WIN: Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Order tofranil side

Een keukenprinses wil ik mezelf (nog?) niet noemen, maar feit is dat ik sinds ik bij Johan ben ingetrokken regelmatig achter het fornuis sta om nieuwe recepten uit te proberen. Waar we het doordeweeks vooral op veilig en vertrouwd houden, is het weekend uitermate geschikt om te experimenteren.

Ik volg een boel foodblogs en sla de gerechten die mij aanspreken allemaal op. Het zijn nog altijd makkelijke en snelle recepten hoor, maar de vele inspiratie die ik daarvoor online vind is geweldig. Eén blog die in mijn vaste rijtje staat en waar ik regelmatig iets vanaf pluk, is die van Leonie.

Iedereen kan koken
Leonie is van Himalaya diakof price Gewoon wat een studentje !s avonds eet en ze is awesome, om haar eigen termen maar eens te gebruiken. Drie jaar geleden begon ze, als studentje, online vast te leggen wat ze !s avonds allemaal eet. En dan niet, zoals veel studenten, diepvriespizza!s en afhaalshoarma, maar lekkere maaltijden die iedereen kan maken.

Met haar blog probeert ze studenten én beginnende foodies zoals ik aan te sporen om elke dag de keuken in te duiken. Want koken hoeft niet ingewikkeld te zijn en de lijst met ingrediénten al helemaal niet twee kantjes lang. Leonie schotelt je allerlei lekkers voor dat je maakt met spulletjes uit de supermarkt en niet met moeilijke kruiden die je één keer gebruikt om ze vervolgens achterin je voorraadkast over de datum te laten gaan.

Van blog naar boek
En nu is er een boek, hoera! Want de blog, waar inmiddels 950 (!) recepten op staan, is ongelofelijk populair. Leonie heeft de 70 allerbeste creaties eruit gepikt en gebundeld in een prachtig naslagwerk dat niet mag ontbreken in je kast.

Gewoon wat een studentje !s avonds eet is super handig en net zo awesome als Leonie zelf. Het boek past helemaal bij haar, want naast verantwoorde maaltijden vind je er een hoofdstuk met de echte ‘superfoods! als hartaanvalhamburgers, zelfgemaakte saucijzenbroodjes en katerontbijtjes. Ook zijn er recepten ‘voor als je geld net binnen is! – yep, die zijn dus wat prijziger. En, Leonie kookt ook gewoon uit pakjes: spaghetti van Honig en aardappelpureepoeder waar je alleen nog maar wat water bij hoeft te kieperen. Gewoon, omdat ze dat naast makkelijk A?A?k heel lekker vindt. Daarom hou ik van haar!

Winnen!
Het goede nieuws is dat ik een exemplaar van Gewoon wat een studentje !s avonds eet weg mag geven! Wil jij kans maken? Dit moet je ervoor doen:

– Like Brouwertje.coméop Facebookéen/of volg meévia Bloglovin!.
– Laat hieronder even een reactie achter dat je meedoet en vergeet daarbij niet een geldig mailadres op te geven, zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt.

Deze actie is inmiddels verlopen. De winnaar trok ik eerlijk via de website random.org.

En de gelukkige winnaar is! *tromgeroffel* Annouskaémet reactie nummer 115! Zij heeft inmiddels per mail bericht gekregen.

Follow on Bloglovin Cannabis seeds uk seller

LEES OOK:

118 reacties

 1. Ik ben ook geen keukenprinses, en wil daarom graag meedingen naar het leuke boek van ! Graag zelgs!

 2. Volgen doe ik je al een tijdje want je blog is super! Ik doe graag mee. Haar blog is super leuk en ben benieuwd naar haar boek.

 3. Echt een leuke winactie Marieke, ik doe graag mee! Kijk ook regelmatig op haar blog, gewoon lekkere recepten voor een doordeweekse dag. Die gnocchi met spinazie en pesto heb ik laatst ook geprobeerd na een tip van jou, heerlijk!

 4. Ik volg jullie allebei al een tijd. Een leuke toevalligheid dus, deze winactie. Een boek van haar via jou ontvangen lijkt me leuk!

 5. Leuke actie!! Ik doe graag mee! Zo’n kookboek kan ik heel goed gebruiken als ik zometeen op mezelf ga wonen.

 6. Ik doe mee! :) Ik volgde je al op bloglovin’.

  Lijkt me geweldig dit boek, die couscous op de foto lijkt me al heerlijk, daarnaast ben ik sinds september zelf ook studentje dus lijkt me een geweldig boek haha!

 7. Wat een gave winactie! Mijn vriend en ik bannen nu langzamerhand ook steeds meer Knorr en Magi de keuken uit, maar het is soms best lastig om een makkelijk en lekker gerecht klaar te maken. Vooral als je niet elke week hetzelfde wil eten. Ik doe graag mee!

 8. Wat ontzettend leuk! Lijkt me erg leuk om al die recepten uit te proberen, nu kom ik vaak niet verder dan rijst of pasta.

 9. Ja leuke blog die ik nu al een tijdje volg, zou het boek graag in mn keukentje hebben staan!

 10. Jaaah deze keukenprinses (ahum ;-)) wil dit boek ook wel winnen :) en anders zet ik het op m’n verlanglijstje v

 11. Ja heel leuk! Ik vind dat soort gerechten heel fijn om te maken, ben groot fan van haar website. Ik volg je op bloglovin :)

 12. Die kan ik goed gebruiken, vriendje staat altijd in de keuken. Maar met dit boek kan ik dan eindelijk eens voor hem koken, zonder dat ik bang hoef te zijn dat het mislukt ;)

 13. Leuk, ik volg je via FB en bloglovin. Fijn, dit soort makkelijke recepten die wel lekker smaken.

 14. O, deze blog heb ik ook een tijd gevolgd was hem alleen een beetje uit het oog verloren. Het zou leuk zijn om weer te gaan koken van deze blog, alleen dan offline ;)

 15. Perfect boek voor mij! Ben geen keukenprinses en heb vaak geen inspiratie voor t eten!

 16. Tof dat je een winactie mag doen! Ik vond het in het begin toen ze wat ‘groter’ werd zo verwarrend dat mensen het dan over ‘Leonie’ hadden die blogt en dan dacht ik: huh, hoe weet jij dat nou van mij? :’) Funny story. Maar mijn naamgenootje heeft wel een heel erg lekker enthousiast en inspirerend imperium opgestart! Ben dol op haar down to earth mentaliteit en dat ze alles – ook als het nog zo goor is – gewoon online zet. Dus ja, ik doe graag mee aan de winactie, hihi :)

 17. Wouw lijkt me super handig voor als ik op kamers ga! Ik haal mijn recepten meestal van internet, maar papier of een boek werkt een stuk makkelijker. Ik volg en like je op bloglovin (beautyding), veel succes!

 18. Yes, ik doe mee! Ben zelf een kersverse student en hoewel het koken me aardig goed afgaat, kan ik altijd inspiratie gebruiken. :)

 19. Toffe winactie, ik maak soms gerechten thuis voor mijn ouders en ga ik waarschijnlijk binnenkort op kamers dus dan komt het boek zeker van pas! :D

 20. Jaaa super leuk dat er nu een kookboek is van de recepten van Leonie. Ik zit sinds dit schooljaar op kamers en zit vaak met het dilemma; “wat ga ik vanavond eten?”. Dus ik doe en poging en wie weet!

 21. Ik doe graag mee.Hopelijk kan ik dan op zeer korte termijn iets eetbaars toveren in de keuken.Wat ik nu doe valt toch eigenlijk meer onder de noemer “warm maken”.

 22. Wat leuk! Lijkt me fijn voor wanneer ik volgend jaar op kamers ga, zodat ik niet elke dag met pesto pasta eindig ;)

 23. Ik volg de site van Leonie al jaren. Inmiddels is het snel gegaan, ze kreeg veel bezoekers, kwam op televisie (RTL Boulevard) en nu heeft ze zelfs haar eigen kookboek! Het lijkt me erg leuk dit boek te winnen en de recepten op papier te kunnen maken, is toch net wat ‘echter’ dan altijd mijn laptop op het aanrecht neer te zetten!

  1. Haha, RTL Boulevard! Awesome! Helaas niet zo (tenminste, ik kan ’t me niet meer herinneren), maar ’t zou wel heel leuk zijn :D.

 24. YES! Ik heb je Facebook geliked (handig om melding van nieuwe updates te vinden, trouwens). Ik loot ook graag mee naar het boek. Heb hem al op zoveel blogs voorbij zien komen inmiddels, ik word hebberig!

 25. Leukkkk! Ik doe mee! Hele fijne blog van je trouwens, ik had echt een hardloopdip maar haalde inspiratie uit je blogs en nu ben ik weer aan t rennen!

 26. Heel leuk, ik doe graag mee! Ik volg ook haar blog en ben zelf een student dus vind het heel handig om inspiratie op te doen!

 27. Dit boek is zo leuk dat gaan mijn studenten dochter en ik delen, dit is koken voor jonge mensen maar ook voor de iets oudere die gewoon van leuk en lekker eten houden. Een aanwinst voor iedere keuken, ik doe dan ook héél graag mee!!

 28. Jaa wat leuk! Ik doe graag mee! Lijkt me een heel leuk boek om weer eens wat kookinspiratie uit op te doen

 29. Ja! Ik doe graag mee. Ik merk dat, nu we een kleine peuter in huis hebben. Ik een stuk ‘verantwoorder’ en soms dus ook wat saaier kook. Helemaal omdat de spits zo druk is en de tijd zo kort. Dit lijkt mij een boek waar ik wat mee kan. Top! Nu duimen…

 30. Ik ben geen student en ook geen beginnende foodie, maar ik heb wel vaak gebrek aan inspiratie. Ben daarom ook vaak op haar site te vinden. Het boek zou een uitkomst zijn! :-)

 31. Ik volg Leonie bijna vanaf het begin, en ik vind het heerlijk dat ze open is over het feit dat ze van aardappelpuree uit een zakje houd, of ook wel eens een knor maaltijdpakket koopt. Dit boek staat op mijn verlanglijstje!

 32. Aahh ik keek al uit naar deze winactie! Als ik een nieuw recept zoek, kom ik vaak op Leonie’s blog uit. Inderdaad simpel en vaak heel smakelijk! Doe graag mee met de winactie!

 33. Super leuk!! Ik heb Leonie mogen ontmoeten en ze is idd echt een heel tof inspirerend persoon! Toen was haar boek nog niet uit, dus ik ben hier heel erg benieuwd naar!! :-)

 34. Leuke winactie!
  Ik volg Leonie haar blog al een tijdje en is voor mij als student echt een uitkomst!
  Het is niet altijd makkelijk om goedkope, lekkere en ook nog enigszins gezonde recepten elke dag weer te bedenken. Daarom ben ik extra blij dat er nu een kookboek van haar verschenen is. Zou heel graag mee willen doen om het boek te winnen!

  Liefs Mirte

  p.s volg je op bloglovin en op facebook!

 35. Ik Volg Leonie ook al een tijdje en ben werkelijk zo benieuwd naar haar boek! Ik ben ook een ramp in de keuken, dus ik hoop dat een leuk kookboek daar verandering in kan brengen!

 36. Leuk! Kan wel wat makkelijke-recepten-inspiratie gebruiken als wannabe (maar nog niet helemaal gelukt)-keukenprinses

 37. Ben wel geen student maar zou toch erg blij zijn met het boek
  Kookboeken heb je nooit genoeg en er zullen best tips in staan die voor mij ook wel handig zijn
  Ga zo door

 38. ik ben dan ook wel geen student maar zit altijd wel te snuffelen op haar site :D lekkere eenvoudige gerechten die niet alleen voor een student makkelijk zijn maar ook voor een gezin :D
  ik heb eigenlijk helemaal nog geen kookboeken hahaha dus deze zou de eerste zijn :D

 39. Ah wat super leuk dat je een exemplaar weg mag geven! Ik ben echt super benieuwd naar haar boek. Ik zou het dan ook super leuk vinden om hem te winnen! :D

  Liefs,
  Kirsten

 40. Dit boek staat op mijn wens lijstje, zou een geweldig Sinterklaas cadeau zijn.
  Ik loot dus graag mee en volg je via Facebook.

 41. Super leuke blog én top dat het vaak heel erg lekkere recepten zijn zonder al te veel moeilijke ingrediënten. Helemaal makkelijk nu ik in China woon en hier zijn (westerse) producten toch echt minder makkelijk te krijgen. Ik doe mee!

 42. Lijkt me echt een super leuk boek, haar blog is ook zo tof en veelzijdig! Ik doe graag mee (en anders gaat deze op mijn kerstlijstje!)

 43. Dit boek staat al op mijn kerstlijstje! Ik volg Leonie al een tijdje en ben zo benieuwd naar haar boek.

 44. Haar blog lees ik ook heel vaak, fijne manier van schrijven en een beetje extra inspiratie voor het avondeten is ook wel fijn want oohh ik kan nooit iets bedenken, of gewoon niet kiezen haha.
  Dus super leuk. Ik doe mee!

 45. Wauw! Dit zou zooo goed uitkomen!!!
  Ik werk tegenwoordig in de keuken maar zelf uitgebreid koken schiet er nogal eens bij in, ook omdat ik geen geweldige recepten heb en ik wil er een aantal kopen; waaronder deze!
  Ik doe dus graag mee, super actie!!

 46. wat een superleuke actie ik woon pas sinds kort op mezelf en ben erg aan het experimenteren in de keuken.

 47. Ja leuk! Ik doe ook mee, heb het boek in de winkel gezien maar moet nog een jaartje als student leven dus heb ik hem laten liggen :-(

 48. Ah dit lijkt me nou zo’n leuk kookboek! Ik volg je al via bloglovin’ (en Leonie ook, haha) dus ik doe graag mee :D

 49. Ben een trouwe volger van haar blog en probeer regelmatig haar recepten uit, dus ik doe graag mee! (volg je al op bloglovin’)

 50. Leuk! Ik had er eerlijk gezegd nooit van gehoord. Maar ik ben wel benieuwd, want ik experimenteer ook steeds meer met koken nu ik samenwoon!