkbaar onder een steen gezeten, want ben (nu pas) hooked door Suits. Geweldig. The Following kende ik al. Inmiddels seizoen 1 en 2 gezien. Zó spannend, dat je soms denkt. Oei, ik heb geen zin om te kijken. Binnen 1 minuut er weer in zitten en dan gewoon drie afleveringen achter elkaar willen kijken. Een wat oudere serie die ik fantastisch vond is Flashpoint.

 11. Maaike 23 augustus 2014 at 13:55

  The Following wil ik ook nog graag zien!

  Wij kijken nu Dexter op Netflix, had de serie nooit eerder gezien. We vliegen wel door de afleveringen heen, binnen twee zeken zitten we al in seizoen 4 haha! :)

  Orphan Black is ook heel gaaf trouwens. En Mr. Selfridge, en Orange is the new black en Weeds en en en.. :D

 12. Nuria 23 augustus 2014 at 14:44

  Aaaah frozen wil ik ook nog zien!!

 13. Grietje 23 augustus 2014 at 14:56

  Ben nu drie weken into Netflix en idd: errug verslavend!! Heb ‘Orange is the new black’ in één ruk uitgekeken en ben nu bezig met ‘White collar’. Dat vind ik wel een aanrader. Gaat over een meesteroplichter die gaat samenwerken met de FBI. Lekkere droge humor, maar ook spannend. Misschien iets voor jullie samen?

 14. Anne 23 augustus 2014 at 17:00

  Ik wil ook op de niet al te lange termijn een Netflixabonnement nemen, zoveel leuke series binnen handbereik! Ik zie hierboven Orange is the new black al voorbij komen, House of Cards is ook echt supergaaf! Verder vond ik Those Who Kill tof, maar helaas maar één seizoen en toen gecanceld. En om nog maar een paar favorietjes te noemen: Scandal en Orphan Black. En ik kijk uit naar de serie How to get away with murder, die eind september gaat beginnen (van de makers van Scandal).

 15. Mirjam 23 augustus 2014 at 19:30

  Ah handige tips, Frozen wil ik ook nog eens zoen!

 16. Betty 23 augustus 2014 at 22:24

  How I met your mother vond ik fantastisch. Tot seizoen 5, daar verloor het voor mij iets van z’n ‘magie’ en het is nooit meer goed gekomen. Seizoen 9 was in mijn beleving echt het aller slechtste seizoen van een serie ooit gemaakt! :-(

  Ik kan White Collar aanraden inderdaad. Ik ben een beetje verliefd op Neal Caffrey <3 en hij is alleen al de moeite waard om de serie voor te kijken. Hoewel die los van Neal ook erg vermakelijk is!

  Een van de meest spannende series die we hebben gekeken was Damages. Over een jonge advocate in New York. Ieder seizoen gaat over één zaak en het is echt super spannend! Wij vlogen door de seizoenen heen!

  Nu kijken we Orphan Black. Ook een hele spannende serie. Echt een aanrader!

  Hierna willen we Breaking Bad af kijken en ik zal The Following op 't lijstje zetten!

 17. Rianne 24 augustus 2014 at 18:58

  Ik heb twee seizoen van Breaking Bad gezien, maar daar heb ik het toen eigenlijk bij gelaten en een tijdje niets meer gekeken. Maar ik ben het volledig met je eens dat het een super goede serie is, ik moet het écht weer gaan oppakken en de rest ook kijken!

 18. Linda 24 augustus 2014 at 21:28

  Breaking bad is briljant! Beste serie ever! Wat ik ook leuk vind om te kijken op netflix is modern family, grappig en lekker korte afleveringen.

 19. Marleen 24 augustus 2014 at 22:09

  Ons netflix abbonement is net vandaag afgelopen, maar ik vond de serie New Girl helemaal geweldig. Het is erg grappig, en de afleveringen duren maar 20 minuten, wat ik persoonlijk heel fijn vind!

  Frozen vind ik ook echt een super leuke film!

 20. Paul 25 augustus 2014 at 09:28

  De eerste twee ken ik inderdaad. Ik ben ergens in het vierde seizoen van Vampire Diaries afgehaakt. Toen vond ik het allemaal wel een beetje uitgemolken en de verhaallijnen en duizenden doppelgangers ongeloofwaardig worden.

 21. Jeannette 25 augustus 2014 at 10:11

  Nóg een aanrader voor op Netflix voor jou als serie-addict; Orange is the new black! Vanaf 10 minuten al hooked :-)

  1. Marieke 25 augustus 2014 at 10:34

   Uiteraaaaaard heb ik die (vorig jaar) al ontdekt. Idd top!

 22. Maurits 25 augustus 2014 at 10:48

  Breaking Bad is echt geweldig! Ik ben ook erg benieuwd naar die Spin-off die volgend jaar komt :D

 23. Patricia Jonk 25 augustus 2014 at 12:09

  Hier ook een Netflix addict. Gebruik het eigenlijk nog veel te weinig, maar dat komt vooral omdat ik vaker andere dingen doe met mijn vrije tijd dan tv kijken ;)

  Maar.. heb je Blackfish al gezien? Docu over hoe het eraan toe gaat in parken als SeaWorld etc. Echt een must-see. Shocking.

  Zelf ben ik nu bij de laatste aflevering van OITNB seizoen 2…snel op zoek naar een andere serie, ik denk dat het Pretty Little Liars wordt.

 24. Michelle 30 augustus 2014 at 00:45

  Netflix is echt een geniale uitvinding. Ik kijk via Netflix Pretty Little Liars en ik kan echt niet zonder!

 25. Patrick 15 oktober 2014 at 23:49

  Netflix is geweldig. Alleen het aanbod moet echt sneller groeien. Goede series ben je namelijk zo doorheen, maar er word goed gewerkt aan het aanbod. pretty little liars, vampire diaries, orange is the new black, teen wolf, deadwood, hemlock grove, from dusk till dawn, new girl, american horror story en hell on wheels allemaal top tot nu toe.