Dit was mijn week 38

Oef, wat was het een drukke week. Niet super handig van mij, aangezien er zondag een belangrijke runéop het programma stond: de Dam tot Damloop. Maar goed, het waren wel weer alleen maar leuke dingen, dus ik mag niet klagen en dat doe ik dus ook niet. Kijk mee!

Mariët stuurde me maandag een voorproefje van de te gekke fotoshoot van de dag ervoor. Ik ben echt heel blij met deze foto en de andere die ze stuurde. Zodra ik alleséhigh res heb, zal ik er meer laten zien!

En, ik stond weer in het colofon van Veronica Magazine! Deze keer tipte ik de Dam tot Damloop waar ik wel wat support voor kon gebruiken.

En mijn horoscoop in het blad klopte als een bus… Oeps.

Maandagavond moest ik wat tijd overbruggen op het station en spotte ik bij de Bruna een guilty pleasure van vroeger: Japanse puzzels. Gek genoeg vind ik het heerlijk rustgevend om hokjes in te kleuren. En je moet er nog bij nadenken ook!

Daarna ging ik naar Jolien waar ik samen met Lin mocht aanschuiven voor deze jummie salade. Het was weer een fijn ontspannen avondje met deze twee dames.

Dinsdagavond was hardloopavond! Samen met Johan ging ik weer na werktijd naar het strand van Monster. Het doel was 8 km, maar het ging zo goed dat we er nog twee aan vastplakten. Lekker!

En woensdag was ook al zo leuk! Ik ging met m’n pa naar Ajax – Paris Saint-Germain. Van tevoren aten we een hapje bij een eetcafé bij Bijlmer ArenA, ik nam een quiche met geitenkaas en spinazie.

Ik had m’n oude Huntelaar-shirt uit de kast getrokken. Was-ie er maar bij… Hij wordt gemist in Amsterdam! (In ieder geval door mij.)

Selfie-time! We zaten vet hoog in vak 420, maar konden het gelukkig wel goedézien. Echt geweldig leuk om dit met m’n pa te doen.

Ik mag hierna nA?g twee keer en ga alle vlaggetjes bewaren.

Het zwaaien met 50.000 vlaggetjes en de Champions League-hymne maakten enorm veel indruk. En Ajax speelde 1-1 gelijk, wat een topavond.

Ik kon het niet laten om donderdag nog een klein rondje te gaan rennen. De laatste voor de Dam tot Dam.

Vrijdagavond gingen we met vrienden Paulien en Eelco naar RotterdamseKost, een food- en cultuurfestival in het Euromastpark.

Veel standjes met lekker (Rotterdams) eten. Zoals frieten van Bram Ladage! Mmmm…

De Euromast in de verte. Daar wil ik ook echt graag een keer eten.

Tante Ans maakte een smakelijke pannenkoek met stroop. Verder aten we ook nog de beste gehaktbal van Rotterdam en lekkere Aziatische hapjes van Asian Glories. Koekela en Hotel New York (bekend in heel 010) waren er bijvoorbeeld ook, maar ik zat al te vol.

Metro stond er met een fotozuil. Net echt toch, deze voorpagina?

Zaterdag ben ik met Jolien op pad geweest. Ons huis staat te koop en we wilden het lekker opfrissen door de inrichting te veranderen en leuke spulletjes te kopen. Ik heb daar alleen zelf NUL oog voor en Jolien natuurlijk wel, dus bood ze aan ons te helpen. De hele dag hebben we geshopt en ingericht, het resultaat is geweldig leuk (later meer). Helaas waren we er zó druk mee, dat ik ben vergeten foto’s te maken. Van mijn vakkundig volgepropte Micra bijvoorbeeld of ons broodje kroket op de meubelboulevard in Capelle… Zo jammer!

Ik heb alleen mijn avondeten op de kiek kunnen zetten, aan onze nieuwe eettafel. Pasta voor de Dam tot Dam!

Zondag D-Day! Op naar A’damévoor de Dam tot Damloop. Ik liep zoals jullie weten voor Stichting Energy4All.

Nog even een teamfoto voor de start. Met deze groep kanjers hebben we een heelémooi bedrag opgehaald voor de zieke kindjes.

De runézelf ging helaas nietésuper. Zo jammer, want ik was goed getraind voor mijn gevoel. Zal er morgen uitgebreider over bloggen, maar tot 13 km ging het goed. Daarna kwam de man met de hamer en viel ik helemaal stil. Mijn officiéle eindtijd is 1.39.33, wat langzamer is dan ik had gehoopt. Maar goed, I did it! Alle sponsoren onwijs bedankt voor jullie donatie, het geld komt heel goed terecht!

Price of alesse 28 in canada

Goede vriend Henk-Jan stond mij op te wachten bij de finish en bracht mij, hoe lief, helemaal terug naar Rotterdam. Ik had onwijs honger, dus maakten we een snelle tussenstop bij de McD voor een Happy Meal. Lekkerrr!

De rest van de avond heb ik lekker gechilld en kookte Johan een welverdiend maaltje voor ons. Op naar een nieuwe, iets minder drukke, week!

Follow on Bloglovin

23 Comments

 1. Linda 22 september 2014 at 07:57

  1.39 is super goed! Ik kwam die man met de hamer al na 10 km tegen! Je stond in het zelfde startvak als ik, ik heb nog gekeken of ik je zag! Maar zag alleen maar andere mensen met en energy 4 all shirts :( volgende keer beter

 2. Manon 22 september 2014 at 08:26

  Wat een leuke, maar drukke week!

 3. Felicia Rodrigues dos Santos 22 september 2014 at 08:27

  Wat jammer dat de loop niet heel erg goed ging. Zo gaat dat met runs, de ene dag kan je gewoon meer aan dan de andere. Laat je niet uit het veld slaan en gewoon lekker doortrainen. Al met al super knap dat je dit hebt gedaan! Liefs, Felicia

 4. Sophie 22 september 2014 at 09:02

  Wat jammer dat de Dam tot Dam niet ging zoals je gehoopt had, maar je hebt het wel gedaan! Ik doe het je (nog) niet na! Wat leuk dat je huisje helemaal aanpakt is, en de foto door Mariët is prachtig!

 5. Mirne 22 september 2014 at 09:39

  Wat een leuke week en wat vet dat je dat met je vader kon doen!

 6. Sabine 22 september 2014 at 09:58

  Herkenbaar. Maar laat een (voor jezelf!!!) tegenvallende eindtijd niet de run bepalen! Ik heb zoveel races genoten en dan na afloop heel erg gebaald van mijn tijd die voor mijn gevoel nooit goed was. Wat dan de hele dag verpestte. En dan zie je andere chicks op een pace van 5 min per km lopen… En dan ga je jezelf daarmee vergelijken. Heel stom. Want misschien kunnen zij wel niet goed sprinten, volleyballen, hockeyen, zwemmen, whatever. Je hebt 16 km gelopen, BAM!

  1. Marieke 22 september 2014 at 10:52

   Je hebt helemaal gelijk. Ik kan het nu, de volgende dag, wel relativeren. Maar op zo’n moment baal ik gewoon als een stekker. ;) Ben blij voor je dat jij lekker hebt gelopen!

 7. Suzanne 22 september 2014 at 10:01

  wauw, die eerste foto is inderdaad prachtig!

 8. Suuz 22 september 2014 at 10:27

  lekker weekje!!!! super trots op je run van gister hoor! en onwijs benieuwd naar de rest van de foto’s van de shoot!

 9. Henk-Jan 22 september 2014 at 11:59

  Supergoed gelopen gisteren! Ik ben trots op je en ik vind het hartstikke knap in die warmte. Ik vond het al erg warm toen ik in de zon stond te wachten bij de finish. De omstandigheden waren nou eenmaal niet zo ideaal als wanneer jij je trainingsrondjes van de laatste keren liep. Daar helpt geen “de laatste kilometers loop je op adrenaline” tegen. En dat hoeft toch ook niet? Jullie hebben een hoop geld opgehaald, jij hebt een prima prestatie geleverd en je gaat nu lekker vooruit kijken naar de volgende uitdaging. :)

  1. Marieke 22 september 2014 at 12:47

   Lief! Thanx voor de peptalk Henk!

 10. Stéphanie | Expeditie Aardbol 22 september 2014 at 14:44

  Ik vind je D2D een topprestatie. Boeiend dat het niet helemaal perfect was, je hebt het volgehouden en een heleboel geld opgehaald. Mede door al jouw (eerlijke) verhalen over de weg naar 16/21 k wil ik hem volgend jaar ook gaan lopen, dus zo’n inspiratie ben je in ieder geval voor mij :)

 11. Jessica - Eat.Run.Love. 22 september 2014 at 16:40

  Wauw, wat een prachtige foto heeft Mariet gemaakt! Snap dat je daar heel blij mee bent!

  Jammer dat je eindtijd van de Dam tot Dam tegen viel, soms gaat het heel makkelijk en soms is het heel zwaar. Het was wel een hele goede training voor de halve marathon en een extra motivatie om door te trainen. Je hebt laatst al een super goeie 18km gelopen, dat betekent dat de afstanden in ieder geval in je benen zitten. En je hebt een super mooi bedrag voor Energy 4 All opgehaald! Bij mij viel het ook tegen, maar dan denk ik maar aan het mooie sponsorbedrag dat ik heb opgehaald en de goede training voor de halve marathon. Ik heb zin om te knallen de komenden tijd!

 12. Dollie Brouwer 22 september 2014 at 17:14

  Wat een leuke foto, knapperd! Zal Johan trots zijn!!! (en wij ook natuurlijk).
  Je hebt super gelopen, het was voor een goed doel en je hebt prima gepresteerd! Velen doen het je niet na!!!! TROTS!!!! xxxxx mama

 13. rachel 22 september 2014 at 17:28

  ondanks datje eindtijd tegenviel blijf een kanjer!!! gewoon top! en ik vind de eerste foto zo mooi van je meis!! en het recept van je pasta wil ik ook wel hihih

 14. Saskia 22 september 2014 at 19:21

  Top hoor, respect en petje af voor die dam tot dam! Ik doe het je niet na…

 15. Indira 22 september 2014 at 21:35

  Jammer dat je run tegenviel! Ik had bij de Vredesloop voor het eerst ook een hele zware loop. Nooit zo’n hekel gehad aan het lopen als toen! Ik weet hoe je je voelde haha!

 16. Marcella 22 september 2014 at 22:07

  Top dat je de Run hebt gelopen, goed gedaan sporty! En je hebt vast een prachtig bedrag opgehaald voor de zieke kindjes! Topper!

 17. Mylène 22 september 2014 at 23:56

  Marieke die foto, wat mooi! Toen ik hem in het klein zag, had ik eerst niet door dat jij het was, haha. Jouw haar is echt heel mooi. Juich je de volgende keer bij Ajax ook even voor mij? :D

 18. Ines 23 september 2014 at 13:04

  Wauw die eerste foto is prachtig!

 19. Nuria 23 september 2014 at 19:23

  Fijne week en die foto die Mariet van je maakte is prachtig!

 20. LNNk 27 september 2014 at 22:20

  Wat sta je mooi op de foto zeg! Je bent een knapperd :)

 21. inge 04 oktober 2014 at 17:00

  die foto (1) is zoooo mooi ^^ en je hebt de dam tot dam gewoon gedaan! hoe stoer! #tijdisrelatief ;-)