Dit was mijn week 35

Normaal maak ik mijn weekoverzichtblogs altijd op zondagavond, maar gisteren lag ons internet eruit én was ik he-le-maal afgedraaid van mijn 17 (!) km-run. Vandaar dat ik ‘m in de trein heb gemaakt, op mijn werk online heb gezet en ie dus ietsjes later online staat dan je gewend bent. Komt ie!

Maandag was het weer tijd voor een nieuwe date met mijn GirlsLove2Run Crew, georganiseerd door Haagse crew members Annemerel en Claritin how much to take Nienke. Deze keer vond ie in Scheveningen plaats en gingen we surfen!

Hoewel ik dat superrr leuk vind en het graag eens had willen proberen (vast in voorbereiding op Australié), ben ik niet het water ingegaan. Waarom? Het was echt baggerweer, het regende en het was erg koud aan zee. Ik was echt snotverkouden en wilde niet ziek worden. Daarom heb ik even toegekeken en daarna lekker warm binnen bijgekletst met mede-afhakers.

Dinsdag ging ik weer eens met Johan Order zyloprim adverse rennen en we zouden het bij een klein rondje van ongeveer 7 km houden. Het ging echter lekker, dus plakten we er nog een stuk aan vast. Uiteindelijk kwamen we op 10,5 km uit, heer-lijk. Zo hoort een run te zijn.

De volgende dag zag ik eindelijk Monique weer! Vet gezellig altijd met dit culy vriendinnetje. Het was superwarm, dus aten we een hapje op het fijne terras van Bar Brouw in Amsterdam-Oost. Ik nam een soort tortillastapel met allerlei groentes en mangosalsa ertussen, mmmm!

!s Ochtends wakker worden met een vanilla latte van Starbucks! Er gaat geen week voorbij dat ik er geen koop.

Mijn nieuwe LunarGlides 6 kwamen donderdag binnen, whoei! Zoooo blij mee. Heb je al meegedaan aan mijn winactie om !100 euro shoptegoed te winnen voor Shopalike.nl?

Johan moest naar Feyenoord, dus had ik !s avonds het rijk alleen. Ik ging een klein rondje hardlopen (nog niet op mijn nieuwe schoenen, want het was slecht weer).

De rest van de avond spendeerdeéik relaxt op de bank onder een dekentje met heel veel afleveringen van How I Met Your Mother.

De volgende dag was ik lekker vrij, whoei! Het bevalt me uitstekend om om de week een lang weekend te hebben. Ik sliep uit en ging daarna even op m!n gemakje de stad in voor een kadootje voor mijn jarige vader. Ik nam ook iets mee voor mijn moeder, die echt héél goed bezig is met sporten en al kilo!s kwijt is. Zo veel respect voor.

!s Avonds gingen we, na twee in het water gevallen pogingen, dan toch naar Pleinbioscoop Rotterdam en wel voor Jurassic Park! Je hebt in mijn vorige blog al uitgebreid kunnen lezen hoe leuk het was.

We gingen samen met vrienden Pien en Daan, zo gezellig altijd.

Cheap purim

Vooral de biologische frieten die je bij een superleuk kraampje kon krijgen, waren echt goddelijk.

Zaterdag togen we richting mijn home town Culemborg voor de verjaardag van mijn pa. Kersenvlaai hoort erbij, dat is één van mijn lievelingssoorten gebak. Mmmm!

Mijn broertje Jesper had een voetbaltoernooi bij zijn club Focus !07 en had gevraagd of we even kwamen kijken. Het kwam helaas met bakken uit de hemel, maar gelukkig vonden we een droog plekje in de dug out.

Jespers team stond in de finale, die aankwam op penalty!s. Mijn stoere broer schoot die van hem er zonder blikken of blozen in. Topperrr.

Zondag boodschappendag! Ik laadde mijn mandje weer vol met onder meer een nieuw voorraadje Calippo!s.

En ik kocht ingrediénten voor een fijn avondmaal voor mezelf, want Johan was de hele dag in Enschede voor FC Twente – Feyenoord. Ik maakte jummie gnocchi met pesto, spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum.

Daarna moest mijn duurloop er toch echt van komen. Ik zou eigenlijk samen met Lin voor de 17 km gaan, maar zij heeft helaas last van d!r knie. Ik moest dus alleen! Ik wachtte tot het enigszins droog was en ging op pad, maar ik was nog geen 5 minuten onderweg of het barstte alweer los. Zeik- en zeiknat was ik, tot op m!n string. Niet normaal.

Het lukte me echter toch om door te zetten en ik liep zo goed! Ik redde het daadwerkelijk tot 17 km en dat was direct mijn verste run ooit. MIJLPAAL! De halve marathon is nu echt in zicht.

Follow on Bloglovin

20 Comments

 1. Suzanne 01 september 2014 at 09:32

  wat een lekker eten deze week!! wist niet dat bar brouw ook in oost zat :)

 2. Chantal 01 september 2014 at 09:52

  Ziet er lekker en gezellig uit! Knap dat je met slecht toch gaat hardlopen en de 17 kilometer hebt gehaald!

 3. Joëlle 01 september 2014 at 10:00

  Super dat je al op de 17 kilometer zit! En wat een tempo, knap hoor! Als je dat kunt, dan kun je ook 21.1 kilometer rennen.

 4. Bente 01 september 2014 at 10:12

  Super goed dat je gisteren toch nog 17 (!!) km bent gaan lopen door de regen :) Komt inderdaad vast helemaal goed in oktober (en die damloop wordt een eitje voor je!) Go you :)

 5. Sabien 01 september 2014 at 10:18

  Grappig dat we ongeveer dezelfde pace hebben (je bent een tikje sneller!) en op lunarglides 6 lopen :) Wat is je streeftijd voor Dam tot Dam en de Halve?

  1. Marieke 01 september 2014 at 10:23

   Oh leuk! Woonde je maar in 010, konden we samen lopen. :) Voor de Dam tot Dam zou 6.00 p/km prima zijn, dan kom je dus op 1.38 ofzo uit. Maar voor de halve weet ik niet of ik dat red, daar is uitlopen voor mij het belangrijkst! Haha.

 6. Cindy 01 september 2014 at 10:20

  Super van die fijne runs, behalve dan die laatste in de regen, maar top dat je 17km hebt gehaald! Heb je je nieuwe Nike’s al uitgeprobeerd?

  1. Marieke 01 september 2014 at 10:24

   Neeee, nog niet! Het regent steeds, haha. Hopelijk komende week.

 7. Manon 01 september 2014 at 11:10

  Wat een leuke week heb je gehad!

 8. Patricia 01 september 2014 at 12:05

  Wat goed dat je doorzet met lopen als het na 5 min alweer begint te regenen! En dan ook gewoon de 17km, hoppa! Ik denk dat ik omgedraaid was …. :$

 9. Mille Pagine 01 september 2014 at 12:22

  Fijn hè, dat Nike je van die stimulerende awards cadeau doet? ;-)
  Echt heel goed van je!

 10. rachel 01 september 2014 at 12:44

  top van die 17 km!! :D en dat gevalletje met pesto klinkt goed:D ook maar eens proberen

 11. Wendy 01 september 2014 at 15:35

  Whaaaa, mooi op schema meid! Wij liepen zaterdagochtend met de Running Club in zo’n zelfde bui, we waren echt verzopen.

  Ik heb intussen een 15k achter de rug, en woensdag ga ik in ieder geval voor de 10 miles, en als het even kan misschien nog een kilometertje meer. We gaan die halve rocken!

 12. Ester 01 september 2014 at 15:42

  Wat goed dat je de 17 aangetikt hebt. Als je 17 km kunt lopen, lukt die 21 met support zeker!

 13. Saskia 01 september 2014 at 15:45

  Jeetje, 17km, daar kan ik alleen nog maar van dromen :)
  Respect!
  Verder fijn versichtje weer

 14. Jenny 01 september 2014 at 16:08

  Leuke week! Super gaaf dat surfen, daar hou ik ook van.

 15. Anouk 01 september 2014 at 17:01

  Knap zeg die 17! En dan met zo’n weer… pfoee, respect! Told you, YES YOU CAN! Heel tof da je bent gaan surfen, is weer eens wat anders en oooh zo leuk! Fijne post:).

 16. annouska 01 september 2014 at 19:05

  Wat goed zeg 10,5 km en daarna nog gewoon in de week 17 km kunnen rennen!!! Jammer dat het weer zo tegen viel met surfen :(

 17. Marcella 04 september 2014 at 21:37

  Wauww, veel kilometers deze week én dan zit daar ook nog eens 17km bij. Top zeg, goed bezig dame! Ik las in je reactie op mijn blog dat je ook onwijs veeeeel kilometers hebt gelopen afgelopen maand. Je gerecht ziet er onwijs goed uit zeg, dat recept moet ik nog even opzoeken en zéker eens maken ook. Yum!

 18. Stephanie | Expeditie Aardbol 04 september 2014 at 23:06

  Leuk dat je ging surfen, ik zou dat echt niet kunnen denk ik.. En die Mexicaanse tapas zien er lekker uit!, net zoals jouw eigen gnocchi trouwens :)