Let’s get married #1: Nachtmerries

Ik was ervoor gewaarschuwd. Op Twitter had iemand me een tijdje geleden gevraagd of ik al had gedroomd over de bruiloft. En dan niet de koetjes-kalfjes-blij-ei-dromen, maar een heuse die-blijft-me-achtervolgen-nachtmerrie. Zo eentje waarin alles misgaat op onze grote dag. ‘Nee!! kon ik toen nog lachend zeggen. Nu niet meer.

Paarse zomerrok
Deze week droomde ik dat de trouwerij compleet in duigen viel. Mijn jurk was niet de witte droomjurk die ik in gedachten heb, maar een paarse (!) zomerrok met een héél slecht zittend topje erop dat ik constant recht moest trekken. Mijn nichtje zag er vele malen mooier uit dan ik. We trouwden in een kerk (doen we in het echt niet), maar er was eerst nog een andere bruiloft aan de gang. Of we even een uurtje geduld hadden?

Bovendien zag ik allemaal mensen arriveren die ik helemaal niet uitgenodigd had. Zij namen alle plaatsen in, waardoor mijn liefste gasten moesten staan en boos werden op mij. Toen wij eindelijk aan de beurt waren, moesten mijn pa en ik rennen door het gangpad, want we hadden slechts vijf minuten de tijd. Het volgende echtpaar-to-be stond al te trappelen van ongeduld. En de foto!s? Daar stonden opeens allemaal vreemden op. HELP!

Spy app, Mobile tracking. Spijkers met koppen
Wanneer ik over de bruiloft vertel, en opsom wat we allemaal al wel niet hebben geregeld, word ik vaak een beetje uitgelachen. Of naja, toegelachen noemen ze dat dan snel. ‘Ik dacht wel dat jij direct spijkers met koppen zou slaan. Maar je hebt nog wel even hoor…! Mja, dat klopt. Niks aan gelogen. Wij trouwen pas aan het eind van de zomer, dus we moeten nog flink wat geduld hebben.

Maar de grote dingen leg ik toch wel het liefst zo snel mogelijk vast. Laat mij nu maar lekker mijn lijstje afwerken, dan heb ik daar straks, wanneer de datum nadert, zo min mogelijk stress over. Van stress krijg ik alleen maar (vr)eetbuien en dan barst ik uit m!n jurk. Zou toch zonde zijn.

Over die jurk gesproken; daar ga ik morgen naar op zoek. Er zo snel mogelijk voor zien te zorgen dat ie daadwerkelijk wit is en niet paars… Message spy, Phone spy. Write my paper To be continued!

Foto: Mariét Mons

Follow on Bloglovin

26 Comments

 1. Linda 12 februari 2015 at 09:26

  Komt allemaal goed Marieke!!
  Wel een leuke blog!

 2. Joëlle 12 februari 2015 at 09:47

  Hahaha, leuke blog. Komt allemaal goed! En alleen maar mooi dat jullie alvast zoveel hebben vastgelegd, toch?

 3. Roelie 12 februari 2015 at 09:54

  Hahah wat een droom

 4. Betty 12 februari 2015 at 10:13

  Ooh wat herkenbaar! Dit soort dromen had ik ook inderdaad. En iets minder geruststellend: bij mij werd het alleen maar erger naarmate De Dag dichterbij kwam. In de nacht na de bruiloft zelf, schrok ik wakker en dacht ik: ohh nee, gelukkig, ik hoef niks meer te regelen! Het is voorbij en het was geweldig. ;-)

  Het komt goed dus en dingen vroeg regelen is inderdaad altijd fijn! Succes en vooral heel veel plezier. En oohh jurken passen! Eén van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan! Ik zou het zoooo graag nog eens willen!

 5. Mylene 12 februari 2015 at 10:16

  Haha oooh jeetje, wat vreselijk. Ook dat je maar vijf minuten hebt. Nou, echt niet! De zoektocht naar de jurk lijkt me echt geweldig. Jammer dat je dat (nog) niet kan delen. Kan je niet een post met slotje/wachtwoord doen met foto’s van jou in alle jurken die je gaat passen? Haha.

 6. Veronica 12 februari 2015 at 10:17

  Wacht maar! Hoe verder de datum nadert des te erger de dromen… Euh nachtmerries worden! Vreselijk vind ik het, voor mij kan de tijd niet snel genoeg gaan haha. Gelukkig is het voor mij al bijna zo ver. Succes en heel veel plezier met het uitzoeken van je jurk, dat vond ik tot nu toe ’t leukste!

 7. gerda 12 februari 2015 at 10:20

  Wauw . wat een leuk vooruitzicht weer ….. TROUWEN!!. En werk maar lekker je to-do lijstje af. Werkt bij mij ook altijd goed. Heerlijk vooruitzicht. “De grote dag” alvast gefeliciteerd met dit heugelijke voornemen

 8. Michelle 12 februari 2015 at 10:46

  Haha, mooi geschreven! Ik heb ieder jaar weer nachtmerries over wintersport, dat ik daar aankom en mijn snowboard + snowboardkleding ‘ben vergeten’. Haha, zo stom! Maar ik denk dat het wel goed komt met je trouwjurk! :)

 9. Pien 12 februari 2015 at 11:55

  Ohhh nee! Maar gelukkig zijn wij er.. dus geen stresss. En al helemaal niet op de dag zelf. Wij zullen zorgen dat alles goed verloopt.. Nu maar hopen dat ik geen nachtmerries krijg.. ;)

  1. Marieke 12 februari 2015 at 14:56

   Ik ben nu al zo blij met jullie! :)

 10. Anne 12 februari 2015 at 12:20

  haha angstaanjagend toch zulke nachtmerries! Gelukkig worden ze vast geen werkelijkheid, en met die jurk komt het dan ook vast goed. Voor een bruiloft aan het einde van de zomer ben je dan toch behoorlijk op tijd nu? Ik zou trouwens ook wel heel strak de touwtjes in handen willen houden en direct spijkers met koppen willen slaan, maar vast ook de nodige twijfel hebben… Toch nog best lastig om zo’n perfecte dag te organiseren ;-)

 11. Yvon 12 februari 2015 at 13:03

  Wat een nachtmerrie! Ik hoop voor je dat dit de ergste was en ze niet alleen maar erger worden zoals iemand anders had die reageerde.

  En gelijk heb je hoor: je kunt dingen maar geregeld hebben! Kan het ook niet meer mis gaan! ;)

 12. Ilse 12 februari 2015 at 14:15

  Dat zou dus ook typisch iets voor mij zijn -met mijn rare dromen-..
  Ik weet zeker dat het allemaal goed gaat komen en wat een mooie foto!

 13. Renate 12 februari 2015 at 14:37

  Haha, leuk om te lezen, ben benieuwd wanneer ik de eerste nachtmerrie heb! Twee weken geleden ten huwelijk gevraagd en druk aan het oriënteren nu. :-D

 14. Marleen 12 februari 2015 at 16:21

  Haha grappig om te lezen! Lijkt me geweldig om mijn eigen bruiloft te organiseren, maar aan de andere kant ook wel heeeeeel veel stress.

 15. Mieke 12 februari 2015 at 20:57

  Haha, herkenbaar, zulke nachtmerries. Hoewel er bij mij gelukkig geen paarse jurk aan te pas kwam. In het echt ook niet trouwens. ;)
  Heel veel plezier morgen, het is echt ZO leuk om een jurk uit te zoeken.
  Bij mij werd het uiteindelijk de eerste jurk die ik paste. Ik hoorde dat dat heel vaak zo gaat, benieuwd of het bij jou ook de eerste wordt!

 16. Marcella 12 februari 2015 at 22:01

  Spannend allemaal Marieke, er komt een hoop bij kijken! Maar het komt vast helemaal goed, jullie zijn al gestructureerd aan aan de slag zo te lezen. Veel plezier met het uitzoeken van een jurk!

 17. Dollie Brouwer 13 februari 2015 at 07:19

  Nou Marieke, jou kennende zal het allemaal tot in de puntjes verzorgd worden en……..het kan allemaal maar geregeld zijn!!!! xxxx mama

 18. Tamarah 13 februari 2015 at 08:50

  ZO herkenbaar! Ik heb er zelfs over geschreven op mijn blog. Bij mij kwam mijn vriend gewoon niet opdagen haha, die zat op de bank in de woonkamer. En alle gasten kwamen niet, want de kaarten zaten nog in de la haha. Voor mij nog 14 weken…. dan is het zo ver!

 19. Saskia 13 februari 2015 at 10:20

  haha, leuk om te lezen. Kan me er wel wat bij voorstellen ook al is min eigen bruiloft alweer een hele tijd geleden.
  Maar beter alles tien keer gecontroleerd, dan 1 keer mis gegaan ;)
  Gelukkig heb je tegenwoordig internet en daar vind je handige checklijsten waarin aan alles gedacht wordt (die had ik toen nog niet).

 20. Angela 13 februari 2015 at 21:03

  Ach meissie toch!! ik hoop dat het bij deze ene nachtmerrie blijft..!

 21. annouska 15 februari 2015 at 11:19

  Oei nachtmerries over mooie gebeurtenissen hebben is altijd stom. Ik hoop dat je ze niet te vaak hebt.

  Enne ik denk altijd maar: Als je nu je lijstje al helemaal afgewerkt hebt en alles is gepland en voorbereid; dan kan je rustig gaan genieten van komende maanden en is er een stuk minder stress!

 22. Ilse 16 februari 2015 at 21:44

  Neeeee, nachtmerries over de mooiste dag van je leven lijken me zo eng! Gelukkig heb je je jurk al gevonden (zag ik op Instagram volgens mij), dus die dromen kun je voortaan achterwege laten haha.

 23. Anne Solveig 17 februari 2015 at 10:48

  Aaahw, wat een nare droom!

 24. Eva - eighty7 19 februari 2015 at 16:46

  Ik moest echt hardop lachen om je verhaal; komt vast goed allemaal ;)

 25. Lenneke 22 februari 2015 at 13:13

  Hahaha, wat zijn dromen toch eigenlijk een mooi spelletje van je hersenen.