Van Bovens op Bali #1: Seminyak

Wat een fantastisch gevoel was het dat we na de perfecte bruiloft bijna direct op het vliegtuig mochten stappen naar een droombestemming: Bali. We zaten op een enorme roze wolk en zouden daar voorlopig nog niet vanaf komen. Zaterdag trouwen, zondag koffers pakken en maandag op naar Schiphol!

Na een lange vlucht naar Kuala Lumpur en daarna nog een wat kortere naar Denpasar, Bali werden we opgehaald door een taxi die de eigenaresse van onze accommodatie voor ons had besteld. Heel fijn! We sliepen vier nachten in Villa Baby Melon, die we via airbnb hadden gevonden. Verscholen ergens in een zijstraatje in Seminyak en op loopafstand van het strand. Ideaal!

De kamer was prachtig, het bed goddelijk, de badkamer geweldig (met buitendouche!) en het semi-privézwembad heerlijk. Er waren twee appartementjes, maar het andere was leeg, dus hadden we de hele accommodatie voor onszelf. Super fijn.

We vermaakten ons prima in Seminyak. In het begin moest ik erg wennen, ik was nog nooit in Azië geweest en vond het best spannend. Alles is daar zo anders dan hier: de geuren, de straten, de mensen, het eten, ga maar door! Maar na een dag of twee begon ik te waarderen wat ik zag, proefde en voelde.

Seminyak is heel levendig en druk, maar niet op een vervelende manier. Je kunt ultiem relaxen op het strand, tot 17.00 uur op een bedje bij een van de vele strandtentjes en daarna op één van de tientallen gekleurde zitzakken die er uit worden gestald. Vers sapje erbij, of een cocktail, en wat lekkere hapjes van de kaart. Een sappige verse ananas, voor je neus schoongemaakt door een verkoopster. Gekleurde parasolletjes met lampjes en een perfecte zonsondergang. Wat hebben we daar ultiem genoten!

Het stadje heeft heel veel eettentjes en winkeltjes, en ook prachtige hotels met dito restaurants. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je wilt. Wij waren op huwelijksreis en besloten al snel dat bezuinigen een woord was dat niet in ons vakantiewoordenboek voorkwam. ;) Naast smakelijke Indonesische gerechten aten we ook sushi (kan ook niet anders!), uitgebreide ontbijtjes en overheerlijk Italiaans.

Taxi!s brengen je op Bali voor een prikkie overal naartoe. Je kunt ook prima scooters huren, maar daar ben ik niet zo van (weet je nog, mijn avontuur in Italië!?). De wegen zijn druk, ze rijden er links; ik vind het gewoon eng. Gelukkig hoefde het van Johan ook niet zo nodig, dus namen we regelmatig een taxi.

Bijvoorbeeld naar de tempel Tanah Lot. Een uurtje rijden vanaf Seminyak en zeker bij zonsondergang echt de moeite waard. Helaas is het wel een enorme toeristische trekpleister en van dichtbij vond ik er dus weinig aan, maar van een afstandje met de ondergaande zon: wauw.

Na vijf dagen Seminyak was het tijd om verder te gaan. Op naar ons superrr luxe resort in Sebatu! Daarover snel meer.

14 Comments

 1. Eva - eighty7 22 november 2015 at 12:35

  Klinkt heerlijk! En super dat jullie de accommodatie voor jullie zelf hadden :) Op Bali durfden wij ook geen scooter te rijden, haha! Zo ontzettend druk…

 2. Wendy 22 november 2015 at 13:17

  Leuk om al die plekjes weer te zien – wij waren er ook op huwelijksreis en het is super goed bevallen. Voor mij was het ook de eerste keer Azie, wennen dan he?

  Tanah Lot hebben wij ook gezien, alleen had ik die dag echt een gruwelijke kater (oeps) dus ik weet nog wel dat het mooi was, maar of ik het ook heb gewaardeerd … haha :D

 3. Sabine 22 november 2015 at 13:18

  Wat heerlijk zeg!

 4. Shirley 22 november 2015 at 17:57

  Wat een mooie Airbnb hadden jullie geboekt. Het klinkt allemaal heel fijn.

 5. Mrs. T. 22 november 2015 at 19:57

  Wat prachtig kleurrijk!

 6. Dionne 22 november 2015 at 20:54

  Wauw! Het ziet er echt prachtig uit!

 7. Puck 22 november 2015 at 20:59

  Bali is ook echt de ultieme plek voor een huwelijksreis. Wat moet dat genieten zijn geweest!

 8. Mieke 22 november 2015 at 21:24

  Whow, wat ziet dat er allemaal gaaf uit!
  Wij waren ook op huwelijksreis op Bali, maar volgens mij zijn we niet in Seminyak geweest. Wat ziet het er super uit, met al die gekleurde parasolletjes!
  Tanah Lot hebben wij ook gezien, maar dat vonden we ook veel te druk.
  Verder echt genieten he, op Bali. :)

 9. Suuz 22 november 2015 at 22:44

  Wat een waanzinnige foto’s!!! I LOVE BALI!

 10. Ilse 22 november 2015 at 23:27

  Heerlijk Marieke, ik begin al helemaal kriebels te krijgen bij mijn huwelijksreis.

 11. Danielle 23 november 2015 at 09:50

  Oh heerlijk, al die mooie foto’s Wat zien die parasolletjes er vrolijk uit!! Ben benieuwd naar het volgende deel in deze reeks! ;) Leuk om te zien welke avonturen jullie hebben beleefd!

 12. Michelle 23 november 2015 at 10:12

  Wat een prachtige accommodatie! Voor onze huwelijksreis ook maar airbnb erbij pakken! :)

 13. Marcella 23 november 2015 at 17:52

  Wat een geweldige accommodatie zeg, heerlijk! En die kleurige parasolletjes zijn echt top. Oh, en die zonsondergangen <3 Mooooi Marieke!

 14. Pim 24 november 2015 at 23:51

  Hoi Marieke,
  Seminyak, yess, geweldig daar hè. Wij hadden gepland te gaan trouwen op Bali op 12 oktober, echter op 12 oktober was onze zoon uitgerekend en dat feest ging dus niet door. Onze zoon Max is uiteindelijk een week later geboren, maar op die verschrikkelijke 12e oktober 2002 is die afschuwelijke bom ontploft bij de discotheek in Kuta…het heeft zo moeten zijn… We moeten nog een keer terug ja en jouw blog doet me daar weer zo naar verlangen, dank voor je prachtige verhaal!
  Groetjes,
  Pim