Disney’s Magic Christmas (mAi??t filmpje!)

Doornroosje heeft haar doos met kerstspullen weer van de kasteelzolder gehaald en met hulp van haar vrolijke vrienden heel Disneyland Parijs omgetoverd tot een groots kerstdorp. Zelfs de Kerstman is op bezoek, ho, ho, ho! Ik ging voor mijn werk een kijkje nemen.

Ik was al twee keer eerder in Disneyland Parijs geweest, dit jaar zelfs nog om er mijn verjaardag te vieren, maar rond Kerst had ik het park nog nooit gezien. De Europese pers was uitgenodigd om te komen ervarenéhoe sfeervol dat is en ik mocht namens Veronica Magazine mee. Mét Johan!

We logeerden in Disney!s Hotel New York. Dat is niet erg modern, ik zou het zelfs een tikkeltje oubollig noemen, maar veel tijd hebben we er toch niet doorgebracht. Het grote voordeel van dit hotel is dat het op loopafstand van het park ligt. I-de-aal!

Op lunch en diner na, dat gezamenlijk was, mocht je gewoon je eigen gang gaan. Vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag hebben we dan ook heerlijk door de twee parken gezworven. Disneyland Park en Walt Disney Studios Park zijn allebei zeer de moeite waard, ik zou dan ook zeker een combiticket aanraden.

Nu het Kerst is, wordt de speciale Disney-magie die je daar altijd al voelt nog een tikkeltje versterkt. Ontelbaar veel lampjes, overal kerstversieringen, een immense kerstboom van 24 meter hoog, kerstmuziek en, jawel, heuse sneeuwval in Main Street U.S.A. Wij vieren dit jaar natuurlijk geen traditionele Kerst, wij staan rond die tijd op een warm strand, dus was het voor mij één groot feest. Dit pikten we toch nog maar mooi even mee!

Verder is de Disney-parade in een kerstjasje gestoken: Mickey en consorten verschijnen in hun beste pak op de praalwagens, er zijn felgekleurde zoete lekkernijen, dansende peperkoekmannen en de Kerstman himself sluit de optocht af. Wanneer de avond valt, schittert het roze kasteel je tegemoet en verzamelen de bezoekers zich rondom de boom voor de sprankelende lichtjesceremonie Magical Christmas Wishes. Blijf vooral tot sluitingstijd in het park, want de avondshow Disney Dreams! of Christmas wil je niet missen: kleurrijke projecties, lichteffecten en indrukwekkend vuurwerk.

Wij hadden onze GoPro-camera meegenomen, die we straks in Australié ook veel willen gebruiken. Zo konden we er mooi mee oefenen! (Zie het resultaat onderaan deze blog.) We namen ‘m mee in onze lievelings Big Thunder Mountain, de achtbaan met de op hol geslagen mijntrein die als een gek door donkere tunnels en scherpe bochten raast. Dankzij onze VIP FastPass konden we op elk moment de FastPass-rij in, wat onwijs veel tijd scheelt. Uiteindelijk zijn we er alsnog ‘maar! vier keer in geweest, omdat de attractie regelmatig kampte met technische problemen. Bummer.

Op vrijdagavond aten wij na sluitingstijd in Bistro Chez Rémy, naar de film Cheap micronase tabs Business plan Ratatouille. Heel bijzonder om door een leeg park te lopen. Bovendien mochten we, zonder wachtrij, in de bijbehorende attractie. Hoe cool! Ratatouille: The Adventure is pas sinds afgelopen zomer openéen mag je niet overslaan. Stap in de ‘ratmobiel! en glij door het restaurant en de keuken van Rémy, terwijl je je zo klein voelt als een rat door de enorme 3D-projecties.

Kusje voor Emile, de grote broer van Rémy

Op zaterdagavond was er een groots kerstdiner georganiseerd, waarbij de Disney-prinsessen aanwezig waren en alle kinderen (oké, en ik) met ze op de foto konden. In het park moet je soms uren wachten voor een kiekje, dus deze privésessie was een enorme luxe. Ik heb er een droom bij: een dagje Belle zijn. Dat moet toch een geweldig baantje zijn?!

Met Assepoester en haar prins Charming Cannabis seeds best shop

Mickey droeg speciaal voor het diner zijn beste pak

Op zondagochtend gingen Johan en ik weer vroeg op huis aan, want we werden verwacht bij Nederland-Letland in de ArenA. Waar een langgekoesterde wens van mij in vervulling ging, remember? Je snapt vast: dit was een onvergetelijk weekend!

Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne kerstdagen toe!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

16 reacties

  1. Wat een heerlijke foto’s en een leuk filmpje! Het lijkt me geweldig om rond kerst in Disneyland te zijn, al zou ik het dan combineren met een bezoekje ook aan Parijs zelf!

  2. Heerlijk dat gegil uit die achtbaan, en jullie gezichten, vet leuk! :) Ik kan mijn Mickey niet meer herinnering sinds dat ik 14 was, dus vast tijd om weer een keertje naar Disney te gaan!

  3. Vorig jaar rond dezelfde tijd daar in het park rondgelopen ter ere van 40 jarig huwelijk van mij ouders. Het is daar geweldig rond de kerst, ik wil eerlijk gezegd niet meer op ‘normale’ tijden gaan :)

  4. Oh wat ziet dit er tof uit. Past zooooo onwijs goed bij kerst. Ik kan niet wachten om dit een keer met mijn meisjes te doen rond deze tijd van het jaar!