Nostalgisch avondje dino’s kijken

We hadden er al twee voorbij moeten laten gaan vanwege rukweer, maar gisteren was het dan toch zover: we gingen een avondje film kijken in de open lucht in het Museumpark in Rotterdam! Tijdens het jaarlijkse event Pleinbioscoop Rotterdam worden ruim twee weken lang op een enorm scherm allerlei pareltjes van films vertoond. Waaronder de ultieme klassieker Jurassic Park!

Helaas is het feest alweer bijna voorbij, alleen vanavond en morgen kun je er nog heen. (Ja sorry, ik wilde er echt eerder over schrijven, blame it on the weather.) Toen wij een tijdje geleden het programma bekeken en Jurassic Park zagen staan, belandde die als eerst op ons to watch-lijstje. De dino’s zijn voor mij één brok nostalgie. Ik moest het even terugzoeken, maar de film stamt uit 1993, wat dus al meer dan twintig (!) jaar geleden is. AUCH.

Ik zat destijds op de basisschool en ging met het kinderfeestje van een vriendinnetje naar de bioscoop voor Jurassic Park. Van het uitje kan ik me nog maar weinig herinneren, maar het gevoel dat ik bij deze film had, zal ik nooit vergeten. DOODENG! De ontsnapte T-Rex, de Velociraptors in de keuken, het enge beest dat opeens zijn kraag uitzet en dodelijk gif spuugt… Brrr!

Ik had het vermoeden dat ik er deze keer vooral hard om zou moeten lachen. En we waren niet de enigen die wel zin hadden in een tripje down memory lane, want het plein zat bij aanvang van de film tjokvol. Het gaf een gezellige sfeer, iedereen op zelf meegebrachte of gehuurde stoeltjes.

Samen met Pien en Daan waren we ruim op tijd richting het terrein vertrokken, zodat we er ook een hapje konden eten. Het is namelijk erg leuk aangekleed met barretjes, een kraampje met goddelijke biologische friet en een snoep- en popcornstandje. Daarnaast kun je er warme koffie krijgen, chocomel met slagroom, koeken, maar ook salades, broodjes falafel, smoothies en allerlei snacks. Goed geregeld, mmmmm!

De film had een hoog ‘oh jaaaa!’-gehalte en was alles wat ik ervan verwachtte. En misschien nog wel meer! Hard lachen deed ik eigenlijk alleen om de zwaar verouderde apparatuur (‘Woooow, een cd-rom!!), maar de gebeurtenissen waren nog net zo spannend en de dino’s gewoon nog steeds hartstikke vet gemaakt. Ik betrapte mezelf er een aantal keer op dat ik met open mond zat te kijken en weer he-le-maal in het verhaal zat. En dat bekende muziekje zit nu dus nog steeds in mijn hoofd…

De buitenlucht gaf ook echt een extra dimensie aan de toffe avond. Pien had -heel fijn- een warm dekentje meegenomen, dat we lekker over onze benen legden toen het wel wat fris werd. Knus!

Ik heb echt onwijs genoten en vind het zó jammer dat we twee eerdere films (American Hustle en La Grande Bellezza) hebben gemist vanwege het slechte weer. Volgend jaar ben ik zéker weer van de partij!

LEES OOK:

16 reacties

  1. Oeeeh leuk leuk! Daar had ik ook wel bij willen zitten ja! En, hebben jullie nog moeten giechelen om die dino’s, of was het deze keer stiekem toch ook weer spannend? Twintig jaar oud alweer…

  2. Wat super tof dat je deze weer “in” de bios hebt gezien! Ik heb ‘m destijds (ouch indeed, 1993 0_0 ) ook in de bios gezien en laatst had ik er gewoon weer zo’n zin in! Zeker al die spannende stukjes herkende ik nog :-) En wat triestig, de “baas” van Jurassic Park (althans, de acteur) is deze week overleden, was op het journaal. Toevallig! De soundtrack zit nu ook weer in m’n hoofd :-)