Nieuwe tas (en wat er allemaal in zit)

Ik heb het al vaker gezegd: ik ben geen tassenmeisje. Hoe mooi ik die Neverfull van Louis Vuitton ook vind, het is me nog steeds niet gelukt zA? veel geld neer te tellen voor een tas. Ik heb er ook maar drie, die dus een stuk goedkoper zijn, en dat is het dan wel. Ik wissel ook niet zo vaak, want ik vind het maaréirritant om steeds al mijn spullen over te hevelen.

Maar een grote zwarte tas is, zelfs voor mij, wel echt een must-have. Die past overal bij en er kan lekker veel in. Ik had er eentje van Zara, een hele simpele, maar die was inmiddels wel aan vervanging toe. En dus ging ik overstag toen ik zondag op kadootjesjacht was en dit prachtige exemplaar zag liggen bij, jawel, weer de Zara.

Het leek me leuk om ‘m hier even te showen en daarbij ook eens te vertellen wat ik dagelijks allemaal met me meesleep. Dat heb ik vaker op andere blogs gezien en gek genoeg vind ik dat machtigéinteressant, dus wie weetémaak ik er mijn eigen lezers ook wel blij mee. ;)

1) Mijn nieuwe portemonnee die ik spotte bij de Bijenkorf, ook tijdens mijn zondagse rondje door de stad. Altijd gevaarlijk om mij daar in mijn eentje los te laten, want ik kom altijd wel met iets thuis. Deze is van Cowboysbag Buy hydrochlorothiazide over the counter en was daarom niet goedkoop, maar het leer is heerlijk zacht en alles past erin. Die gaat vast lang mee. (Tenminste, dat was mijn excuus. ;))

2) Mijn sleutelbos! Oei, wat ben ik die al vaak vergeten… Ik ben zo blij dat vrienden Pien en Daan om de hoek wonen, want zij hebben een reservesleutel. En die heb ik al regelmatig bij ze moeten ophalen.

3) NatA?A?rlijk: mijn iPhone. Whoei, wat ben ik hier blij mee! Hoe ik ‘ménou uiteindelijk heb bemachtigd? Ik heb een 1-jarig abonnement bij T-Mobile afgesloten dat later pas ingaat (als mijn contract bij het vreselijke Hi eindelijk afloopt), maar de telefoon kreeg ik al opgestuurd. Love it. Cytotec for sale in cdo

4) Klein parfumverstuivertjeédat makkelijk bij te vullen is. Ik neem nooit hele flesjes mee, want ik ben altijd bang dat ze kapot gaan en dan mijn hele tas onder zit. (Dieédan wel heel lekker ruikt, maar toch… Beter van niet.)

5) Mijn Moleskine-agenda. Ik ben ongelofelijk digitaal, behalve qua agenda. Ik wil lekker kunnen schrijven en weer doorhalen. Ik hou ervan notities en to do-lijstjes te maken, en er lekker doorheenéte kunnen bladeren. Binnenkort maar eentje voor 2015 kopen!

6) Oordopjes! Voor als ik muziek luister onderweg naar mijn werk, maar ook voor op de redactie. Het is fijn om meésoms even af te kunnen sluiten van al het gekakel. ;)

Write my paper

7) Wat ook niet mag ontbreken: mijn Lady Speed Stick-deodorant. Gekocht op Curacao en ik wil nooit meer wat anders. Gelukkig is er nu ook een Nederlandse webshop die ze verkoopt!

8) Ook mijn MacBook Air reist regelmatig met mij mee. Ideaal om in de trein een blogje te tikken of serie te kijken. Ik ben nog altijd blij dat ik de 11″ heb gekozen, die past makkelijk in mijn tassen. De toffe sticker van mijn zelfgemaakte New York-foto vind ik nog altijd vet cool.

9) Japanse puzzels, mijn guilty pleasure. Het is af en toe zo lekker om even met je verstand op nul hokjes te kleuren.

Verder heb ik natuurlijk altijd een boek bij me om mijn Letterhonger-rubriek te blijven aanvullen, kauwgom in mijn favoriete smaak en de Random Reader van de Rabobank. Een potje lippenbalsem heb ik verder nog in de zak van elke jas.

Wat neem jij A?ltijd overal mee naartoe?

Follow on Bloglovin

31 Comments

 1. rachel 29 oktober 2014 at 11:07

  heerlijk snuffelen in andermans tas hihih
  en waarom geen filofax agendaatje? moleskine is ook top daar niet, heb er tig notitieboekjes van maar ik ben ook weg van mijn filofax (en) agenda(‘s) ja heb er 3 hahahah

 2. Laura 29 oktober 2014 at 11:15

  Wat een mooie tas! Hopelijk verkrijgbaar tegen een mooi prijsje. Ik vind dat je trouwens ook een mooi en bescheiden hoesje om je iPhone hebt. Waar heb je die vandaan als ik vragen mag? :)

 3. Margot 29 oktober 2014 at 11:19

  Japanse puzzels! Ik ben er ook echt verslaafd aan. Niets kan tippen aan de papieren versie met potlood ;-)

  Een boek kan je ook altijd in mijn handtas terugvinden. Heb wel een e-reader, dat geeft toch net iets minder gewicht ;-) en als ik mijn e-reader niet bijheb, lees ik wel op mijn iphone of ipad ;-) zolang ik maar ergens een boek heb staan! Die van Dunham staat hier ook in de wachtlijst.

  En die skin van je macbook is zoooo leuk!

 4. Shirley 29 oktober 2014 at 11:28

  Mooie tas! En de inhoud is altijd superleuk om te zien! Mijn guilty pleasure :)

 5. Manon 29 oktober 2014 at 11:34

  Mooie tas en veel leuke spullen neem je mee ik wil dat boek ook nog eens lezen!

 6. Joëlle 29 oktober 2014 at 11:35

  Leuke tas! Eens kijken of de Zara ‘m hier ook verkoopt, ben nog op zoek naar een nieuwe mooie zwarte tas.

  Ik sleep vooral mijn iPad echt van hot naar her: ideaal om onderweg in de trein series te kijken en boeken te lezen, of voor werk om notities op te maken tijdens vergaderingen of snel even iets op te zoeken. Hoewel ik ook nog altijd de voorkeur geef aan een papieren boek, scheelt een iPad met de snelheid waarop ik boeken erdoorheen jaag toch een hoop kilo’s!

 7. Simone 29 oktober 2014 at 11:40

  Prachtige tas en ik word steeds nieuwsgieriger naar de lady speedstick. Moet hem eigenlijk echt eens gaan bestellen na alle goede verhalen die ik heb gehoord.

 8. Danielle 29 oktober 2014 at 11:56

  Herkenbare inhoud! En wat een gave sticker op je laptop!

 9. Lindsay - lindsayvallen.nl 29 oktober 2014 at 13:03

  He, wat leuk om te zien, en prachtige tas, heel mooi! En wat een leuke inspiratie voor een blog! Ik heb zelf afgelopen vrijdag ook een nieuwe tas gekocht na het eeuwige gezeul met juten (hipster ;-)) totebags. Ik denk dat ik jouw toffe idee met credits leen voor een post, want superleuk om te zien wat iemand zoals in haar tas meeneemt!

 10. Chantal 29 oktober 2014 at 13:03

  Papieren agenda’s vind ik ook nog altijd fijner :)

 11. Elsbeth 29 oktober 2014 at 13:27

  Heerlijk, gluren in andermans tas. Wat ik zelf altijd bij me heb: zakdoekjes! Ook als ik niet verkouden / allergisch ben, dan heb ik altijd een snotneus nadat ik gefietst heb. En verder: mini-haarborsteltje met ingebouwde spiegel. En een pen.

 12. Bente 29 oktober 2014 at 13:34

  Wat een mooierd! Ik ben ook nog op zoek naar een wat grotere zwarte tas. Deze hou ik zeker in gedachte! :)

 13. Cindy 29 oktober 2014 at 14:18

  Mooie tas! Ik loop nu 1,5 jaar met een oranje/zwarte tas van O.V.S. en ik wil eigenlijk de inhoud verwisselen met één van de andere 15 tassen die ik heb, maar ik vergeet het steeds. Ik heb ook altijd een oplader bij me van mijn mobiel.

 14. Karin 29 oktober 2014 at 15:13

  Ahhh ik vind deze posts altijd zo leuk :D Naast de noodzakelijke items zoals (veel) sleutels, portemonnee en mobiel sleep ik allemaal dingen mee “voor het geval dat”. Dus een parapluutje, een extra totebagje, tampons, een externe lader voor m’n telefoon (zoooo handig dat ding), mintjes, paracetamol, spiegeltje en vaak nog allemaal oude bonnetjes en papiertjes 8D Ik vind je in dat opzicht wel heel netjes ;)

 15. Annemieke 29 oktober 2014 at 16:29

  Wat een beauty van een tas! Ik ben ook nog op zoek naar een zwart exemplaar, maar daarentegen is het bij mij geen must, maar een wens vanuit een tassentic. ;-)

 16. Mirne 29 oktober 2014 at 16:50

  Ik vind je tas erg leuk!

 17. Saskia 29 oktober 2014 at 19:55

  Leuke post, neuzen tussen andermans spullen is altijd leuk! Heb zelf ook al twee keer een “what’s in my bag” blog gemaakt. Misschien maar weer eens in de herhaling gooien.

 18. annouska 29 oktober 2014 at 20:34

  Wat een toffe chique tas. :D

 19. Kim 30 oktober 2014 at 11:14

  Leuke post weer Marieke! Altijd leuk om eens te snuffelen in iemands anders tas ;)

 20. Ilse 30 oktober 2014 at 23:36

  Heb jij je macbook air alleen met die sticker, geen hoes erom heen of zo? :) Ik ben me aan het orienteren!

  1. Marieke 31 oktober 2014 at 09:43

   Nee, heb nog een simpele zwarte hoes met rits er omheen. Maar die was niet zo leuk voor de foto, haha. ;) Wat voor MacBook wil je?

 21. Ilse 31 oktober 2014 at 16:58

  Nou, ik heb al een MacBook air 13″ maar hij is momenteel unprotected. Niet ideaal haha! (Betaalbare) hoes vinden is nog best lastig, is vandaag gebleken.

 22. Kaya-Quintana 31 oktober 2014 at 20:42

  Aaah, leuke tas en dat boek van Lena Dunham wil ik ook :D

 23. Paul 01 november 2014 at 16:03

  Ik ben een man met een tassentic, en het boek van Lena zit er ook in! Handig zo’n navulbaar flaconnetje. Ik sleur meestal toch een hele fles eau de toilette mee. Waar heb je dat gekocht?

  1. Marieke 01 november 2014 at 16:23

   Heel handig ding! Bij Ici Paris, klik op het linkje (of in de winkels natuurlijk).

 24. Willemvk 02 november 2014 at 11:42

  Als ik ’s middag weer naar huis ga, heb ik het volgende in de tas zitten.
  Beurs, notitieboekje, zo’n aluminium pasjeshouder, regiment pennen en mijn telefoonlader.
  ’s ochtends zit er iets meer in, maar dat is mijn lunch voor de dag.

 25. Sheelagh 02 november 2014 at 18:05

  Mooie tas, en leuk artikel. Ik vind dit ook altijd heerlijk om te zien en lezen :)

 26. Marcella 02 november 2014 at 22:05

  Mooie tas heb je en tof om te zien wat jij zoal meeneemt. Ik heb zo ongeveer hetzelfde bij me eigenlijk, al draag ik dat met me mee in een rugtas. Iets liever voor m’n rug want kreeg er behoorlijk last van. Ik heb trouwens ook altijd een Dopper bij me.

 27. Marlissa 05 november 2014 at 12:24

  Mooie tas en leuke beschermhoes voor je Macbook Air!