Oh ja, de sportschool

Ik was alweer vergeten hoe lekker het kan zijn om even helemaal los te gaan in de sportschool. Kilometers maken op de loopband, met een muziekje in m!n oren een beetje mensen kijken terwijl de minuten wegtikken (onder m!n handdoekje, dat wel, anders gaat het voor m!n gevoel veel te langzaam). En daarna nog even knallen op de apparaten.

De lidmaatschapskaart van David Lloyd zat maandenlang diep weggestopt in m!n portemonnee. Vorig jaar zomer en ook nog herfst ging het lopen buiten (in voorbereiding op mijn halve marathon Buy zyban online in china ) erg lekker en daarna belandde ik in een hardloop- en sportdip, waardoor ik de fitnesszaal al tijden niet van binnen had gezien. Ik zweer het; door mensen als ik, die een abonnement hebben en vervolgens maanden niet gaan, maken sportscholen winst.

Mijn schoonzusje is, vooral wegens een blessure waardoor ze niet mag hardlopen, al een tijdje bezig in de sportschool. En dat inspireerde mij (weer). ‘Oh ja, ik betaal daar ook elke maand dikke knaken voor!, herinnerde ik mezelf eraan. Eeuwig zonde natuurlijk, aangezien mijn sportschool ook een zwembad en zonnebank heeft. Ik kan me er uren vermaken.é’Misschien moet ik die kaart gewoon weer eens gebruiken?!

Dinsdagavondéwas het koud en nat. Hardlopen ging ‘m dus voor mij niet worden, mietje als ik ben. Johan zou de deur uit gaan voor een flink lange run in voorbereiding op zijn marathon (hij kwam tot 30 km, ik ben mégatrots!) en ik had geen zin om weer lui op de bank te hangen. Er moet geschitterd worden in een trouwjurk einde zomer!

En dus pakte ik mijn sporttas en toog ik richting sportschool. Waar ik de loopband betrad en 7,5 km rende. Het zweet gutste over m!n gezicht, terwijl ik in gedachten meezong met de liedjes op m!n iPhone én mezelf al -superslank- voor me zag in mijn prachtige trouwjurk Order lady era review . Ik voelde me goehoed!

Na afloop deed ik nog wat krachttraining en nam ik me voor: dit moet ik vaker doen. Zeker als het weer me niet zint en rennen (voor mij) geen optie is, is de sportschool een prima alternatief. Het voelt gewoon zo lekker als ik wat gedaan heb. En het zorgt er ook voor dat ik de volgende dag de snoep en chocolade wat makkelijker kan laten staan, omdat het anders zonde is van mijn harde werk.

Ik ga het echt proberen, de komende tijd. Mits dat kleine pijntje in mijn knie dat ik helaas voel niet aanhoudt… :(

Follow on Bloglovin What is the cost of wellbutrin

19 Comments

 1. Tessa 26 februari 2015 at 07:25

  Lekker hè? Heb het sinds kort ook weer ontdekt en ben naar een andere gym verkast, nu vind ik het weer heerlijk! Raar hoe dat soms werkt. Veel succes, en stralen doe je toch wel ;-)

 2. Kimberly 26 februari 2015 at 08:02

  Ik heb dat ook wel gehad, haha. Dan had ik een sportkaart en was ik al maanden niet geweest. Zo zonde van mijn geld! Nu probeer ik minimaal een keer per week te gaan. Maar ja, de motivatie…

 3. Marcella 26 februari 2015 at 08:34

  Heerlijk dat je weer gegaan bent! Ik mis het zwemmen echt, het komt er even niet van door alle verhuisdrukte. Maar toch loop ik vaak veel, dus ik stel mezelf gerust met de gedachte dat ik toch lekker in beweging blijf. Maar als ik straks over ben duik ik weer snel het bad in. Zó fijn!

 4. Roelie 26 februari 2015 at 09:27

  Super goed dat je geweest bent! Ik ga vnvd weer:-) mijn knieën voelen een stuk beter sinds ik weer beweeg. Enne als getuige wil ik ook slank in de jurk

  1. Marieke 26 februari 2015 at 09:31

   Yeah, good busy! Je bent een inspiratie. :) Ik ga vnvnd ook weer, alleen heb ik een pijntje in m’n knie opgelopen sinds dinsdag. Dus misschien ga ik ook even naar andere apparaten i.p.v. de loopband.

 5. Bente 26 februari 2015 at 09:38

  Fijn dat het zo goed voelde, komt helemaal goed met jou in je trouwjurk! En met dat pijntje, misschien het hardlopen overslaan en bijvoorbeeld gaan fietsen of dat crossfit apparaat als cardio doen?

  1. Marieke 26 februari 2015 at 10:00

   Ja, dat ga ik vnvnd uitproberen! Oefeningen waarbij m’n knieën minder klappen krijgen.

 6. Annemieke 26 februari 2015 at 10:22

  Pijntje? Nee! Rustig aan doen en idd andere oefeningen. En wat is een bruiloft een mooie motivator ipv alle healthy, skinny blogs en/of pics op Instagram. ;-)

 7. Maaike 26 februari 2015 at 11:20

  Ik heb gelukkig geen sportschoolabonnement meer, want die sportschool verdiende té veel aan mij. En ik ben bang dat als ik er nu weer een neem, ik na een tijdje toch niet meer ga, omdat ik in mijn eentje ben. Met zijn tweeën ben je toch meer gemotiveerd om te gaan!

 8. Andrea 26 februari 2015 at 11:23

  Zo herkenbaar haha en als ik er dan ben is het heerlijk!

 9. Ilse 26 februari 2015 at 12:48

  Ik heb totaal niks met de sportschool maar fijn dat het jou zoveel voldoening geeft.
  En rustig aandoen met je knie!

 10. Eva - eighty7 26 februari 2015 at 15:23

  Goed dat je toch iets bent gaan doen! Ik heb nu even geen abo meer maar vond het altijd heerlijk om na het sporten de sauna in te duiken op de sportschool.

 11. Michelle 26 februari 2015 at 16:18

  Haha, bij mij werkt het helaas niet zo, ik vind juist dat ik wat heb ‘verdient’ als ik heb gesport. Zo van, je hebt calorieën verbrand, die mag je er nu ook weer aan eten!

  ” Het voelt gewoon zo lekker als ik wat gedaan heb. En het zorgt er ook voor dat ik de volgende dag de snoep en chocolade wat makkelijker kan laten staan, omdat het anders zonde is van mijn harde werk.”

 12. Lin 26 februari 2015 at 21:23

  Lekker bezig! Enne balen van je knie, hopelijk helpt eventjes wat looprust! Binnenkort heb ik je wel buiten nodig hoor, als er weer een lange dl op t programma staat :)

 13. Sanne 28 februari 2015 at 09:47

  Ik vind het heerlijk om te sporten in de sportschool. Goed dat je weer gegaan bent! En gaaf dat je sportschool een zwembad heeft, is ook erg goed voor je, zeker als je pijntjes hebt.

 14. Mylene 28 februari 2015 at 10:01

  Ik ga eigenlijk nooit naar de sportschool, maar hardlopen heb ik wel weer goed te pakken. Voelt zo fijn als je bent geweest! En inderdaad, snoep kun je dan opeens wel laten staan. Ik was best trots op mezelf toen ik gisteren iedereen om me heen zag snoepen en ik netjes nee zei tegen alles zonder dat ik het echt wilde. Zet hem op hè! Je weet waarvoor je het doet!

 15. Saskia 01 maart 2015 at 12:48

  Een perfect lijf in een perfecte jurk, dat is gewoon een reden om te gaan… Hop hop hop!
  ;)

 16. Mieke 01 maart 2015 at 20:25

  Goed bezig!!
  En herkenbaar: als je lekker hebt gesport is snoepen zo zonde van je inspanning. Dat idee heb ik ook wel eens. Helaas niet vaak genoeg, haha!
  En die trouwjurk is een super motivatie!!

 17. Paul 08 maart 2015 at 20:01

  Lekker is dat gevoel, ik heb zelf het sporten in de sportschool ook weer opgepakt! Met lichte tegenzin er naar toe, en altijd met een opgewekt gevoel weer naar huis. Heerlijk!