Nostalgisch avondje dino’s kijken

We hadden er al twee voorbij moeten laten gaan vanwege rukweer, maar gisteren was het dan toch zover: we gingen een avondje film kijken in de open lucht in het Museumpark in Rotterdam! Tijdens het jaarlijkse event Pleinbioscoop Rotterdam worden ruim twee weken lang op een enorm scherm allerlei pareltjes van films vertoond. Waaronder de ultieme klassieker Jurassic Park!

Helaas is het feest alweer bijna voorbij, alleen vanavond en morgen kun je er nog heen. (Ja sorry, ik wilde er echt eerder over schrijven, blame it on the weather.) Toen wij een tijdje geleden het programma bekeken en Jurassic Park zagen staan, belandde die als eerst op ons to watch-lijstje. De dino’s zijn voor mij één brok nostalgie. Ik moest het even terugzoeken, maar de film stamt uit 1993, wat dus al meer dan twintig (!) jaar geleden is. AUCH.

Ik zat destijds op de basisschool en ging met het kinderfeestje van een vriendinnetje naar de bioscoop voor Jurassic Park. Van het uitje kan ik me nog maar weinig herinneren, maar het gevoel dat ik bij deze film had, zal ik nooit vergeten. DOODENG! De ontsnapte T-Rex, de Velociraptors in de keuken, het enge beest dat opeens zijn kraag uitzet en dodelijk gif spuugt… Brrr!

Ik had het vermoeden dat ik er deze keer vooral hard om zou moeten lachen. En we waren niet de enigen die wel zin hadden in een tripje down memory lane, want het plein zat bij aanvang van de film tjokvol. Het gaf een gezellige sfeer, iedereen op zelf meegebrachte of gehuurde stoeltjes.

Samen met Pien en Daan waren we ruim op tijd richting het terrein vertrokken, zodat we er ook een hapje konden eten. Het is namelijk erg leuk aangekleed met barretjes, een kraampje met goddelijke biologische friet en een snoep- en popcornstandje. Daarnaast kun je er warme koffie krijgen, chocomel met slagroom, koeken, maar ook salades, broodjes falafel, smoothies en allerlei snacks. Goed geregeld, mmmmm!

De film had een hoog ‘oh jaaaa!’-gehalte en was alles wat ik ervan verwachtte. En misschien nog wel meer! Hard lachen deed ik eigenlijk alleen om de zwaar verouderde apparatuur (‘Woooow, een cd-rom!’), maar de gebeurtenissen waren nog net zo spannend en de dino’s gewoon nog steeds hartstikke vet gemaakt. Ik betrapte mezelf er een aantal keer op dat ik met open mond zat te kijken en weer he-le-maal in het verhaal zat. En dat bekende muziekje zit nu dus nog steeds in mijn hoofd…

De buitenlucht gaf ook echt een extra dimensie aan de toffe avond. Pien had -heel fijn- een warm dekentje meegenomen, dat we lekker over onze benen legden toen het wel wat fris werd. Knus!

Ik heb echt onwijs genoten en vind het zó jammer dat we twee eerdere films (American Hustle en La Grande Bellezza) hebben gemist vanwege het slechte weer. Volgend jaar ben ik zéker weer van de partij!

16 Comments

 1. Bente 30 augustus 2014 at 11:52

  Klinkt inderdaad als een super toffe avond! En die patatjes zien er goddelijk uit!!

 2. Lieke 30 augustus 2014 at 11:54

  Ah Tof! In Amsterdam heb je dit ook wel eens, nog nooit heen geweest.. Misschien toch maar eens doen :D

 3. Marieke 30 augustus 2014 at 12:14

  Wat een super leuk idee! Jammer dat het niet zo vaak gehouden wordt :(

 4. Chantal 30 augustus 2014 at 12:32

  Al twintig jaar geleden? De tijd vliegt o.O
  Klinkt als een leuk avondje uit!

 5. Betty 30 augustus 2014 at 12:36

  Oeeeh leuk leuk! Daar had ik ook wel bij willen zitten ja! En, hebben jullie nog moeten giechelen om die dino’s, of was het deze keer stiekem toch ook weer spannend? Twintig jaar oud alweer…

 6. Rianne 30 augustus 2014 at 12:42

  Ohh dat lijkt me zo leuk!! Dat wil ik ook wel eens doen!

 7. Denise 30 augustus 2014 at 12:50

  Wat een super leuk idee! <3

 8. annouska 30 augustus 2014 at 14:55

  Oh wat een tof evenement, daar wil ik zeker nog een kee rnaar toe! :D

 9. Lindsay | lindsayvallen.nl 30 augustus 2014 at 15:54

  Wat super tof dat je deze weer “in” de bios hebt gezien! Ik heb ‘m destijds (ouch indeed, 1993 0_0 ) ook in de bios gezien en laatst had ik er gewoon weer zo’n zin in! Zeker al die spannende stukjes herkende ik nog :-) En wat triestig, de “baas” van Jurassic Park (althans, de acteur) is deze week overleden, was op het journaal. Toevallig! De soundtrack zit nu ook weer in m’n hoofd :-)

 10. Mrs. T. 30 augustus 2014 at 16:46

  Poncho aan en gaan. Of zijn die avonden geannuleerd?

  1. Marieke 30 augustus 2014 at 18:12

   Nee, maar ik zag het niet echt zitten om twee uur in stortregen en onweer te zitten…

 11. Cindy 30 augustus 2014 at 18:08

  Wat een tof concept zeg, heel gaaf om een keer mee te mogen maken lijkt mij!

 12. Willemvk 31 augustus 2014 at 11:22

  In de open lucht geeft het toch net even een andere dimensie. Leuk!

 13. Tessa 31 augustus 2014 at 12:46

  Wat super leuk!

 14. Jenny 31 augustus 2014 at 12:49

  Tof zo zeg! En het blijft een fave film. Hij gaat toch ook in 3d uitgebracht worden?

 15. Stephanie | Expeditie Aardbol 04 september 2014 at 23:08

  Dit is zoooo cool! Gelukkig zie je het steeds vaker, en gelukkig ook in mijn eigen woonplaats Utrecht :)