Brouwertje’s Favorites: 5 serie-aanraders #4

De lijst in mijn Episoder-app wordt langer en langer. Hallo, ik ben Marieke en ik ben nog steeds een serie-addict. Ik vind het zó ongelofelijk fijn om helemaal in een serie te duiken en te bingewatchen. Of een aflevering te kijken in de trein om mijn lange reistijd een stuk minder vervelend te maken.

Omdat mijn vorige artikelen (1, 2, 3) over mijn favoriete series zo gewaardeerd werden, heb ik weer vijf aanraders voor jullie op een rijtje gezet. En zoals altijd zou ik het ook tof vinden als jullie mij weer tips geven, want: er kan nog meer bij!

Friday Night Lights
De serie over een high school football-team in een klein stadje in Texas, USA is al wat ouder en reeds afgelopen. Er zijn vijf seizoenen van, die ik dus allemaal achter elkaar keek. Ik was er al heel lang geleden op gewezen, maar op de een of andere manier liet ik Friday Night Lights steeds links liggen.

Ik vermoedde namelijk dat het, zoals zo veel van die high school-films en -series, over heppie de peppie gekleurde blijheid met hier en daar een onbenullig puberprobleem zou gaan. Boy, was I wrong. Friday Night Lights gaat wel degelijk over tieners met hun issues, maar het zijn serieuze, geloofwaardige issues. Bovendien zijn de personages sterk en heel goed uitgewerkt. De acteurs zijn fantastisch, je gaat van ze houden. En de hele serie is op een soort rauwe, docu-achtige manier gefilmd. Verslavend, ik zeg het je, ook als je niet zo van sport (kijken) houdt. Het is veel meer dan dat. En dames, vertel me wat je van Tim Riggins vindt!!!1!1!!

The Missing
The Missing is zo’n serie die ook voor mannen boeiend is, te zien op Netflix. Deze BBC-productie gaat over een doodnormaal gezin dat op vakantie gaat naar Frankrijk. Als ze wegens autopech een tussenstop maken in een klein stadje, verdwijnt zoontje Oliver spoorloos. Wat volgt is een jarenlange, wanhopige zoektocht die op een aangrijpende, rauwe manier in beeld wordt gebracht. Je voelt zo mee met vader Tony, die alles doet wat in zijn macht ligt en de zaak nooit los kan laten.

Er is nu één seizoen van en er komt een tweede, maar dat zal een heel nieuw verhaal zijn met nieuwe personages. Benieuwd of dat weer zo indrukwekkend zal zijn.

Broadchurch
Als je The Missing leuk vond, spreekt Broadchurch je hoogstwaarschijnlijk ook aan. Deze Britse serie (loveee het accent) draait om een klein kustplaatsje waar een jongetje vermoord wordt aangetroffen. De excentrieke rechercheur Alec Hardy wordt op de zaak gezet, met Ellie Miller als zijn partner. Wat volgt is een intensieve speurtocht naar de dader, waarbij je een aantal keer flink op het verkeerde been wordt gezet. Seizoen 2 gaat gewoon verder waar seizoen 1 is geéindigd en ik twijfelde of dat weer net zo goed zou zijn. Het antwoord is een volmondig ja. Allebei te zien op Netflix!

Revenge
Ook Revenge is een serie die al afgelopen is, er zijn vier seizoenen van. Dit is wel echt een typische vrouwenserie, ik keek ‘m in de trein of als Johan niet thuis was. Het gaat over de jonge vrouw Emily Thorne, die terugkeert naar The Hamptons om wraak te nemen op iedereen die haar en haar vader in het verleden pijn heeft gedaan en ervoor heeft gezorgd dat haar familie verwoest werd. Ze gaat daar enorm ver in en dat is stiekem heerlijk om te zien. Je begrijpt volkomen waarom ze doet wat ze doet, al sleept ze ook onschuldige mensen mee in haar hang naar wraak. De mensen zijn mooi en de afleveringen kijken lekker weg. Ik vond het oprecht jammer dat ik er doorheen was.

Narcos
Narcos is een wat vreemde eend in de bijt, als je naar dit lijstje kijkt. Het is een Netflix Original-serie die ik zelf wellicht niet zo snel zou hebben uitgekozen, maar Johan wilde ‘m graag zien. En dus keek ik mee!

De serie is gebaseerd op het levensverhaal van drugsbaron Pablo Escobar, die eerst Colombia in zijn zak heeft, maar uiteindelijk zijn cocaA?ne over de hele wereld verspreidt. Hij schuwt geweld niet, moord evenmin, terwijl politie en justitie met man en macht proberen deze handel aan te pakken. Corruptie maakt dit echter erg lastig.

Het is geen gezellige serie, maar wel ontzettend boeiend, omdat je weet dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Ongelofelijk dat één man een heel land om zijn vinger wond, zo bizar wat hij allemaal voor elkaar kreeg. Er is nu nog één seizoen van, maar er komt een tweede. Ik ga zeker verder kijken!

14 Comments

 1. Nuria 25 november 2015 at 09:01

  Narcos is echt een aanrader! Wij hebben de serie in 1 week afgekeken! Nu wachten op seizoen 2!

 2. Bente 25 november 2015 at 09:29

  Jaaa Narcos <3 Die andere series heb ik nooit gekeken, Narcos waren we in een paar dagen doorheen!

 3. Sheila 25 november 2015 at 10:19

  Revenge vond ik op een gegeven moment eigenlijk helemaal niet meer zo leuk. The Missing heb ik maar 1 aflevering van gezien. Misschien weer eens proberen. Maar Netflix heeft zoveel. Kijk je ook naar de Amerikaanse netflix toevallig? Daar zijn ook zoveel gave series.

  Leuk deze kijktips trouwens.

 4. Lotte 25 november 2015 at 10:48

  Leuk, friday night lights ga ik zeker kijken!

  Tip: Grace and Frankie! Netflix original, tis een soort komedie. Heel leuk en ook heel aandoenlijk/lief/mooi!! Echt een aanrader.

  Wel nog maar 1 seizoen.. 2e is wel aangekondigd.

 5. Manon 25 november 2015 at 12:15

  Ik ben benieuwd naar The Missing

 6. Ilse 25 november 2015 at 13:08

  Zitten leuke series tussen, the missing staat op mijn kijklijstje!

 7. Simone Anemaet 25 november 2015 at 13:17

  Leuk om je blog weer te lezen. Revenge, broad Church en missing vind ik ook erg goed. Ik ga binnenkort je andere tips even kijken.

 8. Sabine 25 november 2015 at 13:52

  Ook al houd ik niet zo van dit soort series, toch wil ik Narcos wel graag eens zien. Gaat tenslotte over iets dat hier is gebeurd en nog steeds veel invloed heeft vooral in Medellín.

 9. Lonneke 25 november 2015 at 17:40

  Wij hebben net scream de serie gekeken. Erg leuk als je ook van de films houdt. En nu begonnen aan The Following. Ook erg spannend!

 10. Willemvk 25 november 2015 at 20:40

  Friday Night Lights staat hier ook al jaren op mijn ’te kijken’ lijstje. Het komt er steeds maar niet van.
  Revenge is leuk, zit heerlijk in elkaar, al is het wel wat ver gezocht, maar wat wil je, het is een serie.

 11. Veerlez 27 november 2015 at 10:21

  Met Revenge, The Missing en Broadchurch ben ik het volledig eens!
  Mijn netflix aanraders op dit moment zijn: Frankie & Grace (of moeten die namen andersom, ik kan het niet onthouden) en Jessica Jones! :)

 12. Bo 29 november 2015 at 22:12

  Ah de meeste series die je tipt heb ik ook gekeken dus denk dat je ‘Legends’ ook wel kan waarderen! Ik weet alleen niet of deze op Netflix staat maar een absolute aanrader! Er is net een tweede seizoen begonnen en ik ben zelf net tegen het eind van seizoen 1. Het was wel even inkomen door de verschillende verhaallijnen maar nu echt heel spannend!

 13. Bo 29 november 2015 at 22:21

  En daarnaast keek ik ook The Originals (spinoff van Vampire Diaries) en Haven (naar het boek van Stephen King). Maar van deze twee heb ik nu even pauze, ben wel van plan ze weer op te pakken.

  Verder vind ik “Chicago Fire” (gaat over het wel een wee van een bradweerkazerne) en ‘You’re the worst’ (over een vreemd stelletje met nog vreemdere vrienden) lekker wegkijkende vrouwenseries. New Girl vond ik ook echt heeeeerlijk, zo’n serie mis ik eigenlijk in het huidige aanbod. Ben blij als ‘Rookie Blue’ (politieacademie) straks weer begint.

  En totaal iets anders is ‘Shameless US’, over een familie in een achterstands/tokkie-wijk maar absoluut heel vermakelijk. Je leeft echt met de karakters mee.

  En mijn hemel wat ben ik een junkie als ik het zo lees :O

 14. Noelle 16 december 2015 at 08:23

  Ah ik wil Friday Night Lights zó vaak weer proberen, vooral omdat ik een groot American Football fan ben, maar ik kom er steeds niet aan toe. Ik ben nog steeds bezig met Suits seizoen 4…