Dit was mijn week 11

Komende week heb ik nauwelijks afspraken en dat is maar goed ook, want ik loop weer een beetje over. Eens in de zoveel tijd heb ik dat, dan plan ik uit enthousiasme wekenlang mijn agenda iets te vol. Erg leuk en gezellig allemaal, maar soms is pas op de plaats maken ook nodig. Desondanks was het weer een lekker weekje. Kijk mee!

Ik was natuurlijk jarig geweest en wie jarig is, trakteert! Ik kocht een lading lekkere koeken voor mijn collega’s: stroopkoeken, stroopwafels, kokosmakronen en chocolate chip cookies. Ze vielen in de smaak!

De cover van Veronica Magazine was weer te gek deze week. John Williams is terug op de buis en schiet zielige mensen te hulp. In en op ons blad stond ie afgebeeld als -hoe toepasselijk- superheld.

Maandagavond stond er een chillavondje met Jolien en Lindsey op het programma. We aten een smakelijk soepje met veel brood en smeersels, terwijl we honderduit kletsten. En we relaxten op de fijne bank van Jolien, uiteraard met onze mobieltjes binnen handbereik. ;)

De chocoladepaashaas van Jolien haalde helaas voor hem het einde van de avond niet. Lin at zijn oren eraf en de rest van zijn lijfje smaakte ons ook veel te goed.

Dinsdagochtend: feest in de trein! Story of my life… *zucht*

Op de redactie werd een taart bezorgd, plA?s eentje die eigenlijk niet voor ons bedoeld was. Oeps, foutje! Maar het taartenbedrijf belde dat ze opa een nieuwe zouden brengenéen dat wij deze mochten houden. Lucky us!

Toen ik thuiskwam, lag er een verlaat verjaardagskadootje op de mat. Dankjewel lieve Marlies, Germ & Yfke!

’s Avonds lekker The Blacklist kijken. Wat een baas is Raymond Reddington! Love it.

Woensdagavond ging ik eten met Sanneébij Wagamama. En dat was gezellig, ten eerste omdat we elkaar al een tijdje niet hadden gezien en ten tweede omdat zij ook gaat trouwen! Aan andere vriendinnen vertel ik ook wel veel over mijn bruiloftsplannen, maar dan voel ik me toch altijd een beetje bezwaard, ik mag er van mezelf niet te lang over doorgaan i.v.m. irritatiegevaar. Maar bij een mede-bridezilla is dat helemaal niet erg! We hebben er ongegeneerd uren over gekletst, heer-lijk. :)

In de trein terug keek ik weer een afleveringetje van The Blacklist.

Donderdag ging ik na werktijd met collega’s naar de film! Dat doen we eens in de zoveel tijd en wie zin heeft haakt aan. Het was weer een gezellig cluppie deze keer! We begonnen de avond met wijn en bezorgsushi op de redactie. Selfie time!

Voor de Amsterdammers onder mijn lezers: Sushi Sakura is een aanrader, heerlijke sushi!

We gingen naar de film Chappie.éIk was van tevoren wat sceptisch, had er wisselende verhalen over gehoord, maar vond ‘m uiteindelijk heel leuk. Chappie is de coolste robot sinds Wall-E, ik wil er eentje!

Vrijdag was ik vrij, jeeej! Zwager Sander, die een eigen klusbedrijf heeft, kwam langs om de muren in de slaapkamer te verven. Eind maart is het weer Open Huizen Dag, dus besloten we dat de boel wel even opgefrist mocht worden. (GeA?nteresseerd in een leuke starterswoning in Rotterdam? Eerder komen kijken mag!)

Johan en ik brachten nog even een flitsbezoekje aan IKEA in Delft, voor een nieuw dekbed en rolgordijntjes, maar daar vergat ik een foto van te maken. ;)

Sander bleef eten en dus maakte ik een lekkere ovenschotel: ik ging weer eens voor de Mexicaanse wraptaart van Pien & Brenda. Zoooo lekker!

Na het klusdagje keken we ’s avonds lekker een film op de bank: Snowpiercer. Die stond al een tijdje op m’n to watch-lijst en was best oké.

Zaterdagochtend in bed: The Blacklist! Ik hou zo van series.

Ik had in de FoodWeLove-box, die ik twee weken geledenémet Pien bij de proeverij had gekregen, een pakje mix voor speltpannenkoeken gevonden. Er hoefde alleen maar water bij, lekker makkelijk, dus ik besloot ze te maken als lunch. Ze waren best goed te eten, maar geef mij toch maar liever de pannenkoekenmix van Koopmans, waar gewoon melk en eieren in moeten. ;)

Ik had daarna nog zin om wat te bakken, dus maakte ik het gezonde Purchase lasuna by himalaya bananenbroodémet blauwe bessen weer eens. Komende week lekker mee als tussendoortje naar m’n werk!

Het was een culinair dagje, want als avondeten probeerde ik weer eens een nieuw receptje. Het werd de cannelloni met gehakt, spinazie en ricotta van Shipping midamor de blog Lekker en Simpel. Mmmmm! We hebben er een nieuwe favoriet bij.

Zaterdagavond gingen Johan en ik weer naar de film! We gebruiken onze Pathé-passen optimaal deze maand.

Het werd American Sniper, een film naar het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse sniper Chris Kyle met in de hoofdrol Bradley Cooper. Erg indrukwekkend, we waren er stil van na afloop.

De muren in de slaapkamer waren dan wel weer mooi wit, de vloer was dat eerlijk gezegd niet meer zo. ;) Dus gingen we op de knieén en poetsten we ons zondagochtend een ongeluk. Het resultaat mag er zijn!

Johan moest einde van de middagéwerken bij FC Dordrecht-Feyenoord, dus had ik het rijk alleen. Ik nestelde me op de bank met Grey’s Anatomy seizoen 11. Ik ben eerlijk gezegd niet meer zo’n fan van deze serie als in het begin, maar ik kijk het nu al zA? lang, dat ik ook wil weten hoe het verder gaat en uiteindelijk afloopt.

Na al het kook- en bakgeweld van dit weekend, vond ik dat ik zondagavond wel sushi mocht bestellen. Damn Phone spyware, Spy on iphone. , wat blijftédat toch lekkerrr!

Follow on Bloglovin

22 Comments

 1. Lauriëtte 16 maart 2015 at 07:46

  Wat hebben jullie veel films gekeken! Ik ben erg benieuwd naar American Sniper. Jullie slaapkamer vind ik overigens heel mooi!

 2. Sylvia 16 maart 2015 at 07:47

  Die Mexicaanse wraptaart moet ik toch echt eens een keer maken, ziet er heerlijk uit! En wat leuk, zo gezellig op stap met collega’s :)

 3. Josianne 16 maart 2015 at 07:51

  Oef, al die sushi ziet er heerlijk uit! American Sniper ben ik ook heel benieuwd naar, ik ga morgen naar Focus met Will Smith, volgens mij ook een hele goede film!

 4. Iris 16 maart 2015 at 08:27

  Oeh wat heb je veel lekkere dingen gegeten en leuke films gezien! Ik ben zó benieuwd naar Chappie en American Sniper. En wil nu ook heel graag een sushi-ontbijt op bed.

 5. Stacey 16 maart 2015 at 09:00

  Ik hoop echt dat jullie bij het openhuis eindelijk mazzel hebben! Het is zo een leuk huisje, daar moet toch iemand voor vallen?! Succes ennuh, zelfs als is het voor 09:00 ik krijg zin in sushi door al je foto’s ;)

 6. Irene Achterbergh 16 maart 2015 at 09:47

  Dat bananenbrood ziet er goed uit! Ik heb ook wel eens zoiets geprobeerd maar werd toen toch vooral een grijze cake haha.
  [..]

  Comment aangepast wegens promotie eigen onderzoek.

 7. Anouk 16 maart 2015 at 10:10

  Hoe komt ’t toch dat jullie huisje nog niet verkocht is! Ik vind het er op Funda zo leuk uitzien! Ik hoop dat de open dag jullie wat brengt :)

 8. Rianca 16 maart 2015 at 10:17

  Ik hoop echt dat binnenkort jullie huisje wordt verkocht. En sushi moet ik ook weer eens scoren =)

 9. Nicetobeout 16 maart 2015 at 10:32

  Aparte film he Snowpiercer… American sniper vond ik ook een erg goede film. En wat de rolgordijnen van Ikea betreft. Ik heb er een in de slaapkamer hangen, de gaten vallen er spontaan in. Niet zulke goede kwaliteit helaas…

  1. Marieke 16 maart 2015 at 10:53

   Mja, het is ook even een tijdelijke oplossing. We hopen dit huis natuurlijk te verkopen, in een nieuw huis gaan we weer mooie, kwalitatief goede en dus duurdere gordijnen kopen. ;)

 10. annouska 16 maart 2015 at 10:56

  Wat een druk weekend vol lekker eten. Ik hoop echt dat jullie succes hebben met deze open huizen dag!

 11. Bente 16 maart 2015 at 11:07

  Haha nou je hebt in ieder geval ook weer lekker wat sushi naar binnen gewerkt deze week!

 12. Maaike 16 maart 2015 at 11:08

  OMG die sushi! Dat moet heerlijk geweest zijn. En naar de film American Sniper wil ik ook nog graag heen!

 13. Marleen 16 maart 2015 at 11:47

  Wauw, wat veel lekkere food-foto’s! Vooral het bananenbrood ziet er heerlijk uit.

 14. Sofie 16 maart 2015 at 11:58

  Oeeeh die taart, wat een geluk dat jullie die mochten houden! En wat hebben jullie trouwens een mooie vloer, wauw! Dat recept voor cannelloni is inderdaad errrrg lekker, leuk dat hij bij jullie ook in de smaak viel :)

 15. Marieke 16 maart 2015 at 12:05

  Wat een lekker weekje! Die bioscooppassen lijken me best fijn :) Heerlijk om zo vaak naar de film te gaan! Oh en het eten ziet er veel te goed uit. Ik wil NU lunch! *rent naar beneden*

 16. Suuz 16 maart 2015 at 12:18

  ooooh wat een heerlijk druk weekje weer!! ik krijg er trek van, wat een lekkere dingen!!! Geniet van je ‘rustigere’ dagen komende week! En ik hoop dat jullie huisje snel verkocht wordt!

 17. Wanda 16 maart 2015 at 17:16

  American Sniper hebben wij een tijdje geleden ook gezien, inderdaad erg indrukwekkend!

 18. Ilse 16 maart 2015 at 17:24

  Twee keer sushi in een week, heel veel taart en andere dingen; lucky you! :)
  Wat een heerlijke week zeg!

 19. Mylène 18 maart 2015 at 09:01

  Die Mexicaanse wraptaart wil ik nu maken <3 En opaaa, haha. Arme man.

 20. Eva - eighty7 18 maart 2015 at 14:11

  Oh my die wraptaart ziet er heerlijk uit! En al die sushi, hmmm!

 21. Marcella 19 maart 2015 at 09:17

  Mooi, een witte vloer in de slaapkamer. Ziet er sfeervol uit. Over de Mexicaanse wraptaart heb ik wel vaker gelezen, maar ik heb hem nog steeds niet zelf gemaakt. Maar eens doen dus!