Let’s get married #2: Say YES to the dress

Bij mijnédroom van die bruiloft met alles erop en eraan, hoort uiteraard ook een supermooie jurk. Een echte trouwjurk. Zo eentje die je slechts die ene dag aandoet en daarna nooit meer. Zodra de datum vaststond, maakteéik dan ook gelijk een afspraakéom te gaan shoppen!

Natuurlijk ging mijn moeder mee op jurkenjacht. Daar hadden we het toen ik een klein meisje was al over gehad. Voor wat extra meningen en advies (mijn moeder en ik hebben niet altijd dezelfde smaak, haha) had ik ook nog mijn schoonmoeder-to-be en twee beste vriendinnen uitgenodigd om plaats te nemen in het keuringscomité.

Je weet maar nooit
Android tracker, Spyware iphone. Weddings in Rotterdam staat bekend als de grootste bruidsmodezaak van Europa, dus dat leek me een perfect startpunt voor mijn zoektocht. Op hun site had ik al een paar japons gespot die ik sowieso wilde passen, maar in de winkel mochten we er ook nog zo veel als we wilden uit de rekken trekken. Ook jurken die ik eigenlijk zelf niet zou hebben gekozen en die vooral de smaak van mijn publiek waren, want: je weet maar nooit. Wie weet staat het opeens hA?rtstikke leuk, zo!n gordijn of die pofmouwtjes… (No offence.)

Prinsesseneffect Buy panmycin sulfate
Ik moet eerlijk zeggen: alle acht jurken die ik uiteindelijk heb gepast, waren prachtig op hun eigen manier. En, zonder arrogant te willen overkomen, ze stonden me allemaal heel mooi. Dat effect hebben die dingen gewoon op je; je voelt je instant een prinses als zo!n gewaad je aangetrokken wordt.

Maar dan is de vraag: past ie ook echt bij je? Is ie echt Marieke? Bij de meeste jurken was dat niet het geval. Ondanks de oooohh!s en aaahhh!s van mijn publiek. Ze waren te klassiek, te simpel, te druk of te grof. Uiteindelijk bleven er drie over en koos ik voor degene die ik als eerst op de site had gezien. Ondanks dat ze ‘m helaas alleen in maat 50 op voorraad hadden, wat voor nogal wat hilariteit zorgde, straalde ik erin. Dus hakte ik de knoop maar direct door. HIJ IS PRACHTIG!

Fit That Dress
Het was echt een fantastische middag. De bruidswinkel was enorm, de keuze reuze, de verkoopster lief en professioneel, mijn liefste adviseurs geduldig en meelevend. De jurk is besteld (in de juiste maat), dus nu moet ik aan de bak. Nog 2-3 kilootjes kwijt, nog net ietsjes strakker… Project Fit That Dress is nu écht van start gegaan! Wie passt mij even wat discipline door…? Nog ruim zes maanden te gaan!

Follow on Bloglovin Iphone spyware, Whatsapp spy.

24 Comments

 1. Nancy 22 februari 2015 at 15:44

  Maar wel een snelle beslisser! Ik had ook meteen bij de eerste afspraak 2 jurken die ik allebei leuk vond en ik ben enorm blij met de jurk die ik uiteindelijk gekocht heb. Fijn is dat hè… dat toeleven naar de dag.
  Geniet er nog lekker van en die discipline zal wel goed komen. ;)

 2. Lenneke 22 februari 2015 at 15:56

  Ahhh, ik ben zo benieuwd naar je jurk!

 3. Patricia 22 februari 2015 at 16:00

  Spannend! Die prinsessen-ervaring heb ik trouwens niet gehad. Ik heb m’n jurk namelijk zelf ontworpen met een bevriende kledingontwerpster. Dan kun je vooraf dus niets passen. Vond ik helemaal niet erg, want ik was echt niet op mijn plek in die bruidsjurken-walhalla’s (waar ik wel moest zijn om een corset en bruidsschoenen te passen). Heeft Johan trouwens een idee of blijft het tot de dag geheim (en vice versa?).

 4. Anouk 22 februari 2015 at 16:11

  Spannend!! Ik ben erg benieuwd naar de jurk! Wat een heerlijke, maar ook stressvolle periode moet dit zijn ;-)!

 5. Felice 22 februari 2015 at 16:59

  Waaaaaaaahw, zo snel al je jurk gevonden! Het klinkt alsof je een heerlijke middag gehad hebt, met alle vrouwen om je heen. Nu moet iedereen nog zijn mond houden….. Of mag Johan het weten?
  Ik ben heel benieuwd! Kan je geen tipje van je (bruid) sluier oplichten

  1. Marieke 24 februari 2015 at 09:36

   Johan mag het niet weten! ;) Al heb ik van tevoren wel een beetje zijn smaak gepeild. Zou lullig zijn als ie mijn jurk echt afschuwelijk zou vinden, haha.
   Tipje van de sluier gaat niet gebeuren, maar na afloop komt er uiteraard wel een full report! ;)

 6. Nuria 22 februari 2015 at 17:04

  Wat leuk dat je je droomjurk hebt gevonden! Spannend!!

 7. Debby 22 februari 2015 at 18:00

  Spannend!! Ben heel benieuwd. Hmm discipline… Ik ben sinds kort begonnen met dagelijkse work-out. Niet met per se het doel om af te vallen, maar omdat ik weet dat je er endorfine van krijgt en er vrolijker van wordt. Gewoon een halfuurtje per dag, een klein beetje zweten… zo tussendoor ;) Makkelijk! En dat kan jij ook :D

 8. Mylène 22 februari 2015 at 18:17

  Aaah, zo leuk! Het klinkt wel echt als een aflevering uit Say Yes to the Dress, haha. Ik ben echt heel benieuwd :D

 9. Nicetobeout 22 februari 2015 at 18:50

  Geloof mij die discipline krijg je vanzelf wel nu je weet dat je straks in die mooie trouwjurk wil shinen! :D

 10. Eva - eighty7 22 februari 2015 at 18:53

  Wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar je jurk!

 11. Ilse 22 februari 2015 at 21:00

  Gaaf, ben benieuwd welke het is geworden!

 12. Suzanne 22 februari 2015 at 22:35

  WAUW, dat is snel! Superleuk om je ontwikkelingen van de bruiloft te lezen. Komt er ook een blog over de grote dag zelf of houd je dat prive?

  Succes met de kilootjes!

  Xxx

  1. Marieke 22 februari 2015 at 22:38

   Weet bijna wel zeker dat ik daar een mooi verslag van ga maken. :) Vind het leuk om alles vast te leggen voor later!

 13. Annika 23 februari 2015 at 12:04

  Wat tof dat je je trouwjurk al gevonden hebt. Ben erg benieuwd!

 14. Mrs. T. 23 februari 2015 at 19:28

  Ik wed dat je er absoluut fantastisch uit zult zien. Maar dat zien we hier vast nog wel in een blog nietwaar?

  1. Marieke 24 februari 2015 at 09:36

   Die kans acht ik heel groot, haha!

 15. Marcella 26 februari 2015 at 08:24

  Wat gaaf dat je een jurk gekozen hebt, maakt het meteen weer een stukje concreter. Komt vast goed met die kilo’s, gewoon weer lekker vaak hardlopen en dan ben je ze zo kwijt. Je bent vast een prachtige bruid, ik ben al nieuwsgierig naar dé dag!

 16. Saskia 01 maart 2015 at 12:45

  Die discipline komt vanzelf wel :) haha, ik ging toen ook voor een paar kilo’s. Het werden er in totaal meer dan tien. Mijn jurk moest 8 cm worden ingenomen.
  Wel super dat je zo snel al JOUW jurk gevonden hebt. En stralen doe je vanzelf al op zo’n dag ;)

  1. Marieke 01 maart 2015 at 19:41

   Wauw, meer dan 10! Geweldig knap. :) Ik hoef er niet zo veel, iets van 3-5 zou heel leuk zijn. Ga m’n best doen!

 17. Paul 08 maart 2015 at 20:05

  Ik volg je blog nu al een tijdje, en die bezieling heb je echt wel hoor om die 2 tot 3 kilo te lozen voor de trouwdag. Komt goed.

 18. Rianne 08 maart 2015 at 21:47

  Oeh spannend! Ik ben benieuwd!

 19. Renate 29 april 2015 at 23:45

  Het is zo leuk dat jij met je huwelijksvoorbereidingen een paar maanden voorloopt op mij, leuk in de voorpret voor wat ik zelf allemaal nog ga regelen! Zo ga ik maandag met mijn zusje en moeder naar Weddings. Op hun site mijn droomjurk gezien, ben benieuwd of die in het echt net zo mooi is. En zo niet, wat dan wel mijn jurk wordt!

  1. Marieke 13 mei 2015 at 13:27

   Sorry, ik loop een beetje achter met reacties lezen. :) Maar wat leuk dat je ook gaat trouwen! Hoe was het bij Weddings? Droomjurk gevonden?