Win-win: Goed doen met je oude schoen

Sinds ik met Johan samenwoon, delen we samen zijn kledingkasten. Daar kan ik heel kort over zijn: ik heb te weinig ruimte. Ik weet dat het een enorm luxeprobleem is, maar de kasten puilen uit. Het heeft echter één voordeel: ik word zo nu en dan gedwongen mijn collectie eens flink op te ruimen en stukken die ik niet meer draag of niet mooi meer zijn, weg te doen. Want vol is gewoon écht vol!

Dat geldt vooral voor het schoenenrek, daar past écht niets meer bij. Daarom slingeren door het hele huis sneakers en hardloopschoenen van mij. In de woonkamer staat een mooi rijtje, in de slaapkamer zwerftéeen paar, zelfs in de kelder heb ik schoenen opgeslagen. Want waar ik oude kleding zonder problemen weggooi, kost dat me bij mijn dierbare schoenenverzameling beduidend meer moeite.

Voor het goede doel
De actie ‘Goed doen met je oude schoen! vind ik dan ook een erg leukéinitiatief: zo ben jij van je vertrapte gympies af, maak je weer ruimte voor nieuwe stappers én krijg je ook nog korting op een vers paar! En het allermooiste van dit alles is dat je hiermee de goede doelen KiKa en dance4life steunt.

Hoe het werkt
Tot en met zondag 28 september kun je je oude schoenen inleveren bij één van de 450 inzamelingspunten door heel Nederland in winkels van PRO0031, Invito, Scapino, Intreza, Manfield en Dolcis. Pumps, sneakers, laarzen, slippers en zelfs sloffen; alle schoenen zijn welkom, zolang het maar complete paren zijn. Lever ze in bij de kassa en ontvang een kortingsbon t.w.v. !10,-. Hoe meer schoenen je inlevert, hoe meer korting je ontvangt.

Cheap diakofacboy Wish list
De bonnen kunnen bij de deelnemende winkels worden ingewisseld, maar ook online in de webshops. Ik heb inmiddels met pijn in mijn hart besloten welke schoenen weg mogen of moeten, maar daarbij ook alweer -in samenwerking met PRO0031- mijn sneakers wish list klaar. Dat wordt nog lastig kiezen…

Order ponstel side Stiekem heb ik de Nike Air Force 1!s, bovenaan dit artikel, dus al in huis… oeps!

Hallo, mijn naam is Marieke en ik ben een sneaker addict.

Buy alevere sachets Follow on Bloglovin

LEES OOK:

13 reacties

  1. Geweldig goed doel en fijne tip! Ook ik heb overal in huis schoenen, ook schoenen die ik niet meer draag.
    Enne nieuwe schoenen voor de winter kan ik wel gebruiken :-), ik zo direct even bij Dolcis langs.

  2. Haha dat je je wishlist al in elkaar hebt gezet haha :-) Heel goed initiatief! Had ik overigens allemaal eerder moeten weten omdat ik een paar maanden een oud vertrapt paar Nikes heb weg gedaan. Beetje jammer :-)

  3. Op 40 euro mag je 1 paar schoenen inleveren, dus op 80 euro 2 paar schoenen. Je mag zelfs je slippers inleveren! Ik ga eens kijken of ik nog een oud paar heb liggen, bij de pro kun je wel leuke schoenen scoren :D

  4. Dat ga ik zeeeeeker doen. Had al een folder in de brievenbus gehad! Goed doel dus….iedereen doen!!!!!!!

  5. Tja Marieke ook ik heb zo’n “schoenentic”, dus ik weet hoe het voelt. Ik doe pas afstand als er echt geen plaats meer is voor nieuwe. Maar goed dit is wel een goeie actie, dus ik denk dat ik toch maar ff mijn kast induik.

  6. Die linksboven heb ik! Lopen heerlijk, zijn helaas wel bijna overal uitverkocht! Leuke actie, zal eens kijken of ik nog wat kan wegdoen.

  7. Oh dat is heel handig! Ik heb mijn ‘goede’ schoenen allemaal netjes op een rek staan, maar de schoenen waar ik niet meer naar om kijk … Tja, die liggen onder het stof in een klein hoekje in m’n kledingkast. Goed dat ik dit weet, ik ga m’n oude schoenen zeker uitzoeken en inleveren!

  8. Ik vind dit een heel goed initiatief, net zoals de kleding containers. Er zijn altijd wel mensen die met jou afdankertjes heel gelukkig zijn. :)