Note to self: sporten is fijn

Als je genomineerd wordt voor Hardloopblog van het Jaar (STEM!), iséhet misschien wel weer eens tijd om een stukkie te tikken. Voor al die mensen die nieuwsgierig zijn geworden bij het zien van brouwertje.com in de short list en eens een kijkje komen nemen, en dan een blog van wéken geleden als nieuwste post zien staan. Dat kan natuurlijk niet! En dus: een update! Laten we daar dan ook maar gelijk een sportupdate van maken.

Want ruim twee maanden geleden nam ik mij voor om nog even alles op alles te zetten om perfect in mijn trouwjurk te passen. Ik wil die dag op m!n allermooist zijn, dus hier en daar nog een klein vetje laten verdwijnen was mijn missie.

Het duurde daarna nog even, maar uiteindelijk zag ik dan toch het licht. Het was het slechte, ongunstige felle licht van het VILA-pashokje op Rotterdam Centraal dat mij de ogen deed openen. Elke oneffenheid van mijn lichaam schreeuwde naar me: ‘Zet die knop nou om! Wil je zA? op je trouwfoto!s staan?!’ Met tranen in m!n ogen, zoals dat soms gaat als je niet lekker in je vel zit, sprintte ik het hokje uit. Thuis pakte ik direct m!n sportkleding en toog ik richting sportschool. Twee uur later voelde ik me gelukkig alweer een stuk beter.

Zo gaat dat namelijk, met sporten. De drempel om te gaan is soms zo hoog; er zijn veel leukere dingen te doen of je bent gewoon hartstikke moe. Maar ik heb echt nog nA?A?it na afloop van een run of andere work-out gedacht: had ik dat maar niet gedaan. Echt A?ltijd geeft sporten me een goed gevoel. Zelfs als het niet helemaal naar m!n zin ging, voelt dat nog altijd beter dan dat ik op de bank was blijven hangen.

Ik blok dus weer drie momenten per week in mijn agenda, waarop ik van mezelf moet sporten. En welke sport dat dan is, maakt me niet zo veel uit. Zo ben ik op mijn sportschool allerlei Les Mills-groepslessen aan het uitproberen om te kijken welke ik leuk vind. Ik heb al een Total Body Workout gedaan, Body Pump, Body Balance en CXworkx. Allemaal gaven ze veel voldoening. Nu kijk ik gewoon per week welke dagen ik wil sporten en zoek ik er in het rooster een klasje bij. Lekker afwisselend!

Daarnaast heb ik heel voorzichtig het hardlopen weer opgepakt. Samen met goede vriend Order ponstel over the counter Henk-Jan Purchase lady era reviews en ook met Johan doe ik rustige intervalletjes, hardlopen afwisselen met wandelen, en dat voelt eigenlijk best weer vertrouwd. Geen verplichtingen, geen doel qua afstand of snelheid. Gewoon lekker rennen.

Moraal van het verhaal? Ik wéét dat sporten goed en fijn is, maar soms moet ik daar gewoon even aan herinnerd worden. En dan ben ik hetéstomme pashokjeslicht dat als enorme schop onder m!n kont diende toch wel weer heel erg dankbaar… ;) Order lady era review

10 Comments

 1. Danielle 23 juli 2015 at 15:51

  Ha, ik zie inderdaad op Instagram dat je steeds meedoet aan allerlei lessen… Hartstikke goed bezig! En natuurlijk ga ik even op je stemmen!

 2. Simone 23 juli 2015 at 17:27

  Ik zat twee maanden geleden nog in een rolstoel. Nu ga ik zo hard vooruit met medische fitness dat mijn leraar denkt dat hardlopen er voor mij ook weer in gaat zitten! Zo’n groot compliment! Ik zou dat ook super graag willen. Heerlijk buiten, vrij en even mijn hoofd leegmaken en het is nog gezond ook! Ik herken die pashokjes-momenten maar al te goed. Dan kan ik wel janken! Maar inderdaad, er is maar een iemand die daar wat aan kan doen! Gelukkig gaat dat bij mij nu ook beter, nu ik weer mobiel ben :)

 3. Ilse 23 juli 2015 at 20:17

  Tof dat je genomineerd bent en goed bezig!

 4. Cindy 23 juli 2015 at 20:48

  Oh ja sporten… Behalve yoga doe ik nu dus even niets. Vanaf volgende week wel weer, dan is mijn sportabonnement weer actief na een enkelblessure

 5. Nanouk 24 juli 2015 at 02:39

  Wat fijn dat je t sporten weer te pakken hebt! Heerlijk hè! Ik hoop snel te herstellen van bekkeninstabiliteit na m’n bevalling, kan niet wachten tot ik weer kan sporten, maar moet voorlopig nog even rustig aan doen. En nog gefeliciteerd met je nominatie! Ik ga op je stemmen, maarre dan wel blijven schrijven hè :)

 6. Irma 24 juli 2015 at 12:22

  Gefeliciteerd met je nominatie en wat fijn dat je het sporten weer opgepakt hebt! Goed bezig -ben benieuwd naar je verhalen!

 7. Puck 24 juli 2015 at 15:26

  Pashokjes zijn een bitch! Maar inderdaad je moet het gewoon omdraaien naar iets goeds en dat heb jij gedaan. Nu maar hopen dat je trouwjurk niet te groot wordt!

 8. Mieke 24 juli 2015 at 17:03

  Oeh, pashokjes zijn echt zo stom! Zeker als dan ook de kleding nog eens een beetje klein valt. En eigenlijk is het zo jammer dat we ons daar zo onzeker door voelen.
  Maar goed bezig weer met sporten! Die afwisseling klinkt inderdaad erg leuk!

 9. rachel 25 juli 2015 at 17:13

  top mop :D en ja pashokjes he….ik vermijd ze gewoon hahaha, vind je sportverhalen en fotos altijd een fun om naar te kijken dus go go go :D

 10. Lonneke 26 juli 2015 at 09:16

  Wat fijn dat je genomineerd bent, maar nog fijner dat je de flow weer te pakken hebt!