Dit was mijn 2014

Ondanks dat ik tijdens de jaarwisseling lekker in het buitenland verblijf, wilde ik wel graag een jaaroverzicht maken. Ik doe dat eigenlijk altijd in december en die traditie moest ik gewoon in ere houden. Vandaar dat ik deze blog al voor vertrek heb gemaakt (aan de hand van hetzelfde vragenlijstje als vorig jaar) en ‘m heb ingepland voor vandaag!

Het was weer superéom in mijn archieven te duiken en terug te bladeren in mijn agenda om te ontdekken wat ik ook alweer allemaal heb meegemaakt in 2014. Een boel, zo bleek maar weer.

Wat heb je in 2014 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Dat is een makkie: met stip op 1 staat natuuuurlijk het uitlopen van mijn eerste halve marathon, die van Amsterdam in oktober. Jemig, wat was het een enorme struggle! Maar goed, ik heb het mooi wel gedaan, en daar ben ik heel trots op.

Verder mocht ik een echte editorial schrijven, de column helemaal voorin Veronica Magazine. Hoe cool! Met de GirlsLove2Run Crew ging ik SUP!en op de Bergse Plas in Rotterdam en dat vond ik echt superrr leuk. Ook de workshop Hoopdance was iets wat ik nog nooit eerder had gedaan en erg goed beviel.

Welke landen heb je bezocht?
Reistechnisch was het een topjaar. We begonnen 2014 met een 10-daagse trip naar zonnig Curacao. In maart gingen we twee dagen naar Disneyland en doken we ook nog even Parijs in. Daarna mocht ik in juni op persreis naar prachtig Toscane, ging ik in dezelfde maand met vriendinnetje Paulien naar Sevilla en mocht ik in november voor mijn werk wéér naar Disneyland Parijs. Als klap op de vuurpijl ben ik nu, op het moment dat jij dit leest, mijn droom aan het waarmaken in Australië. Best wel asociaal, haha!

Wat zijn je favoriete momenten van 2014?
Ook hier hoef ik niet lang over na te denken: dat is natúúrlijk het moment dat ik (na 10 jaar bakvissen) eindelijk oog in oog stond met Klaas-Jan Huntelaar. Het was kort, maar hartstikke krachtig en de foto die ik eraan heb overgehouden is onbetaalbaar.

Verder genoot ik optimaal van lieve mensen om mij heen. Ik liep hard met mijn beste vriend Henk-Jan, iets wat ik never nooit van onze vriendschap had verwacht. Ik ben zo trots op hem! Paulien, Naomi, Lin, Jolien, Pien, Marlies, Monique – jullie zijn de beste. Wat moet ik zonder mijn vriendinnen?

Kleine andere geluksmomentjes waren ook een boekje lezen op het verlaten strand van Curacao’s Grote Knip, de maandelijkse dates met mijn GL2R Crew en de reünie met oud-klasgenoten van de basisschool. Wat hebben we gelachen!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Daar hebben we ‘m weer: die halve marathon. Toen ik begon met hardlopen en dat nog geen 2 km volhield, had ik niet gedacht dat 21,1 km ooit een optie zou zijn. Maar ik deed het! Hopelijk lukt me dat in 2015 nog eens.

In september kreeg ik, na slechts één jaar, een vast contract bij Veronica Magazine. Best bijzonder, zeker in deze crisistijden. Blijkbaar doe ik iets heel goed en dus mag ik daar ook trots op zijn!

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2014?
Dat is niet moeilijk, haha. Johan uiteraard! We knuffelen wat af met z’n tweeën, love it.

Ben je verliefd geworden?
Lekker cliché misschien, maar dat word ik elke dag een beetje meer op Johan. Alweer vier jaar zijn we een setje, de tijd vliegt! Ik ben zo gelukkig als we samen zijn. Of we nu op de bank hangen en een serie binge-watchen of er samen op uit gaan naar een spa of een leuke stad; alles is gezellig met z’n tweetjes. Mag ik het nog heel lang met hem volhouden, please? I love him to the moon and back.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Tsja, dat is de reis naar Australië die wij momenteel aan het maken zijn. Vier weken roadtrippen door dit land aan de andere kant van de wereld is niet bepaald goedkoop. Maar we wilden dit al heel lang en we hebben er flink voor gespaard. Ik geef met liefde elke euro en dollar uit!

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Sinds een tijdje heb ik een hardloophorloge, de TomTom Runner. Daar had ik nog een review over willen schrijven, maar vanwege mijn blogdip ben ik daar niet meer aan toegekomen. Ik vind het in ieder geval een fijn ding; het is de goedkoopste versie en hij heeft alleen de basisfuncties, maar dat is voor mij prima. Ik hoef al die fancy opties (die ik toch nooit gebruik) niet.

Verder zijn mijn iPhone 6 en ik onafscheidelijk. Ik sloot een abonnement af bij T-Mobile dat pas in het nieuwe jaar ingaat, maar ik kreeg de telefoon wel alvast, hihi. Fijn!

Wat stond er op de uitjeskalender?
Jeetje, wat heb ik in 2014 veel leuks gedaan. Zo ging ik met mijn ouders naar de bekerfinale Ajax-FC Zwolle in De Kuip (al was de uitslag behoorlijk flut), badderde en bubbelde ik een dagje met mijn schoonzusje in Sanadome, bezocht ik het theater voor ANNE en de musical Love Story, gingen we met Pien en Daan naar Jurassic Park tijdens Pleinbioscoop Rotterdam en ik was bij maar liefst drie Champions League-wedstrijden van Ajax. Zo gaaf!

Ook de hardloopkalender was goed gevuld. Lees de verslagen er nog maar eens op na: de 10 km tijdens de Marathon Rotterdam met Daan en schoonzusje Roelie, de (bloedhete) Marikenloop met mijn nichtje, de Ladiesrun Rotterdam, We Own The Night van Nike, de zware Dam tot Damloop voor het goede doel Energy4All en de te gekke Ajax Foundation Run. Als klap op de vuurpijl was daar die halve marathon, waar ik zo hard voor getraind had. Een sportief jaar!

Welke concerten bezocht je in 2014?
Ohhh, wat was het optreden van de Backstreet Boys leukkk! Samen met Paulien heb ik echt keihard meegeblèrd met alle hits van vroeger. Met mijn broertje Jesper ging ik naar Justin Timberlake in de Gelredome, wat ook erg tof was. Robbie Williams zag ik (inmiddels traditiegetrouw) met Monique en in november was er nog een gaaf concert van Stromae met Johan. Het is altijd een duur geintje, maar ik kan er echt zó van genieten.

Wat deed je op je verjaardag?
Ik vierde mijn 31e (ouch…) verjaardag in Disneyland Parijs. Daar mag iedereen zich weer even kind voelen! Over 2,5 maand word ik alweer 32… *huilt*

Waar heb je om moeten huilen?
De ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines deed me heel veel. Vreselijk dat er zo veel mensen zijn omgekomen en dan ook nog een boel Nederlanders, waardoor het nog dichterbij lijkt te komen. Ik had bewondering voor de manier waarop ons land de aankomst van de slachtoffers organiseerde. Zo respectvol.

Ondanks dat we ons interieur omgooiden, nieuwe foto’s maakten en flink zakten met de prijs, is ons leuke huisje nog altijd niet verkocht. Ik snap er niks van en kan er best verdrietig om worden. Het is een perfecte benedenwoning (met tuin!) voor starters op een zeer gunstige locatie in Rotterdam. Wie o wie maakt ons los?

Waar werd je heel erg blij van?
De vriendschap waar ik vorig jaar in mijn overzicht nog over twijfelde, is hersteld! We zien elkaar nog altijd niet super veel, maar het begin is er weer. Ik ben zo blij dat we niet opgegeven hebben, want het contact is heel erg waardevol voor mij.

Daarnaast mocht ik op Curacao ‘knuffelen’ met een dolfijn en dat was zo bijzonder. Wat een prachtige beesten zijn het toch, geweldig! Van de schitterende foto!s die Mariët van me maakte werd ik ook heel happy.

Wat had je vaker of meer willen doen?
Hoewel ik weet hoe (veel) ik moet eten en sporten om zo goed als tevreden te zijn met mijn lijf, is het soms moeilijk om me er helemaal aan te houden. Alles is zoooo lekker! De laatste weken voor ons vertrek heb ik helaas veel meer slechts gegeten dan de bedoeling was en mijn sportschoolabo ook te weinig gebruikt. Helemaal bikiniproof was ik voor mijn gevoel dan ook niet, maar goed…

Wat had je minder willen doen?
Ik kan me zo ergeren aan de NS, me daar vreselijk druk om maken. Ik heb ook echt heel vaak pech gehad dit jaar: vertraging, uitval, overvolle treinen. Maar je doet er niks aan en die irritatie leidt tot helemaal niets. Zal ik het ooit leren?

Heb je iemand gemist?
Sommige vriendinnen en mijn nichtje uit Nijmegen zie ik helaas minder vaak dan ik zou willen. Hopelijk komt daar volgend jaar verandering in! Dit jaar moest ik ook Johan een tijdje missen, toen ie 5,5 week in Brazilië zat voor het WK. Nederland deed het goed en behaalde de halve finale! Ik was heel blij toen ie weer thuis was. ;)

Wat is het belangrijkste dat je in 2014 geleerd hebt?
Geduld is een schone zaak. Vooral door de niet-verkoop van het huis wordt dat van mij aardig op de proef gesteld. Tel daarbij op dat ‘ongeduldig’ mijn middle name is en je weet hoe lastig ik het allemaal vind. Zou het in 2015 dan eindelijk zover zijn?

Geef 2014 een cijfer van 1-10.
Je was mooi, maar nog niet perfect. ;) Je krijgt een 8!

18 Comments

 1. Pien 31 december 2014 at 08:01

  Wat een mooi overzicht! Fijn al die mooie momenten! Er komen er vast weer veel in 2015! Ik hoop dat jullie het huis verkopen (hier wel gezellig in de buurt blijven wonen natuurlijk) en een wat groter plekje kunnen kopen! Snel daten als jullie terug zijn en nu nog even lekker genieten!

 2. Saskia 31 december 2014 at 08:44

  Mooi overzicht heb je ervan gemaakt. Mooi jaar! Geniet nog maar even daar in het mooie Australië. Je mist hier niks :)
  Fijn 2015!

 3. Rosanne 31 december 2014 at 08:55

  Wat een héérlijk jaar! Met mooie prestaties en prachtige reizen. Op naar een net zo mooi 2015, fijne jaarwisseling in Aussie!

 4. Josianne 31 december 2014 at 09:25

  Heel mooi overzicht en leuk dat je dat doet aan de hand van die vragen. Je kunt wel zeggen dat het een heel mooi jaar is geweest. Op naar een nóg mooier 2015!

 5. Coby 31 december 2014 at 09:59

  Wat leuk om te lezen zo’n overzicht!! Ik ga voor mezelf aan de hand van deze vragen ook een jaaroverzicht maken, leuk voor later ;) Bedankt dus! Fijne jaarwisseling & geniet van jullie droomreis in Australië. x

 6. Cindy 31 december 2014 at 11:48

  Wat een fijn overzicht. Wat heb je een leuk jaar gehad! Geniet nog in Australië

 7. Bente 31 december 2014 at 12:02

  Wat een leuke vragenlijst! En heel veel plezier tijdens de jaarwisseling in Australië! (en sowieso daar heel veel plezier, niet alleen vanavond ;))

 8. Jolien 31 december 2014 at 12:29

  Wat een fijn jaaroverzicht miek. En zo gaaf dat je nu het nieuwe jaar ingaat aan de andere kant van de wereld. Dikke kus vanuit Nederland, ik zie je in 2015 weer! <3

 9. Mylène 31 december 2014 at 14:25

  Yesss, eindelijk weer een jaaroverzicht. Ik lees het elk jaar met plezier en eigenlijk zat ik er de afgelopen dagen ook al op te wachten ;) Ik vind het mooi om te lezen wat jij allemaal in een jaar uitspookt. Je doet zoveel te gekke dingen!

  Geniet nog van jullie reis, geniet van een hele fijne jaarwisseling (wow, daar is het al bijna nieuwjaar!) en ik heb heel veel zin om je blogjes te lezen in 2015! xx

 10. Henk-Jan 31 december 2014 at 14:43

  Hèhè, eindelijk weer eens een blog. :P

  Leuk gedaan hoor. Per saldo klinkt het als een prachtig jaar, dat je op dit moment helemaal in stijl en hopelijk in gepaste dronkenschap aan het afmaken bent. :D

  Was zeker leuk om samen hard te lopen! Dat er maar vele kilometers – en sushischranspartijen en andere gezellige dingen – mogen volgen in het komende jaar!!

 11. Mieke 31 december 2014 at 15:05

  Jaa, super leuk dat je voor jullie reis nog een jaaroverzicht hebt gemaakt. Vind ik altijd zo leuk om te lezen. :)
  Het klinkt als een mooi jaar, dat 2014. En zo gaaf dat jullie nu in Australië 2015 inluiden!
  Ik wens jullie een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2015!

 12. Kim 31 december 2014 at 16:42

  Mooi overzicht met allemaal super leuke dingen :) Hopelijk dat 2015 het jaar wordt waarin het huis verkocht wordt! Geniet van de jaarwisseling daar in Australië!

 13. Sabien 31 december 2014 at 17:16

  Wachtend op het vliegveld voor een vlucht naar Sri Lanka denk ik… wat een mooi leven hebben wij! Have fun on the flipside!

 14. Sabine 02 januari 2015 at 16:08

  Wat heb jij veel reisjes gemaakt! Niet normaal! Prachtig overzicht, en spreken gewoon snel af in 2015, moet inderdaad vaker gebeuren.

 15. LNNk 03 januari 2015 at 15:31

  Mooi overzicht Marieke, het ziet er uit als een positief jaar!

 16. Rory 10 januari 2015 at 14:49

  Wat een leuk en mooi jaaroverzicht met mooie foto’s! Die met Klaas-Jan Huntelaar!!! Inlijsten of afdrukken op canvas op posterformaat ;)?
  Gefeliciteerd met je vaste contract. Dat is inderdaad iets wat niet vaak meer voorkomt. Nog veel plezier in Australië!

 17. Lenneke 11 januari 2015 at 18:44

  Een 8 is hartstikke mooi! Dit jaar een 10? :-) Je bent in ieder geval al goed begonnen met je vakantie!

 18. Marcella 14 januari 2015 at 21:53

  Leuk om alsnog te lezen Marieke. Je had een fijn jaar met mooie momenten. En wat was je sportief! Ik wens je veel plezier & gezelligheid voor 2015. Je jaar is in elk geval onwijs goed begonnen! <3