En dat was HIMYM

Kijk, Dexter had al een vrij behoorlijk shitty einde. Dat zal iedereen die die (overigens verder briljante) serie heeft gezien met me eens zijn. Maar dan How I Met Your Mother! Die laatste aflevering was zo mogelijk nog veul en veul STOMMER! Bluhhh!

Het is nu zaterdagavond, ik ben alleen thuis en ik zit gedesillusioneerd achter m!n laptopje in een opwelling dit (ongetwijfeld zeer onsamenhangende) blogje te tikken. Voor de kenners: met dit liedje op repeat:

HIMYM is nu tot een einde gekomen. Negen seizoenen, maar liefst 208 (!) afleveringen, heb ik in no time verslonden. Ik moest even inkomen, maar was al snel verslaafd. De slechts 20 minuten durende episodes waren ‘lekker voor tussendoor’, maar daarnaast ook heel geschikt voor urenlange binge watch-sessies. Dit weekend keek ik de laatste paar en voor ik echt aan S09E24 begon, de ultieme HIMYM-finale, werd ik nog gewaarschuwd via Twitter: “Doe het niet.”

Had ik het maar uitgesteld. Want jemig, niet alleen ben ik in dat zwarte gat gevallen waar ik áltijd in duikel zodra een serie zijn definitieve einde heeft bereikt, ook was de laatste HIMYM zo’n enorme teleurstelling. “What the f*ck?!” hoorde ik mezelf naar mijn laptopscherm roepen.

Je begrijpt: ik ben wat van slag en het helpt om in zulke situaties de dingen van me af te schrijven. En thank God heb ik daarvoor mijn eigen plekje op het wereldwijde web met mijn lieftallige lezers als zeer welkom luisterend oor (ik snap het als je nu wegklikt).

Ik ging echt van die personages houden, weet je. Ik vond Lily en Marshall zo tof, echt het ultieme tv-stel gewoon. Zo’n relatie wil iedereen. (En zo niet, dan ben je gewoon gek.) Ted was soms zielig, soms irritant, maar had bovenal zo’n enorme gunfactor. Die móest zijn ware liefde vinden. De titel van de serie verklapt dat ie die uiteindelijk ook wel vindt, maar de weg er naartoe was een bumpy one. Barney was mega-grappig, met z’n “legen -wait for it- dary” en de “highest of fives”. (Ik wil mijn kind dus later ook als tweede naam ‘wait for it’ geven. Dan weet je dat, lieve Johan.) En Robin! Tsja, met haar had ik wel een beetje een haatliefdeverhouding.

En nu is het voorbij! Over, slüss. Met zo’n niet-passend, onbevredigend einde. En struin ik heel Buzzfeed af naar HIMYM-artikelen, zoals deze:

Een veel beter, alternatief einde.

19 redenen waarom Marshall Eriksen een winner is

20 levenslessen uit How I Met Your Mother

18 redenen waarom je Marshall als beste vriend wil

De 53 belangrijkste momenten in chronologische volgorde

En VOORAL deze:

Waarom we veel meer hadden verdiend dan deze seriefinale

Op naar een nieuwe verslaving.

15 Comments

 1. Ruurdje 13 september 2014 at 23:20

  Ik ben er pas net overheen :(

  En dat is inderdaad vooral jammer: de serie verdiend een beter einde..

 2. Roel 13 september 2014 at 23:33

  Niets is erger dan zoiets, pff! Ach, op zoek naar een betere serie nu. Ik ben vorige week begonnen met Scandal en dat valt absoluut niet tegen!

 3. Yvon 14 september 2014 at 07:18

  Ja, ik vond het ook zwaaaar teleurstellend. Inmiddels ben ik er wel redelijk overheen.

 4. Nienke 14 september 2014 at 07:26

  Ik weet helemaal hoe je je voelt. Er zijn maar weinig series die een hele sterke laatste aflevering hebben & himym hoort bij de velen die er een raar einde aan gebreid hebben. Ze hadden ’t gewoon bij E23 mogen laten if you ask me :) maar gelukkig staat alles op Netflix en blijft de rest wel leuk om te kijken!

 5. Sophie 14 september 2014 at 10:07

  Ik moet er nog aan beginnen, op het moment ben ik bij Dexter seizoen 5. Maar ik ben zo bang voor het einde haha :’)

 6. Sabien 14 september 2014 at 16:10

  Haha leuk geschreven en heerlijk herkenbaar!! Zit nog steeds in Dexter…

 7. Saskia 14 september 2014 at 21:45

  Oooh ik moet het laatste seizoen nog zien. Nu durf ik niet meer! En ik wil niet dat het afgelopen is haha

 8. Jac 15 september 2014 at 13:41

  Speaking of Dexter.. Ik vind jou zo op Deb lijken! Ik ben nog ergens in seizoen 5 van HIMYM maar heb wel stiekem beide eindes gekeken, misschien is het omdat ik nog halverwege ben maar het einde boeit mij nog niet zo maarja al m’n series zijn nu in een stop dus ik denk dat ik ook maar flink aan de HIMYM ga beginnen.

  1. Marieke 15 september 2014 at 14:59

   Haha,dan hopelijk wel Deb van de laatste seizoenen? In het begin vond ik haar stom, aan het eind wel leuk. ;)

   1. Jacqueline 15 september 2014 at 16:15

    Jaa, natuurlijk! Vooral met jullie mooie lokken haha. Ik had hetzelfde en dan vind ik d’r eindelijk leuk GEBEURD DIT. Ik heb het laatste seizoen van Dexter enkele weken geleden pas gezien voor het eerst, dus ik probeer het nog te rationaliseren maar het lukt niet :’)

 9. Tessa 15 september 2014 at 19:51

  Zo stom idd!!! Maar ik vomd zowiezo het hele laatste seizoen van slechte kwaliteit. En het einde echt STOM!!

 10. Paul 16 september 2014 at 07:33

  Ik moet nog aan de serie beginnen en ik twijfel nu al. Hetzelfde had ik met Lost, ook zo’n klote einde. The Leftovers (gemaakt door de makers van Lost) ging alweer dezelfde kant uit. Ik heb dus besloten om daar gewoon na een paar afleveringen alvast mee te stoppen, uit voorzorg, om over een paar jaar niet met een gevoel van teleurstelling te zitten.

 11. dresses and daisies 16 september 2014 at 16:55

  Ik vond het ook stom. [..]

  Ik heb je comment even bewerkt i.v.m. de grote spoiler. Groetjes, Marieke

 12. Nancy 27 oktober 2014 at 21:29

  Hoi! Ben nu deze hele serie aan het kijken via Netflix, ben erg benieuwd naar het einde nu! Ook al is ’t een slecht einde, ben erg benieuwd wat er zo slecht aan is!
  Maar, vraagje… Waar heb je S09 gekeken? Ik zie op Netflix alleen S01 t/m S08 staan…

  1. Marieke 28 oktober 2014 at 09:16

   Ik heb S09 gedownload, kon niet meer wachten. ;) Dat is wel het nadeel van Netflix, dat ze van sommige series net het laatste seizoen niet hebben.