Road to 21K: Klaar voor de Dam tot Dam

Nou, ik ben er helemaal klaar voor hoor! In tegenstelling tot vorig jaar, toen de Dam tot Dam mijn ultieme hardloopdoel was, loop ik nu de 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam als mooi tussenstation voor de halve marathon in oktober. En ik sta zondag een stuk zelfverzekerder aan de start dan toen!

In 2013 heb ik het hele jaar getraind om de Dam tot Damloop te kunnen halen. Kort ervoor raakte ik echter geblesseerd aan mijn knie en lag ik er een maand uit. Ik lag zo mooi op schema, maar viel enorm terug. Ik kon wel janken (en heb dat destijds stiekem ook wel even gedaan). Needless to say dat de 10 Engelse mijl zéér, zéér zwaar waren en ik echt strompelend over de finish kwam. In een niet beste tijd van 1.48 nogwat. Toch voelde het als een enorrrme overwinning!

Ennn, des te makkelijker is het om deze keer een PR te lopen! Want dat ik ‘m nog een keer ging doen, stond vast. Dit jaar heb ik alleen in juni een motivatiedipje gehad, maar heb ik het in juli, augustus en september (tot nu toe) hartstikke goed opgepakt, al zeg ik het zelf. Ik heb een keer 16, 17 en zelfs 18 km gelopen!

Ik voel me fit, ik heb geen pijntjes. Gisteren reed ik na werktijd met Johan naar Monster voor een run door de duinen (naja, over het mooie wandelpad dat daar is aangelegd) en liepen we samen een heerlijke 10 km. Perfect (zweet)weer, een mooie omgeving, goed gezelschap; Hardlopen kan zo leuk zijn.

Sponsoren gezocht
Zoals jullie weten, heb ik me aangesloten bij Stichting Energy4All en haal ik geld op voor dit geweldige doel. Zij doen onderzoek naar een broodnodig medicijn voor kinderenÉmet een energiestofwisselingsziekte (lees er meer over in mijn vorige blog). Ik heb inmiddels al ruim éi??600 opgehaald, wat natuurlijk een geweldig mooi bedrag is, maar ik zou het zo leuk vinden als ik het in de laatste dagen nog even een boost kon geven.

Dus: wie wil mijn sponsoren? Elke euro is welkom! Doneren gaat heel makkelijk en 100% veilig via deze link:
http://damtotdamloop20141.alvarum.com/mariekebrouwer

Aan iedereen die al gedoneerd heeft: ONWIJS BEDANKT!!!

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

19 reacties

 1. Wat ontzettend stoer Marieke! Heel veel succes alvast zondag! Voor de zwangerschap trainde ik tot 10K maar dat moet ik nu weer helemaal opnieuw opbouwen… Lastig, maar komt goed!

 2. Ik heb ook heel veel zin in de Dam tot Dam, alleen heb ik nu wat jij in 2013 had, maar we komen er wel :) Hoe laat start je?

   1. Dan is er zeker een mogelijkheid om elkaar tegen te komen, ik start om 11.10. Dus misschien zien we elkaar inderdaad nog :)

 3. Veel succes Marieke! Vergeet niet te genieten zondag!
  En nog één tip. Neem niet de pendelbus terug naar Amsterdam CS, maar pak de trein van Zaandam naar Sloterdijk en reis dan verder.

  1. Die les heb ik vorig jaar the hard way geleerd. My God, wat een hel was die pendelbus. Dit jaar staat een van mijn beste vrienden bij de finish en brengt hij me met de auto helemaal naar huis in Rotterdam! :) En genieten gaat lukken, thanx!

 4. Fijn om te lezen dat je er zoveel vertrouwen in hebt. Voor mijn gevoel is hardlopen bij lange niet alleen lichamelijk getraind zijn, dus dat vertrouwen zal je zeker helpen! Veel plezier tijdens de dam-tot-dam!

 5. Aah… jij gaat mij dus zeker inhalen… ik start om 10.39 en ik denk dat ik ‘m nog slechter, dan jou run vorig jaar, ga lopen hahaha

  Veel plezier! !