Road to 21K: Einde in zicht

Daar stond ik dan vorige week, een eind van huis. Half huilend en met pijnlijk verzuurde benen wandelde ik terug. Mijn missie om de 20 km aan te tikken was mislukt, ik strandde bij 17 km. Ik kon echt geen stap meer verzetten. En aangezien ik die zware Damloopénog niet vergeten was, kon ik alleen maar denken: hoe ga ik in hemelsnaam die halve marathon uitlopen?! (Ik had al eens gezegd dat ik mentaal niet zo sterk ben, toch?)

Want hij kwam inmiddels akelig dichtbij. Volgende week zondag, 19 oktober, is het al zover. Ik wilde zo graag één keer 20 of gewoon de hele 21,1 km gehaald hebben, zodat mijn hoofd weet dat mijn lijf dit kan. Maar je moet nu ook weer niet te kort van tevoren zo diep gaan, want dat is vragen om moeilijkheden. Dan herstelt je lijf niet op tijd.

Ik zat dus in dubio. Zou ik het nog één keer proberen? Ja, besloot ik al snel. Afgelopen dinsdag vroeg ik mijn manager of ik nog een dagje thuis mocht werken, zodat ik direct om 17.00 uur op pad kon gaan en dan nog voor het donker weer thuis zou zijn. Ik waagde nog één poging.

Vanaf de eerste kilometers wist ik: dit gaat lekker. De verkeerslichten zaten mee, dus ik hoefde niet te stoppen. Dat is goed, voor een mentale zwabber als ik. ‘Het universum wil ook dat dit mij lukt!! zei ik in mezelf. Haha! En ik liep heerlijk door, ondanks de af en toe stevige wind. Het tempo was goed, mijn benen voelden prima, mijn ademhaling was regelmatig… Zou dit dan eindelijk weer een fijne duurloop worden?

Dat werd het! Het onzekere stemmetje in mijn hoofd probeerde me af en toe nog van de wijs te brengen, maar ik luisterde niet:

13 km
‘Op dit punt ging het bij de Dam tot Damloop mis.!
Order symmetrel amantadine – Ik: ‘Maar hoe lekker gaat het nu!!

16 km
‘Bij de Damloop was je nu al lekker binnen.!
– Ik: ‘Maar ik heb nog genoeg energie over!!

Buy probalan 17 km
‘Hier strandde je vorige week.!
– Ik: ‘Maar ik heb nog geen pijn in mijn benen, whoehoee!!

Cheap benfotiamine amazon 18 km
‘Verder dan dit heb je nog nooit gelopen.!
– Ik: ‘Maar ik ga dit record verpulveren!!

Ja, het laatste stuk was zwaar. Maar de wil om het te halen was groter dan de wens om te stoppen. Deze afstandéis zo!n ongelofelijke mijlpaal voor mij! Ik, het meisje dat vroeger op de middelbare school een hekel had aan de Coopertest en drieéjaar geleden nog geen 2 km kon volhouden, loopt ‘even’ twee uur achter elkaar hard.

Die 21,1 km ga ik halen. Amsterdam, I am ready for you!

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

34 reacties

 1. Gaaf! Het lukt je zeker, maar fijn dat je er nu ook zélf alle vertrouwen in hebt :)
  Heel veel succes en plezier volgende week!

 2. Jeeetje Marieke wat goed van je!! Ik zou onwijs trots op mezelf zijn als ik jou was! Ik kan nog geen sprintje trekken voor de trein, dus geniet van je mijlpaal en heel veel succes volgende week. Je kan het.

 3. Haha mooooi om jouw proces te volgen! Als ik een down heb, heb jij een up en andersom! Maar weet je wat? We gaan die halve rocken. Poep aan tijden en average paces, finishen!

 4. Meeeega goed van je!!! Echt leuk om te volgen zo. Gaat zeker goedkomen volgende week. Je wordt er doorheen gesleept door alle aanmoedigingen. Ik sta langs de kant, ga mijn best doen je te spotten !

 5. Ik ben jaloers. Ik zit nog steeds op het “damn, het lukt niet” stuk en de tijd is nu wel heel kort.

  Super dat je over de hobbel bent meid, ik snap helemaal dat dit je mentaal zo sterkt om straks aan die 21K te gaan beginnen!

  1. Ja, lastig hè? Misschien vanavond nog proberen? Maar jij hebt ook genoeg doorzettingsvermogen om het te halen hoor! Heb ik vertrouwen in!

 6. Zoooo vet!!!! Succes, en top gedaan! Ik moet ook maar eens de moed gaan verzamelen om voorbij die 10k te gaan….

 7. Goed bezig! IK ben na de Dam tot Dam in een zwart hardloopgat gevallen.
  En dat mentaal dingetje, je bent niet de enige ik ken het probleem :)

 8. Zie je nou wel… Gaat je gewoon leukken! Goed rust nemen vanaf nu, en zet ‘m op in Amsterdam.. Kick ass!

  Btw: Marathon Berlijn was top!!!! :)

  Liefs Myrna

 9. Wow wat goed! Ik ben ook zo’n mentale zwabber haha dus ik weet hoe moeilijk je het jezelf kan maken. Ik hoop dat het volgende week net zo lekker gaat als nu!

 10. Echt super knap!
  Kan me helemaal voorstellen dat je zo’n afstand toch een keer gelopen wilt hebben zodat je weet dat je het kan. Het komt vast helemaal goed volgende week!!

 11. Goed gedaan! Nu rust nemen en dan shinen tijdens de halve van Amsterdam! Daar helpt het publiek je ook wel naar de finish. Veel succes :)

 12. Twee maanden geleden had ik ook hetzelfde doel (20km) en precies op dezelfde aantal kms (17) moet ik stoppen vanwege pijnlijke benen en liep 3km naar huis. Maar tot nu toe, heb ik nog niet weer geprobeerd. Maar misschien ik zal het dit weekend nog een keer proberen. Dit artikel is een absoluut inspiratie! Dank Marieke.