Roadtrip Australië #3: Glijbanen, jungle & de grote stad

We lieten het strand even voor wat het was en reden na Surfers Paradise door naar Mount Tamborine. Daar zouden we namelijk na een flinke hike door de jungle op een prachtige waterval moeten stuiten. Vol goede moed gingen we op pad; we zagen onszelf al zwemmen en douchen in de wilde natuur!

The middle of nowhere
We volgden het pad dat gelukkig steeds goed aangaf welke kant we op moesten. Zo avontuurlijk ben ik namelijk niet. ;) Het was bloedheet, maar heel gaaf om voor je gevoel in the middle of nowhere te wandelen met enorm hoge bomen om je heen, ondertussen zoekend naar wild life. Want die koala hadden we nog steeds niet gespot en dat werd weleens tijd, vonden we.

Helaas kwamen we er ook nu geen tegen en wat bleek toen we bij de waterval aankwamen? DIE WAS DROOG! Het was zó warm, dat alle watervallen in de omgeving ehh… naja… op dat moment even geen waterval waren. Geen druppel! Een uur hiken en dan dit. Argh.

Blij dat ik glij
En dus gingen we weer naar het beginpunt waar onze auto stond en besloten we een stukje terug te rijden voor een dagje blij vermaak: waterpark Wet ’n Wild! Daar waren wij in Florida ook al geweest en dat vonden we toen hi-la-risch. Met de GoPro erbij kon het nu alleen maar nóg leuker worden.

En dat werd het. Wat hebben we weer gelachen in de diverse glijbanen. Ik ben helemaal geen held, maar gelukkig wist ik door Florida nog welke ik wel aandurfde en welke ik maar beter kon skippen. We waren alleen even vergeten dat het ook in Australië kerstvakantie was, dus helaas waren de rijen ellenlang. Geen tijd om te lunchen of snacken dus; glijbaan af en hóp, naar de volgende!

De bergen in
Na een vermoeiend dagje vol kinderlijk plezier reden we weer naar Mount Tamborine, waar we één nacht zouden slapen. De bergen in dus! De wegen waren megastijl, stiekem vond ik dat hartstikke eng. Maar toen we eenmaal bij ons verblijf Aaronlee Retreat aankwamen, ver weg van alle drukte, was ik blij dat onze reisadviseuse deze stop voor ons had ingepland. Je hoorde er helemaal niets, alleen de dieren in de bomen. Wat een rust!

We sliepen in een tikkeltje provisorisch appartement, waarvan de eigenaar en de medegasten alleraardigst waren (zoals alle Australiërs tot nu toe). Ze behoedden ons ook nog even voor een voettocht in het pikkedonker, toen we op zoek gingen naar een restaurant in de buurt. Wij dachten dat wel ‘even’ te lopen, we zijn wel wat gewend als Hollanders. Maar we werden vierkant uitgelachen en er werd ons op het hart gedrukt vooral even de auto te pakken, voor onze eigen veiligheid. Oeps.

Bring it on, Brisbane
De volgende dag gingen we weer vroeg op pad, op naar de grote stad Brisbane! Daar zouden we twee nachten verblijven in het ibis Hotel en gezellig kerst vieren. Het was nog steeds bloedheet, maar we hadden gelezen dat Brisbane een heerlijke (kunstmatige) lagoon heeft, waar je lekker kunt poedelen en badderen. Dat zagen wij wel zitten!


De eerste dag hebben we dat ook heerlijk gedaan. En op ons gemak de stad verkend, goed gegeten en gedronken, en ’s avonds (op kerstavond) super lekker gedineerd met uitzicht op de beroemde Brisbane-brug. Romantischer kon bijna niet. Jémig, wat waren we toch een fantastische reis aan het maken!

Op dag 2, eerste kerstdag, waren we eigenlijk gewoon hetzelfde van plan. Maar wat bleek? Alles was dicht! De hele stad was op slot. Dat was misschien te verwachten, maar gek genoeg hadden we daar helemaal niet bij stilgestaan. Nergens konden we ook maar een fatsoenlijk ontbijt krijgen. Het werd dus weer een dagje bakken & badderen bij de lagoon. ’s Avonds vonden we gelukkig nog wél een eetgelegenheid die open was. Wat denk je? Het was een sushi-tentje, jeeeej! Van buiten gaf je er geen stuiver voor, maar de sushi was to die for.

Brisbane, je was fun!

13 Comments

 1. Bente 14 maart 2015 at 17:38

  Yeahh meer over jullie Australië avontuur! Lijkt me toch maar vreemd, kerst terwijl het super warm is ;) Dat natuurpark zit er werkelijk prachtig uit! :)

 2. Natasja 14 maart 2015 at 18:47

  Jaaa ik vond Brisbane ook tof! Ik was er met Oud&Nieuw, dat vond ik dan wel weer tegenvallen omdat ze het allemaal niet heel groots leken te vieren. Maar die laguna was echt heerlijk

 3. Eva - eighty7 14 maart 2015 at 20:49

  Gaaf zeg om die bergen in te gaan en daar een nachtje te slapen; tof!

 4. Debby 14 maart 2015 at 21:38

  Ahh wat prachtig. Ik wil er zoooo graag heen! Over 3 jaar <3

 5. Rianne 14 maart 2015 at 21:58

  Gaaaf! Oh door jouw verhalen wil ik alleen maar meer naar Australië..

 6. Ilse 15 maart 2015 at 00:00

  Zo gaaf, ik wil ook nog eens backpacken door Australië! :)

 7. Annemieke 15 maart 2015 at 11:25

  Oh wat zijn dit fijne blogposts! De manier hoe je het opschrijft, je enthousiasme, de foto’s, heerlijk meegenietend en jaloersmakend zo op de zondagochtend met laptop op schoot in bed.

 8. Yvon 15 maart 2015 at 14:42

  Wat een heerlijk enthousiast verhaal!
  Prachtige foto’s ook, zo nu zo naar Australië willen!
  Enne, toffe jumpsuit (toch) heb je aan voor ‘Brisbane’, waar komt ie vandaan?

  1. Marieke 15 maart 2015 at 23:05

   Thanx! Dat is inderdaad een leuk ding, hij is van The Sylvie Collection van Hunkemöller. Wel al van vorig jaar geloof ik, dus weet niet of ze ‘m nog hebben…

 9. Mieke 15 maart 2015 at 20:19

  Oh wat gaaf weer!! Heel gaaf ook die mix tussen de natuur en de stad.
  De foto’s zijn weer prachtig.

 10. Marcella 19 maart 2015 at 08:58

  Ziet er goed uit, bij Mount Tamborine. Waarom mag je daar ’s avonds niet lopen? Vanwege de wilde dieren, of is het er op een andere manier gevaarlijk? Brisbane lijkt me onwijs leuk, een stad waar ik me ook prima zou vermaken!

  1. Marieke 23 maart 2015 at 12:57

   Het is daar ’s avonds echt pikkedonker en er zijn geen wandelpaden langs de weg. Was dus erg gevaarlijk voor ons om ‘even’ naar een restaurant te lopen, dat ook verder weg bleek te liggen dan wij op de kaart dachten te hebben gezien. ;)