Roadtrip Australië #1: Sydney & Bondi Beach

Lang hadden we ernaar uitgekeken en opeens was het zover. Op 11 december 2014 stapten Johan en ik in het vliegtuig naar Sydney. Of naja, eerst naar Hong Kong (negen uur vliegen) en daarna nog even elf uur door. Maar hee, wie deed ons wat? Wij gingen vier weken vertoeven in het prachtige, geweldige, enorme, magische Australië!

Lichtelijk gaar kwamen we op vrijdagavond aan in Sydney en pakten we een taxi naar het Pensione Hotel in Chinatown. Budget, maar helemaal prima, op loopafstand van alle grote bezienswaardigheden. We dachten maar aan één ding: SLAPEN!

De volgende ochtend waren we weer enigszins fris en fruitig, maar wel heel vroeg wakker van de jetlag. Ach, des te meer tijd hadden we om wereldstad Sydney te ontdekken!

Opera House & Harbour Bridge
Toen ik het Opera House spotte in de haven, sloeg m’n hart even een slag over. Eerlijk is eerlijk; het ding is kleiner dan ik dacht, maar het is zo cool om zo’n bekend gebouw dan eindelijk in het echt te zien! Ik weet het, ik ben een echte toerist, maar I don’t care… ;) En die bekende Harbour Bridge, wauw! We hebben er talloze foto’s gemaakt en rondjes gelopen. Wat een goed begin van onze droomreis. Voor een paar dollar pakten we nog een ferry die ons door de haven voer. Zo kun je de skyline van een afstandje bekijken, super cool.


Royal Botanic Gardens
Het is ook een aanrader om om het Opera House heen te lopen richting de Royal Botanic Gardens. Zoek er verkoeling in de schaduw van het vele groen, dwaal er lekker rond of rust juist uit op een bankje. Of koop wat lekkers in de vele (avond)winkeltjes en ga picknicken! Hardlopen kan er overigens ook goed, hebben we ervaren. Al was het een tikkeltje te warm, haha!

Hyde Park
Het Hyde Park lag op de weg van ons hotel naar de haven, dus daar zijn we ook een aantal keer doorheen gelopen. Echt prachtig, met het indrukwekkende Anzac War Memorial overal statig bovenuit torenend.

Darling Harbour
Wil je lekker wat leven in de brouwerij? Ga dan ’s avonds een hapje eten in Darling Harbour. Het barst er van de restaurants, winkels en danscafé’s. Wij keken er onze ogen uit, ook vanwege de zeer schaars geklede jongedames naast wie wij ons vreselijk oud en degelijk voelden. ;)

Bondi Beach & Coastal Walk
Op ongeveer een kwartier rijden van het centrum van Sydney ligt Bondi Beach, het bekendste strand in de omgeving. Op onze derde dag haalden we onze huurauto op en kon de roadtrip echt beginnen, met Bondi als eerstvolgende stop.

Het strand is heerlijk breed, de zee knalblauw en de sfeer levendig. Meer dan prima om hier een dag (of meer) te vertoeven! Ik kan zelf niet surfen, dus keek ik fijn m’n ogen uit naar de waaghalzen die wel een poging (al dan niet geslaagd) waagden. Bovendien kun je de zogeheten Coastal Walk maken, een wandeling langs de kust die je naar twee andere mooie stranden leidt: Tamarama Beach en Bronte Beach. Duik bij die laatste vooral even in het zwembad IN zee, waar de golven wild tegen de rand slaan. Te gek!

We zijn dus drie dagen in Sydney geweest, wat eigenlijk te kort was. Ik zou best in die wereldstad kunnen wonen! Maar er wachtten nog veel meer avonturen op ons… To be continued!

23 Comments

 1. Natasja 04 februari 2015 at 13:18

  Oh jee, first… :’) Maar oh zo leuk! Ik vind het Opera House ook kleiner dan verwacht maar heel gaaf om IRL te zien. Bondi Beach heb ik helaas niet bezocht, was ook maar vier dagen in Sydney en had te weinig tijd. We moeten nog eens terug dus denk ik ;D

 2. Bianca 04 februari 2015 at 13:21

  Gaaf om te zien! Vaak bij gebouwen dat ze ineens kleiner uitvallen xD. Eigenlijk ben ik nog benieuwder naar jullie roadtrip!

 3. Linda 04 februari 2015 at 13:58

  Wauw wat gaaf om te zien! En wat heb je een leuke rok aan op de tweede foto!

 4. Lin 04 februari 2015 at 15:04

  Men wat een memories komen er terug. 8 maanden in Sydney mogen verblijven, zeker nog niet op uitgekeken, wat een droomstad is het toch.

 5. Rianne 04 februari 2015 at 16:14

  Waaauw zo gaaf! Mocht ik ooit naar Australië gaan, ga ik sowieso naar Bondi! Ik heb de reality serie lang gevolgd op net 5 (ken je die ook?), met alle lifeguards, zo te gek!

  1. Marieke 12 februari 2015 at 09:51

   Ik kende de serie niet, maar heb er idd veel over gehoord. Misschien toch maar eens kijken!

 6. Ilse 04 februari 2015 at 17:21

  Wauw, wat ontzettend gaaf!
  Nu heb ik alleen nog maar meer zin om rond te reizen en de rest van de wereld te zien en ervaren.

 7. Mrs. T. 04 februari 2015 at 19:09

  Zo, hehe, het eerste verslag. Geweldig daar zie ik.

 8. Suuz 04 februari 2015 at 19:25

  Wauw… fantastisch… wat een mooie fotos! Genieten zeg en heerlijk om te lezen!

 9. Saskia 04 februari 2015 at 20:16

  Mooi hoor, zo’n droomreis maken. Deel 1 ziet er al top uit.
  Ik wacht met smart op de rest.

 10. Leonie 05 februari 2015 at 10:01

  O wauw, wat een mooi verslag! Vooral nu ik weet dat ik 4 maanden in Australië mag gaan wonen… Alleen weet ik nog niet of dat ik Sydney of in Melbourne mag gaan wonen, haha! Het lijkt me heerlijk om zo lang vakantie te kunnen nemen. Wat een fijne reis hebben jullie toch gemaakt! Ik wacht ook met smart op de rest :D

 11. Daniëlle 05 februari 2015 at 12:21

  Ik wil ook terug, gewoon een weekje Sydney! Fantastisch! En voor mij is het al 14 jaar geleden: nog steeds verliefd.

 12. Marleen 05 februari 2015 at 12:44

  Wauw, wat is dat water toch prachtig blauw!

 13. Angela 05 februari 2015 at 21:18

  Wauw klinkt zooo gaaf!! Ik wil jouw trip ook ooit nog eens maken, alleen eerst nog even mijn vriend overhalen, die ziet die lange reis nog niet helemaal zitten..!

 14. Marcella 05 februari 2015 at 22:04

  Gaaf begin van jullie roadtrip Australië! Bondi Beach lijkt me heerlijk, maar ik zou me ook zeer vermaken in Sydney. Je hebt bijna alleen maar foto’s met The Opera House ;-) Logisch hoor, is ook zo’n gaaf iconisch gebouw. Ben nieuwsgierig naar het vervolg van jullie trip!

 15. Mieke 06 februari 2015 at 21:04

  Wat een gave foto’s! Wat moet het gaaf zijn om in die stad rond te lopen (en te rennen!).
  R kwam terug uit Sydney de dag dat jullie aankwamen. Hij was er een week geweest voor zijn werk en heeft echt heel slecht weer gehad. Veel regen, wind. Gelukkig hadden jullie veel beter weer zo te zien aan de foto’s!

 16. Yvon 07 februari 2015 at 11:29

  Met smart op gewacht! Mooi eerste verslag, ik kijk uit naar de rest!

 17. Priscilla 08 februari 2015 at 09:32

  Ziet er super uit! Wij logeren aankomende juli ook in Pensione Hotel.

 18. Paul 08 februari 2015 at 11:42

  Ziet er geweldig uit… ik schrik altijd een beetje af bij Australie, vanwege alle verhalen over giftige spinnen enzo. Misschien moet ik me daar toch maar eens overheen zetten.

  1. Marieke 12 februari 2015 at 09:49

   Ik heb geen één spin gezien! Zelfs geen kleintje. Aan de kust valt het misschien erg mee? In de binnenlanden en de jungle zul je vast enge dieren tegenkomen. ;)

 19. Mylène 08 februari 2015 at 14:21

  Te gek zeg. Ooit hoop ik daar ook naartoe te kunnen gaan. En joh, lekker de toerist uithangen als het kan. Die bekende gebouwen zie je niet iedere dag en zo’n reis maak je ook niet elk jaar, dus dan mag het!

 20. Sophie 13 februari 2015 at 23:29

  Oh ik zou zo graag naar australie willen! Ik blijf je updates volgen!