Brouwertje’s Favorites: 5 serie-aanraders

28. Dat is het aantal series in mijn app Episodes, waarin ik bijhoud hoe ver ik met welke serie ben. 28! Ik geloof dat ik oprecht kan zeggen: ‘Hallo, mijn naam is Marieke en ik ben serieverslaafd.’

Sommige series zijn inmiddels afgelopen en volg ik dus momenteel niet meer, maar ik laat ze er wel in staan. Ik vind het leuk om een compleet overzicht te hebben van alle series die ik kijk of heb gekeken. Handig ook voor als ik weer eens om tips gevraagd word. Wat vaak het geval is, dus leek het me een goed idee om na deze en deze blog (vol series die ik nog altijd geweldig vind, dus lees die ook vooral) nA?g een top 5!je te delen met aanraders!

Uiteraard sta ik ook open voor nieuwe suggesties, dus drop jouw verslavingen vooral in de comments!

Nashville
Ik ben altijd op zoek naar (vrouwen)series die ik in mijn eentje kan kijken als Johan er niet is. Mijn baas was helemaal weg van Nashville en ook op Twitter las ik daar goede verhalen over, dus gaf ik het een kans. Het derde seizoen is bijna afgelopen en Netflix heeft ze allemaal, dus je kunt het nog legaal kijken ook. ;)

Het gaat over de succesvolle countryzangeres Rayna James die door haar platenmaatschappij gedwongen wordt samen te werken met de upcoming ster Juliette Barnes. De twee hebben (uiteraard) een hekel aan elkaar. Daarnaast hebben ze ieder hun eigen privésores, mooie mannen, vrienden en familie met wie ook van alles aan de hand is. Er wordt veel gezongen, countrymuziek dus, en daar moet je van houden. Maar je kunt er ook van leren houden, zoals ik. Ik luisterde dat voorheen nooit, maar nu staat de soundtrack van Nashville regelmatig aan op m!n werk! Een heerlijke wegkijkserie.

Hart of Dixie
Nog zo!n fijne serie voor tussendoor is Hart of Dixie. Op de Nederlandse televisie wordt ie ook uitgezonden onder de titel Dr. Hart (waarom ie daar anders heet, geen idee). Het gaat over de jonge New Yorkse dokter Zoé Hart die heel graag, net als haar vader, hartchirurg wil worden. Helaas krijgt ze de door haar gewenste baan niet en accepteert ze teleurgesteld dus maar het aanbod van Harley Wilkes -voor haar een vreemde- om in zijn huisartsenpraktijk in het piepkleine plaatsje Bluebell in Alabama te komen werken. Eenmaal daar aangekomen blijkt Harley overleden en de helft van zijn praktijk aan haar te hebben nagelaten.

Ik vind Hart of Dixie echt heel grappig, maar ook hiervoor geldt: je moet ervan houden. De serie is wat over-the-top en de snelpratende Zoé kan ook op je zenuwen werken. Maar ik vind datézoete ervan geweldig, de verschillende personages heel leuk en de korte afleveringen kijken heerlijk snel weg. En vergeet ook de mannen niet; gaat Zoé voor good guy George of bad guy Wade? Ik zou het wel weten…

Life Unexpected
Op Netflix had ik Life Unexpected al een paar keer zien staan. De afbeelding erbij sprak me echter niet zo aan, het leek me wat jong/Disney-achtig, dus ik liet ‘m steeds links liggen. Totdat iemand me op Twitter ervan verzekerde dat het een leuke serie is, toen ging ik overstag.

Het gaat over tienermeisje Lux die haar jeugd doorgebracht heeft bij vele pleeggezinnen en in opvanghuizen. Als ze op zichzelf wil gaan wonen, heeft ze de handtekening van haar echte ouders nodig en gaat ze naar hen op zoek. De rechter beslist echter anders; ze komt onder toezicht te staan van haar biologische ouders, de losbandige Nate Bazile en radio-dj Cate Cassidy.

Ik zat er direct helemaal in en de afleveringen vlogen voorbij. Nate is echt heel leuk, Cate soms een tikkeltje irritant, maar dat vergeef je haar wel. Helaas zijn er maar twee seizoenen en blijft het daar ook bij, waardoor ik het einde wat snel en afgeraffeld vond. Desalniettemin is het een lekker luchtige serie!

The Blacklist
Raymond ‘Red! Reddington is Amerika!s meest gezochte crimineel. Op een dag meldt hij zich vrijwillig bij de FBI en biedt hij aan om, in ruil voor zijn vrijheid, een lijst met levensgevaarlijke criminelen te delen én de FBI te helpen deze engerds te vangen. Hij heeft daarbij wel één eis: hij wil, om onduidelijke redenen, alleen maar praten met de nieuwe agente Elizabeth Keen.

Ik vind The Blacklist enorm spannend. Soms misschien wat onwaarschijnlijk, hoe veel en snel ze dingen voor elkaar krijgen en aan informatie komen, maar wie weet werkt het wel écht zo. Wie ben ik… ;) Elke aflevering wordt er met een crimineel afgerekend, maar er is ook een rode draad: wat heeft Red nou precies met Elizabeth?éEr zijn nog maar twee seizoenen van deze spannende serie gemaakt (ik ben bijna bij) en ik hoop dat er snel een derde komt!

Scandal
Scandal is zo!n serie die vanaf aflevering 1 verslavend is. Ik heb mijn goede vrienden ermee aangestoken en nu WhatsAppen we de hele tijd over en weer. Het gaat over Olivia Pope die met haar kleine organisatie de reputaties van belangrijke personen beschermt. Ze verbloemen geheimen, moffelen schandalen weg en kopen mensen om als het moet. Maar Olivia heeft ook haar eigen geheimen; ze was ooit adviseur van de Amerikaanse president en is daar niet voor niets mee gestopt om haar eigen bedrijf te starten…

Ik smul dus echt van Scandal. Al die geheimen, intriges, politiek en schandalen… Geweldig. Ook de chemie tussen Olivia en president Fitz is fantastisch. Ik vind dat de serie goed in elkaar zit; er wordt vaak gebruikgemaakt van flashbacks die dan ineens iets duidelijk maken waar je zelf no way op was gekomen. Ik heb op een paar afleveringen naéalles gezien, seizoen 4 is bijna afgelopen. Aanrader!

27 Comments

 1. Ysanne 18 maart 2015 at 15:20

  Ah die artikel komt net op het goede moment. Zocht een nieuwe serie om weg te kunnen kijken, zonder mijn vriend inderdaad haha! Was al aan Life Unexpected begonnen maar vond muah, misschien moet ik even doorkijken.

 2. Nicetobeout 18 maart 2015 at 15:38

  Ik ben momenteel The unbreakable Kimmy Schmidt aan het kijken, te grappig!

 3. Maaike 18 maart 2015 at 15:57

  Ik heb nu Baby Daddy weggekeken. Simpel, 20 minuutjes maar zo grappig en soms een beetje ontroerend. Life Unexpected vond ik ook heel tof, jammer dat het zo kort was. Nashville volg ik ook nog; blijft heerlijk. PLL volg je ook, toch? Ik ga binnenkort maar aan Scandal beginnen in de trein, lijkt me ook wel tof!

  1. Marieke 18 maart 2015 at 16:39

   Ja, PLL volg ik ook nog! Alleen ben ik dat eerlijk gezegd wel een beetje zat nu, haha. Maar blijf toch kijken om te weten hoe het afloopt. ;)

 4. Lonneke 18 maart 2015 at 15:57

  Ah geweldige tips.. op de eerste en laatste na volg ik ze allemaal :)

 5. Sylvia 18 maart 2015 at 16:34

  Suits, Boston Legal, Downton Abbey, Pretty Little Liars, Jane the Virgin en How to get away with Murder? staan hier tegenwoordig regelmatig aan. Hart of Dixie vind ik inderdaad ook een leuke serie :)

  1. Marieke 18 maart 2015 at 16:37

   How to Get Away with Murder ben ik idd ook erg benieuwd naar!

 6. Bente 18 maart 2015 at 16:48

  Geen van deze series nog gekeken ;). Ben zelf nu bezig met Lilyhammer (met mijn vriend dan). En ik wil zelf weer verder gaan met Dexter (want daar is hij al veel verder dan ik ben..).

 7. Willemvk 18 maart 2015 at 17:21

  Net even de trailers gekeken van de 2 voor mij onbekende series.
  Nashville en Life Unexpected staan nu ook op mijn ‘Te Kijken’ lijstje. Nu de tijd nog vinden.

 8. annouska 18 maart 2015 at 18:09

  Oeh Life Unexpected klinkt als een leuke serie. Die ga ik straks eens even downloaden. Ik moet ook trouwens eens verder met The Fosters, over 2 geadopteerde kinderen

 9. Lin 18 maart 2015 at 18:32

  Hm Scandal klinkt goed! Ik volg op dit moment alleen House of Cards en ben bijna door seizoen 2 heen.

 10. Eline 18 maart 2015 at 18:33

  Ik vond life unexpected ook heel leuk. Ga toch nashville maar eens een kans geven denk ik, jij schrijft er nu ook al positief over!

 11. Lisa 18 maart 2015 at 18:54

  The vampire diaries is echt een aanrader :)

 12. Mrs. T. 18 maart 2015 at 19:46

  Ja, de rode draad van The Blacklist is geweldig. Al weet ik nu wéér niet welke kant het op zal gaan.

 13. Shirley 18 maart 2015 at 19:47

  Mijn favoriete serie is Revenge. Zo spannend iedere keer. Verder volg ik nu Hart of Dixie en PLL (vind ik niet meer zo leuk, maar ik heb al zoveel gekeken dat ik de ontknoping toch moet zien).

 14. Paul 18 maart 2015 at 21:08

  Ik ken er geen een, moet ik bekennen. Momenteel ben ik heerlijk bezig met het derde seizoen van Haven.

 15. Kim 18 maart 2015 at 21:17

  I love Scandal! Samen met ‘The Blacklist’ de beste series in de afgelopen periode! Nog eentje voor op je lijstje: Revenge.. Je moet er van houden maar erg lekker voor de ‘alleen kijk momentjes’.

 16. Tamara 18 maart 2015 at 21:44

  Alleen Nashville kijk ik niet :-) life unexpected vond ik zo’n rare einde hebben. Was er verbaasd van!

 17. Mylène 18 maart 2015 at 21:49

  Ja ja jaaa, Hart of Dixie! Ik vraag me ook echt af waarom Net5 het een andere naam heeft gegeven… Maar ik hou wel echt van de serie. Voor mij is dat altijd de perfecte serie als ik even wat positieve energie nodig hebt. Dat het over de top is, maakt het juist zo leuk om naar te kijken, haha.

  Ik volg trouwens ‘maar’ 20 series. Staat ook netjes in mijn Epiosder-app, wat een handige app is dat hè! Op dit moment ben ik bezig met Suits, ik begin nu aan seizoen 4. Maar die heb jij natuurlijk allangggg gezien ;)

  1. Marieke 18 maart 2015 at 21:51

   Jaaa, heerlijk positief! En Suits, ben net begonnen aan seizoen 4 deel 2, dus ben nog niet helemáál blij. Topserie is dat idd!

 18. Angela 18 maart 2015 at 22:38

  Scandal staat op mijn to watch list, ben nu net begonnen aan Heroes!

 19. Marcella 19 maart 2015 at 08:55

  Wij kijken nu White Collar, erg leuke serie. Aanradertje, als je die nog niet kent!

 20. Ilse 19 maart 2015 at 13:55

  Mijn favoriete series op dit zijn The vampire diaries, Orange is the new black, Once upon a time & glee.
  Verder kijk ik ook aardig wat Nederlandse series. ;)

 21. Marleen 19 maart 2015 at 15:40

  Ik hoor altijd zoveel leuke dingen over the Blacklist, misschien moet ik zelf ook maar een keer een kijkje nemen, haha.

 22. Chantal - Reisdoc.nl 20 maart 2015 at 10:38

  Ik ben dus ook echt fan van Hart of Dixie! Superzoet, maar ik zou door deze serie dus best wel in zo’n klein dorpje willen wonen… Ga je andere tips ook opvolgen, leuk!

 23. Rianne 21 maart 2015 at 11:54

  Ik ken alleen the Blacklist, behoorlijk spannende serie!

 24. Neeltje | Thoughts in Style 22 maart 2015 at 15:05

  Life Unexpected is inderdaad zo’n leuke serie! Ik heb in een week alle twee de seizoenen gekeken haha.