Roadtrip AustraliAi?? #2: Living the beach life

De oostkust van Australié heeft fantastische stranden. Lekker breed, het zand is zacht en warm, het water perfect van temperatuur, de sfeer afwisselend heerlijk rustig en gezellig druk. Nadat we Sydney verlieten, wachtten (met wat kleine tussenstops) Port Macquarie, Byron Bay en Surfers Paradise op ons!

Port Macquarie
Port Macquarie bleek een rustig stadje. We sliepen in een Best Western Plus-hotel, dat altijdéhelemaal prima is. Deze lag aan de kust; even de straat oversteken en we stonden op het strand! Ideaal. Omdat we nog steeds last hadden van een jetlag, trokken we na een vroeg ontbijt onze hardloopschoenen weer aan voor een stukje langs het water. Ik hield het echter na 4 km voor gezien; zelfs om 7.30 uur was het al bloedheet. (Dat was trouwens gelijk de laatste run van de hele vakantie, haha.)

In Port Macquarie vermaakten we ons uitstekend. Het was niet druk op het strand, waardoor we op sommige momenten een beetje een Expeditie Robinson-gevoel hadden. Niemand om ons heen, gewoon hij en ik aan de andere kant van de wereld. Lekker op een rots met mijn boek in de zon, een yoghurtsmoothie, vers bananenbrood erbij… niets meer aan doen! Ik kwam daar helemaal tot rust.

We bakten een eerste bruinrode laag en mijn sproetjes kwamen tevoorschijn. We namen af en toe een verfrissende duik, huppelden door de branding, speelden met de GoPro en iPhone 6 voor mooie foto!s en bleven elkaar maarévertellen hoe gaaf we het wel niet vonden. Ja, we waren écht onze droomreis aan het maken!

Byron Bay
Next stop: Byron Bay! Van mensen die al aan de oostkust van Australié waren geweest, hadden we al gehoord dat dit een heerlijke plaats is. Ons hotel Lord Byron Resort Cytotec generico sirve lag aan de hoofdstraat, waardoor we alles lopend konden bereiken. En jémig, wat hebben we daar vier dagen genoten!

Purchase lady era reviews

Byron Bay is bezaaid met backpackers. Maar dan niet op een vervelende, overtoeristische manier. De sfeer is er gemoedelijk, iedereen ziet er ontspannen en blij uit. Het stadje heeft talloze restaurantjes, café!s en winkeltjes. Bovendien zijn juice bars daar erg hip; laat een lekkere smoothie of ijskoude frappé blenden of tap je eigen frozen yoghurt met heel veel toppings.

Sushi eten kun je daar ook fantastisch, dus ik was al op de eerste avond in mijn nopjes. In het kleine restaurant O-Sushi kun je naast een tafeltje nemen ook aanschuiven aan de lopende sushiband. Het leuke is dat je dan kunt zien hoe de sushimeesters de goddelijkheden in elkaar draaien. Fascinerend om naar te kijken!

Aanraders zijn verder het ieniemienie Italiaanse pizzarestaurant Il Buco dat letterlijk iets alsé’het holletje! betekent; als je het niet kent, loop je er straal voorbij. Dikke pancakes met fruit eet je !s ochtends bij The Balcony en wil je echt goed Italiaans eten en de avond afsluiten met een lekkere cocktail? Dan moet je bij Chiccetti zijn.

Verder heeft Byron Bay ook een geweldig strand, waar we flink wat uurtjes hebben gelegen. We maakten daarnaast een voettocht naar de bekende vuurtoren op Cape Byron. Het is een flinke klim, in de hitte over oplopende paadjes en trappetjes, maar de moeite absoluut waard. Het uitzicht over de knalblauwe zee is onbeschrijfelijk mooi en als je geluk hebt (dat hadden wij!) zie je groepen dolfijnen voorbij zwemmen. Mooier kan gewoon niet.

Surfers Paradise
Hoe jammer we het ook vonden dat we Byron Bay moesten verlaten, we hadden zin in een nieuw avontuur. En Surfers Paradise stelde ons daarin niet teleur. Het stadje iséonderdeel van de zogeheten Gold Coast, waar alles druk, toeristisch en over the top is. De hotels immens hoog, de winkels van !s ochtends vroeg tot !s avonds laat open en de sfeer hectisch. Maar juist dat contrast is wat wij tijdens een roadtrip zo gaaf vinden.

Vanaf het balkon van onze kamer op de 31e (!) verdieping van How much is generic cozaar Hotel Grand Chancellor hadden we een te gek uitzicht op al die hoge torens. Het hotel had een fijn zwembad, maar ook het strand was leuk. Lekker levendig! Johan kocht een bodyboard en oefende ermee in zee. Ik lette goed op dat ik zijn felgroene zwembroek nog af en toe zag verschijnen, want de golven waren (net als in alle andere kustplaatsen waar we al waren geweest) vrij hoog en wild. Gelukkig stonden er ook life guards klaar. ;)

In Surfers Paradise maakten we !s ochtends de welbekende kerst-in-bikini-foto!s. We aten lekker slecht McDonald!s als lunch, met een hA?ge cola light voor de dorst, op de handdoek op het strand. We luisterden naar kerstliedjes bij het openluchtconcert, ook op het strand. En we slenterden !s avonds door de straten, over de boulevard en, weer, over het strand. Wat was het leven goed!

To be continued…

Follow on Bloglovin

30 Comments

 1. Rosanne 24 februari 2015 at 07:28

  Ook goedemorgen <3 <3 Echt te heerlijk Marieke. Al heimwee?

 2. Lauriëtte 24 februari 2015 at 08:00

  Byron Bay & Surfers Paradise! Wil zo graag weer terug als ik de foto’s zie!

 3. Barbara 24 februari 2015 at 08:03

  wauw wat een gave foto’s en bijzondere reis. In 2008 ben ik zelf naar Australië geweest voor een paar maanden, maar wil graag terug. Heb nog lang niet alles gezien en gedaan!

 4. Suzanne 24 februari 2015 at 08:27

  WAUW gaaf zeg! Ik moet de rest van de oostkust helaas een ander keertje nog zien :-) maar ik kom graag terug!
  xx

 5. Brenda 24 februari 2015 at 09:27

  WAUW wat een gave reis zeg! Volgens mij hebben jullie echt echt écht mega genoten. Heerlijk om te lezen en jullie plaatjes te bekijken :)

 6. Annemieke 24 februari 2015 at 09:59

  Oh wauw wauw wauw. Wat een fijne blogpost, en wat een foto’s. Kan me voorstellen dat dit een droomreis was!

 7. Bente 24 februari 2015 at 10:13

  Wat een super toffe reis hebben jullie gemaakt zeg! Ziet er allemaal echt even fantastisch uit! :)

 8. Annemiek 24 februari 2015 at 10:24

  Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jullie de reis gepland hebben enzo, hoe jullie dat hebben aangepakt! Ik krijg er echt reiskriebels van!!

  1. Marieke 24 februari 2015 at 10:34

   Zal ik ook een blog aan wijden! :)

   1. Annemiek 24 februari 2015 at 20:14

    Leuk! Ben benieuwd!

 9. Mylène 24 februari 2015 at 10:25

  Wat een mooie plaatjes. Vooral die GoPro-foto’s zijn echt te gek. Wil meer van dit soort posts! Haha.

  1. Marieke 24 februari 2015 at 10:34

   Coming up! Het is alleen zo’n takke-werk om al die foto’s uit te zoeken, we hadden er ruim 2000! ;)

 10. Marleen 24 februari 2015 at 10:38

  Wauw, wat een mooi strand is dat!

 11. Ysanne 24 februari 2015 at 11:18

  Wauw, wat een super foto’s! Ik krijg helemaal zin om er (even haha ahum) naar toe te gaan :)

 12. Anne 24 februari 2015 at 11:52

  Jee wat super inderdaad, the good life! Je zou toch willen dat elke dag zo zou zijn ;) Heerlijk van die rustige stranden waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Zou je toch bijna direct een ticket boeken!

 13. Alissa 24 februari 2015 at 12:47

  Super leuk! Ik ga in september voor 7 maanden naar australië. Heerlijk voorproefje dit!

 14. joseising 24 februari 2015 at 13:01

  Wat super leuk om te lezen Marieke, als je hier niet enthousiast van wordt.. En inderdaad wat een vette foto’s.. Vooral de allereerste bovenaan, vanuit zee, is waanzinnig! Wat een prachtige reis…

 15. Suuz 24 februari 2015 at 17:35

  Wauw, ik droom helemaal weg.. wat een prachtige foto’s!!!!

 16. Ilse 24 februari 2015 at 20:19

  Wat een mooie foto’s, ik wil ook zo’n gave roadtrip doen! :)

 17. Mrs. T. 24 februari 2015 at 21:11

  Wow, ziet er allemaal prachtig uit. Zowel natuur als stad. Mooie combi.

 18. annouska 24 februari 2015 at 21:20

  Oh wat heerlijk om dit verslag te lezen. Ik krijg nu helemaal zin om er heen te gaan. :D

 19. Ingrid Woudwijk 24 februari 2015 at 22:06

  Wauw, ik ga in augustus studeren in Australië en wil misschien erna ook langs de westkust gaan reizen, krijg er nu al zin in!

 20. Angela 24 februari 2015 at 22:06

  Aaahh hier moet ik ook heen!!!!

 21. Natasja 24 februari 2015 at 22:09

  Aaaah, Byron Bay! <3 Ik vierde daar kerst, liep in iets minder zonnig weer én met een kersverse tattoo van de lokale inkers op mijn voet naar de vuurtoren en genoot. Tof dat jullie dolfijnen hebben gespot daar! Krijg spontaan fernweh naar Oz.

  1. Marieke 24 februari 2015 at 22:28

   Ohh een tattoo! Dat had ik daar achteraf ook wel willen laten zetten. :) Gaaf!

 22. Mieke 24 februari 2015 at 22:10

  Wat een super mooie foto’s allemaal! De foto’s van de GoPro zijn echt super gaaf!
  En verder klinkt het ook echt heerlijk. Wat hebben jullie genoten, dat straalt er aan alle kanten vanaf.

 23. Sabien 25 februari 2015 at 11:45

  Oe jullie zien er ook zo relaxed uit, geen werk, chillen, zon & blauwe luchten… Heerlijk! (Zo heb ik NOG STEEDS een vakantiekater van mijn get-away in januari!)

 24. Eva - eighty7 25 februari 2015 at 19:53

  Wat een paradijselijke plaatjes! En die blije foto’s van jullie; zo leuk!!

 25. Marcella 26 februari 2015 at 08:31

  Wat een heerlijke foto’s Marieke! <3 En jullie dagen bij deze mooie stranden klinken ook fijn ontspannen. Echt even helemaal tot rust komen in een prachtig paradijs. Ik snap dat je heimwee hebt! Australië lijkt me echt te gek, staat nog hoog op mijn wishlist!

 26. Nicetobeout 26 februari 2015 at 12:04

  Leuk verhaal en super foto’s! Ik reis echt met jullie mee zo :D