Brouwertjes Baby: Springende eieren

Twee weken geleden is het nu dat ik met de pil stopte. Zo!n gek idee. Na zestien jaar moet mijn lichaam het nu zelf doen. Lange tijd hield ik mijn cyclus kunstmatig op gang, en wist ik precies wanneer ik ongesteld werd, nu moet ik maar afwachten. Ik ben zo benieuwd of het allemaal een beetje snel weer op orde is in mijn lijf.

Eergisteren en gisteren voelde ik het rommelen in mijn onderbuik. Zou dat mijn eisprong zijn? Ik heb geen idee. Een van mijn vriendinnen zegt dat ze het vormen van haar eitje letterlijk kan voelen. Misschien heb ik dat ook wel? Of misschien alleen deze ene, eerste keer? ‘Misschien word je wel helemaal niet meer ongesteld, misschien ben je wel gelijk zwanger!’ grapte een andere vriendin. Whaaa, spannend! Ik heb al die symptomen zestien jaar lang onderdrukt met de pil en zou dus niet weten of en wanneer mijn lichaam zichzelf weer draaiende krijgt. Of dat het daar dus helemaal niet de kans voor krijgt…

Momenteel doen we in ieder geval nog maar wat. Ik heb wel een thermometer aangeschaft om dagelijks mijn temperatuur op te meten, omdat ik heb begrepen dat je aan de hand daarvan kunt inschatten wanneer je eisprong is. Dan zou je temperatuur namelijk een paar tienden hoger moeten zijn. (Er gaat een wereld voor me open joh, nu al…) Tot nu toe heb ik het nog niet gedaan, dat voelt nog niet goed. Ik wil dat deze periode, die pas net is begonnen, nog ongedwongen en leuk is. Ik wil (nog) niet het bed in mA?eten duiken op de momenten dat dat qua vruchtbaarheid eigenlijk handig is om te doen. Dat klinische aspect wil ik zo lang mogelijk uitstellen. ;)

Ik heb wel foliumzuur gekocht, op aanraden van een zwanger vriendinnetje. Dat vond ik ook al een enorme mijlpaal, zoiets kopen bij de Etos. ‘Voor vrouwen die zwanger willen worden!, staat er op het potje. De verkoopster glimlachte bemoedigend naar me toen ze het me overhandigde. Elke dag slik ik nu alvast braaf zo!n pilletje, dat ervoor moet zorgen dat (als ik zwanger raak) het kindje goed en gezond groeit.

We staan nu aan de vooravond van een nieuw jaar, vanavond luiden we 2016 in onder het genot van een glas bubbels. Of een zwangerschap nu wel of niet gaat lukken in 2016, we weten in ieder geval dat we een gloednieuw huis gaan krijgen, waar we een nieuw thuis van gaan maken. En daar heb ik, met of zonder kindje, in ieder geval superrr veel zin in! Buy essays Hyzaar costco Buy levlen ed online without prescription