Day In Pictures: 25/12 – 1e Kerstdag

Het is kerst, jeeeej! En ik besloot om eens twee dagen vast te leggen in snapshots, zoals ik bij andere blogs ook weleens zie. Een plog of snapshot diary wordt het vaak genoemd, ik geef het de naam ‘Day In Pictures’, oftewel DIP.

Ik had een gisteren een heerlijke eerste kerstdag met mijn schoonfamilie en ga vandaag genieten met mijn eigen familie. Hele fijne dag nog gewenst allemaal!

Goedemorgen! Ik ben vroeg wakker en kan helaas niet meer slapen. Johan is echter nog enorm in dromenland, dus ik doe wat social media-rondjes op mijn telefoon. Een uurtje later ontwaakt hij ook en kunnen we fijn knuffelen. Heerlijk, zo’n vrije dag!

Cheap rogaine extra strength

Ik doe onder andere de social media-kanalen van Veronica Magazine en dat gaat natuurlijk altijd door. Ook met kerst moet er dus even een uurtje gewerkt worden!

Via de app Timehop ontdek ik dat ik vandaag een jaar geleden in Brisbane was; we vierden Kerst in Australié! Mennn, wat was dat gaaf…

We hebben geen fancy kerstontbijt, maar toch wel een lekkere kerststol die we van m’n zwager hadden gekregen. Ik lepel het spijs er altijd uit en smeer dat dan over het brood. Nog een laagje boter erop, mmmmm!

Ik kreeg van Johan de Kerstman een enorm adventskalenderkraslot. Ik krasénetjes t/m 25 december opené(verder mocht ik nog niet gaan van Johan) en heb helaas nog geen prijs. Nog zes vakjes te gaan! *duimt*

Op aanraden van een collega zijn Johan en ik begonnen aan de 10-delige Netflix-documentaire How much flagyl to take for bv Making a Murderer, over een jonge man die achttien jaar onschuldig vast zit voor verkrachting en poging tot moord, dan toch vrijkomt, en vervolgens weer beschuldigd wordt van een moord. We zijn nu bij aflevering 4 en het is echt zo bizar hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Aanrader!!

De kerstballon die ik van het Ouderenfonds kreeg vanwege hun kaartjesactie voor eenzame ouderen heeft z’n beste tijd inmiddels wel gehad.

Nog even het huis opruimen en schoonmaken voor de familie komt! Ik HAAT stofzuigen, gelukkig vindt Johan dat niet super erg. Ik sop de badkamer liever. Prima taakverdeling.

College essay help

Speciaal voor de kids heb ik snoep in de boom gehangen: candy canes en chocolade kerstmannetjes. Mijn Mickey Mouse-bal hangt er ook dit jaar weer in; ik vind ‘m zA? leuk! Word er altijd blij van.

We hebben lootjes getrokken en voor elkaar een kleinigheidje gekocht voor tien euro. Staat gezellig, al die pakjes onder de boom!

Neefjes Jasper en Luuk vermaken zich prima met de iPads.

Tijd voor de gourmet! Gezelligheid met z’n elven. We etenéonze buikjes rond, zoals het hoort met Kerst.

Mijn buit isédeze te gekke koffiebeker, die ik natA?A?rlijk ga gebruiken zodra ik weer aan het werk ga. Ik ben komende week nog lekker vrij, maar in het nieuwe jaarélaat ik ‘m direct vullen met een vanilla latte.

Omdat we ‘m niet vaak genoeg kunnen kijken, wordtéonze trouwvideoémaar weer eens aangezet.

Schoonfamilie-avond = spelletjesavond. Met z’n vieren spelenéwe een spelletje Doolhof, best leuk! Luuk wordtéeen beetje geholpen door Johan.

We makenéde foto na die we vier jaar geleden ook namen met Kerst. Vooral de kids zijn flink veranderd/gegroeid!

Nichtje Fleur kreeg haar eerste mascara en dat moeténatuurlijk gelijk uitgeprobeerd worden.

De Wii wordtéafgestoft en er wordtéfanatiek gebowld, getennist en gegolft.

En uiteraard mag een potje Monopoly op spelletjesavond niet ontbreken.

Om 0.00 uur zwaaien we de laatste familieleden uit. Wat een gezellige avond was dat! Johan en ik liggen uitgeblust op de bank terwijl ik deze diary nog even snel maak. Op naar een fijne 2e kerstdag!

6 Comments

 1. Roelie 26 december 2015 at 11:00

  Ja!!!!! Was zeker gezellig:-)

 2. Dollie Brouwer 26 december 2015 at 12:41

  Ziet er erg leuk uit allemaal !!!

 3. Ilse 26 december 2015 at 13:25

  Wat een gezellige eerste kerstdag zo.

 4. Tanja 26 december 2015 at 15:12

  Het was heeeeel gezellig !!

 5. Marcella 04 januari 2016 at 10:37

  Leuk overzicht Marieke! Die Starbucks mok is echt te gek! Mijn man spaart de stedenmokken, en ik denk dat ik hem met deze mok ook ontzettend blij kan maken. Heb jij voor mij de tip waar ik zo’n maken kan kopen/laten maken?

  1. Marieke 04 januari 2016 at 13:28

   Ik zal het eens aan mijn schoonzus vragen, die heeft ‘m me kado gedaan!