Avondje Ajax kijken

Ik zat eindelijk weer eens in de ArenA. En dat deed ik gelijk goed, want ik woonde de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Paris Saint-Germain bij! In goed gezelschap, namelijk met mijn allerliefste pa, zong, schreeuwde, klapte en juichte ik erop los. Lekker ongegeneerd, zoals dat alleen in voetbalstadions mag.

’s Ochtends vroeg had ik al zin in wat de avond mij brengen zou. Met mijn oude Huntelaar-shirt in mijn tas (die deed ik in Rotterdam natuurlijk nog niet aan, ik zou wel gek zijn), ging ik naar mijn werk waar ik de uren aftelde. Om 17.00 uur was het eindelijk zover: laptop dicht, Ajax-shirt aan, high five met de collega die mij zijn clubcard uitleende (thanx Wessel!) en gaan.

Mijn pa wachtte mij op bij station Amsterdam Bijlmer ArenA. De sfeer rondom het stadion was ontspannen. Een zonnetje, de terrasjes zaten vol. We vonden een plekje, aten rustig een hapje en kletsten wat bij. Een goed begin van wat een heerlijk voetbalavondje zou worden. Op ons gemakje liepen we een rondje om de ArenA, dat immense ding dat altijd indrukwekkend blijft, waarbij we de Ajax-fanshop passeerden. “Zullen we even binnen kijken?” zei mijn pa. Wat resulteerde in een nieuw thuisshirt voor zowel mijn broertje als mij. “We doen eens gek.” Hoe leuk!

Na door een security-dame stevig bij m’n borsten te zijn gegrepen onder het mom van ‘fouilleren’ en een helse klim, vonden we onze plekjes in vak 420. Ik wist dat we op de 2e ring zaten, maar dat het zó hoog en steil was, daar had ik even niet op gerekend. Sorry pa! Voordeel daarvan is wel dat je een prachtig overzicht hebt en je de poppetjes op het veld nog steeds goed kunt onderscheiden. Prima plekken dus, zo bleek tijdens de wedstrijd.

We maakten wat selfies voor de social media, terwijl het stadion langzaam volstroomde. Sfeervak 410 liet al flink van zich horen en ik grinnikte om het spandoek ‘Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs’. Voor oud-Ajacieden Zlatan, Maxwell en Gregory van der Wiel werd tijdens de warming-up hard geklapt en gejuicht. Mooi vind ik dat. Het zwaaien met de 50.000 vlaggetjes en de Champions League-hymne zorgden ervoor dat het kippenvel op m’n armen stond. Er was nog niet eens afgetrapt en ik was al zielsgelukkig dat ik dit hierna nóg twee keer mag meemaken.

En dan de wedstrijd. Ik ben geen expert in sportverslagen, dus verwijs ik je daarvoor naar media die er wel verstand van hebben. Ik kan alleen maar zeggen dat ik me uit-ste-kend heb vermaakt gisteravond. Wat een ongelofelijk leuke wedstrijd. De eerste helft was billen knijpen, we mochten blij zijn dat het maar 0-1 stond, maar in de tweede helft groeide het geloof dat er misschien toch wat mogelijk was. Na de geweldige vrije trap van Lasse Schöne en dus de 1-1 op het scorebord, ontplofte de ArenA. Zonde dat ze daar uiteindelijk op bleven steken; er had gewoon meer in gezeten. Tegen PSG!

Ik heb nu al zin in 5 november, als FC Barcelona op bezoek komt en ik weer op hetzelfde stoeltje zit. Maar dan met mijn broertje naast me, in onze gloednieuwe rood-witte Ajax-shirts. Sorry Klaas-Jan, moet je maar terugkomen naar Amsterdam. ;)

8 Comments

 1. Manon 18 september 2014 at 11:54

  Oh wat leuk zeg!!!

 2. Bente 18 september 2014 at 13:31

  Oh wat was de tweede wedstrijd spannend! Zo lekker zat ie er in van Schone :) Heel tof dat je er bij was!

 3. Kirsten 18 september 2014 at 15:40

  Heerlijk! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op je. Had er graag bij willen zijn!

 4. Dollie Brouwer 18 september 2014 at 18:17

  Ben blij dat jullie zo genoten hebben. Papa raakte vandaag niet uitgepraat over gisteravond!!!! xxx mama

 5. Marieke 18 september 2014 at 19:22

  Leuk verslag!

  Het was spannend :))

 6. Cindy 18 september 2014 at 20:20

  Wat een lieve reactie van je moeder hier! Ik heb ook met een schuin oog gekeken, maar ik heb eigenlijk niets met Ajax en ook niets met PSG (wel met voetbal overigens hoor), dus.. Wel een pracht van een goal van Schöne trouwens

 7. annouska 19 september 2014 at 19:16

  Ik mag dan wel net voor die andere club zijn, ik vind het toch altijd tof om te zien dat vrouwen ook graag in het stadion komen. Voor de Cl hoop ik dat ajax ver komt maar dit weekend toch liever niet ;)..

  Wel heel tof dat je met je vader ging!

 8. LNNk 27 september 2014 at 22:23

  Heerlijk zo’n avondje voetbal.. Wel een beetje jammer dat jouw clubje vanavond mijn clubje dik heeft verslagen ;-)