Gay Pride: Share the love

Mijn moeder zegt altijd: ‘Jij komt nog eens ergens.’ En dat klopt, mijn leven is heel leuk. Zo lig ik in een zwembad om les te krijgen van oud-olympiërs en zo sta ik op een boot vol bloggers en andere leuke mensen tijdens de Canal Parade van de Gay Pride 2015. Wat was het gaaf!

Ik had nog nooit een Gay Pride meegemaakt. Ik vond het altijd al een heel mooi initiatief, maar de drukte hield me tegen. Er schijnen een half miljoen mensen langs de grachten te staan, zo niet veel meer bij mooi weer. Ik hou niet zo van mensenmassa’s, dus meed ik onze hoofdstad elk jaar rond die periode. Jammer! Want ik sta helemaal achter de boodschap die dit enorme evenement uitdraagt: gelijkheid voor iedereen.

Toen ik van Fieke, Viola en Manon van GirlsLove2Travel echter de uitnodiging kreeg om dit jaar op hun eigen boot mee te varen in de optocht, maakte mijn hart een sprongetje. Dit was de perfecte manier om de Pride eens mee te maken! Het thema dit jaar was SHARE, dus móest er natuurlijk ook een boot vol bloggers, vloggers en social media-addicts present zijn.

Afgelopen zaterdag was het zover. Samen met mede-bloggers Lin en Lianne reed ik van Rotterdam naar Amsterdam, waar we verzamelden om de mooi versierde boot 54 op te gaan. Bijna iedereen had zich aan de dresscode mintgroen en/of koraal gehouden; de kleuren van GL2T. (Ik had bij de VILA op Rotterdam CS nog even een koraalkleurige zomerjurk uit de rekken getrokken.) Er was een DJ aan boord om de boel lekker op te zwepen en er waren allerlei hapjes & drankjes geregeld.

Ik kan nauwelijks woorden vinden om de ervaring te beschrijven. Uren hebben we in een stoet door de grachten van Amsterdam gevaren met in totaal 80 (!) boten, waar het publiek rijendik langs de kant, op de bruggen of in bootjes op het water stond te juichen, zwaaien en feesten. De sfeer was geweldig, iedereen lachte en danste. Het weer zat mee, het was super warm, en wat hadden we een lol. Amsterdam was één die dag, zoals het hoort. Onbeschrijfelijk cool, ik kreeg er gewoon kippenvel van.

gaypride9

Lieve meiden van GirlsLove2Travel, wat hebben jullie dit fantastisch gedaan. Ik weet hoe lang jullie er mee bezig zijn geweest en wat een enorme organisatie dit was. Daarom nogmaals bedankt voor de uitnodiging, ik had dit voor geen goud willen missen!

Foto 1, 5 & 6: Steef Fleur
Foto 4, 7 & 15: Lianne

9 Comments

 1. Lenneke 03 augustus 2015 at 12:57

  Sounds good! Toffe foto’s ook erbij, mooi sfeerverslag. :-)
  Helaas kon ik er dit jaar niet bij zijn, maar volgend jaar hopelijk wel weer. En dan ook hopelijk ooit nog op een boot!

 2. Linda 03 augustus 2015 at 13:06

  Ziet er gezellig uit!!

 3. Bente 03 augustus 2015 at 13:46

  Wat super tof dat jullie echt aan de parade mee mochten doen! Jij komt inderdaad nog eens ergens ;)

 4. Andrea 03 augustus 2015 at 15:23

  Gaaf zeg! Ik moet toch ook eens gaan!

 5. Lieke 03 augustus 2015 at 19:26

  Oeh zo tof! Ik heb een keer op de grachten gestaan om te kijken naar al die prachtige boten vol met prachtige mensen er op. Op een boot zelf staan, lijkt me een unieke ervaring. Fijn dat je er zo van genoten hebt :)

 6. Ilse 03 augustus 2015 at 20:47

  De gay pride is zo ontzettend tof om mee te maken, ben er de afgelopen twee jaar geweest! Dit jaar helaas niet maar heel leuk om dan toch de foto’s te zien.

 7. rachel 04 augustus 2015 at 11:53

  hoe gaaf :D en het lijkt mij ook een owijze ervaring om een keer mee te maken :D kon dit jaar niet omdat we andere dingen op de planning hadden staan met de familie maar volgend jaar gaat ik er zeker heen !!

 8. Lonneke 04 augustus 2015 at 16:21

  Fijne foto’s. Het lijkt mij inderdaad ook een beetje te druk, maar op zo’n boot merk je daar natuurlijk veel minder van.

 9. annouska 08 augustus 2015 at 12:12

  Ik ben het helemaal met je eens; dit feest is zo geweldig en met een positieve boodschap!