Shop ’til you drop in Antwerpen

Op de valreep van het nieuwe jaar besloten Johan en ik nog even samen erop uit te gaan. Een nachtje weg in eigen land was in eerste instantie het idee, maar toen bedacht ik me dat ik nog nooit in Antwerpen was geweest. Terwijl dat vanaf Rotterdam maar een uurtje rijden is! De plannen werden omgegooid en zo reden wij maandagochtend naar onze zuiderburen.

Ibis Antwerpen Centrum
We mochten een nachtje komen slapen in het ibis-hotel in Antwerpen Centrum. Ideaal, want het ligt op loopafstand van alle bezienswaardigheden én het immense shopgebied. Perfect, want wij waren van plan om nog even wat geld stuk te slaan. Ik heb al een paar keer in een ibis-hotel geslapen en dat bevalt altijd goed. De kamers zijn niet heel groot, maar wel schoon en modern, ze hebben uitstekende bedden en het ontbijt is meer dan prima. Bovendien is ibis altijd erg betaalbaar.

Na onze spullen te hebben gedropt, wandelden we het centrum in en sloeg ik bij de eerste de beste schoenenwinkel in shoppingstraat Meir mijn slag. Ik had mijn oog laten vallen op een bepaald model UGG’s; superleuke laarsjes die in tegenstelling tot de bekende versie niet zo lomp zijn. Eigenlijk was ik toen al door mijn hele budget heen, haha! Maar ik kon mooi voor Johan personal shopper spelen. ;)


Historisch centrum
Antwerpen heeft een historisch centrum waar je de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vindt, evenals het indrukwekkende stadhuis. De winkeltjes hebben geweldige oude geveltjes die de stad veel karakter geven. Ook het station is fraai; ondanks dat wij met de auto gingen, zijn we er toch even naartoe gelopen en hebben we ‘m zowel van de buiten- als binnenkant bewonderd.

In de stad waren de winterfestiviteiten in volle gang. Zo was er een schaatsbaan met allerlei heerlijk ruikende lekkernijen die werden verkocht in houten kraampjes. Wat verder richting de rivier de Schelde was een enorm reuzenrad opgetuigd waar ik, ondanks mijn hoogtevrees, graag in wilde. Alles voor het mooie uitzicht!

The Chocolate Line
Je bent in België, dus vind je om de paar meter wel een chocoladewinkeltje, de één nog mooier en geuriger dan de ander. Wat echt de moeite waard is, is een bezoekje aan The Chocolate Line, de zaak van de beroemde chocolatier Dominique Persoone. Die heeft chocolade maken echt tot kunst verheven. Je kunt een kijkje nemen in de keuken waar zijn personeel de mooiste kunstwerken van chocolade maakt.

Sushi bij iCHI
Na uren slenteren en shoppen (jémig, wat kun je dat in Antwerpen goed!) brachten we onze tassen weg en fristen we ons in het hotel even op. We hadden zin in sushi, dus zochten we via Tripadvisor een restaurant op. We kwamen uit bij iCHI, een stukje verder van het centrum en ons hotel, maar wel op loopafstand.

De goede recensies bleken terecht: wat hebben wij lekkere sushi gegeten! Ondanks dat het een all you can eat-concept is, heb je bij iCHI niet het idee dat je in een vreetschuur zit. In tegendeel; het restaurant is mooi strak ingericht en de tafels zijn sjiek gedekt. Je krijgt je bestellingen op keurig opgemaakte bordjes en in kleine porties per keer. We hebben gesmuld!

Na het eten liepen we weer even terug naar het centrum. Alle lampjes waren inmiddels aan en dat gaf een sfeervol effect. Moe maar zeer voldaan ploften we daarna op ons heerlijke hotelbed. Ik sliep als een roos die nacht.

Ik word altijd blij van hotels met een ontbijtbuffet, want ik vind alles lekker. Ik deed me de volgende ochtend dan ook tegoed aan de broodjes, vele soorten beleg, scrambled eggs, croissantjes en mini-chocoladebroodjes. Een goede bodem voor nog een kleine shopsessie (op mijn nieuwe UGG’s…).

Salad en Co
We lunchten bij Salad en Co, een zeer fijne tip van Jolien in een zijstraat van de Meir. Zoals de naam al doet vermoeden eet je er voornamelijk (grote!) salades, maar er zijn ook broodjes en wraps. Een versgeperst sapje maakt je gezonde maaltijd helemaal af.

Ladurée
Op weg naar de auto stopten we nog even bij Ladurée, want ja, die heb je in Antwerpen ook. Ik kocht tijdens mijn eerste bezoek aan deze winkel in Parijs de goddelijkste salted caramel-macarons ooit en die wilde ik nu weer halen. Ik hield het bescheiden met zes stuks, want die krengen zijn vreselijk duur (2 euro per stuk). Maar lékkerrr!

En zo kwam er een einde aan ons spontane uitje. Wat is het toch fijn om even een nachtje ergens anders te zijn dan thuis, het voelt direct als een minivakantie. Antwerpen beviel bovendien super goed, ik ga zeker nog eens terug!

7 Comments

 1. Maaike 30 december 2015 at 11:28

  Oh, Antwerpen is zo leuk hè! Ik herken hier allemaal plekjes, want ik ben er vorig jaar nog geweest haha. Volgens mij zat ik zelfs bij dezelfde sushi tent :)

 2. Mrs. T. 30 december 2015 at 18:04

  Een leuk uitje zo te zien. Ik las laatst bij iemand anders dat er zoveel politie en militairen in Antwerpen zijn. Op iedere straathoek wel. En dat dat een heel vreemde sfeer gaf. Had jij dat ook?

  1. Marieke 30 december 2015 at 20:18

   Klopt! Het wemelde van de militairen met enorme geweren. Beetje naar wel…

 3. Maaike 30 december 2015 at 20:33

  Wat leuk…. wij zijn donderdag tot zondag geweest… we hadden een gezinskamer in een hotelletje aan de schelde… vlak bij dat reuzenrad…

 4. Ilse 30 december 2015 at 21:39

  Antwerpen is zo’n fijne stad. Ik ben er paar keer een dagje heen geweest. Leuke tip voor de volgende keer ; de houten roltrappen vlakbij het reuzenrad en die gaat onder de Schelde door.

 5. Mieke 30 december 2015 at 21:47

  Oh heerlijk, Antwerpen is echt één van mijn lievelingssteden. Voor mij ook maar een uurtje rijden en echt zo’n totaal andere omgeving. En toch ook weer niet.
  Shoppen kun je inderdaad prima in Antwerpen. Nu krijg ik ook helemaal zin om er weer eens heen te gaan! :)

 6. Marcella 04 januari 2016 at 11:27

  Leuk zo’n dagje en nachtje weg! Het allereerste uitje met mijn lief was in Antwerpen. Dat is inmiddels alweer 6 jaar geleden, dus ik wil graag eens terug naar de leuke & mooie stad. Komt erbij op mijn wishlist voor 2016! ;-)