Nieuwe hardloopschoenen: Adidas Ultra Boost

Als je hardloopt, zijn schoenen prioriteit nummer 1. Om blessures te voorkomen en gewoon comfortabel te kunnen rennen, heb je hardloopschoenen nodig die passen bij jouw voeten. Er zijn héél veel sportmerken die héél veel modellen aanbieden, dus raad ik altijd aan (als me dat gevraagd wordt) om naar een hardloopwinkel als Run2Day te gaan of -zeker als je al met blessures kampt- je (sport)fysio om advies te vragen.

Nike
Zelf liet ik mijn schoenen in 2011éaanmeten bij Run2Day en daar kwam toen een model Nikies uit. Ik weet niet meer hoe ze heetten, maar het was een heel fijne schoen waar ik lekkere eerste kilometers op heb gemaakt. Sindsdien ben ik eigenlijk altijd bij Nike blijven hangen.

Ik werd, voor werk of mijn blog, namelijk een aantal keer uitgenodigd voor Nike-events en kreeg dan nieuwe schoenen cadeau. Ik ontdekte dat ik de Nike LunarGlide de beste vind voor langere afstanden, ik rende er onder meer twee Dam tot Dam-lopen op en mijn halve marathon vorig jaar. De Nike Free!s 5.0 zijn lekker licht, voor mij geschikt voor kortere afstanden (tot 10 km) en de sportschool. De Nike Flyknits zorgden helaas voor blaren, dus die heb ik weggedaan.

Cannabis seeds ottawa ontario Boost your run
Vorig jaar werd ik echter uitgenodigd door Adidas om de Ajax Foundation Run te lopen. Dat vond ik (als Ajax-fan) op zich al geweldig natuurlijk, maar ik kreeg ook nog eens een tof Adidas-pakket opgestuurd. Met daarin de knalroze Adidas Boost-hardloopschoenen.

Na een testrondje van 5 km durfde ik er ook de Ajax Run van 10 km op aan. De schoenen zaten heerlijk. Ze voelden zo licht als een veertje en de zool, gemaakt van speciaal rubber, zorgt voor een goede demping. Hij BOOST je run, zoals Adidas dat zelf noemt.

Purchase lady era reviews

Ultra Boost
En nu is er de Ultra Boost! Omdat de ‘gewone! Boosts zo goed bevielen, vond ik het natA?A?rlijk leuk datéik een mailtje kreeg met de vraag of ik dit nieuwe model wilde proberen.

Wat direct opvalt is het materiaal waar de schoen van is gemaakt. Het heet PRIMEKNIT, zo leerde ik, wat aanvoelt als een sok. De hele schoen bestaat uit één stuk, waardoor ie goed aansluit en je geen gekke randjes hebt die in je voet drukken en blaren kunnen veroorzaken. De binnenkant, ook bij de hak, is lekker zacht en comfortabel. Bovendien zien de Ultra Boosts er stoer uit; ik hou van zwarte hardloopschoenen (zie ook mijn laatste LunarGlides), ik vind het stijlvol.

Maar het belangrijkst: ook deze schoentjes zitten als gegoten. Tijdens het rennen lijkt het echt alsof je een beetje extra opveert door die Boost-zool. Wel geldt voor mij, net als bij de Nike Free!s, dat ik voor langere afstanden toch iets meer steun nodig heb. Maar aangezien ik me voorlopig richt op maximaal 10 km, vermoed ik dat ik deze Ultra Boosts regelmatig aan zal trekken.

Order naprosyn medication Happy running
Kortom: voor mij zijn de Boosts hele fijne schoentjes en ben ik blij dat ik ze mocht testen. Maar pin je daaréniet op vast; het is veel belangrijker dat een schoen perfect zit, dan dat ie er fancy uitziet! Zoek voor jezelf uit welk model bij jouw voeten en manier van lopen past, dat maakt hardlopen een stuk leuker. Happy running!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

13 reacties

 1. Na deze post wil ik helemaal niet wachten met nieuwe hardloopschoenen kopen, ik wil allemaal mooie nieuwe schoenen :)

 2. Zo waar. Ik heb vaak als ik voor nieuwe hardloopschoenen uit ga, ik met schoenen thuis kom dat ik denk “mooi is anders”. Maar als ik me dan bedenk hoe fijn ze lopen en ze echt bij mijn voeten (en manier van lopen) passen, ben ik enorm blij. Dat is met hardlopen zo belangrijk!

 3. Hoewel de Flyknit Lunar 3 hoog op mijn verlanglijstje staat, beginnen deze schoenen ook steeds interessanter te worden. Hoe je het zo omschrijft lijken ze perfect!

  1. Hoi Ilse, ik heb er niet héél veel verstand van, maar ik kan me zo voorstellen dat je dan beter een stevigere schoen met wat meer steun en/of beter voetbed moet nemen. Zou het even navragen bij een fysio of hardloopwinkel. :)

 4. Toffe schoenen en ze klinken heel goed. Ik focus me ook op max 10km nu en deze lijken me ideal. Ik ren nu eigenlijk altijd op mijn Lunarglides maar vind die toch iets te ‘heavy’ voor zulke korte afstanden en in de sportschool.

 5. Toffe schoenen Marieke! :)
  Ik ben geen ervaren hardloper en helemaal niet betreft schoenen en merken.. Dus ik heb mensen gevraagd en ben ook bij run2day uitgekomen en daar hele fijne schoenen geadviseerd gekregen en loop er nog steeds met veel plezier op! :)

 6. Toffe schoenen! Ik ga toevallig komend weekend naar de run2day winkel om nieuwe schoenen aan te laten meten. Ik zal bovenstaande schoenen zeker in overweging nemen, want ze klinken me als muziek in de oren!

 7. Wat een mooie schoentjes! Je zou ze zo kunnen dragen met casual kleding, haha. Ik moet eigenlijk ook eens een keer naar zo’n hardloopwinkel. Eerst maar even goed sparen voor een mooi (en vooral goed) paar schoenen.