Dit was mijn 2015

Daar is ie weer: mijn traditionele jaaroverzicht! Het zal voor trouwe lezers geen verrassing zijn dat dit voor mij het beste jaar ooit was.

Ik loop, net als voorgaande jaren, 2015 door aan de hand van een vragenlijstje en je zult zien dat er een paar enormeéhoogtepunten tussen zitten. Wat ben ik ongelofelijk dankbaar hiervoor!

Wat heb je in 2015 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Ehh, wat dacht je van trouwen?! ;) Haha… En hoe geweldig het ook was, ik hoop het nooit meer over te hoeven doen. Want dat zou betekenen dat Johan en ik voor altijd bij elkaar blijven en dat is natuurlijk ook de bedoeling van een huwelijk.

In Australië streepte ik een bucket list-dingetje af: ik hield een koala vast! Daarnaast snorkelden we in het beroemde Great Barrier Reef, hoe cool was dat! Niet normaal… Op Bali voerde ik apen in het Monkey Forest in Ubud én ik mocht met GirlsLove2Travel meevaren op hun boot tijdens de Canal Parade van de Gay Pride. Magisch!

Welke landen heb je bezocht?
De eerste twee weken van het jaar vertoefden we nog in Australië. Wat was dat een droomreis! We hebben het er nog heel vaak over en pakken het fotoboek er regelmatig bij. Heimwee to tha max.

De huwelijksreis ging naar Bali, ook al zo’n geweldige bestemming. Ik was nog nooit in Azië geweest en vond het best spannend, maar het viel me 100% mee. We hebben intens genoten en bleven mede door deze trip nog lekker lang op onze roze wolk zitten.

Begin december namen mijn broertje en ik onze vader mee naar Engeland. Newcastle, om precies te zijn! Papa was dit jaar 60 geworden en dat vonden wij een mooie gelegenheid om hem eens flink in het zonnetje te zetten. We bleven er twee nachtjes en bezochten onder meer de voetbalwedstrijd Newcastle United-Liverpool. Een onvergetelijke ervaring voor ons alle drie.

En op de valreep gingen Johan en ik nog even samen een nachtje weg, we bezochten Antwerpen! Fijne afsluiting van een topjaar.

Wat zijn je favoriete momenten van 2015?
Zoals gezegd stond 2015 bol van de hoogtepunten, maar als ik er een paar moet noemen hoort daar uiteráárd Johan z’n aanzoek op 2 januari, op het prachtige Magnetic Island in Australië bij.

Later in het jaar verkochten we ons huis definitief, wat een enorme opluchting was. Dat we vervolgens werden ingeloot voor een supermooi nieuwbouwproject voelde ook fantastisch. Huizentechnisch viel alles na 3,5 jaar op z’n plek!

Maar het mooiste moment van 2015 is toch wel het ja-woord, waar we acht maanden naartoe hebben geleefd. Wat was ik op dat moment zielsgelukkig. Die hele dag was niets minder dan perfect. Johan en ik zijn man en vrouw!!!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Een fysieke prestatie heb ik in tegenstelling tot vorige jaren niet geleverd, maar waar ik wel heel trots op ben, is dat wij financieel alles helemaal zelf hebben gered. We gingen een maand naar Australië. We verkochten ons huis met een enorme restschuld en losten die helemaal af. We hadden een droombruiloft én een droomhuwelijksreis. We vonden een (prijzige) huurwoning met fikse borg. En we kochten natuurlijk een nieuw huis waarvan de hypotheek al is ingegaan.

Natuurlijk maakt geld niet gelukkig, maar ik ben dankbaar dat we allebei een baan hebben en blij dat we dit dure jaar (door lange tijd flink sparen én een beetje door gulle bruiloftsgasten) goed hebben doorstaan!

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2015?
Natuurlijk met Johan, haha. Ik hou van knuffelen en hij gelukkig ook. Een dag niet geknuffeld is een dag niet geleefd!

Ben je verliefd geworden?
Ieder jaar denk ik dat ik niet méér van Johan kan gaan houden, maar dan blijkt het toch weer zo te zijn. Vooral tijdens onze bruiloft heb ik me regelmatig gerealiseerd hoe ongelofelijk veel hij voor me betekent. Ik heb nog steeds heerlijke kriebels als ik bij hem in de buurt ben.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Telt een huis ook mee? Haha! Dat is een duur geintje natuurlijk, maar dat bedrag is een lening. We hebben het meeste geld uitgegeven aan onze bruiloft en ik heb daar geen moment spijt van gehad. Ik heb iedere euro met liefde betaald!

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Ik heb wegens onze spaardoelen niet zo veel voor mezelf gekocht dit jaar, maar die iPhone 6s moest ik gewoon hebben. Gelukkig was mijn één jaar oude iPhone 6 nog in keurige staat, dus kon ik die voor een mooi prijsje verkopen. Ik gebruik mijn iPhone dagelijks en wil gewoon de allernieuwste hebben. Ach, ik geef dan weer niks om bijvoorbeeld dure tassen… Ieder z’n ding.

Wat stond er op de uitjeskalender?
Samen met mijn vader en broertje heb ik heel wat wedstrijden van Ajax bezocht, helaas met voornamelijk teleurstellend resultaat. De Europese potjes waren echt verschrikkelijk! Ik hoop echt dat Ajax in het nieuwe jaar de goede flow weer vindt, want mennn… Daarnaast heb ik dit jaar regelmatig met collega’s in de bios gezeten, zo leuk! Toch wel 1 à 2 keer per maand gaan we naar de film en wie zin heeft, haakt aan. Ik hoop dat we dit in 2016 blijven doen! Ik hou van mijn Pathé-kaart.

Met Johan ging ik naar festival The Flying Dutch, dat in zowel Rotterdam, Amsterdam als Eindhoven plaatsvond. De beste dj’s van Nederland werden per helikopter heen en weer gevlogen. Een heel mooi feestje! Ook bezochten we twee food festivals: TREK en Rrrollend Rotterdam.

Met collega Fons mocht ik namens Veronica Magazine naar de premières van de musicals The Bodyguard en Beauty and the Beast. Ik vind musicals te gek, maar de kaartjes zijn prijzig en ik had dit jaar dus andere bestemmingen voor mijn geld. Dan is het leuk als je voor je werk toch mag!

Ik liep niet veel hard dit jaar, maar de Ajax Foundation Run moest ik gewoon doen. Ik hou van de club en vond ‘m vorig jaar ook al enorm leuk, dus schreef ik me weer in. Deze keer echter wel voor de 5 km in plaats van de 10, maar dat gaf niks. Ik ontmoette blogster Shirley die ik al héél lang online volg en dat was hartstikke gezellig.

Welke concerten bezocht je in 2015?
Ook het aantal concertkaartjes was dit jaar een stuk lager dan voorheen, maar toen vriendinnetje Jantien vroeg of ik weer eens met haar naar Marco Borsato wilde, leek me dat toch wel erg leuk! En dat was het ook; lekker nostalgisch meeblèren met zijn hits. Heerlijke avond.

Wat deed je op je verjaardag?
Vrij weinig… Ik werd dit jaar 32 en dat is zo’n flutleeftijd. Een paar vrienden kwamen een wijntje drinken en ook mijn ouders waren er even, maar dat was het wel. Oh ja, ik maakte de brownies met gezouten karamel, die waren wel HEUL lekker!

Waar heb je om moeten huilen?
Ik heb menig zakdoekje volgesnotterd op onze trouwdag, maar dat waren tranen van blijdschap. Wat me echt naar de keel greep, waren de beelden en verhalen uit Parijs. Wat een verschrikkelijke aanslagen werden daar in november gepleegd, ik werd er vreselijk misselijk van. Ik kan er niet bij dat dit gebeurt in de wereld.

Waar werd je heel erg blij van?
Ik had dit jaar gelukkig veel om blij van te worden. Zo ging ik in februari trouwjurken passen en dat was zo leuk als ik me had voorgesteld. Johan liep in april zijn eerste marathon Rotterdam in 3.59.42 en ik was zo ongelofelijk trots op hem!

In juni werd ik door mijn liefste vriendinnen, schoonzussen en nichtje verrast voor mijn vrijgezellendag! Wat was het speciaal dat al die moeite voor mij was gedaan. Ik heb van elke minuut genoten. Verder werden er in onze vriendenkring twee schattige, gezonde babymeisjes geboren. Eerst Isabel, van vrienden Paulien en Eelco, in augustus. Daarna in november lieve kleine Suus van vrienden Pien en Daan. Knuffelen geblazen!

Verder waren er nog vele dates met lieve mensen en familie waar ik intens van genoot. Onbetaalbaar.

Wat had je vaker of meer willen doen?
Ik had dit jaar moeite met sporten en gezond eten. Ik ben een beetje klaar met hardlopen; die mislukte halve marathon in 2014 heeft me echt al het hardloopplezier ontnomen. Gelukkig wist ik voor de bruiloft nog op tijd de knop om te zetten en was ik die dag helemaal tevreden over mijn uiterlijk, maar daarna liet ik het weer helemaal gaan.

Ik hoop in 2016 het hardlopen weer op te kunnen pakken of mijn sportschoolabonnement weer vaker te gebruiken. Ook ga ik 1x per week zwemmen met Pien, dus dat zal vast al helpen.

Wat had je minder willen doen?
Dit kopieer en plak ik even van vorig jaar:
‘Ik kan me zo ergeren aan de NS, me daar vreselijk druk om maken. Ik heb ook echt heel vaak pech gehad dit jaar: vertraging, uitval, overvolle treinen. Maar je doet er niks aan en die irritatie leidt tot helemaal niets. Zal ik het ooit leren?’

Nee, ik leer het dus nooit.

Heb je iemand gemist?
Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken, maar er is dit jaar een vriendschap verloren gegaan en dat vind ik heel erg jammer.

Wat is het belangrijkste dat je in 2015 geleerd hebt?
Ik heb me nóg meer gerealiseerd hoe gezegend ik ben met de mensen om mij heen. Op de bruiloft hadden we iedereen die we liefhebben erbij en dat deed me zó veel. Quality time met deze mensen is het belangrijkste wat er is.

Geef 2015 een cijfer van 1-10.
Geen twijfel over mogelijk, dit jaar krijgt een 10!

26 Comments

 1. Noelle 31 december 2015 at 07:18

  Wat een prachtig jaar, Marieke!! Je hebt veel om trots op te zijn en terecht dat je trots erop bent dat jullie financieel stabiel zijn. Ik ben daar ook heel blij mee. Geld maakt niet gelukkig maar het draagt er wel aan bij dat we mooie reizen kunnen maken en ons geen zorgen hoeven te maken over rekeningen. En heerlijk om de grote dag en honeymoon weer te herbeleven he?

 2. Rosanne 31 december 2015 at 07:22

  Ooo, wat mooi Marieke! Die trouwfoto’s moet je blijven delen hoor <3 En ik snap heel goed dat je trots bent op de 'financiele prestatie'. Zit toevallig in zo'n zelfde schuitje nu. Net een huis gekocht, maar hypotheek op naam van vriendlief want ik ben zzp'er, dus veel eigen geld erbij. Even goed opletten op alles, maar wanneer dat dan lukt voel je je wel degelijk trots, ook al maakt geld niet gelukkig. Op naar een mooi 2016!

 3. Daria 31 december 2015 at 07:26

  Wat een mooie foto’s van een jaar dat er ook echt uit ziet als een dikke 10! Ik mis alleen een belangrijke vraag: Hoe vaak heb je sushi gegeten dit jaar? Geintje! Een gelukkig 2016!

 4. Sheila 31 december 2015 at 08:59

  Wat een mooi overzicht. En jaaaaaaaaaahh… Australië en Bali! Ik heb zo zin om er weer naar toe te gaan. Maar dat is natuurlijk niets vergeleken met je huwelijk. Wat een schitterend jaar is 2015 voor je geweest. Ik hoop dat 2016 net zo mooi wordt. Of in ieder geval in de buurt komt.

 5. Lin 31 december 2015 at 09:05

  Wat een heerlijk overzicht Miek! Enne geef maar een gil als je een stukje wil rennen.

 6. Ashley 31 december 2015 at 09:06

  Wat een heerlijk jaar heb je gehad! Héél veel hoogtepunten met mooie herinneringen. En die bruiloft blijft hét gewoon voor mij, elke keer als ik daar iets over lees bij jou moet ik denken aan jullie trouwfilm en dan voel ik de tranen weer opkomen!

 7. Shirley 31 december 2015 at 09:15

  Mooi artikel, je hebt een fantastisch jaar achter de rug. En jaaa, ik vond het ook leuk om jou te ontmoeten. We zijn toch wel een beetje de oudjes uit de blogwereld ;) Dat je me stond op te wachten was ontzettend lief. Op naar 2016!

 8. Veer 31 december 2015 at 09:31

  Met recht een prachtig jaar! ❤️

 9. Pien 31 december 2015 at 09:31

  Een heel mooi jaar!! Wat hebben we mooie en gezellige momenten met jullie gehad! Op naar een laatste mooie avond van 2015 met gezelligheid en lekker eten!

 10. Johan 31 december 2015 at 09:34

  Senk joeeeeee! ✌️

 11. Andrea 31 december 2015 at 10:16

  Wat een prachtig jaar! Heel veel geluk, liefde en gezondheid voor jou en Johan in 2016 gewenst!

 12. Jolien 31 december 2015 at 12:27

  Wat een prachtig jaaroverzicht Miek <3 Wat was 2015 een bijzonder jaar voor jou!

 13. Mieke 31 december 2015 at 13:06

  Wat een super mooi overzicht van een bijzonder jaar! Dat hebben jullie toch maar mooi allemaal geflikt. Terecht dat je trots bent!
  Op naar 2016, dat het maar weer een prachtjaar mag worden.

 14. Lianne 31 december 2015 at 14:14

  Het is aan de foto’s te zien inderdaad een prachtig jaar geweest. De liefde van jou en Johan spat er gewoon vanaf. Fijne jaarwisseling en een mooi, gezond en gelukkig 2016!

 15. Ilse 31 december 2015 at 14:15

  Wat een prachtig jaar en wat een mooie foto’s Marieke. En ik begrijp heel goed dat je zo erg hebt genoten van dit jaar.

 16. Sabine 31 december 2015 at 15:07

  Wat mooi om te lezen zeg, het geluk spat van het scherm. Toen ik je blog over je trouwdag las moest ik ook een traantje wegpinken, was zo mooi! Ik wens je alles goeds voor 2016, dat je maar weer net zo een fantastisch jaar mag hebben!

 17. Betty 31 december 2015 at 15:42

  Wat een prachtige foto’s van een geweldig jaar! En wat is het je gegund! Doe volgend jaar maar weer zo’n mooi jaar, dan geniet ik weer mee van je jaaroverzicht :-)

 18. Kirsten 31 december 2015 at 16:52

  Wat een mooi overzicht Marieke, onwijs mooie momenten heb jij samen met je familie en vrienden gehad! Vind je het goed dat ik je lijstje over neem en invul op mijn blog? Fijne jaarwisseling!

  1. Marieke 31 december 2015 at 17:04

   Tuurlijk! Ik heb ‘m een paar jaar geleden ook niet zelf bedacht, had ‘m ook van een andere blog.

 19. Annouska 31 december 2015 at 18:40

  Wat een geweldig jaar heb jij gehad, zoveel mooie hoogtepunten. Wel erg jammer van de vriendschap, maar daar leer je ook weer van denk ik!

 20. Lindsay | lindsayvallen.nl 01 januari 2016 at 07:42

  Ah, wat een prachtig jaar! De bruiloft, zwijmel! Genieten van jullie foto’s, heerlijk dat nagenieten :-) En zeker trots zijn op het financiële stuk, dat herken ik erg goed! Na de bruiloft ‘spaar’ ik nog steeds makkelijker dan daarvoor, blijkbaar een goede invloed op je spaargedrag :-)

  Leuk om je jaar zo weer in vogelvlucht te lezen/zien, hoewel ik het meeste nog wel weet van je blogs en updates. Op een prachtig mooi nieuw jaar, misschien weer tot de Nike Women Run of anders weer een keer op een event of iets, zou wel gezellig zijn :-)

  Liefs Lins xxx

 21. Sas 01 januari 2016 at 14:29

  Prachtig jaar voor jullie! Ik wens jullie een fantastisch 2016 toe :-)

 22. Jessica 02 januari 2016 at 09:56

  Wat een prachtig jaar heb je achter de rug met alleen maar mooie en liefdevolle momenten! En het sporten en gezond eten pak je gewoon dit jaar weer op toch? Je had dit jaar genoeg andere dingen aan je hoofd, het gaat ook om keuzes maken en je hebt een aantal hele mooie keuzes gemaakt!

 23. Marcella 04 januari 2016 at 11:50

  Wat een ontzettend mooi overzicht van een prachtig jaar! Erg leuk om te lezen Marieke! Je had veel hoogtepunten, wauww! Je kunt me recht trots zijn op zo’n geweldig jaar. Leuk trouwens, we vullen nog steeds jaarlijks bijna hetzelfde vragenlijstje in!

 24. Annemieke 04 januari 2016 at 13:25

  Wauw, wat een bijzonder jaar voor jou en jullie samen!

 25. rachel 15 januari 2016 at 19:50

  je/jullie hebben toch een schitterd jaar gehad meis :D jeetje en oh er komt nog zoveel moois aan :D leuk overzicht heb je ervan gemaakt